Не вярвай в чудеса, създавай ги сам!

Темата е заключена.
Прескочи до:

17.04.12
16:04

казано от Петко К на 17.04.12, 13:13:

Относно чая - не знам какъв пиеш, но някои може да действат като диуретик и реално увеличават нуждата от вода. Пък и кафе пиеш, то има същия ефект. С една дума, намали тия чайове и наблегни на водата. Водата си е вода, и да, безвкусна е, но и не се предполага да има вкус :D

За чая в тази насока не се бях замисляла. Пия основно билкови чайове - маточина, лайка, метна, гинко билоба, както и  комбинирани като Алпинист, Свежо утро, Родопски, а много рядко черен чай с плодов аромат. Ще потърся малко повече инфо за билките и ще си направя сметка за диуретичния ефект. Малко или много аз би трябвало да търся такъв с моите камъни в бъбреците, че да посещавам 00 по-често и да не задържам течности...

17.04.12
16:16

Намерих си едно чудно сайтче, което изчислява калорийния прием, съотношението на нутриентите и други неща на база консумираната храна и съм много доволна! Освен зададени стойности, позволява и модификации :)
www.fitday.com

17.04.12
16:24

Здравей,следя дневника ти с интерес :) Мога да ти препоръчам програмата http://calorieking-com-diet-diary.en.softonic.com/download -калориен кинг.Много е добра.Аз съм си с нея на компютъра и си въвеждам яденето за деня,като и физическа активност.Хубавото е,че можеш да си добавяш свои храни и то ти изчислява,като въведеш количество,колко си изяла.Абе,програмата е много яка :) Ако искаш се порови да си изтеглиш такава като моята,която има крак към нея за да ти е безплатна.А като четох за меда и аз напоследък май си хапвам повечко от него защото го смесвам със сусамов тахан,а така направо става неустоимо!Пожелавам ти успех в постигането на целите!

17.04.12
17:12

казано от desislava Aleksieva на 17.04.12, 16:24:

Здравей,следя дневника ти с интерес :) Мога да ти препоръчам програмата http://calorieking-com-diet-diary.en.softonic.com/download -калориен кинг

Благодаря ти! Едва ли откривам топлата вода, преди малко видях и днешното си откритие съвсем небрежно дадено като информация във форума, нооо... Хубаво е като достихне човек до нещо сам и се гордее с упеха си, какъвто и да е той :)
Ще погледна програмката веднага щом се прибера вкъщи, все още съм работна.
За сега съм се амбицирала и колкото повече чета, толкова повече ми расте мотивацията, особено като видя и коментари в дневника.
Благодаря за пожеланията! :)

17.04.12
18:54

Цял ден чета, скатавайки се от работа, та накрая си харесах НВД и смятам като изоглава калорийни баланси, дефицити, определям тези дни менюто и се грабвам! Каквото сабя покаже ;)

17.04.12
20:53

Днешното меню в крайна сметка:

7:30ч -овесени трици, канела, стевия
10ч - кисело мляко 4%
12:30 - 1 портокал, чай със стевия
2ч салатка - 1 маруля, 2 сварени яйца, филийка Вита 6 зърна
4:30 - 1 портокал и 1 ябълка, 1 чай със стевия
19ч - салатка - 1 маруля, 1 консерва риба тон в растителна мазнина, хубаво изстискана; една филийка Вита с шест зърна

Да видим сега ще имам ли среднощен глад или няма :)
Кога ли ще отвикна от това ядене след 23ч още не знам...

Хммм, тъкмо погледнах какво ми показва fitday… Нещо въглехидратите са 50%, белтъчините и мазнините по 25%...
Ще я премислям НВД със сигурност, няма на око да си избирам...

Мнението беше редактирано от Дани на 17.04.12 21:28.

18.04.12
09:32

Да се похваля - мечката стръвница не и гостуваше снощи на лягане и не ометох хладилника! :)
Дали е зле, че си сложих чаена равна лъжица нискомаслено какао към млякото с овесените трици? Ядеше ми се шоколад, ама много :)

Какаото (говорим за чисто какао, надявам се) не е никакъв проблем.
Дори бих препоръчал да не е нискомаслено. :)

18.04.12
11:08

казано от Кольо Пияндето на 18.04.12, 09:33:

Какаото (говорим за чисто какао, надявам се) не е никакъв проблем.
Дори бих препоръчал да не е нискомаслено. :)

На опаковката пише 10-12%, беше с най-ниската масленост от асортимента в супермаркета, водят го dark. Иначе си е чисто, да, не е Нескуик или някакъв друг бъркоч със захар :) 
Колко често мога да си позволя да използвам какао в закуската с овеса? А като стана дума за закуската - ще я разнообразявам с натурално мюсли, овесени ядки със стафиди и ленено семе. Добре ли ще е?

