Дневникът на кака Лорка

Темата е заключена.
Прескочи до:

03.04.12
22:09

Здравейте!
Ето че и аз се включвам към онлайн споделянето на физическите си способности и постижения, но това не би ми попречило да продължавам да “воайорствам” :Д
Кратко представяне на спортната ми кариера:Занимавам се със спорт от 7 годишна. Тогава започнах да тренирам ориентиране, което ми даде един голям старт не само в физическото ми развитие, но ме изгради като дисциплинирана и силна личност. Занимавах се и то доста активно 8 години. Прекратих състезаването си в следствие отборен конфликт, придружен с няколко поредни травми, от които и в момента имам “леки” болежки. Веднага след това започнах друго спортно занятие-волейбола. Доста активно тренирах  близо 2 години, придружено с трениране на акробатика. И там огънят в мен угасна след поредното счупване на глезена. Следваше застой от  месеци, в които както всеки тинейджър се поддадох на “модерния” начин на живот включващ много алкохол, нездравословно хранене , недоспиване и други присъщи на този ритъм...Но както и да е-добре е, че пламъкът отново се запали миналата година и започнах отново да работя върху изграждането на едно здраво тяло. Всъщност като се замисля сега-начинът, по който съм тренирала беше доста аматьорски, в сравнение със сегашния...но в спорта се изграждат нови и нови постижения и знания със всеки един ден, сигурна съм, че след година-това, което правя в момента ще ми се вижда смешно. За това съм тук, за да успея чрез съветите Ви да намаля периода от 1 година... :)
Физически данни: 18 год. 163 см, 49 кг, мезоморфен тип тяло.
Цел: Изчистване на подкожните мазнини, задържане на мускулна маса.
Да поясня накратко седмичната ми активност: 3 дни в седмицата съм в залата, където наблягам на базовите упражнения, като всеки път имам подобрение в килограмите на използваните тежести. 2 дена правя една импровизирана тренировка, която съчетава няколко кръга бягане + упражнения със собствено тегло и 1 ден, в който правя аеробика или джокинг.
Хранене: РБД, но не точно, тъй като се лутам в търсене на оптималния режим на хранене, които да се прилегне с целите и ежедневието ми.
Ето и днешната ми тренировка, която е от импровизираната:
-1 км крос загряване, изкачване на стъпалата към Панорамата с възможна максимална скорост, бягането (800 м)продължава до една много усамотена пейка, на която правя 20 бърпита и 20 коремни преси, бягам отново до стъпалата (800м).Това е първи кръг, като във втори просто сменям упражненията с лицеви опори, планински катерач и други, които се досетя на момента. Правя по 3 кръга и 1,5 кросче за разпускане. Определено се натоварвам доста и всеки път се старая да подобрявам времето за изпълнение.
Папо: - 6:30 Пр.мляко с овесени трици и мюсли, филийка пълнозърнест хляб със домашно сиренце
- 12:00- сандвич със кашкавал и пуешко филе
- 14:30-15:45- тренировка
-17:30-зелена салатка с много лимонов сок и микс от семена, 2 яйца, задушено телешко с лучец и броколи.
-19:00-ниск.кис.мляко с трици, мед и малко орехи
Часовете са ориентировъчни, не правя всичко с такава точност :Д
Знам, че ще понеса критики за начинът на конструиране на хранителния режим, но още не мога да го подредя така, че да се чувствам максимално пълноценна ежедневно. И знам, че приемът на някой храни не бива да е съчетан по този начин или по това време...
Но спирам с моето многословие, очаквам мненията (критиките) Ви!

03.04.12
22:19

На мен ми изглежда добре менюто. Само дето нискомасленото може да е пълномаслено и триците да са ядки. Някой плод също е ок между тази ранна закуска и обяда.

