Дневникът на Ради :)

Темата е заключена.

Здравейте. :) От известно време разглеждам дневниците на някои от вас и реших, че ще ми бъде полезно да създам и аз такъв...тук в сайта.
Всъщност си водя дневник от началото на 2011 г...

Малко повече за мен... на 23г. съм, висока съм 176 см. и тежа 57кг. От около 3 г. и нещо спортувам редовно - имам кростренажор и обичам да скачам на въже. Общо взето наблягам на тези дейности :) 

До преди три години поддържах тегло около 59 - 60 кг. Ядях от всичко в умерени количества..бих казала , че съм внимавала, но в никакъв случай не съм издребнявала... През лятото на 2009 г. заминах на бригада в САЩ и тогава започнаха моите терзания..Цикълът ми изчезна..върнах се с 10 кг. отгоре за 3 месеца. Това беше пълен шок за мен тъй като, както споменах вече, винаги съм поддържала едни и същи килограми...Както и да е..възвърнах си старото тегло за няма и 3 месеца, но тогава запознах да обръщам сериозно внимание на всичко,което хапвам..

През 2010 заминах отново на бригада..цикълът отново изчезна..този път имаше леко завишение на кг(спрямо предходната година) ... +І3..възстанових си теглото отново и така в началото на 2011 започнах да водя дневник..да записвам всичко погълнато...времето, прекарано в спорт..да броя калории и влязох в един омагьосан кръг..Поне така се чувствам последната година и половина..стигнах до 54 кг...даже 53.7 да бъда точна, но миналата година, в следствие на стрес, цикълът ми отново спря ( казвам в следствие на стрес, защото лекарите така ми обясниха, а и имаше неприятни емоции около мен)...започнах работа, което допълнително допринесе за чувството на безспокойство..та от май месец 2011 до декември се правиха иопити с хормонални препарати да се предизвика цикъла..най-накрая успехме, но не знам в следствие на задържане ан течности..или и аз не знам на какво качих килограми..стигнаха до 60 ...вече успях да разкарам 3 от тях, но имам още 2 , с които се боря..може би досега беше трудно заради хормоналните препарати..едва от месец и половина не пия лекарства..

Целта, която съм си поставила е да махна тези 2 кг, коуито така ме тормозят, които всички казват , че не се виждат, предвид ръста ми, но които психически ен ми позволяватда мирясам...

Надявам се с ваша помощш, със съветите и градивната ви критика да намеря баланса , да се успокоя психически и лека -полека да се изкарам от кръга на изчисленията, гузната съвест ...без това да окаже влияние на теглото ми.. :)

Малко по-късно ще се отчета за днес..

Благодаря на онези, които изчетоха историята ми :)

10.04.12
16:41

Здравей и честит дневник :)

Менюто за днес...
7:15 кисело мляко 2% , 2 к.л. овесени трици, 1/2 к.л. сладко от вишни за вкус
9:00 10 гр. печена соя
10:30 200 гр. к. мл. 0,1 , няколко стафиди, 1/2 грейпфрут, 2 ч.л.  овесени трици
13ч омлет от 3 белтъка, домат, 2 стръка пресен лук ( на тиган без мазнина), салата от около 250 гр. домати и 25 гр. сирене

билков чай с 1/2 к.л. мед
15:30 1 голяма зелена ябълка ( около 200 гр.)

45 мин. кростренажор :)

20 гр. соя, 20 фъстъка
кисело мляко 2% около 150 гр. + овесени трици
вечеря около 20 ч. 3 белтъка, салата от краставица и няколко супени лъжици зеленчуци - варени ( гъжи, грах, морков )

водата за деня ми е около 2 литра + 2 билкови чая и 2 кафета без захар.

Мнението беше редактирано от Радина Дойчинова на 11.04.12 11:17.

