Понеже не съм ти чела подробно дневника, се върнах на първата страница да потърся малко инфо за теб. :) 1. От начина по който си описваш тренировките не мога да добия точна представа какво правиш, но всичко ми звучи в абсолютен разрез със целите ти. 2. Не виждам причина интервална тренировка да продължава повече от 40 минути - чиста разсипия и загуба на ценна за теб енергия. :)
Ами тренировките не ги измислям аз .. водя се по програмата на insanity. Понякога и на мен ми идват в повече, но не искам да се отказвам.
Не знам точно каква им е била целта с продължителност от един час, но определено има някакъв ефект.
Каква е целта на insanity?
Някакъв ефект?? Имаш ли цикъл вече? Качи ли килограми? ...доколкото разбрах ти такива ефекти търсиш...
казано от Ели Донкова на 24.04.12, 19:34:
24.04.12
Храна: Отново цяла тава с ориз замина. ;д Овесените ядки са страшно вкусни, трябваше по-рано да си взема.. все си мислех, че са ужасни като онези “мюслита”. А и сиренките са много вкусни, благодаря на Вики!
Хехе няма защо ;) А аз като ти говорих за овесените ядки и въглехидратите като цяло кой да ме слуша :x :D
Ами относно това няма ефект да .. какво да направя, че едвам едвам ги качвам тези кг. и колкото и да ям пак не става, а цикъла определено си зависи от тях. Тренировките понякога ми идвам в повече като днес, но за мен това си е като изпитание не искам да се отказвам.. ;X
казано от Ели Донкова на 24.04.12, 21:27:
Ами относно това няма ефект да
I rest my case, дет’ се вика ;)
.. какво да направя, че едвам едвам ги качвам тези кг. и колкото и да ям пак не става, а цикъла определено си зависи от тях. Тренировките понякога ми идвам в повече като днес, но за мен това си е като изпитание не искам да се отказвам.. ;X
Ами, смени тренировките, смени храната...ама явно ти си знаеш... ;)
Ами относно това няма ефект да .. какво да направя, че едвам едвам ги качвам тези кг. и колкото и да ям пак не става, а цикъла определено си зависи от тях. Тренировките понякога ми идвам в повече като днес, но за мен това си е като изпитание не искам да се отказвам.. ;X
Мисля,че трябва да пробваш по-леки тренировки към това хранене,за да успееш да качиш кг.С това инсанити супер много гориш и от тук следва,че трябва да изяждаш хладилника ;д Дори и да го направиш не е гаранция,че ще качиш.По-лекичко я карай те резултатите ще си дойдат с времето ;)
Тренировките да сменя? Кое по точно insanity или фитнеса?
Храната как да я сменя смисъл .. вече преминах през какво ли не... сега нагъвам доста въглехидрати по цял ден, месо, яйца .. не знам, все си мисля, че точно тук е проблема, но наистина не ми идва на акъла кое да променя.
Вики, някак си свикнах с това натоварване и ще ми е малко некомфортно да имам по-малка активност, за мен е по-добре да ям повече от колкото да спирам тренировките. :X
Благодаря, не отказвам предложения все пак де, но не искам да премахвам тренировките. ;)
24.04.12
22:22
Извинявай, че се намесвам, може дори леко некомпетентно, но не мисля, че ядеш много въглехидрати. Мисля, че програмата, по която тренираш, е по-скоро за отслабване с опция за жени и мъже. Включва меню с по 5 хранения на ден, с по 300 калории на едно ядене през първия месец и после храната се увеличава. Имам тези тренировки, но не съм ги почвала, заради храненето, а то е неделима част от програмата. Не четох много внимателно дневника ти, но ми напраи впечатления, че не ядеш много пълнозърнест хляб, овесени ядки, и такива разни.
Всеки може да пише, дали по-напреднал или не няма значение.