А храненето за днес е планирано така:
9ч овесените трици (2с.л.) с какао и прясно мляко 3% 200мл
11ч - 1 сварено яйце
13ч зелева салата с 1 консерва риба тон в разстителна мазнина, хубаво изстискана
15ч домат с 1 пълнозърнеста филийка Вита 6 зърна
Тренировка
20ч 1 сварено яйце
20:30 салата домат, краставица, 100гр кашкавал i забравената консерва риба тон

Дано променям режима към по-добро най-сетне... :)

Мнението беше редактирано от Дани на 18.04.12 12:05.

Направих уточнението за какаото, защото има хора, които казват ‘какао’ на боклука Nesquik. Пак ти казвам - не е необходимо да е нискомаслено. Първо - не слагаш 100 g в млякото си, второ - глупаво е да бягаш от полезните мазнини. Какаото съдържа и други хубави неща.

Тази храна ми се вижда малко и за първокласник.
Какво казва FitDay за енергийната стойност?

18.04.12
11:21

Fitday не знам какво казва, аз ги смятам не повече от 800 ккал.

18.04.12
11:28

Прибавяйки и по 1 супена лъжица зехтин в салатите, FitDay каза Мазнини 53% / 777 калории, Въглехидрати 13% / 194 калории, Белтъчини 34% / 506 калории.

При вчерашните ми изчисления:
КБ: 1946,04
ОКБ: 1556,83 (при занижаване 20%)

Дневни стойности според ОКБ би трябвало да са ми:
Белтъчини: 141,6гр
Мазнини: 75,96гр
Въглехидрати: 76,7гр

Множко излязоха мазнините в крайна сметка изглежда...

Мнението беше редактирано от Дани на 18.04.12 11:45.

Храната ти за днес има ли 1500 калории?

18.04.12
11:31

1477 калории

18.04.12
11:37

казано от Петко К на 18.04.12, 11:21:

Fitday не знам какво казва, аз ги смятам не повече от 800 ккал.

Знам ли, ФитДей си знае как ги смята :)
Освен да ги сметна според стойностите от таблиците тук в сайта, друго не виждам...
Ще бъде жалко, ако ми се налага всеки ден да ги изчислявам така, добре си е само да си напишеш какво си хапнал и да си ти покаже стойностите, но пък и до колко да му вярвам на това изчисление...

18.04.12
11:47

Имам корекция е поста с данните от ФитДей... Гледала съм средните стойности изобщо, а не дневните...
Приетите калории, които изчислява са си ми 1477
Белтъчини в % - 34
Мазнини в % - 53
Въглехидрати в % - 13%

Извинявам се за недоглеждането!

казано от Дани на 18.04.12, 11:08:

Колко често мога да си позволя да използвам какао в закуската с овеса?

Всеки ден.

А като стана дума за закуската - ще я разнообразявам с натурално мюсли, овесени ядки със стафиди и ленено семе. Добре ли ще е?

Вземи си овес, стафиди и лен поотделно. От една страна е по-евтино, от друга ще можеш да дозираш както желаеш.

казано от Дани на 18.04.12, 11:31:

1477 калории

Как ги докара толкова?

9ч овесените трици (2с.л.) с какао и прясно мляко 3% 200мл
11ч - 1 сварено яйце
13ч зелева салата с 1 консерва риба тон в разстителна мазнина, хубаво изстискана
15ч домат с 1 пълнозърнеста филийка Вита 6 зърна
Тренировка
20ч 1 сварено яйце
20:30 салата домат, краставица, 100гр кашкавал

Носителите на енергия в тази храна са яйцата, млякото, кашкавалът, рибата и хлябът. Първите три правят под 700 калории. Рибата колко е като количество, та заедно с филийката хляб правят още 800 калории? Консервирана риба тон в олио има около 200 калории за 100 г... ако ще изядеш 300-400 г риба, тогава съм съгласен! :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.04.12 11:49.

