Протеин и "Street Fitness"

12.04.12
15:27

Здравейте,

На 16 години и половина съм, тежа 69кг, височината ми е 182см, с атлетичен тип тяло и съм на РБД.

Има ли нужда от прием на суроватъчен изолат на протеин при усилени тренировки само със собствено тегло и спазване на РБД с цел покачване на мускулна маса?

Темата беше редактирана от Пламен Кулев на 10.06.12 14:54.

Я дай този режим да го видим и тогава питай въпроси, а?

12.04.12
17:42

Ами суплементите не са задължителни...ако имаш хранителен режим и имаш излишни пари може да си купиш. Ако искаш да се възтановяваш по-бързо и т.н ОК

12.04.12
17:47

Благодаря за отзивите досега, иначе режимът ми е:

Пон: корем и крака
Вт: гърди и ръце
Ср: почивка
Чет: гръб и кардио
Пет: корем и крака
Съб: гърди и ръце и гръб и кардио
Нед: почивка

Упражненията са смесица от стандартните за всяка мускулна група със собствено тегло и някои по сложни, защото все пак имам известен опит вече от 8 месеца тренировки. Кардио тренировката ми се състои или от бягане, или когато има с кого - футбол.

Мисля, че той пита за храненето ти, не за тренировките. Дай да видим как си се хранил днес, например.

12.04.12
18:53

Както Найджъл Люис казва: “Nothing beats the solid meal”. :)

Поздрави !!!

12.04.12
19:38

казано от Кристиян Дончев на 12.04.12, 18:42:

Мисля, че той пита за храненето ти, не за тренировките. Дай да видим как си се хранил днес, например.

Старая се да спазвам указанията на РБД възможно най-стриктно и ям храните посочени там. :)

12.04.12
19:54

Това,че се храниш по РБД на мен нищо не ми говори.По-добре дай едно твое примерно меню...

12.04.12
20:12

Първо ядене - 07:00 - Зърнена закуска в нискомаслено мляко + банан
Второ ядене - 10:00 - 2 пълнозърнести филийки, намазани с фъстъчено масло и комфитюр
Трето ядене - 13:00 - Пълнозърнест сандвич с пилешко месо
Четвърто ядене - 16:00 - Някаква манджичка: боб, грах, картофена...
Пето ядене - 19:30 - Зеленчуков микс

Това ми е примерна диета; често сменям храните със други с подобни вкусови характеристики например вместо банан - ябълки.

12.04.12
20:20

Според мен е много малко.Много ти е слаб обяда-добави зеленчуци.Вечерта наблегни на месото,не на зеленчуците.

12.04.12
20:27

Добре, благодаря, ще се постарая да направя нужните промени, но сега имам един въпрос, който може да се каже, че е по темата. В първия си пост написах:

Има ли нужда от прием на суроватъчен изолат на протеин при усилени тренировки само със собствено тегло и спазване на РБД с цел покачване на мускулна маса?

Сега питам същото само че на мястото на суроватъчния изолат на протеин е аминокиселини т.е. същата програма и вече подобрена диета, но вместо прием на протеин - прием на аминокиселени с разклонена верига (БЦАА), пак за същия резултат - покачване на ММ.

Благодаря предварително :)

12.04.12
20:36

А бе момче,честно да ти кажа,не очаквай кой знае какъв резултат от бцаа-то и протеина.Според бцаа-то може да се възстановяваш по-добре,но ако очакваш да ти напълне тениската ,едва ли. Протеинът си е протеин.Като можеш от храна давай,като не можеш вземай на прах.

12.04.12
21:40

Най-доброто, което можеш да направиш за себе си на тази възраст е да почваш да тренираш усилено.Още по-усилено  - опитай да навлезеш в кросфита.Обещавам ти няма да е никак лесно.Храни се добре.НЕ СЕ ТЪПЧИ ами яж както трябва с режим.Мисли когато правиш нещо - най-вече когато ядеш - какво ядеш , от къде идва , как е направено и други такива.За да не си един от многото, които просто блъскат във фитнеса блъскат и храна в стомасите си, но без резултат, тъй като храната е бедна на хранителни вещества!

Това ще ти е напълно достатъчно ако го правиш по правилния начин!За момента добавки от този тип на бцаа АК и т.н. изобщо не ти трябват , даже напротив избягвай ги - това трябва да ти е краен изход.АБСОЛЮТНО ВИНАГИ Е ПО-ДОБРЕ НАТУРАЛНО ОТКОЛКОТО ИЗКУСТВЕНО!!!

12.04.12
21:49

Стивън, от около 1 година точно това се старая да правя и засега що-годе смятам че добре се справям, защото определено ефект от добре-спазвана диета и правилно-изпълнявани упражнения, доколкото мога, се вижда и има. Точно затова в последно време започнах да се интересувам от добавките като начин да подпомогна и засиля спортните си резултати след като вече съм влязъл в известен режим и съм се научил на основното и най-важното-самодисциплина.

13.04.12
10:45

Ако искаш да си вдигнеш резултатите почни с кросфит и продължавай да се храниш както трябва

Къде са ти белтъчините?Само сутрин на мляко ли разчиташ?Ами обед,ами вечер, ами между храненията?Месо,месо и пак месо.

13.04.12
14:12

казано от Виктор Стойчев на 13.04.12, 14:07:

Къде са ти белтъчините?Само сутрин на мляко ли разчиташ?Ами обед,ами вечер, ами между храненията?Месо,месо и пак месо.

Ей това вече си беше ясна препоръка, мерси Викторе ;)

14.04.12
17:54

казано от Виктор Стойчев на 13.04.12, 14:07:

Месо,месо и пак месо.

Няма такова нещо.Месото е необходимо, но не в прекалени количества, тъй като тогава си е даже вредно.За останалата час от аудиторията, които не са съгласни имам и един довод за тях - така или иначе организма не може да усвоява повече от определено количество белтъци на ден, така че няма смисъл да се тъпче, да дава пари и после да го изхвърля ...

14.04.12
19:17

Моето мнение е , че това с усвояването на протеина е малко преувеличено.Просто в по-голямо количество може да доведе до така нареченото “протеиново отравяне”. :)

Поздрави !!!

17.04.12
12:23

Модерация: Мнение без връзка с темата!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.04.12 12:24.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1