Здравейте! Христос воскресе! Бъдете здрави, позитивни и обградени от добри хора! :)
Малко по-късно ще напиша менюто за изминалите дни.
Имам следния въпрос..бихте ли могли да препоръчате някакви упражнения за крака, които да комбинирам с кардиото... Целта ми е намаляване на обиколката на бедрото.. :)

22.04
Закуска:  200 гр. кисело мляко 2%, около 100 гр. ябълка, 10-на стафиди, 1 ч.л. овесени ядки
Тренирочвка: 30 мин. кростренажор
              4х 25 коремни преси, упражнения за крака
Обяд: зелена салата, лютеница - около 50 гр. (едросмляна), 3 белтъка, спаначено пюре - 200 гр.
      крема сирене с чесън ( смляно ) - 1 с.л., 50 мл вино

около 50 мл. прясно мляко 1,5% в кафе
Вечеря: миш-маш - около 200 гр., 3 печени чушки, к. мл. 2 % 300 гр. , 3 чушки (пълнени...само чушката :) ), 1 ч.л овесени трици 

23.04 - мисля днес да изкарам ан кисело мляко и малко плод ... какво мислите за този начин на разтоварване..ако имате по-добри предложения ще съм ви благодарна да споделите :)
Тренировка: 45 мин. кростренажор
Закуска: 200 гр. к. мляко 0,1%, 100 гр. ябълка, канела
Вечеря: 200 гр. кисело мляко 0,1 %, 30-на стафиди ( бяха дребни), канела, 2. с.л. овесени трици
        100 гр. кисело мляко 3,6 %

200 коремни преси, крака

Мнението беше редактирано от Радина Дойчинова на 24.04.12 13:05.

24.04
40 мин. кростренажор
Закуска: 50 гр. кисело мляко 3,6 %, 10-на стафиди, 1 с.л. овесени трици
Обяд: 200 гр. пъстърва на скара, 1 с.л. кьопоолу, зелена салата с 1 белтък варен вътре
Следобедно: 2 кисели краставички
Вечеря: Около 50-на гр. пилешко филе, 2 с.л. лютеница
200 гр. кисело мляко 0,1% с канела и овесени трици и 10-на стафиди
10-15 фъстъка

Мнението беше редактирано от Радина Дойчинова на 25.04.12 09:38.

24.04.12
13:45

казано от Радина Дойчинова на 23.04.12, 11:04:

23.04 - мисля днес да изкарам на кисело мляко и малко плод ... какво мислите за този начин на разтоварване..ако имате по-добри предложения ще съм ви благодарна да споделите :)
Вечеря: 200 гр. кисело мляко 0,1 %, 30-на стафиди ( бяха дребни), канела, 2. с.л. овесени трици

Тук никой няма да подкрепи такъв вид разтоварване още повече, че в предходния ден си яла малко!

казано от maria nikiforova на 24.04.12, 13:45:

казано от Радина Дойчинова на 23.04.12, 11:04:

23.04 - мисля днес да изкарам на кисело мляко и малко плод ... какво мислите за този начин на разтоварване..ако имате по-добри предложения ще съм ви благодарна да споделите :)

Тук никой няма да подкрепи такъв вид разтоварване още повече, че в предходния ден си яла малко!

Разбирам, но ми беше раздразнен коремът ( мисля в резултат на чесъна ) и ми беше подут и ми беше тежко...затова го направих..

24.04.12
14:01

Днес добре си почнала. Е, трябваше киселото мляко да е поне 250г, а триците да са овесени ядки. Иначе обяда е екстра. Гледай да не се изложиш с вечерята. Под излагация визирам да хапнеш нещо от сорта на под 100г.

Мнението беше редактирано от maria на 24.04.12 14:07.

казано от maria nikiforova на 24.04.12, 14:01:

Днес добре си почнала. Е, трябваше киселото мляко да е поне 250г, а триците да са овесени ядки. Иначе обяда е екстра. Гледай да не се изложиш с вечерята. Под излагация визирам да хапнеш нещо от сорта на под 100г.