Яденето на въглехидрати + изтощителни тренировки може понякога да има  добър ефект върху външния вид, но в дългосрочен план води до преждевременно състаряване на организма. От друга страна пък въглехидратите са важни за жените за да се чувстват добре и да нямат рязки промени в настроението :) Ако искаш някаква промяна и експеримент с храната, може да пробваш закуската да е протеин и мазнини (бъркани яйца с масло, да речем) или пък въобще да я махнеш. Сандвича преди тренировката е хубаво да е с по-малко хляб и с повече филе и кашкавал, даже аз бих хапнал само филето и кашкавала, а питката от сандвича бих я сложил в следтренировъчното хранене, когато инсулиновата чувствителност е най-добра. Абе, има идеи за оптимизация на спортаната форма, но ако до сега си свикнала със сутрешните въглехидрати, трябва да видиш дали намаляването им ще ти се отрази на  настроението и тонуса през първата половина на деня. Промяната може да я усетиш положително, но може и да стане точно обратното. Това вече зависи от личността и психиката ти (преобладаващите невротрансмитери). Дълга тема е това как храната се отразява на физиката и психиката ни, но пък за сметка на това е много интересна ;) В крайя на краищата номера е да се балансират нещата така , че  да се чувстваш и да изглеждаш добре.

04.04.12
21:51

Анелия, хапвам и плодове, но в конкретния ден в тези часове между закуската и обяда не приемам, защото огладнявам много...независимо какъв плод ще е.
инж. Марин Маринов-аз те първа се излюпвам, а вече си говорим за състаряване :D шегувам се. Аз винаги съм в отлично и бодро настроение, храната не може да бъде дразнителен фактор. Запозната съм с това, че трябва да приемам повече протеини и мазнини, спрямо въглехидратите, но прехода при мен става по-бавно. Не мога внезапно да адаптирам организма си към нов режим на хранене, тъй като имам навици, изграждани с години...все още изпитвам сутрешен глад. Убедена съм, че е много интересна, но и неизчерпаема и се надявам скоро да усетя този баланс. :)

04.04.12
21:59

Днес имах страхотна мускулна треска на цялото тяло, но нали клин-клин избива направих следната тренировка:
-Повдигане дъмбел настрани- 3 х 10;8;6;
-Суингове с гира- 3 х 12;10;8;
-Гребане с гира- 3 х 10;8;6;
-Бицепсово сгъване с лост- 3 х 12;10;8;
-Разгъване скрипец с надхват- 3 х 10;8;6;
-Флайс на пек дек машина- 3 х 12;
-Гребане с лост- 3 х 12;
-Мъртва тяга с щанга- 3 х 12;
-Напади с лост- 3 х 12;
-Коремни преси;
Кардио след тренировката го пропуснах, тъй като нямаше свободни уреди, а и треската на бедрата подсили нежеланието ми за каквото и да било кардио. Времетраенето на тренировката обикновено трае между 40-50 мин, но днес бях по-мудна и продължи повече.
Папо:
-6:30-2 фил. пълн. хляб с сирене и пуешко, половин банан;
-10:00-1 портокал, 1 киви...не издържах и изядох 1 корни... :|
-14:00-лазаня... :|
-16:30-17:40-тренировка
-20:00-зелена салата , пил.филе
Оплесках още повече нещата преди малко като хапнах козуначе... :|

казано от Lora Alexandrova на 04.04.12, 21:51:

инж. Марин Маринов-аз те първа се излюпвам, а вече си говорим за състаряване :D шегувам се.

Ей, някои хора по ЕГН са на 20 години , а билогично са десетина години по-стари. Това, че се чувстваш млада и не се замисляш за тези неща не ти пречи, ако правиш грешни избори, да се състариш преждевременно на клетъчно ниво.

05.04.12
21:43

Ей, някои хора по ЕГН са на 20 години , а билогично са десетина години по-стари. Това, че се чувстваш млада и не се замисляш за тези неща не ти пречи, ако правиш грешни избори, да се състариш преждевременно на клетъчно ниво.

Това е видим процес при младежта...шегувах се-разбира се, че се замислям. Нима ако не съм щях да членувам тук, а и не само?

