Тридневен сплит .. и още нещо

19.04.12
21:44

Здравейте,тренирам по 3 дневен сплит , но имам доста слаби ръце , питах в 10х10 темата дали мога да пусна 10х10 само за тях и така ме и посъветваха.

Сплита е следният.

Пон - Гърди , бицепс
Сряда - Гръб , трицепс , трапец
Петък - Рамо , крака

Понеделник:
Лежанка с дъмбели - 3х8-10
Полулег с дъмбели - 3х10
Кофички +7,5кг - 3х8-10
Една серия на пек-дек.

И вече за бицепса - сгъване с крив лост 10х10 , изпълнявано без чиитинг и правилното темпо.

Сряда:
Набиряния с 5кг тежест - 3х8-10
Мечка - 3х8-10
Хоризонтален скрипец - 3х10
Гребане с дъмбел - 3х8-10
Трапец - 5х20

И вече трицепса - тесен хват 10х10

Петък:
Раменни преси с дъмбел - 10х10
Клекове - 4х10
На лег машината - 2х10
Бедрено разгъване - 3х10
Бедрено сгъване - 3х1-
Прасец - 5х12-15

Това е програмата,преди това беше стандартна за бицепс 2 упр за трицепс - 3. Но реших малко да разнообразя.
Мисля да добавя в петък след клековете 2 серии полуовър - какво мислите ?

Това е,приемам всякакви мнения по темата :)

19.04.12
21:52

Според личния ми опит,а и от наблюдения,бицепсовото сгъване с крив лост е много по-неефективно от сгъването с прав лост.Освен ако нямаш проблем с китките ,препоръчвам правия лост.

19.04.12
22:18

Преди го правех само с прав лост , но почнаха да ме понаболяват и го смених и сега не усещам болка.

19.04.12
22:26

казано от Genadi Mihaylov на 19.04.12, 21:52:

Според личния ми опит,а и от наблюдения,бицепсовото сгъване с крив лост е много по-неефективно от сгъването с прав лост.Освен ако нямаш проблем с китките ,препоръчвам правия лост.

Я, ако може обоснови се защо смяташ така !
И двата си имат предимства и недостатъци .

Мнението беше редактирано от RinGo на 19.04.12 22:28.

19.04.12
22:34

Ами с кривия лост се променя ъгъла на позицията на ръцете и начина на движение в пространството.Погледни го така:като правиш набирания с подхват отиват повечко в бицепса,а като правиш с неутрален се намаля напрежението в бицепса ,а с прониран бицепса се превръща в спомагащ,а не главен мускул на движението.Така си го обяснявам аз.Аз започнах да го правя сгъването с крив лост и нямаше никакъв ефект-нито увеличаване на силата,нито масата.Веднъж реших да го пробвам с прав лост и просто го почуствах доста по-добре в бицепса.След 4 седмици сгъвах с 10кг повече и ми се увеличи бройката на набирания с подхват ,които можех да правя.Това е личния ми опит.
Много хора се оплакват ,че изпитват напрежение в китките с прав лост,и аз го изпитвах ,когато правех движението с грешна техника.Това ,което ще кажа ,не съм го чел никъде,стигнах сам до извода(то сигурно така е и изписано,просто аз по неволя го разбрах),че при бицепсовото сгъване тялото трябва да е напълно изправено,дори леко изпъчено(се едно в крайна горна точка при тяга) и без никакво движение в торса по време на сгъването.Така при мен изчезна напрежението в китките.

Мнението беше редактирано от Гената на 19.04.12 22:35.

19.04.12
23:43

Виж ся както казах и двете имат плюсове и минуси . Лично мое мнение е че кривият лост акцентира на вътрешната глава на бицепса поради хвата.А правия лост позволява по-широк хват. Но баш да го отричаш просто ей така , че едва ли не за нищо не става .. На някой може да действа добре , на други не .. Айде стига сме се отклонявали от темата на момчето :)

20.04.12
10:36

казано от RinGo на 19.04.12, 23:43:

Виж ся както казах и двете имат плюсове и минуси . Лично мое мнение е че кривият лост акцентира на вътрешната глава на бицепса поради хвата.А правия лост позволява по-широк хват. Но баш да го отричаш просто ей така , че едва ли не за нищо не става .. На някой може да действа добре , на други не .. Айде стига сме се отклонявали от темата на момчето :)

Оффтопик:Напълно си прав,че на различните хора действат различно.Споделих моя опит.Колегата ,с който ходим заедно на фитнес ,също изключи изцяло кривия лост за бицепс и ползва само прав вече.А сме много различни-аз съм ектоморф с издължени крайници,той е ендо и е нисък и пак му влиза по-добре.Но ,разбира се,това не значи ,че при всички е така.

Помисли, дали не е по-добре бицепса да отиде при гърба,а трицепса при гърдите.Трицепса на практика го тренираш и в трите дни, а с това 10х10 си е голямо натоварване - дай им малко повечко време за почивка.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1