18.04.12
11:55

Вече съм се снабдила поотделно с лененото семе, някъде четох, че е добре да е натрошено,та такова купих, не знам има ли значение :)
А натуралното мюсли си го смесвам вкъщи - равни количества овесени, пшенични и ръжени ядки.
Консервата риба е 185гр, по опаковка отцеденото количество е минимум 70%, та общо около 300гр риба за двете салати се събира...

Чакай малко... две салати, една консерва... последно?

18.04.12
12:00

Лененото семе се препоръчва да е натрошено, защото иначе обвивката му пречи да бъде смляно в стомаха и си излиза както си е влязло :). Затова, ако си купиш цяло или го смилашс някоя машинка или дъвчеш повече :)

18.04.12
12:02

казано от Кольо Пияндето на 18.04.12, 11:58:

Чакай малко... две салати, една консерва... последно?

Забравила съм да си добавя втората консерва към втората салата :)
риба с краставица и домат с кашкавал...
Разконцентрирана съм до няма и къде...

18.04.12
12:09

Само да отбележа щото забелязах някъде да ти дават съвет, че меда ти е много.Значи щях да разбера ако се отнасяше до вафли “мура” илиии до шоколад “милка” ама за меда и 10 супени лъжици на ден да консумираш нищо няма да ти стане! това да си го знаеш от мен пък който каквото иска да казва

П.С. и на мен храната ми се вижда малко дори и за момиче

Успех

18.04.12
12:11

Нищо, да, най-много да развие диабет :D

Пак ми бягат 200-250 калории (една филийка хляб не е толкова), ама нейсе... :)
Предполагам, че смяташ калориите от краставици, домати и зеле... предлагам ти да не го правиш. :)

18.04.12
12:26

казано от Кольо Пияндето на 18.04.12, 12:16:

Пак ми бягат 200-250 калории (една филийка хляб не е толкова), ама нейсе... :)
Предполагам, че смяташ калориите от краставици, домати и зеле... предлагам ти да не го правиш. :)

Хехе, да и тях съм си сметнала :) ДОбрем, броим ги отрицателни :)
Да добавя някъде нещо още, предложения какво? По принцип съм порода Всеядно :)

18.04.12
12:30

казано от Gerrard Liverpool на 18.04.12, 12:23:

П.С. затова и другият ми съвет към момичето щеше да е  не приемай съветите на тукашните мъдреци като чиста монета ..... щото те си мислят, че от всичко разбират и във всичко са прави .... иронията на заблудената овца Доли

В повечето случаи съм прочела тук-таме, преди да започна да правя нещо или съм си изградила мнение за някого като авторитет... В крайна сметка не мога и да бъда специалистка и да чета изследванията на нутриционисти, диетолози, треньори за последните 5 години. Но си прав, че преди човек да вземе решение, трябва и през своята призма да го пречупи и да се информира достатъчно, а не да се хвърля напред неук и неопитен....
А то тук не е мястото да спори и да се караме :)

18.04.12
13:28

Да, меда е някаква магическа субстанция, а не смес от глюкоза, фруктоза и други захари, с висок ГИ. И затова ако си 50 кг. жена и ядеш по 300 грама на ден няма никаква опасност да се разболееш от диабет, нито пречи на отслабването, че даже и ще помогне за горенето на мазнините :D
Чудя се понякога мислите ли изобщо, преди да ги пишете тия глупости.

18.04.12
13:42

Да меда е точно магическа субстанция и помага при изгарянето на мазнините особено като го приемеш веднага след тренировка, че може и по време на тренировка.Иии също така не пречи и няма да се разболееш от диабет уоу каква изненада

Дани - яж си и мед и смокини и фурми ако са ти вкусни и ти се ядат.Особено пък след тренировка са безценни за консумация - 2 лъжици мед, 1-2-3 фурми на организма ти ще му дойдат направо златни

18.04.12
13:51

Само една препоръка-взимай си консерва риба тон в собствен сос.Тая растителна мазнина кой знае каква е :) Ако ти е слуха си сложи лъжица зехтин,поне знаеш какво си и сложила :) А за меда ми стана интересно.И аз съм голям привърженик! Напоследък си го смесвам със сусамов тахан и сутрин омитам по 2-3 чаени лъжички (wasntme)  Да не вземе да се наслои някъде :D

18.04.12
14:26

3 чаени лъжици са ~ 30 гр.
Пробвай с 10 супени (т.е., 300 грама) за 1 месец и ела да кажеш после колко мазнини си свалила, че ми е интересно какви чудеса прави тоя магически мед :D

18.04.12
14:36

Да опитай и кажи после как е.
2-3 супени лъжици след всяка тренировка или по време на тренировка и 2-3 лъжици на 2 пъти с храненията (когато са въглехидратни) или отделно през деня, когато усетиш спад на енергията
Аз лично залагам на позитивен цялостен ефект!На мен си ми действа супер

18.04.12
14:41

Аз бих прибавил и 2 супени лъжици 2 пъти през нощта в 3:00 и в 06:00 за по-добра оптимизация.....