05.04.12
21:52

Днес е денят, в който провеждам само кардио или аеробна тренировка. В 8:00 направих една доста изтощителна аеробика-около 40 мин. Така хубаво се заредих, че деня ми мина бързо и неусетно-особено в това приятно време. Срещнах се с едни познати, които ме мотивираха още повече като казаха, че съм напълняла в баджаците (както се изразиха)...Не си направих и усилието да им поясня, защо изглежда така-отдавна съм се отказала да водя безсмислени разговори, с всезнаещи и “компетентни” анаболни индивиди, на които единственото физическо натоварване е било в казармата или в настоящия момент-по дискотеките...
През деня не съм приемала нищо освен вода. Направих един интервал от 24 часа глад, като вечерята беше към 20:00 часа. Половин час преди това хапнах една ябълка и портокал, защото много ми се папкаше точно това. Направих си салатка с 1 изцеден лимон и много зелен лучец (wasntme) и орехи. Трябваше да си опека една платика, но ме домързя да я почистя и си направих пил.филе+2 фил.хляб със сиренце и кашкавал. И съм много горда със себе си, че устоях на чийзкейка на майка ми (sun)

В интерес на истината, в доста случаи когато жените правят продължително кардио за долната част + въглехидратно хранене, наливат в краката и отслабват в гърдите и корема.
Иначе ми харесва фаст периода и храната след него ;) Аз онзи ден също направих 26 часа без калории.

охо ти си от Плевен :) Успех и слушай инж. Маринов че много ги разбира ;)

06.04.12
18:45

казано от Lora Alexandrova на 05.04.12, 21:52:

И съм много горда със себе си, че устоях на чийзкейка на майка ми (sun)

След 24 часов фастинг може да си позволиш и 2 чийзкейка ^_^

11.04.12
23:06

Все пак е по-добре, че не си го позволих...Последваха 5 дни на Балкана, на които нямаше как да се придържам към някакви режими.  Като цяло по време на престоя си хапвах само домашни, био продукти като агнешко, свинско, яйца, овче и биволско мляко, но и поблажих с домашна вълшебница...Правих и интензивни тренировки по горите, но въпреки това днес кантарът посочи +1,5 кг. Може би изглежда доста фрапантно, но всеки месец има такава седмица...След този период на обилно похапване и веселба-днес се чувствах много отпаднала и изморена. Направих кръгова тренировка, състояща се от:
-лицеви опори- 3х12;10;8;
-раменни преси-3х10;8;6;
-двойно бицепсово сгъване на портален скрипец-3х12;10;8;
-трицепсово разгъване с гира над глава-3х10;8;6;
-изтласкване на щанга от лег-3х12;
-флайс от полулег-3х10;
-тяга на един крак с гири-6х12;
-клек с лост-3х10;
-к.преси;
-25 мин кардио;
Днес направих 22 часа фаст период. Преди вечеря хапнах малко ядки и ябълка. Вечерях з.салатка, маринована платика на фурна, кашкавал и пармезан. По-късно си направих бананов шеик и пощипнах малко панетонче... :Д

12.04.12
22:44

Днес се събудих с голям прилив на енергия. Към 11 направих една комплексна тренировка-с 1 кръг повече. Като упражненията направих след 4-тия кръг(4,5 км): 5х10 бърпита, 20 лицеви, 15 кофички, к.преси.
Първото ми хранене беше към 16 часа-2 в.яйца с майонеза. След около час си направих бананов шейк+1 парче кекс (wasntme) . Към 19-половин коф.кис.мляко+мед, малко по-късно портокалче и ябълка и за вечеря-към 20:30 телешко със з.зеленчуци. Преди час ми се доядоха орехи...Сега като изреждам се плаша от себе си (макар, че винаги съм си чревоугодничела).
Искам да попитам дали има някой, който ползва програмата Ендомондо и има ли проблем със засичането на GPS-a? Не се случва всеки път, което е странно...

13.04.12
16:54

Днес се събудих с лек глад и реших да дам на организма това, което желае-направих омлет с много куравляче :Д (магданоз) и сиренце, майонеза. Тренировката проведох 2 часа след това-към 12 часа. Отново кръгова тренировка в един сет и кардио 20 мин. Загледах (честно казано се оглеждам в детайли) в огледалото и стигнах до заключението, че съм в застой и съм мазничка. Продължавам да тренирам по този начин още седмица и ще търся по-добър вариант за изграждане на тренировъчна програма. Моля за съвети и предложения. :) А сега кухнята ме зове...
Весело прекарване на празниците! :)))

13.04.12
22:50

Хващай щангите :))

16.04.12
16:51

казано от инж. Марин Маринов на 06.04.12, 10:44:

В интерес на истината, в доста случаи когато жените правят продължително кардио за долната част + въглехидратно хранене, наливат в краката и отслабват в гърдите и корема.
Иначе ми харесва фаст периода и храната след него ;) Аз онзи ден също направих 26 часа без калории.

