съвет за НВД

23.04.12
21:45

здравейте.
след изчитането на много статии и тн тук, стигнах до решението да започна нвд, но бих ви помолила за съвет ии съвсем малко помощ :)
момиче съм на 18. 161 см, 47-8 кг
целта ми е по-малко мазно по тялото. много по-малко. не съм няква разпусната, имам стегнат корем, понеже правя коремни преси от много време, ма останалоот е трагедия като цяло.
тренирам от около година шотокан карате (не за да отслабвам) ма пак са натоварващи тренировките
та изчислих си калориите - 1550 на ден като съм махнала вече 500.
125 гр протеин
72 гр въглехидрати
84 гр мазнини
добре ли ви се струва? правих го според формулите и тн, които сте дали.

проблемът ми е в съставянето на меню. :} не искам наготово в никакъв случай. но малко помощ по-скоро
сутрин трябва да ям чист белтък - това се оказват само белтъци на яйца, които звееееерски мразя. доколкото разбрах друго протеиново нещо не може, понеже все има мазнини или въгл. в него. и все пак с какво може да ги заменя?

другата ми трудност с менюто е, че през деня трябва да ям белтъчини и мазнини и само на 1-2 пъти въглехидрати. супер, ама в сирене, кисело мляко, прясно, кашкавал и каквото още, има И въглехидрати. какво се прави? така излиза май, че трявба по цял ден да тъпча месо, яйца и извара и нищичко друго освен там въглехидратното ядене, когато си го направя. адски е ограничаващо и ми се струва, че нещо бъркам. то така даже не мога да си сготвя няква манджа, ми трябва всичко печено.

другият ми въпрос е за протеините на прах и протеиновите вафлички. протеинът на прах ми се ще да ползвам понякога навън, когато не мога да нося кутии с ядене. и може би сутрин вместо гадните яйца. протеиновите вафли на въглехидратното ядене пак навън. просот нямам възможност да нося кутии. прекалено много време съм навън и през 2 часа да вадя пържоли от чантата не става :Д

и последно, макар че вече писах в една друга тема, една такава тренировка с продължителност 10-15 мин подходяща ли е за НВД? http://www.youtube.com/watch?v=SmoGQX1XvJc имам и велоергометър вкъщи, нямам против да си карам, но четох, че кардио не е много подходящо май. а за фитнес нямам време и желание.

много ще съм ви благодарна, ако ми помогнете :))

Като ти гледам ръста и килограмите силно се съмнявам че изглеждаш толкова зле колкото си мислиш , така че ти предлагам първо да качиш 1-2 снимки , за да видим дали наистина имаш проблем или просто си втълпяваш , което е доста често срещано особено при жените .
П.С добре си се ориентирала към протеиновите пудри

Magi, първо наистина е добре да качиш една снимка, за да имаме представа каква е композицията на тялото ти. В момента BMI ти е 18, което е на границата с поднорменото тегло. Ако продължаваш надолу, ще те сполети съдбата на дузината останали съфорумнички, които се оплакват от аменорея.

При теб може да е необходимо точно обратното - да покачиш мускулната си маса, за да изглеждаш така, както искаш. Качи твоя снимка и снимка на женското тяло, на което искаш да прилича и твоето.

Иначе...ето някои съвети:
1. Не смъквай с 500 калории от твоят калориен баланс (КБ). Смъквай с проценти и започни с 10%. Така ще извадиш да кажем 150-200 калории. След време като изгарянето на мазнини се позабави, ще можеш да смъкнеш още 150-200. След време отново.

2. Макронутриентите (въгл., белт., мазн.) си ги подбрала сравнително добре. Може би е добра идея да намалиш протеина до 100гр. и да увеличиш мазнините за сметка на оставащите калории.

3. Чела ли си статията Отслабване с ниско въглехидратна диета (НВД)? В нея можеш да намериш препоръки за менюто ти и от какви храни е препоръчително да се състои. Да, в сиренето, кашкавала и т.н. се съдържат въглехидрати, но са в нищожни количества. Не им обръщай внимание.

4. За протеиновите пудри е добра идея, стига да не прекаляваш. От тези 120гр. протеин, които ще погълнеш за деня, поне 80гр. трябва да ти дойдат от храна. Да не стане цял ден да бухаш протеинови пудрички и после да се чудиш защо имаш дефицит на хранителни вещества.

5. Тренировките на кака Зузана са чудесни. Ще ти свършат работа. Кардиото е подходящо, просто не трябва да се разчита само на него. Мускулът трябва да бъде стимулиран с достатъчна интензивност, за да гори повече калории и за да не го губиш => метаболизмът ти да не се забавя.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 24.04.12 09:10.

24.04.12
17:06

здравейте, благодаря ви за отговорите.
ето как изглеждам аз: 11, 22, 33
искам да бъде такова: такива крака или може би мъничко по-дебели. и корем

На моите снимки мисля, че ще видите как около ханша имам мазничко по кофти начин и продължава надолу по дупето и отвътрешната страна на бедрата. Не се мисля за дебела, но не се чувствам добре в това тяло.
Не знам какво ми трябва, за да се промени, но не искам да гладувам като всяко момиче на моите години. Предпочитам по някакъв здравословен начин да се почувствам по-добре.

Благодаря за съветите, ще си променя режима според тях. А за протеинова пудра може ли да ми кажете каква? Има някакъв протеин вкъщи на брат ми, ма има много въглехидрати също, предполагам има само чист протеин?

Мнението беше редактирано от maggie на 02.04.14 10:27.