Медът е полезен, но зависи от целите и количеството му. Аз го употребявам, защото си намирам домашен и тренировките ме смазват и не целя сваляне на мускулна маса.

Мнението беше редактирано от Витан на 18.04.12 14:43.

18.04.12
14:49

казано от Gerrard Liverpool на 18.04.12, 14:36:

Аз лично залагам на позитивен цялостен ефект!На мен си ми действа супер

Дай да те видим де, как си визуално, как си физически:)
Викаш да възстановяваме с мед след тренировка, че и по време на нея да го пием...
Ба, що ли не съм виждал вдигачи с бурканчетата мед по залите:)))

А за сваляне на мазнини и изобщо цели, дето са съпоставими с тези на девойката...ще замълча...всъщност той Петко ги е казал нещата:))))

fire.is.my.nature

18.04.12
14:53

казано от Gerrard Liverpool на 18.04.12, 12:09:

Само да отбележа щото забелязах някъде да ти дават съвет, че меда ти е много.Значи щях да разбера ако се отнасяше до вафли “мура” илиии до шоколад “милка” ама за меда и 10 супени лъжици на ден да консумираш нищо няма да ти стане! това да си го знаеш от мен пък който каквото иска да казва

П.С. и на мен храната ми се вижда малко дори и за момиче

Успех

Това е адската глупост :D Даже и лекар хомеопат, привърженик на фотосинтезата, ми е казвал, че медът трябва МНОГО пестеливо да се яде . Плюс това е силен алерген и е възможно да развие алергични реакции. Ако се сцепваш от тренировки и ти трябва зареждане - да. В случая- не.

За манията с мед - просто решаваш и го спираш най-добре. Няма лошо да си хапваш тук таме някоя лъжица, ама на всеки чай е много. Все пак е захар (и то каква) и е нормално да води до пристрастяване.
Това си е навик. С времето ще ти се струва прекрасен и чаят без мед. Или просто пробвай да пиеш повече вода, увеличи зеленчуците (в тях има), слагай си лимон, изтрай 1 месец и след това ще ти е станало навик.

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 18.04.12 14:57.

18.04.12
14:57

Ми екстра съм си и визуално и физически.За “вдигачи” ако имаш предвид културисти и щангисти не съм споменавал нищо , те си имат своите схеми на хранене и диети, които са достатъчно сложни (предполагам знаеш добре няма нужда да ти го казвам)

А за мненията на Петко по темата ще се въздържа от коментар ... въобразява си че знае много за неща, от които явно не разбира

18.04.12
15:06

Ама аз изяждам по 2-3 чаени лъжички,ама те са смесени със сусамов тахан :D Значи не е огромно количеството мед,което изяждам.Ама май така и със сусамовия тахан става още по-зле :) Иначе и аз съм за домашния мед!По магазините са големи боклуци.За съжаление истината е,че меда ти вдига инсулина до тавана,и си е с доста висок ГИ и трябва да го употребяваме умерено :(

18.04.12
15:17

и не виждам да ти е станало нещо , да си натрупала сланини или да си хванала диабет ?!!

18.04.12
15:19

Еми,то от една седмица е така :) Преди не ядях така редовно,ма сега като се появи тоя тахан (giggle) След месец ще видим докъде ще я докарам (wasntme)

казано от Gerrard Liverpool на 18.04.12, 15:17:

и не виждам да ти е станало нещо , да си натрупала сланини или да си хванала диабет ?!!

Да виждаш разлика в количеството мед? 2-3 чаени лъжици не е точно колкото 10 супени, така си мисля аз.
В 100 g мед има 300-320 калории. Когато повече от половината от нужната енергия идва от меда, дали е ОК?

Ще започваш ли да мислиш преди да пишеш?

18.04.12
15:30

Колкото ти се яде толкова 2-3 лъжици , 10 лъжици ... нищо няма да ти стане. Да съм казал, че са еднакво количество?? Ми Кольо научи се да четеш между редовете.Според теб 5-6 лъжици са разликата до диабета?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1