Хм, нещо и при мен баш тъй стана. (headbang)

16.04.12
20:03

След тези празници възкръснах и аз...Три дена излязох извън всякакви норми в похапването и пийването (особено в първото). И след това тридневно преяждане днес заслужено си гладувам. А колко енергия имах през деня, особено по време на тренировка...
3х8- лицеви опори;
3х10- кофички;
3х12,10,8- суингове с гира@ 12;
3х12,10,8-разгъване скрипец с надхват;
3х12,10,8-бицепсово сгъване с щанга;
3х10-изтласкване щанга от лег @ 20;
3х10- флайс от полулег @ 12;
3х10- мъртва тяга @ 25;
3х10-клек @ 20;
3х12-избутване на дъмбел с бедра;
20 мин. пътека;
Разходки през останалата част от деня, а вече изминаха 24 часа и нищо, че не съм много гладна отивам в кухнята...

16.04.12
20:12

Kiko San: При мен се получи точно този ефект миналата година, когато наблягах на аеробиката и джокинга...В момента забелязвам, че започвам отново да нараствам в бедрената област, но горната част на тялото ми също расте симетрично...Започвам да намалявам натоварването на краката, тъй като ежедневно участват в тренировъчната програма и то най-активно в сравнение с другите мускулни групи.

казано от Kiko San на 16.04.12, 16:51:

казано от инж. Марин Маринов на 06.04.12, 10:44:

Хм, нещо и при мен баш тъй стана. (headbang)

Кардио+въглехидрати, не само че ти прецаква структурата, а ми ти изразходва запаса от стволови клетки и те състарява преждевременно! Според мен изтощителни тренировки, клонящи към кардио,  трябва да се правят само по изключение и за разнообразие.

17.04.12
20:54

Снощи (20:30) си наготвих на бързо: з.салатка, пил. филе и 2 пълнени яица с майонеза, козуначето не пропуснах за десерт...
Днес обядвах към 14:00-2 яйца с кашкавал, бананов шейк...допапа ми се и козуначе и засладих :) Сутринта играх волейбол, но не загрях и както се очакваше след това имах големи болки в рамото и кръста. Въпреки това реших да се разходя до залата.Тренировката, която беше много хаотична проведох чак в 18:00:
-10 лицеви опори;
-3х12,10,8- трицепсово разгъване с гира зад глава;
-3х12,108- бицепсово сгъване с щанга;
-3х12,10,8- трицепсово разгъване на скрипец;
-3х12,10,8- кик-бек;
-3х12,10,8- бицепсово сгъване на д.скрипец;
-6х10- издърпване на д.скрипец за страничната мускулатура;
-3х10- изтласкване от лег-(същите кг като вчерашните >>);
-3х10- мъртва тяга;
-6х10- бълг. клекове с гири@20;
-к.преси;
Сега се развихрям в кухнята...Дами, някакви пикантни и нови идеи за приготвяне на телешко без вино и разни сосове?

18.04.12
22:10

Понякога се учудвам от слабата воля, която проявявам...Не съм мързелива, но снощи ми беше много по-лесно да похапна високо въглехидратна вечеря включваща току що изпечена домашна пица и баница, отколкото да готвя 30 мин. Днес до обяд прекалих с плодовете-1 ябълка, 2 кивита, 1 портокал, 1 банан. Към 14 часа обядвах варен боб, парче пица. По-късно чаша пр.мляко с козунак, към 20 часа салата, 1 яйце...3 бонбона Мерси. Самокритикувам се за това, което правя в подобни дни...това безсистемно хранене и приема на много сладки храни (изчислих, че за седмица съм приела 1кг козунак-дали не обичам :D), а лятото меко казано ще ми е нужна добра спортна форма, тъй като е пряко свързана със работата ми. Но това зависи само то мен, никой не би могъл да ми помогне.
Днес отново имам мускулна треска на цялото тяло, както и нетърпими болки в кръста. Трябваше да направя една интензивна аеробика, но не успях да стигна на време до залата. Явно е, че днес тялото ми се нуждае от почивка.

