Kettlebell rack position

27.04.12
16:44

Днес си взех две пудовки по 16кг... доста е лудо. Имам проблем обаче. Когато съм в rack position, тежестта така почива върху екстензорите на предмишницата ми, че причинява много неприятна болка. Някой да е забелязвал подобно нещо? Дали е от формата на пудовката или аз не правя нещо като хората...

27.04.12
17:44

Когато за пръв път пипнах пудовка от 5 clean-а толкова брутално ми се натърти въпросната част от предмишницата, че няколко дни ме боля. Известно време не се докосвах до пудовката, докато премине болката и след това нямах проблеми повече :)

Просто си дай малко време почивка от първоначалното натъртване и ще се върнеш със значително по-безчувствена предмишница :)

ПС: А упражненията с пудовките си крият известен риск за предмишницата, ако правиш обръщанията и изхвърлянията с лоша техника, така че като почнеш да ги практикуваш внимавай да поемаш пудовката меко, а не да я оставаш да пада върху предмишницата.

Мнението беше редактирано от MrNikoi на 27.04.12 17:46.

27.04.12
18:00

Voyager,

Защо не дойдеш на тренировката на открито, ще видим техниката на ракване и защо се получа болката. Не би трябвало да има такава, ако техниката е наред. Лично на мен ми помогнаха тенис накитници, поставени на мястото на “удара”, докато се науча на правилното движение.

27.04.12
18:12

Здрасти,

изгледах доста клипове и разбрах как да клийнвам без да си троша ръката. Болката е само при статичния натиск... като че ли привиквам обаче.

Може би просто съм нежен :Д :Д

Ще гледам да дойда в неделя обаче  :)

29.04.12
15:04

Просто заучи техниката да “шмугваш” ръката под пудовката и да няма удряне. Няма ли удряне = няма болка.

29.04.12
16:46

Всичко е точно вече.

29.04.12
16:56

казано от Стоянчо на 29.04.12, 15:04:

Просто заучи техниката да “шмугваш” ръката под пудовката и да няма удряне. Няма ли удряне = няма болка.

Има го и това, че предмишницата може да не е свикнала на натоварването, но както се вижда това не продължава дълго :)

01.05.12
11:54

Voyager пост-ни някои от клиповетер които си гледал :)

01.05.12
16:18

Специално по въпроса за чистия клийн и ракването.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1