Крос тренажор и големи прасци - има ли връзка ?

27.04.12
08:41

Здравейте ,
висока съм 172 см , 57 кг , а обиколката на прасеца ми е 36 см. По мое мнение (а и не само) е доста голям . Вкъщи имам крос тренажор и много обичам да си правя кардиото с него , но наскоро ми казаха , че с него съм щяла да си увелича прасеца , защото много се натоварвал ?!?!?!
Някой по-запознат може ли да  ми даде мнение и съвет ?
Предварително благодаря ;)

Прасците са такава мускулна група, че им е генетично заложено да бъдат големи или малко и преформирането им става по-трудно.
Неразбираемо за мен много жени не искат да ги тренират и изпадат в ужас ако случайно им се увеличи с 3 милиметра.
Моят прасец е 42 см и нямам нищо против да стане 45.
Въпрос на вкус:)

Конкретно на въпроса ти - ако стъпваш на пръсти и завърташ, ще има по-голям ефект върху прасеца според мен. И този ефект (както и при упражнения за прасци) би бил положителен - да се оформи мускулът, да има тонус.

Дай една снимка да ги видим тези големи прасци:) Важно е и съотношението между обиколката на глезена и това на прасеца за общото впечатление дали е тооолкова огромен или не.
Ти си висока, а малко килограми.

27.04.12
11:07

Мерси за бързия отговор .
По въпроса защо се страхувам да ги тренирам - защото всеки инструктор , който досега съм питала , ми е казвал , че така ще го уголемя .
Килограмите ми изглеждат малко , защото са главно в долната част а тялото (от кръста на горе съм доста слаба) и предполагам защото нямам много мускули (засега ;) ) . Иначе в никакъв случай не спадам в категория много слаби жени :) .
Глезена винаги ми е бил голям , но за него не споменавам , защото знам , че каквото и да тренирам ще си остане така (структура) .
Слагам снимка (даже две) , за да чуя и друго мнение по въпроса ;)
Мислила съм да почна да го тренирам , но все се надявах , че ще мога първо да му намаля обиколката и тогава чак да почна да го оформям....

Мнението беше редактирано от Какао на 28.04.12 10:13.

27.04.12
11:37

Нищо ти няма на прасеца. А и мускул с тренировки не може да се намали.

27.04.12
11:45

Ами там е работата , че не е чист мускул - тоест по пътя на логиката си мисля , че все някак ще мога да го намаля (кардио или найлони ? ) . Затова и вкъщи наблягам на крос тренажора с увити прасци с найлон (засега ефект НУЛА :D ) .
Идеята ми е да премахна мазнините по прасеца , и когато го изчистя да почна да го оформям . И най-вече ми се иска да не се уголемява повече от това :)
От скоро почнах да бягам сутрин , надявам се и това да спомогне ....

27.04.12
12:56

Не става така. На снимката изобщо не изглеждат големи. Според мен, насочи си усилията към нещо по-смислено.

Махай ги тия найлони ...

27.04.12
15:51

Намали си цялостно подкожните мазнини, виж дали не задържаш вода, опитай се да натовариш повече вътрешната част на прасците ти, където мисля изостават. Имаш ниски залавни места и съответно глезена ти изглежда по-дебел, съответно според мен трябва даже да ги оголемиш, за да изглеждат оформени и още по-добре.

27.04.12
18:22

Пия много вода и чай на ден , така че се съмнявам да задържам вода . Казваш , че ми изостава вътрешната част - ами аз никоя част от прасеца не тренирам , точно защото ми бяха казвали , че така ще се уголеми  . Засега тренировките ми са бягане , крос тренажор , упражнения от нета  (Фитнес блендер)  за ръце , бедра и дупе и от програмата П90Х правя пресата .Понякога ходя и на Пилатес или аеробика ако ми е омръзнало вкъщи (не всичко накуп , разбира се :) )
По въпроса за чистенето на мазнини - дали да не си взема Л-карнитин и някакъв Фат бърнер или да наблегна на повече упражнения ?
Мерси за съветите

27.04.12
18:33

Това, че пиеш много вода и чай е супер, но има хиляди причини за задържане на вода, а и не твърдя, че ти задържаш :)
Ами това ти е грешката, че не си го тренирала, просто като се изчистиш и видиш реално как ще ти застане крака ще дойдат и другите промени, ако такива са нуждни, примерно да си увеличиш бедрото. При жените е нормална диспропорцията горна/долна част, така че ако направиш краката ти да изглеждат добре всичко ще е 6. За да наблегнеш на вътрешната част прави упражненията за прасец с пръстите навън и от стоеж, не че има голяма разлика, но пак е нещо. По въпроса за чистенето на мазнини добавките са 10%. Успех :)

Мнението беше редактирано от gotcha на 29.04.12 20:05.

казано от Какао на 27.04.12, 18:22:

По въпроса за чистенето на мазнини - дали да не си взема Л-карнитин и някакъв Фат бърнер или да наблегна на повече упражнения ?

Не ! Нямаш нужда от такива неща. Гледай си храненето - по-малко въглехидрати, повече мазнини и белтък.

27.04.12
20:17

От известно време не ям тестени и захарни , наблягам на протеините (чак ми се повръща от яйца и пържоли :D ) , даже си взех и протеинов шейк , който разбивам с кисело мляко след тренировка,  а мазнините си ги набявам предимно чрез зехтина в салатите и това , което се съдържа в месото , яйцата , млякото и др.
Благодаря на всички за отделеното време , като натрупам малко стаж и мускули ще публикувам снимки да се похваля :D

PH

27.04.12
20:20

След тренировка в никакъв случай с кисело мляко ...

казано от Phxxx на 27.04.12, 20:20:

Ще се забави усвояването на протеина с 15-20 минути ли? (giggle)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.04.12 20:24.

27.04.12
20:32

казано от Кольо Пияндето на 27.04.12, 20:24:

казано от Phxxx на 27.04.12, 20:20:

Ще се забави усвояването на протеина с 15-20 минути ли? (giggle)

При мен ще катализира бързо ускорение към 00 :D

27.04.12
20:48

:D :D :D На мен нищо не ми катализира :D :D :D
Ако трябва и с вода ще го пия (макар , че не ми изглежда вкусна комбинация) . (wasntme)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1