Базови тренировки за покачване на мускулна маса?

13.04.12
22:05

Въпрос,който мен не ме засяга,но искам да ùя мненията ви по него,за да си обогатя общата култура.Тренировка само с базови упражнения (Говоря за покачване на Мускулната маса).Тази става ли,ако НЕ - защо?

Ден 1: Гърди/Трицепс
1.Повдигане на щанга от лег 10х4-6
2.Повдигане на щанга от лег с тесен хват 4х6

Ден 2: Крака
1.Клякане с щанга зад врат 10х4-6
2.Повдигане на пръсти за прасец 4х8

Ден 3: Почивка

Ден 4: Гръб/Бицепс
1.Мъртва тяга 5х4-6
2.Гребане с щанга 5х4-6
3.Бицепсово сгъване с щанга от стоеж 4х6

Ден 5: Рамо/Трапец/Предмишница
1.Раменна преса с щанга пред гърди 10х4-6
2.Трапецовидно повдигане на щанга 3х10
3.Китково сгъване 3х10

+ ВВД или НВД-ВМ (Коя от двете към самата програма е по-подходяща за Ектоморф)...

DE

13.04.12
23:03

Вкарай супер серии на антагонисти например:

1 ден
Лежанка - Набирания
Полулег - Гребане с щанга

2 ден
Клекове - Бедрено сгъване или Мъртва тяга - Бедрено разгъване
Прасец - Преса

3 ден
Бицепсово с щанга - Френска преса
Раменна Преса - Повдигане на щанга зад тяло (За задно рамо)

При добра храна и сън следователно добро възстановяване мисля,че няма да имаш проблеми.Доскоро тренирах по подобен начин и останах доволен.

14.04.12
00:20

Извинявам се,но не съм запознат със “супер сериите” и нямам представя каква е програмата,която ми казваш,но не мислиш ли,че веднага след кръговата тренировка,тази ще доведе до пренатоварване при един ектоморф?

Мнението беше редактирано от Бъкс Бъни на 14.04.12 00:21.

АЧ

14.04.12
10:03

Суперсериите представляваш да минеш от едно упражнение на друго. Например прави лег и веднага след края на серията правиш набирания.

DE

14.04.12
10:54

Не мисля,че ще доведе до претрениране стига да не правиш по хиляда серии :) Пък ако искаш недей да ги правиш на супер серии,просто  гледай да не отиде тренировката над 1 час и 10 минути със загрявката.

Мнението беше редактирано от Denis22 на 14.04.12 10:56.

14.04.12
11:44

казано от Denis22 на 14.04.12, 10:54:

Не мисля,че ще доведе до претрениране стига да не правиш по хиляда серии :) Пък ако искаш недей да ги правиш на супер серии,просто  гледай да не отиде тренировката над 1 час и 10 минути със загрявката.

А сега разбрах какво е...Нещо такова ли трябва да е:
Полулег 1х4-6 без почивка преминавам на Набирания 1х8 - 2-3 минути по-късно всичко това се повтаря,но колко пъти се повтаря това 10?

DE

14.04.12
13:17

Да,но не по 10 серии много са.Понеже си начинаещ можеш да ги държиш на 4-5 серии.

14.04.12
15:39

След като е начинаещ, защо му давате съвети да използва приоми които се използват от напреднали атлети?

14.04.12
15:45

казано от dido__ на 14.04.12, 15:39:

След като е начинаещ, защо му давате съвети да използва приоми които се използват от напреднали атлети?

Имам 3 месеца и половина стаж,което не е нито начинаещ и далеч не е напреднал :)

14.04.12
16:04

3 месеца си баш начинаещ ;). Егото настрана

14.04.12
16:07

Минал съм кръговите тренировки само.Нали над 6 месеца трае “начинаещият” цикъл... :)

14.04.12
16:17

Ако искаш да си обогатиш общата култура най-добре е да прочетеш някоя книга на културистична тема. Щом имаш 3 месеца тренировъчен стаж наистина си начинаещ или поне мускулите, сухожилията и синапсите в тях са начинаещи. Програмата, която даваш според мен не е особено удачна за покачване на мускулна маса, защото и липсва обем. За да получат стимул за растеж, мускулите трябва да бъдат подложени на по-голяма по обем тренировка в разумните граници. Времето под напрежение на мускула е това, което кара мускула да расте. С кратки серии и едно упражнение за мускулна група това няма да се случи. Може би ще развиеш сила, но със сигурно не и оптимален растеж.
Суперсерия е следното и нека всички го запомнят добре: Изпълняване на две серии от упражнения за АНТАГОНИСТИЧНИ мускулни групи непосредствено едно след друго, т.е. избутване на щанга от лег, последвано от набиране да речем. Избутване на щанга от лег, последвано от кросоувър на скрипец или кофички, или флайс НЕ е суперсерия, а двойна серия.
Добре дошъл във форума! :)

Мнението беше редактирано от Камен Илиев на 14.04.12 16:20.

14.04.12
17:22

Е нали уж “Базовите упражнения” са най-добрата програма за покачване на мускулна маса,ако е така каква трябва да бъде моята програма (4 дневен сплит)?

Мнението беше редактирано от Бъкс Бъни на 14.04.12 17:24.

14.04.12
18:19

Да, най-добрата са :) Тренирай здраво, хапвай добре, почивай си, наспивай се и ще стане.С времето сам ще видиш как се чувстваш и при нужда или ще увеличиш или намалиш натоварването :)

14.04.12
19:00

НАли не те засягаше въпросът в началото на темата. Така си написал.;)

14.04.12
20:35

Ами да мисля,че още 3 месеца може да потренирам по кръгова програма докато мина цикъла “начинаещ” и след това бих започнал... :))

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1