15.04.12
22:29
Здравейте!!!
Имам проблем, преядох и наистина съжалявам за това сега .. сутринта ядох доста козунак с 3 яйца, след това цял ден не ядох и вечерта изядох 2 пържоли, много козунак,мляко, салата, фъстъци иии..стана една. Искам да Ви питам как да продължа да се храня сега, четох в гугъл, че е хубаво да имаме един ден само на плодове и зеленчуци и след това да продължим с нормалното хранене, на друго място пише, че не трябва да гладуваме, защото се получава още по-голям стрес. Ами сега на кое да вярвам? И тъй като често чета дневниците и статиите тук и си личи, че разбирате от здравословно хранене и спорт реших да питам тук.
Храня се здравословно, спортувам всеки ден, не посещавам фитнес. В къщи всеки де правя аеробни упражнения или излизам да тичам.Храната ми изглежда така:
Сутринта- яйца/плод
обяд-месо + въглехидрави /ориз, картофи, хляб/
следобед- ядки/кисело мляко
вечеря - месо
пия и много прясно мляко, но домашно.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 16.04.12 20:32.
Наспи се хубаво и т’ва е. Голяма работа. Накажи се с 100 клека ако искаш. Едно преяждане и гугъл, и планове и чудене. Аз едно време след всеки петък вечер е трябвало в манастир да отивам, ако мислех като теб :). По-спокойно. Помисли си какво те кара да преядеш и как да го предотвратиш, а не какво трябва да правиш после.
15.04.12
23:17
:D Причината е една и тя е рядкото ядене на сладко. Ще си продължа както до сега пък дано не ми се е отразил много зле този ден. ;ддд
15.08.12
14:53
Аз лично винаги, когато ми се случи да прекаля с храната, на следващия ден си спретвам един разтоварващ ден, в който карам само на плодове и чай. Така прочиствам едновременно и съвестта и тялото си (giggle) Не е толкова трудно, колко звучи, а дава чуднички резултати. Сестра ми например всеки понеделник си го е определила за прочистваш ден и го прави това “упражнение” вече в продължение на година и нещо. Определено има ефект върху постепенното сваляне на килограми. Иначе като цяло не мисля, че с един ден гладуване можем да причиним кой знае какъв стрес на своето тяло, освен ако нямаме здравословни проблеми, които да са противопоказни за спазването на такива ограничителни режими.
Защо изобщо трябва да се прекалява?!!! (dull)
Нищо не можеш да направиш, следващия път като решиш да се натъпчеш, първо си спомни как си се чувствала сега.
казано от Мария Георгиева на 15.04.12, 23:17:
:D Причината е една и тя е рядкото ядене на сладко. Ще си продължа както до сега пък дано не ми се е отразил много зле този ден. ;ддд
Така се получава, когато постоянно ограничаваш оргазнима си ... ако продължиш в момента по същия си начин на хранене, сякаш нищо не е станало, след 2-3 седмици пак ще имаш такива изблици на тъпчене. Вземи си бележка и си промени начина на хранене, по-добре е да си хапваш сладко по-често, отколкото да преяждаш така и после да се чувстваш ужасно.
Защо ядеш рядко сладко? Няма ли да е по-добре да хапваш по-често, но по малко? Така едва ли ще имаш изблици на глад за сладко :)
29.08.12
15:00
казано от Puma на 15.08.12, 19:54:
Защо ядеш рядко сладко? Няма ли да е по-добре да хапваш по-често, но по малко? Така едва ли ще имаш изблици на глад за сладко :)
Примерно по 1-2 ръфки “Сникърс” или “Република” с фъстъчки ;) Или направо по лъжица фъстъчено масло. Може и 1 лъжица от онзи лешников крем, Нутела май беше :)
Мнението беше редактирано от The Chief Ясенов на 29.08.12 15:12.
30.08.12
19:01
Как да се справя с преяждането?
- С огледало. Аз така се справих. Преди две кила печен боб или голямото пиле с кило ориз ми бяха аперитив, сега половин кило извара и една кофичка кисело мляко, или 450 грама пилешки сърца се нарича обяд. Фокусирай се върху всички части на тялото, които не ти харесват и им се любувай толкова дълго, колкото е нужно да утвърдиш решителността си. За мен животът е постоянно да съм гладен, просто пренасочих апетита си.
Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 30.08.12 19:06.