Въглехидрати мисля, че хапвам стабилно от плодовете, ориза, боб, картофи и т.н.т. хляб не ям - да, просто, защото няма какво полезно да ми донесе. Овесени ядки започнах от днес да ям, защото преди си мислех, че са гадни като “мюслито” с разните му там сушени плодове и глупости.
Програмата е за отслабване за тези които имат нужда от това, но върши работа и за стягане. Храната определено е много важен фактор, но лично аз няма как да се храня по описаният начин и всъщност формулата при тях е в шейка който продават, но така ли иначе аз не го пия за това да кажем, че тези тренировки ги правя за удоволствие? Не знам.. наистина е много, но ако не тренирам ще бездействам цял ден, а това не е оферта за мен.. друго си е като знам, че днес имам да правя нещо определно.
24.04.12
22:55
Хихи, и при мен е така, тренировка не пропускам. Но има други варианти за трениране и стягане. Тренирай /нещо интервално и по-кратко, което също натоварва много/и излез навън да се наслаждаваш на хубавото време, разходи се, хапни някакви ядки през т’ва време и се прибери доволна. :D
казано от Ели Донкова на 24.04.12, 22:30:
Програмата е за отслабване за тези които имат нужда от това, но върши работа и за стягане.
:D :D :D (headbang) Като чуя думата “стягане” ми излизат обриви...аз се оттеглям от този дневник.
Успех :)
Ели, мисля,че това,което Маргаритка се опитва да ти каже, е да смениш малко подхода си към проблема.Според мен тези тренировки са абсолютно неподходящи за целите ти-на всяка втора тренировка пише кардио,а на теб това не ти трябва.Започни да тренираш с тежести,ако имаш възможност отиди на фитнес, помоли треньора там да ти обясни някои от базовите упражнения,т.н “стягане” се получава с мускули, а не с подскачане насам-натам.
Друго нещо, което отчитам като пропуск при теб,е претренирането...в началото си писалата,че тренираш 6 пъти в седмица, интензивно и като гледам тренировките са над 1 час...и след това се чудиш защо не качваш.Това е свръх изтощение дори за човек, който иска да отслабне, какво остава за теб.Аз имам същия проблем-тренирам,храня се, но трудно качвам, а цикълът ипсва, но се опитвам, когато някой ми даде съвет, не да го отхвърля и да кажа,че е невъзможно да го направя, а да помисля, да се посъветвам още с някого и тогава да реша окончателно.Успех!
Днес цял ден мислех над думите на Маргаритка и разбирам, че е напълно права. Поисках мнението и на други хора и според тях това което правя е много, сметнах, че тренирам 14 часа в седмицата.
Ходя на фитнес, но не знам това дали ще ми е достатъчно? Insanity го спирам.. или поне ще го правя възможно най-рядко. Много ще ми е странно, защото сега свикнах и не ми се иска да бездействам по цял ден. :(
Друг въпрос .. щом спирам insanity и разчитам единствено на фитнеса+ някое друго бягане, трябва ли да правя промени в храната? Да намалям/увеличавам?
Приемам всякакви съвети. Много ви благодаря! :)
Ели,един съвет от мен-слушай тялото си.Започни да се храниш както ти усещаш за добре- да си заситена,но не преяла,но пък и да не си гладна.Тренировките ги намали,следвай си един режим на хранене,при който се чувстваш добре и след 2 седмици виж резултата,ако е незадоволителен промени още неща(увеличаваш/намаляваш калориите,добавяш друга храна,увеличаваш мазнините или белтъците;сменяш тренировки и т.н),докато не постигнеш необходимия ти баланс.Нали знаеш,всеки е различен и достигането на баланса си зависи изцяло от теб - експериментирай(разбира се в границите на здравословното и нормалното) и накрая всичко ще се подреди.