19.04.12
09:09

казано от Lora Alexandrova на 18.04.12, 22:10:

лятото меко казано ще ми е нужна добра спортна форма, тъй като е пряко свързана със работата ми.

нетърпими болки в кръста.

Е това е по-отдалечаващо от целта от изяджането на 1 кг козунак за седмица...

19.04.12
21:22

казано от James Hinks на 19.04.12, 09:09:

лятото меко казано ще ми е нужна добра спортна форма, тъй като е пряко свързана със работата ми.

Който е падал от изгнил клон от върха на дърво по гръб знае до колко търпима може да бъде болката. Случката беше преди 5-6 години...помня, че лекарите ми казаха, че е натъртена опашката и за това е подуто, и не мога да ходя. След месец болките поотшумяха, но се усещаха много при физическо натоварване, особено когато се занимавах с волейбол. Преди година и половина имах много сериозни болки-оказа се силно изместване на 2 прешлена. Лекуваше ме лекар в Сф, чрез мануални терапий близо месец. Временно се стабилизираха нещата, докато не влязох в залата. От тогава болката си ми е другарче. :)

19.04.12
21:35

Страхотно време, носещо неповторима енергия-какво му трябва на човек?
Днес болежките понамаляха и хайде отново в залата. Тренировката (14:30):
-3х12,10,8- повдигане дъмбел настрани;
-3х12,10,8- суингове с гира@10;
-3х12,10,8-френска преса@10;
-3х12,10,8-бицепсово сгъване@6 на ръка;
-3х10-флайс от полулег@10;
-3х12,10,8-трицепсово разгъване на скрипец;
-3х10-изтласкване от лег@20;
-6х10-тяга на един крак с гири;
-3х10-клек@20;
-к.преси;
-30 мин кардио;
Колко енергия имам, когато тренирам на гладно...по едно време на кардиото имах чувството, че пътеката започна да се върти на обратно :D
Около час след тренировка (17:00) изядох 2 варени белтъка. В 19:30 з.салата, с много репичкки, лимон и зеленина :D ; 1 яйце с жълтъците и майонеза, задушено телешко с микс зеленчуци. В момента хапвам кис.мляко с орехи и мед :) Сега ме чака масаж... (smirk)

20.04.12
08:34

казано от Lora Alexandrova на 19.04.12, 21:22:

Който е падал от изгнил клон от върха на дърво по гръб знае до колко търпима може да бъде болката. Случката беше преди 5-6 години...помня, че лекарите ми казаха, че е натъртена опашката и за това е подуто, и не мога да ходя. След месец болките поотшумяха, но се усещаха много при физическо натоварване, особено когато се занимавах с волейбол. Преди година и половина имах много сериозни болки-оказа се силно изместване на 2 прешлена. Лекуваше ме лекар в Сф, чрез мануални терапий близо месец. Временно се стабилизираха нещата, докато не влязох в залата. От тогава болката си ми е другарче. :)

То за това има контролни прегледи, второ и трето лекарско мнение, има ЛФК, има рехабилитации - щото още си на възраст, в която не ги мислиш последствията, но няма да е много дълго така...

Мнението беше редактирано от James Hinks на 20.04.12 08:34.

20.04.12
11:03

Кака Лорка, и аз съм така с кръста, само че с колело Балканче в стил банда БМХ.
Цял живот ме боли кръста, 2-3-4-6 доктора казваха почивка!!!
И почивах дълги години, ходех прегърбен като скоба и пак ме болеше!
При мен нещата се оправиха когато започнах да спортувам леко 6-7 години след инцидента, като винаги внимавах!
Постегна ми се гръбната мускулатура и болката изчезна!
След няколко години ми дойде акъла и установих че като стегна корема кръста ме боли по-малко, а онова хрупане на прешлените изчезва.
И сега внимавам, за стойката на тялото докато ходя или съм седнал, да изпълнявам правилно упражненията, без да товаря огромни килограми. Този урок също го научих по трудния начин преди 6 месеца - много килограми с неправилно изпълнение и болката и схващането отново се върнаха :)

20.04.12
18:55

казано от James Hinks на 20.04.12, 08:34:

казано от Lora Alexandrova на 19.04.12, 21:22:

То за това има контролни прегледи, второ и трето лекарско мнение, има ЛФК, има рехабилитации - щото още си на възраст, в която не ги мислиш последствията, но няма да е много дълго така...

