20.04.12
21:02
Добър вечер на всички! Тази вечер на тренировката мисля, че сгафих малко :S. Имах и все още имам мускулна треска на корема, но въпреки това правих коремни преси, повдигане на крака от вис и упражнение за страничните коремни мускули. Усещах болка, но пак ги правех. Пределно ясно ми е, че ще оставя корема да почива една седмица, но въпроса ми е дали ще има последици от грешката ми днес.
20.04.12
21:03
Нищо ти няма. Просто занапред избягвай да тренираш невъзстановен мускул.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 20.04.12 21:11.
20.04.12
21:34
точно пък корем незнам дали може да се претренира, а и дори да стане някак си, какво толкова може да му навреди
Мнението беше редактирано от Цветелин Домушки на 20.04.12 21:36.
20.04.12
21:36
Мускулите в тялото са идентични, като изключим разликата в съотношението бавни:бързи мускулни влакна. Та, щом можеш да претренираш бицепса или квадрицепса, защо да не можеш да претренираш корема? :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 20.04.12 21:37.
20.04.12
21:58
Благодаря момчета, успокоих те ме. :D
20.04.12
22:06
хубаво, претренирваме корема и какво става с него в негативен план. спира да расте, ‘’размиват’’ се плочките, отслабва...?
20.04.12
22:11
Съвсем хипотетично, претренирането на корема може да доведе до контузия по време на тежък клек. :)
Не ми се спори кой може и кой не може да си претренира корема. Някои го тренират и по 100 пъти на седмица, така както и някои си тренират бицепса по 100 пъти на седмица. Резултатът и при двете групи ще е близък.
Написах коментара леко закачливо. Не го приемай навътре. :)
20.04.12
22:19
да го вземам на вътре, едва ли. нали съм тук да науча нещо ако мога. за контузиите добре, но чисто като визия ми беше мисълта, че едва ли ще му се отрази, като на бицепса например.
20.04.12
22:24
А, за визията определено няма да му повлияе. Дори такава е системата, ако искаш да имаш плосък корем - тренираш го слабо или пък го смазваш от тренировки 3-4 пъти седмично с някви огромни бройки.
Ако се цели плътен мускул тип “улични павета”, тренираш го веднъж седмично с висока интензивност, допълнителна тежест и ниски повторения (тук може би различните хора ще реагират различно на повторенията).
Смазването на корема от тренировки обаче не го прави по-функционален, а точно обратното. Можеш да изгубиш контрол върху него по-лесно по време на движения, в които той ти трябва в максимална кондиция.
Във въпроса на автора въобще не става дума за смазване от тренировки, но натам тръгна лафчето. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 20.04.12 22:25.
Аз съм претренирал корем с 3 дни нечовешка кашлица от пневмония. После повече от седмица не можех да се възстановя и ме болеше дори като дишах.
Претренирането е нещо съвсем различно от това да имате няколко дни мускулна треска.
20.04.12
23:17
казано от Тихомир Велев на 20.04.12, 22:24:
Ако се цели плътен мускул тип “улични павета”, тренираш го веднъж седмично с висока интензивност, допълнителна тежест и ниски повторения (тук може би различните хора ще реагират различно на повторенията).
Е не според мен,ако искаш “павета”(както казваш ти),корема може и два пъти да се тренира в седмицата(което е по-добрият вариант),а за повторенията зависи от тежестта,която вземеш.Аз моят корем го направих релефен,благодарение на много повторения и малко тежести (4х20 за всяко упражнение),но пък аз съм си “ектоморф” и е логично лесно да изкарам своите коремни мускули.По темата,аз корема съм го тренирал,когато бях болен (в смисъл имах болки в корема + лека мускулна треска) след това 2 дни трудно си завързвах обувките,но въпреки това всичко отмина и в момента всичко си е нормално.Аз съм на мнението,че повечето тренировки седмично го правят по-издръжлив,а не по-релефен (и говоря за 3-4 пъти максимум е “повече тренировки”,а не 5-6,че дори и 7)...
Мнението беше редактирано от Светни Лампата на 21.04.12 00:52.
казано от Петко К на 21.04.12, 09:59:
То мускула не става релефен с тренировки.
Напротив, точно с тренировки мускула придобива детайлност, просто тя бива разкрита след режим за понижаване на подкожните мазнини. ;)
21.04.12
10:56
Аз какво питах, вие къде отидохте. :D Аз си имам преса и я изкарах напълно тази пролет, просто се опасявах да няма някакви последици след упражненията.
Мнението беше редактирано от Николай Иванов на 21.04.12 11:11.
21.04.12
12:37
Няма,не се притеснявай :)