14.04.12
20:24
Здравейте, приятели :)!
Това, което търся като вариант упражнения е специфично.
Като за начало да напиша, че не посещавам фитнес, финансите от една страна са пречка, от друга мисля, че за мен е по-добре без него, а като негов заместител избирам упражненията със собствено тегло и при по-голямо напредване в някое упражнение - добавяне на тежести.
Първото нещо за което ще ви попитам е - упражнения за средната и долна част на гърба. Преди време бях наблегнал на набирания с широк хват и сега малко несъразмерно ми стои горната част спрямо средната и долната на гърба. В смисъл не че съм много здрав, но отгоре имам макар и малки мускули, а на долу нямам почти никакви.
Второто ще съм ви благодарен ако помогнете за него, като вземете на предвид и първото. Второто е това, че усещам как гръбначният ми стълб започва да изпъква напред и горната лява и дясна част на гърба започва да образува като дъга, нещо свързано с изгърбване. Лекарката преди месеци-години ми каза, че имам леко изгърбване (предполагам от компютъра - седенето).
И сега идва въпроса ми към вас - можете ли да ми предложите упражнения, които хем да стават за заздравяване на долна-средна част на гърба, хем да не ми вредат и да ме изгърбват повече, а обратното да ми помагат и за изправяне на гърба?
Благодаря на всеки търпелив събеседник, прочел целият коментар.
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 14.04.12 20:44.
Хиперекстензии и Тяга.Това са упражненията за долна част.
За тягата е ясно, че няма как да я правиш, но се надявам да измислиш нещо за Хиперекстензиите..
Инфо за упражнението в гугъл :)
14.04.12
20:45
И аз имах същия проблем, но като започнах да тренирам пътво на лостовете правех яко набирания и хоризонтални набирания и започна да се оправям. Като започнах и фитнес вече нямам изгърбване. Иска си месо.. :) А по принцип се старай да стоиш в правилна позиция. Застани до стена или врата, гърба да ти опира стената и ръцете под прав ъгил и ги местиш леко.
Благодаря ви ”Алекс Тайна” и “Ачо”. Хиперекстензиите и хоризонталните набирания ми изглеждат много добър вариант и комбинация за тези цели.
Защо за корем, между другото корема ми е може би най-добре развитата част в тялото?
Коремните мускули стабилизират гръбнака (не са единствени естествено), има сигурно в този форум някакви статии.
Може проблема да идва от това, че имаш силен корем незнам. Ако си убеден, че е силен, хиперекстензии. И тяга не помня дали имаше възможност да правиш, обаче помага. Аз и добро утро правя.
Мислех да го напиша, но след като ти беше сега пръв ще споделя моето мнение. Мисля, че долната част на корема ми е по-здрава в сравнение с горната част на корема, както и гърбът, може би самият мускул прави нещо като придърпване на останалата горна част на корема и гърба.
Мнението беше редактирано от Nownownow на 15.04.12 00:09.
15.04.12
00:29
Нека да се подчертае,че пресата не е равносилна на силен корем.
Дам, няма спор. Впрочем мускула за който пиша е този под плочките - големият (ако ме разбирате за кой става въпрос).
Ми долкото знам изгърбването е резултат от скъсени и прекаелно силни в съотношение с гърба гръдни мускули,и можеби слаби serratus anterior.Пробвай да разтягаш гърдите и рамената,потърси в нет-а pectoralis major stretch,shoulder stretch и подобни работи.Обърни внимание на гърба повече от гърдите,задно рамо + долна и средна част на трапец.За кръста -тяга.
едит: и корема ,но другите ти го казаха.Това че имаш плочки =/= силен корем.Виж тежка категория трибойци и олимпиици,имат шкембе ама пресата е мн здрава ;D
Мнението беше редактирано от Vintage на 15.04.12 12:39.
Мерси много за предложените от теб упражнения, “Vintage”.
За корема се съгласих с вас, напълно съгласен съм!
А между другото някои от видовете набирания не помагат за изправяне на гърба, освен хоризонталните, които препоръча ”Ачо”?
Също лицевите опори как мислите ще се отразят, с приближени; разделечени ръце; нормални; стиснати в юмруци?
Мнението беше редактирано от Nownownow на 15.04.12 16:11.