Подходяща ли е тази програма за мен?

Привет! Искам да попитам, понеже вече над два месеца тренирам по една кръгова програма, дали тази програма е добра като за мен (17 години, 181см, 78кг, мезоморф) и понеже искам едновременно да трупам мускулатура и да чистя мазнини какво ми препоръчвате да ям като режим на хранене, защото не намирам подходящата диета за мен в сайта...

Понеделник (гърди, бицепс, корем)

0. Бягане на пътеката 15 минути
1. Повдигане на щанга от лег (класически) 3х10 като през сериите качвам килограмите
2. Повдигане на щанга от лег (тесен хват) 3х10
3. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж 3х10
4. Бицепсово сгъване на прав лост 3х10
5. Затваряне на ръце с дъмбели от тилен лег 3х8
6. Скотово сгъване с дъмбели 3х10
7. Повдигане на краката от стенд 3х15
8. Коремни преси 3х20
9. Една машина има за корем пак 3х10
10. Повдигане на краката с формата на L (от хоризонтално към вертикално) от лег 3х10
11. Кофички 3х отказ

Сряда (гръб, трицепс, трапец)

1. Придърпване на вертикален скрипец зад врат 3х10
2. Придърпване на хоризонтален скрипец 3х10
3. Гребане с дъмбел 3х10
4. Трапецовидно повдигане на рамене с прав лост 3х8
5. Повдигане на щанга от лег (тесен хват) 3х10
6. Трицепсово разгъване на горен скрипец 3х10
7. Френско разгъване с щанга 3х8
8. Кофички 2х отказ

Петък (рамо, крака, корем)

0. Бягане на пътеката 10 минути (имам крака този ден и да не се натоварвам много преди да съм почнал)
1. Повдигане с щанга от обратен лег 3х10
2. Раменно разтваряне встрани с дъмбели 3х10
3. Клякане с щанга (Да попитам това няма ли да ми попречи на ръстежа, все пак съм едва на 17? И ще ми трябват ли колани за да ми стягат гръбнака?)
4. Бедрено разгъване 3х15
5. Бедренно сгъване 3х15
6. Повдигане на пръсти на калф машина 3х15
7. Повдигане на краката от стенд 3х15
8. Коремни преси 3х20
9. Една машина има за корем пак 3х10
10. Повдигане на краката с формата на L (от хоризонтално към вертикално) от лег 3х10
11. Кофички 3х отказ

Искам една тренировка да ми е около час, час и петнадесет минути...

Приемам всякакви корекции по програмата (Ако може цитирайте програмата ми и с червено да речем променете упражненията)...

Мерси предварително! :)

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 22.04.12 11:41.

Ние да не би да сме гадатели?Искаш от нас нещо, което се заплаща ако отидеш примерно при един треньор.Не можем да ти предложим хранителен режим тъй като това само ти можеш да си го направиш.Нима ние знаем дали ти обичаш примерно свинско или нещо др?

Всичко обичам просто нямам представа на какво да наблягам и какво да се опитвам да изолирам... Не искам подробнен режим, а нещо по общо с 1 изречение...

22.04.12
12:06

Здравей!
2- та месеца кръгова тренировка не са те подготвили да тренираш с толкова много упражнения. Съветвам те да започнеш от 10 упражнения някъде и постепенно да включваш други. Например, със същата схема понеделник/сряда/петък можеш да си направиш сплит от рода на - гърди/бицепс ; гръб/трицепс ; рамо/крака с по 2-3 упражнения за всяка група, тоест, по 6 на тренировка. За клека - по-добре не почвай, няма кой да ти покаже техника и ще стане сакътлък. Колана не пази по никакъв начин да ти се смачка гръбнака, няма нещо което да те предпази от това, освен постепенно увеличаване на тежестите и търпение.
За храненето мога да ти препоръчам Lean gains щом искаш да сваляш мазнини и да качваш мускули, но засега просто гледай да се храниш възможно най-разнообразно!
Успех :)

Благодаря за мнението ти! Това дали ще свърши работа за следващите 5-6 месеца? Ами корема? Да не го ли тренирам сега?

Понеделник (гърди, бицепс)

1. Повдигане на щанга от лег (класически) 3х10 като през сериите качвам килограмите
2. Повдигане на щанга от лег (тесен хват) 3х10
3. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж 3х10
4. Бицепсово сгъване на прав лост 3х10
5. Затваряне на ръце с дъмбели от тилен лег 3х8
6. Скотово сгъване с дъмбели 3х10
7. Кофички 3х отказ

Сряда (гръб, трицепс)

1. Придърпване на вертикален скрипец зад врат 3х10
2. Придърпване на хоризонтален скрипец 3х10
3. Гребане с дъмбел 3х10
4. Повдигане на щанга от лег (тесен хват) 3х10
5. Трицепсово разгъване на горен скрипец 3х10
6. Френско разгъване с щанга 3х8
7. Кофички 2х отказ

Петък (рамо, крака)

0. Бягане на пътеката 10 минути (имам крака този ден и да не се натоварвам много преди да съм почнал)
1. Повдигане с щанга от обратен лег 3х10
2. Раменно разтваряне встрани с дъмбели 3х10
3. Бедрено разгъване 3х15
4. Бедренно сгъване 3х15
5. Повдигане на пръсти на калф машина 3х15
6. Повдигане на краката от стенд 3х15
7. Кофички 3х отказ

В този сайт има всичко което ти е нужно да стигнеш нивото на натурален бодибилдер, така че ЧЕТИ, защото искаш да ти се сдъвче всико в “1 изречение” както ти каза а това не може да стане.

Мнението беше редактирано от Виктор Стойчев на 22.04.12 13:41.

Добре, за режима ми стана горе-долу ясно.. как е програмата? Трябва ли корекции някаде?

22.04.12
15:52

Можеш да сложиш някакви упражнения за корем в сряда и петък, както си решиш...иначе програмата е добре, като за начало, работи по нея и като натрупаш опит вече сам ще си коригираш програмата. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1