Така ли?Не знаех, не съм посещавала лекарски кабинет и никога не съм приемала медикаменти...Може би трябваше да поясня, че преди да започна лечение в друг град съм преминала през няколко плевенски кабинета, в които освен с пренебрежително отношение и нелогични диагнози-не успях да се сблъскам с друго. Освен това, ако трябва да послушам лекарите-противопоказно е да се занимавам с какъвто и да е вид спорт, освен с тренировки от вида на пилатес, йога и др. нискодинамични стилове, които не отричам, че са страхотно допълнение към настоящия ми тренировъчен ден, но не и начин да удовлетворят нуждите ми от оптимално физическо натоварване. Другото, което ще поясня е,че поне веднъж месечно посещавам балнео цетрове в страната, които въздействат много по-благоприятно на проблемните зони-отколкото което и да е мазило, нагревка и т.н. Не се отнасям безотговорно към тялото си-за този момент съм избрала този метод за лечение.
Дилян, не мога да си представя животът без спорт. Той е неделима част от ежедневието ми...или че ще спортувам нещо, но “леко”. Смело мога да кажа, че техниката ми на изпълнение упражненията не е добра и че трябва да поработя главно върху нея. Това е и причината да усещам болки в стари травми или понякога в ставите. Старая се да я подобрявам , а звукът от това “хрупане” ме побърква-то да беше само в кръста...нямаше да ми прави впечатление. :)

20.04.12
19:28

Обожавам пролетното време-преливащите се аромати на люляк,божур, цъфнали дървета ме накараха да полетя по времето на днешния джокинг. Тренирах към 13 часа, като по време на загрявката направих 30 кофички на пейка и 20 лицеви. Летях около 6 км, след което вкъщи поработих върху коремните мускули.
Първото хранене беше към 16:30-1 в.яйце, пил.филе и малко огретен. Към 17:30-1 ябълка, 2 кивита. Сега ще си наготвя праз лук с яйца и сирене на фурна. Днес ми казаха тази рецепта-дано да стане вкусно. :))

21.04.12
11:45

казано от Lora Alexandrova на 20.04.12, 18:55:

Така ли?Не знаех, не съм посещавала лекарски кабинет и никога не съм приемала медикаменти...Може би трябваше да поясня, че преди да започна лечение в друг град съм преминала през няколко плевенски кабинета, в които освен с пренебрежително отношение и нелогични диагнози-не успях да се сблъскам с друго.

Хахха, може би трябваше да поясня, че е добре да потърсиш още някой, освен поставилия точната диагноза. Сигурно си наясно, че две глави мислят по-добре от една. Един вид да си събереш сама консилиум...

Освен това, ако трябва да послушам лекарите-противопоказно е да се занимавам с какъвто и да е вид спорт, освен с тренировки от вида на пилатес, йога и др. нискодинамични стилове, които не отричам, че са страхотно допълнение към настоящия ми тренировъчен ден, но не и начин да удовлетворят нуждите ми от оптимално физическо натоварване.

Е, и лекарите поназвайват нещо ;)
Доста голяма част от трениращите с лека ръка пренебрегват такива лекарски съвети, а и доста често се намира някой холистично-реахбилитиращо-лекуващо-трениращ експерт, който ги подкрепя... и резулата не е много в полза на пренебрегналия съвета.
По-добре е да върнеш малко газта и да отделиш повече внимание на възстановяването, пък когато му дойде времето - влизане във форма винаги има ;)
Просто ти споделям малко болезнен опит...имал съм по-серизни травми от теб, а пък и доста повече на брой за съжаление...дали ще обрънеш внимание на съвета ми или не, си е само твоя работа...

Другото, което ще поясня е,че поне веднъж месечно посещавам балнео цетрове в страната, които въздействат много по-благоприятно на проблемните зони-отколкото което и да е мазило, нагревка и т.н. Не се отнасям безотговорно към тялото си-за този момент съм избрала този метод за лечение.