От това което виждам на снимките не мисля че има за какво да се притесняваш. Смятам че имаш по-скоро нужда от леко стягане от колкото от отслабване . Ако успееш да съчетаеш едно РБД с физически упражнения резултата ще е прекрасен . Ориентирай се към някакъв суроватъчен протеин било то концентрат , изолат или какъвто ще да е там , няма да е лошо да добавиш и Л-карнитин към режима си .

ПС имаш хубаво тяло и не е нужно да се вманиачаваш по разни диети и щуротии , храни се балансирано спортувай и ще се чувстваш много по-добре ! Поздрави.

24.04.12
20:44

Това към което се стремиш е грозно и клони към чиста анорексичка!

24.04.12
23:51

Е, аз такава май никога няма да стана, защото или трябва да съм така родена, или да гладувам супер много. А аз не искам да се повреждам така. плюс тва тая девойка има и луфт.
Все тая, просто искам да си махна излишните мазнини. не дължа да стана 40 кила. даже краката си ги харесвам почти, съсвем малко искам да се стегнат или отслабнат, или каквото там. не искам да са мускулести и грамадни.

ПС. Л-карнитин не е ли такова дето отслабваш от него и като спреш да го пиеш напълняваш? чела съм за него и преди, ма има ли вероятност като спра да го пия да започна да си връщам мазнините и тн?

Мнението беше редактирано от maggie на 25.04.12 00:28.

казано от magi shagi на 24.04.12, 23:51:

Е, аз такава май никога няма да стана, защото или трябва да съм така родена, или да гладувам супер много. А аз не искам да се повреждам така. плюс тва тая девойка има и луфт.
Все тая, просто искам да си махна излишните мазнини. не дължа да стана 40 кила. даже краката си ги харесвам почти, съсвем малко искам да се стегнат или отслабнат, или каквото там. не искам да са мускулести и грамадни.

ПС. Л-карнитин не е ли такова дето отслабваш от него и като спреш да го пиеш напълняваш? чела съм за него и преди, ма има ли вероятност като спра да го пия да започна да си връщам мазнините и тн?

Л-карнитина е една доста полезна добавка , която освен че може да ти помогне за изгарянето на мазнините има и други здравословни ползи , след като го спреш със сигурност няма да си върнеш мазнините или ако това се случи няма да е поради спирането му , а защото си спряла да се храниш балансирано . За да действа трябва да се комбинира с добра физическа активност , която от своя страна ще спомогне и за стягането на тялото .

25.04.12
00:51

Супер значи. Сега намерих вкъщи една опаковка л-карнитин ето така изглежда подходящ ли е? доколкото разбрах от другите теми не трябва да е български и течен най-добре, на тоя пише liquid formula.
а какви количества и кога ще са подходящи за мен?

Мнението беше редактирано от maggie на 25.04.12 00:52.

като за начало можеш да се ръководиш по това което пише на опаковката , в последствие като станеш по-наясно с нещата и като се разровиш из темите и статиите за л-карнитина  сама ще можеш да преценяваш кое , как , кога и колко ще е най-добре за теб :)

25.04.12
01:04

много ти благодаря :)

Моля :)

25.04.12
09:05

казано от Владимир Димитров на 25.04.12, 00:40:

Л-карнитина е една доста полезна добавка , която освен че може да ти помогне за изгарянето на мазнините има и други здравословни ползи , след като го спреш със сигурност няма да си върнеш мазнините или ако това се случи няма да е поради спирането му , а защото си спряла да се храниш балансирано . За да действа трябва да се комбинира с добра физическа активност , която от своя страна ще спомогне и за стягането на тялото .

Л-Карнитин е една безмислена добавка...

Мнението беше редактирано от For Lert на 25.04.12 09:06.

казано от For Lert на 25.04.12, 09:05:

Л-Карнитин е една безмислена добавка...

ЗАЩОТО?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.04.12 16:14.

25.04.12
16:28

казано от magi shagi на 24.04.12, 23:51:

плюс тва тая девойка има и луфт.

хахаха тука ми скри шапката.

25.04.12
18:16

Наблегни на упражненията за крака и дупе.. Клякай! Да.. клякай с тежести. Щом тренираш в къщи, намери си гири/дъмбели.  Спазвай си режима, но не се храни с калориен дефицит. Поне не в началото. Тренирай 2-3…6 месеца ако трябва като се храниш хубаво здравословно и изчистено. И аз си мисля че ще придадеш добра форма на дупето и ще си стегнеш цялата фигура. Не мисли за л-карнитини и т.н. в момента.
  Добавките които аз бих ти препоръчал са протеинова пудра (както каза Тихомир в 4.на неговия пост), витамини (аз препоръчвам на ON . Opti-women (за жени).. аз пия Opti-men за мъже на същата фирма и съм много доволен), Рибено/Ленено масло (омега-3 или omega-3-6-9 масти киселини). След като навлезеш в ритъм, стегнеш мускулатурата, натрупаш малко повече мускули и издръжливост.. можеш да се ориентираш към изчистване на излишните мазнини( аз ти гарантирам че няма да са много), като намалиш калориите на ден и евентуално си вземеш л-карнитин.
Ще видиш много мнения тук. Много от тях са правилни... някои не. Но всеки си е прав за себе си. Обърни внимание на хората които имат някаква идея за какво говорят (инструктори,треньори) тук в форума. (аз НЕ съм такъв :D ) Разгледай, женските дневници и се мотивирай да постигнеш това което искаш.

26.04.12
10:31

Мерси много:)

Мнението беше редактирано от maggie на 07.05.12 00:30.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1