Как да се справя с преяждането?

Здравейте!!!
Имам проблем, преядох и наистина съжалявам за това сега .. сутринта ядох доста козунак с 3 яйца, след това цял ден не ядох и вечерта изядох 2 пържоли, много козунак,мляко, салата, фъстъци иии..стана една. Искам да Ви питам как да продължа да се храня сега, четох в гугъл, че е хубаво да имаме един ден само на плодове и зеленчуци и след това да продължим с нормалното хранене, на друго място пише, че не трябва да гладуваме, защото се получава още по-голям стрес. Ами сега на кое да вярвам? И тъй като често чета дневниците и статиите тук и си личи, че разбирате от здравословно хранене и спорт реших да питам тук.
Храня се здравословно, спортувам всеки ден, не посещавам фитнес. В къщи всеки де правя аеробни упражнения или излизам да тичам.Храната ми изглежда така:
Сутринта- яйца/плод
обяд-месо + въглехидрави /ориз, картофи, хляб/
следобед- ядки/кисело мляко
вечеря - месо
пия и много прясно мляко, но домашно.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 16.04.12 20:32.

15.04.12
23:07

Наспи се хубаво и т’ва е. Голяма работа. Накажи се с 100 клека ако искаш. Едно преяждане и гугъл, и планове и чудене. Аз едно време след всеки петък вечер е трябвало в манастир да отивам, ако мислех като теб :). По-спокойно. Помисли си какво те кара да преядеш и как да го предотвратиш, а не какво трябва да правиш после.

:D Причината е една и тя е рядкото ядене на сладко. Ще си продължа както до сега пък дано не ми се е отразил много зле този ден. ;ддд

15.08.12
14:53

Аз лично винаги, когато ми се случи да прекаля с храната, на следващия ден си спретвам един разтоварващ ден, в който карам само на плодове и чай. Така прочиствам едновременно и съвестта и тялото си (giggle) Не е толкова трудно, колко звучи, а дава чуднички резултати. Сестра ми например всеки понеделник си го е определила за прочистваш ден и го прави това “упражнение” вече в продължение на година и нещо. Определено има ефект върху постепенното сваляне на килограми. Иначе като цяло не мисля, че с един ден гладуване можем да причиним кой знае какъв стрес на своето тяло, освен ако нямаме здравословни проблеми, които да са противопоказни за спазването на такива ограничителни режими.

15.08.12
15:15

Защо изобщо трябва да се прекалява?!!! (dull)
Нищо не можеш да направиш, следващия път като решиш да се натъпчеш, първо си спомни как си се чувствала сега.

15.08.12
19:52

казано от Мария Георгиева на 15.04.12, 23:17:

:D Причината е една и тя е рядкото ядене на сладко. Ще си продължа както до сега пък дано не ми се е отразил много зле този ден. ;ддд

Така се получава, когато постоянно ограничаваш оргазнима си ... ако продължиш в момента по същия си начин на хранене, сякаш нищо не е станало, след 2-3 седмици пак ще имаш такива изблици на тъпчене. Вземи си бележка и си промени начина на хранене, по-добре е да си хапваш сладко по-често, отколкото да преяждаш така и после да се чувстваш ужасно.

15.08.12
19:54

Защо ядеш рядко сладко? Няма ли да е по-добре да хапваш по-често, но по малко? Така едва ли ще имаш изблици на глад за сладко :)

15.08.12
21:42

:D

казано от Puma на 15.08.12, 19:54:

Защо ядеш рядко сладко? Няма ли да е по-добре да хапваш по-често, но по малко? Така едва ли ще имаш изблици на глад за сладко :)

Примерно по 1-2 ръфки “Сникърс” или “Република” с фъстъчки ;) Или направо по лъжица фъстъчено масло. Може и 1 лъжица от онзи лешников крем, Нутела май беше :)

Мнението беше редактирано от The Chief Ясенов на 29.08.12 15:12.

30.08.12
19:01

Как да се справя с преяждането?
- С огледало. Аз така се справих. Преди две кила печен боб или голямото пиле с кило ориз ми бяха аперитив, сега половин кило извара и една кофичка кисело мляко, или 450 грама пилешки сърца се нарича обяд. Фокусирай се върху всички части на тялото, които не ти харесват и им се любувай толкова дълго, колкото е нужно да утвърдиш решителността си. За мен животът е постоянно да съм гладен, просто пренасочих апетита си.

Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 30.08.12 19:06.

30.08.12
21:28

Прави го всяка седмица по веднъж в продължение на половин година, гаранция давам, че ще ти писне. Личен опит :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1