Благодаря :)
А ще може ли съвет относно разпределението на протеини..иска ми се едното ми ядене за деня да си е по-леко.. следователно храненето с пържова или риба ( примерно) вечер или на обяд да го слагам..предвид целта ми да си разкарам 2-те кила, резултат от хормоните и липсата на цикъл..? :(

24.04.12
16:35

казано от Радина Дойчинова на 24.04.12, 14:14:

А ще може ли съвет относно разпределението на протеини.. иска ми се едното ми ядене за деня да си е по-леко.. следователно храненето с пържола или риба ( примерно) вечер или на обяд да го слагам.. предвид целта ми да си разкарам 2-те кила, резултат от хормоните и липсата на цикъл..?

Аз честно казано не разбирам въпроса ти. И за обяд и за вечеря трябва да си имаш хранене с месце, някаква зеления и ядки, а закуската може да ти е мляко с трици/овес и сушени плодове, но увеличи количеството. Може да закусиш и яйца със сирене или пък филийка с кашкавал/сирене, бекон и каквото там си решиш.

Мнението беше редактирано от maria на 24.04.12 16:38.

казано от maria nikiforova на 24.04.12, 16:35:

казано от Радина Дойчинова на 24.04.12, 14:14:

А ще може ли съвет относно разпределението на протеини.. иска ми се едното ми ядене за деня да си е по-леко.. следователно храненето с пържола или риба ( примерно) вечер или на обяд да го слагам.. предвид целта ми да си разкарам 2-те кила, резултат от хормоните и липсата на цикъл..?

Аз честно казано не разбирам въпроса ти. И за обяд и за вечеря трябва да си имаш хранене с месце, някаква зеления и ядки, а закуската може да ти е мляко с трици/овес и сушени плодове, но увеличи количеството. Може да закусиш и яйца със сирене или пък филийка с кашкавал/сирене, бекон и каквото там си решиш.

ОК , мерси :)

24.04.12
16:58

И какво ще промениш?

Ами възнамерявам да се съобразявам с работата ми..относно месо, риба, яйца и тн..ще разнообразявам..относно количеството..много ми се иска да разкарам тези 2 кг. ..изцяло психическа нужда и малко се безспокоя да увелича количеството храна, както ме посъветва..

25.04
40 мин - кростренажор
Закуска: 200 гр. кисело мляко 0,1%, 10-на стафиди, 100 гр. ябълка, 2 ч.л. овесени трици, канела
Обяд и вечеря : По едно кисело мляко с ядки, стафиди и още една ябълка.. изкарах го пак така..на лека храна... никакъв апетит нямах.

Вечерта правих коремни преси и упражнения за крака.

Мнението беше редактирано от Радина Дойчинова на 26.04.12 12:29.

25.04.12
11:18

Не яж обезмаслено кисело мляко.

Вчерашното хапване ми е слаба работа... състои се от кисели млека, овесени ядки, стафиди, ябълка, зелена салата ( вътре имаше печени зеленчуци от рода на тиквички, патладжан ) и порция зеленчуци на скара ( гъби, лук, домат, тиквичка и патладжан)..имаше и 2 пилешки сърчица, както и няколко хапки омлет..

Тренировката беше 40 мин кростренажор и коремни преси..

Днес - 27.04 
40 мин. кростренажор
1 кисело мляко, 3 с.л овесени ядки, стафиди, канела - на 2 пъти го хапнах
миш-маш
по-късно ще включа риба..пиле..още не съм решила и салата разбира се

За предходните дни ще напиша малко по-късно като видя записките в тефтера :)

01.05 - нямаше тренировка
Закуска: 3 хапки пица, около 50 мл. боза..после приятелят ми си взе сладолед..близнах си няколко пъти
Обяд: Зелена салата , домати и краставица, 100 мл. таратор с кисело мляко 2%, гювеч с шилешко месо..чисто беше ( зеленчукът беше патладжан, бамя, морков, чушка, зелен боб, домат, лук) - месото ми беше около 100-120 гр., а зеленчуците..не знам..някъде 200-300 гр.
Следобедно: 3 ягоди, малко слънчогледови семки..едва ли повече от 20 гр..
Вечеря: 200 гр. кисело мляко 2%, 1—гр. ябълка, 2 ч.л. овесени трици