Това е много добре, само дето не е метод на лечение...особено пък ако тренираш през останалото време.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 21.04.12 12:27.

21.04.12
22:26

James Hinks не оспорвам това, което твърдите, но колкото и лекомислено да звучи не мога (или по-точно не желая) да намаля газта...а и 3 месеца през зимата си беше заслужена почивка. Знам, че може би ще съжалявам след време за тези си постъпки, тъй като човек не осъзнава какво може да загуби-докато не го загуби напълно, но осъзнаването е едно високо ниво на развитие, на което  не благоволявам да премина. Не съм мазохист-мога да преценя кога имам нужда от възстановяване или от приключване на натоварването. :)

21.04.12
22:37

Тренировката днес (12 ч):
-кофички на пейка с 5кг;
-3х12,10,8-раменна преса;
-3х12,10,8-кик-бек;
-3х12,10,8-гребане с гира;
-3х12,10,8-трицепсово разгъване на скрипец;
-3х12,10,8-двойно бицепсово сгъване на портален скрипец;
-3х10-кросоувър;
-3х10-изтласкване от лег;
-2х10-мъртва тяга;
-4х10-напади с гири;
-к.преси;
-15 мин кардио;
Имам мускулна треска на седалището и нямах желание да тренирам долна част, за това по-лекичко днес.
Хранене: 15 часа-с.царевица, 17-малко сл.семки, ябълка, 19:30-пил.филе с праз, копривени кюфтенца с картофи, 21:30-2 фил. с мед+чаша пр.мляко.

23.04.12
13:49

Къде тренираш в Плевен?

23.04.12
21:11

Във “Виктория”, но от утре мисля да сменя обстановката, тъй като е пренаселено от шампиони...
Вчера беше ден за почивка, разходки цял ден и...2 вкусни бирички за истинско разпускане. :)
Хранене: Въглехдрати без ограничение-мекички с мед и сиренце за закуска, печени чушки с яйце и сирене към обяд+кекс с орехи, за вечеря-ориз.

23.04.12
21:18

Днес се събудих малко по-рано от обичайното (5:00), но дори и по-малкото сън не повлия на страхотния старт на седмицата.
Тренировка-2 сета (15:30):
-Пек-дек- 3х12;
-Навеждане с щанга- 3х12;
-Арнолд преси-3х8;
-Флайс от полулег-3х10;
-V преси-3х20;
-кофички-3х10;
-Кардио(степер)- 15 мин;
Хранене: 18:00-з.салата,3 яйца с майонеза, 1 банан; 20:30-2 парчета домашна пица;

Мнението беше редактирано от Lora Alexandrova на 23.04.12 21:41.

24.04.12
22:45

Днешната тренировка:
Сутринта-1 час волейбол;
Тренировка (14:30):
-Лицеви опори- 3х10;
-Мъртва тяга- 3х10@22,5;
-Индийски лицеви- 3х5;
-Привеждане на горен скрипец с прави ръце- 3х12;
-Хоризонтална ротация на ръцете с дъмбел- 3х10-(лоша техника);
-К.преси (странична, долна);
-Кофички на пейка-3х10;
-Индийски лицеви-3х5;
-Мъртва тяга;
-Привеждане на г.скр. с прави ръце- 3х12;
-К.преси;
Хранене: 17:30-2 яйца; 19:00-2 кивита, ябълка, банан; 20:00-таратор с мнооого орехи; 21:00-телешко с праз и з.салата; 2 парчета кекс+2 ч.л.мед...Хайде, че полувремето свърши (beer)

25.04.12
21:25

Днешният ден е почивен, макар че разходките не бяха малко. Отново имам мускулна треска на седалище, бедра и гръб...цял ден ми е отпаднало.
Хранене: 10:00 часа- 3 бъркани яйца с магданоз+майонеза; 15:00- з.салата, добруджанска яхния, 1 морков, 1 корни; 17:00-пр.мляко+2 парчета кекс. Нямам апетит и ще пропусна вечерята-сега хапвам кис.мляко с мед+орехи.
Не съм пояснила някои неща от началото на дневника: Пия daily vits на now food+термо бърнер на multipower (скоро приключвам приема). Знам, че изборът е лош, но са останали от миналата година, когато купувах в големи количества подобни продукти за изгаряне на мазнини. Имам и dyma-burn xtreme, но защо започнах да пия гореспоменатия-не мога да обясня...може би, защото усещам повече как ми пържи мозъчето :|

