27.04.12
08:41
Здравейте ,
висока съм 172 см , 57 кг , а обиколката на прасеца ми е 36 см. По мое мнение (а и не само) е доста голям . Вкъщи имам крос тренажор и много обичам да си правя кардиото с него , но наскоро ми казаха , че с него съм щяла да си увелича прасеца , защото много се натоварвал ?!?!?!
Някой по-запознат може ли да ми даде мнение и съвет ?
Предварително благодаря ;)
27.04.12
08:50
Прасците са такава мускулна група, че им е генетично заложено да бъдат големи или малко и преформирането им става по-трудно.
Неразбираемо за мен много жени не искат да ги тренират и изпадат в ужас ако случайно им се увеличи с 3 милиметра.
Моят прасец е 42 см и нямам нищо против да стане 45.
Въпрос на вкус:)
Конкретно на въпроса ти - ако стъпваш на пръсти и завърташ, ще има по-голям ефект върху прасеца според мен. И този ефект (както и при упражнения за прасци) би бил положителен - да се оформи мускулът, да има тонус.
Дай една снимка да ги видим тези големи прасци:) Важно е и съотношението между обиколката на глезена и това на прасеца за общото впечатление дали е тооолкова огромен или не.
Ти си висока, а малко килограми.
Мерси за бързия отговор .
По въпроса защо се страхувам да ги тренирам - защото всеки инструктор , който досега съм питала , ми е казвал , че така ще го уголемя .
Килограмите ми изглеждат малко , защото са главно в долната част а тялото (от кръста на горе съм доста слаба) и предполагам защото нямам много мускули (засега ;) ) . Иначе в никакъв случай не спадам в категория много слаби жени :) .
Глезена винаги ми е бил голям , но за него не споменавам , защото знам , че каквото и да тренирам ще си остане така (структура) .
Слагам снимка (даже две) , за да чуя и друго мнение по въпроса ;)
Мислила съм да почна да го тренирам , но все се надявах , че ще мога първо да му намаля обиколката и тогава чак да почна да го оформям....
Мнението беше редактирано от Какао на 28.04.12 10:13.
Ами там е работата , че не е чист мускул - тоест по пътя на логиката си мисля , че все някак ще мога да го намаля (кардио или найлони ? ) . Затова и вкъщи наблягам на крос тренажора с увити прасци с найлон (засега ефект НУЛА :D ) .
Идеята ми е да премахна мазнините по прасеца , и когато го изчистя да почна да го оформям . И най-вече ми се иска да не се уголемява повече от това :)
От скоро почнах да бягам сутрин , надявам се и това да спомогне ....
Не става така. На снимката изобщо не изглеждат големи. Според мен, насочи си усилията към нещо по-смислено.
27.04.12
14:43
Махай ги тия найлони ...
Намали си цялостно подкожните мазнини, виж дали не задържаш вода, опитай се да натовариш повече вътрешната част на прасците ти, където мисля изостават. Имаш ниски залавни места и съответно глезена ти изглежда по-дебел, съответно според мен трябва даже да ги оголемиш, за да изглеждат оформени и още по-добре.
Пия много вода и чай на ден , така че се съмнявам да задържам вода . Казваш , че ми изостава вътрешната част - ами аз никоя част от прасеца не тренирам , точно защото ми бяха казвали , че така ще се уголеми . Засега тренировките ми са бягане , крос тренажор , упражнения от нета (Фитнес блендер) за ръце , бедра и дупе и от програмата П90Х правя пресата .Понякога ходя и на Пилатес или аеробика ако ми е омръзнало вкъщи (не всичко накуп , разбира се :) )
По въпроса за чистенето на мазнини - дали да не си взема Л-карнитин и някакъв Фат бърнер или да наблегна на повече упражнения ?
Мерси за съветите
Това, че пиеш много вода и чай е супер, но има хиляди причини за задържане на вода, а и не твърдя, че ти задържаш :)
Ами това ти е грешката, че не си го тренирала, просто като се изчистиш и видиш реално как ще ти застане крака ще дойдат и другите промени, ако такива са нуждни, примерно да си увеличиш бедрото. При жените е нормална диспропорцията горна/долна част, така че ако направиш краката ти да изглеждат добре всичко ще е 6. За да наблегнеш на вътрешната част прави упражненията за прасец с пръстите навън и от стоеж, не че има голяма разлика, но пак е нещо. По въпроса за чистенето на мазнини добавките са 10%. Успех :)
Мнението беше редактирано от gotcha на 29.04.12 20:05.
27.04.12
19:00
казано от Какао на 27.04.12, 18:22:
По въпроса за чистенето на мазнини - дали да не си взема Л-карнитин и някакъв Фат бърнер или да наблегна на повече упражнения ?
Не ! Нямаш нужда от такива неща. Гледай си храненето - по-малко въглехидрати, повече мазнини и белтък.
От известно време не ям тестени и захарни , наблягам на протеините (чак ми се повръща от яйца и пържоли :D ) , даже си взех и протеинов шейк , който разбивам с кисело мляко след тренировка, а мазнините си ги набявам предимно чрез зехтина в салатите и това , което се съдържа в месото , яйцата , млякото и др.
Благодаря на всички за отделеното време , като натрупам малко стаж и мускули ще публикувам снимки да се похваля :D
27.04.12
20:20
След тренировка в никакъв случай с кисело мляко ...
27.04.12
20:24
казано от Phxxx на 27.04.12, 20:20:
Ще се забави усвояването на протеина с 15-20 минути ли? (giggle)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.04.12 20:24.
казано от Кольо Пияндето на 27.04.12, 20:24:
казано от Phxxx на 27.04.12, 20:20:
Ще се забави усвояването на протеина с 15-20 минути ли? (giggle)
При мен ще катализира бързо ускорение към 00 :D