02.05 - лек режим ще бъде.. очевидно не ми понасят добре зеленчуците, защото цяла нощ ми беше дискомфортно на стомаха..
Кростренажор - 45 мин. , вечерта ще правя упражнения за крака и коремни преси
Закуска: 100 гр. кисело мляко 2 %, 2 ч.л. овесени трици 100 гр. ябълка, около 50 мл максимум прясно мляко 1,5 % в кафето
Обяд : 1 кисело мляко, 20-на стафиди, 100 гр. ягоди, 4 к.л. овесени ядки, 1 ч.л. мед
Вечеря: 300 гр. кисело мляко 2 %, 30-на стафиди ( бяха мнооого дребни :) ), 1 с.л. овесени трици

Малко по-късно не се сдържах и си хапнах и няколко хапки пиле от ориза с пиле, който донесоха у нас и така..

Мнението беше редактирано от Радина Дойчинова на 03.05.12 09:14.

03.05

40 мин кростренажор, вечерта - разходка в парка ( кратка)
Закуска: кисело мляко 2 % около 200 гр., овесени трици, 1 ябълка..около 100 гр., стафиди
Обяд: кисело мляко - 400 гр., канела, 3 с.л. овесени ядки, стафиди
Следобедно: стафиди, соя ( малко по-малко от 50 гр.)..10-на фъстъка...малко по-късно кисело мляко 100-на грама
Вечеря: пилешко филе, лютеница (малко..към 2 с.л.) и салата от сраставици..с доооста оцет ( много го обичам !!! )

04.05.
30 мин. кростренажор..след работа ще се напъна за още 20-30 мин. Ще прявя и коремни + упражнения за крака
Закуска: кисело мляко 2%, овесени трици, канела, ябълка ( няколко резенчета)
Обяд: скумрия на скара със салатка от домати ( това възнамерявам да бъде...за вечерята още се колебая..сигурно ще бъде или пак риба или пилешко филе ) :)
Следобедно: няколко с.л. кисело мляко с 1 к.л мед и 100 гр. ягоди

Мнението беше редактирано от Радина Дойчинова на 04.05.12 17:46.

Тази събота и неделя ме хвана някакъв вирус и се побърках от болки в корема..плюс подуване и куп гадости...днес нямам никаъв апетит и ме е страх и да ям, ако трябв ада съм честна..чудя се на аккво да наблегна, за да не си дразня стомаха..

07.05.12
12:03

Ужас значи не съм само аз ... и мен ме боли корема, супер остри болки .. рядко щастие, главоболие. Постоянно ми е топло, вчера вечерта едвам заспах. Ако посетиш личен лекар или намериш някакъв начин да се спасиш от този ужас моля те пиши.. :)

казано от Ели Донкова на 07.05.12, 12:03:

Ужас значи не съм само аз ... и мен ме боли корема, супер остри болки .. рядко щастие, главоболие. Постоянно ми е топло, вчера вечерта едвам заспах. Ако посетиш личен лекар или намериш някакъв начин да се спасиш от този ужас моля те пиши.. :)[/quotе]

Не, не си ..и моят приятел  е така и няколко колежки в работата ми..плюс техните половинки...въобще изобщо.. На мен по същия начин ми е много топло, главата ми тупти..а най-странното е, че след рядкото щастие..вместо коремът ми да се вдлъбне и да се узпокои и поне малко да огладнея.... той си стои издут като балон и продължава да боли...и да издава разни звуци ..както и да е..пожелавам ти да се оправиш  и ако разбера нещо , което би спасило положението, ще дам знак :)

Мен вирусът продължава да ме мъчи...сили - нямам..
Вчера направих 45 мин кростренажор, коремни преси, упражнения за крака; Днес - едвам избутах 30 мин на кростренажора..надявам се след работа да имам сили и да потренирам ...

Храната за деня - слаба работа..не ми се яде, а и каквото и да хапна ми се издува зверски коремът...1 кисело мляко изядох с няколко кафени лъжици овесени ядки, една ябълка и 6 солети.. :(

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1