05.05.12
18:04

Последната седмица не успях да водя дневника, но сега ще компенсирам. Изградих нов начин на хранене и тренировъчна седмица.
Днес тренирах леко-само горна част, тъй като след тренировката в четвъртък не мога да възстановя краката и седалището...
-5х5@12-флайс от полулег;
-5х5@20-трицепсово разгъване на скрипец;
-5х5@14-скотово сгъване;
-5х5@30-лежанка;
-5(2)х5@7-кик-бек;
-5х5@20-двойно бицепсово сгъване на портален скрипец;
-к.преси;
Сутринта хапнах 2 яйца на очи с мас, 1/2 св.пържола (doh) , 200 гр кис.мляко(4,5%)+орехи. 2 часа след тренировка-з.салата с много репички, лук и лен.семе; телешко с грах+кашкавал. Това ще е за днес храненето (може малко агънце да похапна довечера, ако не  мога да устоя) А сега Балканът ме зове...Весело прекарване на празника!

07.05.12
22:26

Попрекалих с въглехидратите на празника, но нямах избор ... (wasntme)
Днешната тренировка:
-1х5@12,2х5@14,2х5@18-флайс от полулег;
-1х7@20,1х6@30,1х6@35,2х6@40,2х4@50-клек;
-5х5@25-трицепсово разгъване скрипец;
-5х5@7-кик-бек;
-к.преси;
Кратки почивки, като редувам  сериите от първите 3 упражнения в кръг.
Временно се налага храненето да не е в удобни за мен часове, но ще се старая да не излизам от схемата :D Сега като си правя резюмето днес си беше някакъв яйчен ден... Към 6:30-2 яйца, 200 гр кис.мляко(4,5%)+мед, крем-карамелче; 11:00-1 яйце; 2 ч. след тренировка-2 яйца (прекалих с яйцата днес, но в бързането не съм обърнала внимание, че ям само това...) 20:30-п.пъстърва с грах; орехи с кис.мляко и мед. А сега се оттеглям в заслужена почивка  (yawn)

08.05.12
22:40

Почивен ден;
Хранене: закуска (6:30)-телешко с бекон, чаша пр.мляко; обяд-з.салата; вечеря (20:30)-п.пъстърва със зад.зеленчуци; кремче от 200 гр извара с масло, 1 банан, 1с.л. мед, орехи.

09.05.12
23:31

Тренировката днес:
-3х10@10-кофички на пейка;
-2х8@10,1х7@15,2х5@22,5-суингове с гира;
-2х7@8,3х6@10-бицепсово сгъване (лявата ръка е много по-слаба силово и с 9 даже ми е трудно);
-1х10@20,1х8@25,2х6@30,3х4@35-лежанка;
-4х5@20-пек дек;
-30 мин-кростренажор;
Вица на деня: Инструктурчето ме попита: “Защо вдигаш толкова МНОГО тежко?Какво тренираш, че си даваш толкова зор?”...Хъхъ, като гледам част от дамите от форума вдигат повече от тези “шампиони”, за което (bow) ...да ви пита човек, за къде си давате зор :D
Хранене:Към 7:30-кремчето с извара и банан, 150 гр. овче кис.мляко; 11:00-телешко, орехи; 2 ч. след тренировка-150 гр извара с кашкавал; 19:30-2 вафлички фемили (нямаше как да откажа); 21:30-таратор, и http://www.bb-team.org/recipes/4105_svinski-cheren-drob-na-skara-vav-folio , бива я рецептата, но като за човек, които сега прояжда свинско ще трябва да подправя някои неща следващия път...малко отлежала вълшебница(мой набор :D ) за спокоен сън :)

10.05.12
22:49

Ден-почивка и около час гребане с лодка :D Което ме подсеща за песента

Към 14:00-1/2 банан с 150 гр извара, 100 гр овче кис.мляко, орехи и мед...вечерта-2 бирички-имам нужда от запас от фитоестрогени :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1