И аз казвах,че не мога без кардио всеки ден и то по много,но е безполезно-чисто мъчение за тялото ми,без да постигам това,което искам (: Постепено си намерих други упражнения,в началото ме беше страх да не напълнея,но след 2 седмици без кардио всеки ден видях,че това не се случва,а даже напротив-успявам да си почина и да се възстановя.След което дойдоха и резултатите,към които се стремях(а именно качването на някои и друг килограм,съпроводено със снижение на мазнините в тялото) (:
Мнението беше редактирано от Цвети на 25.04.12 16:15.
Цвети благодаря ти за съветите! Ще се храня както до сега дано се получат нещата. Тренировки вече ще има единствено в залата с тежести и от време на време бягане /дано поне така е по-правилно/. Всъщност мен точно това ме притеснява да не взема да кача много мазнини като спра “кардиото”, но предполагам, че ще са минимални с тренировките с тежести.
Ще експериментирам докато не се нагодя най- накрая, лично аз не се чувствах изморена след толкова тренировки даже винаги имах сила за още нещо, но щом е много и в същото време безмислено - спирам!
25.04.12
06:10 8 с.л. овесени ядки, 300 мл. прясно мляко, ягоди
10:00 сирене, яйце
12:30 боб със свинско две купички
16:00 40гр. бадеми
18:25 8 с.л. овесени ядки, 450 мл. прясно мляко
20:00 тренировка*
банан
22:30 свинско месо,2 яйца, 7 сърми, домат
*20:00 тренировка
1. Придърпване на хоризонтален скрипец 3х10; 1@10кг,2@15кг
2.Повдигане на щанга от лег - 3х10; 1-само с лост, 2@20кг,3@24кг
3.Придърпване на вертикален скрипец - 3х10; 1@10кг, 2;3@20кг
4.Избутване на дъмбели от полулег - 3х10; 1@8кг, 2;3@12кг
26.04.12
06:00 9 с.л. овесени ядки, 300мл мляко, ягоди, 1/2 ябълка
10:00 70гр бадеми
14:00 2 картофа, сирене, 2 яйца, боб със свинско
16:20 20гр бадеми
19:50 2 яйца, сирене, маслини, пуешко филе, домат
22:00 пуешко филе, маслини
Храна:Добре си хапнах..
Размисли:Ох отдавна не съм имала дни без тренировка, определено не се чувствам добре.. в ужасно настроение съм и ми е едно такова заспало. :(
Вчера забравих да напиша, че тренировката много ми хареса.. определено предпочитам вече упражненията с тежести пред всичко друго. А и си имам страшен помощник на който съм страшно благодарна за всичко. :)
Активност:15 мин. бавно бягане
Мнението беше редактирано от Ellie на 26.04.12 22:19.
27.04.12
18:28
Яж, яж, яж и пак яж.. Не се притеснявай от количеството въглехидрати, което поемаш, ти имаш нужда! Храни се обилно, качи килограми и чак след като качиш тогава ще мислиш за количество, по-точни тренировки и прочие.. Успех! : )
27.04.12
06:00 8 с.л. овесени ядки, 300 мл прясно мляко, банан
10:00 36гр бадеми
14:00 скумрия, сирене, лютеница, 2 ябълки
18:20 6 с.л. овесени ядки, 300мл прясно мляко, 2 яйца
банан
22:10 скумрия, 2 яйца
23:30 пуешко филе, маслини
1. Придърпване на хоризонтален скрипец 3х10; 1@10кг,2;3@15кг
2.Повдигане на щанга от лег - 3х10; 1-само с лост, 2@20кг,3@24кг
3.Придърпване на вертикален скрипец - 3х15; 1@10кг, 2;3@20кг
5.Избутването на лег преса - 3х10; 1@50кг, 2;3@70кг
6. Клек- 2x20; 2-без тежест, 1@5кг
7.Напади - 2x20@16кг
Тренировка: Много ми хареса, усетих напрежение в краката и се почувствах вече като “истински човек” :D. Нямам търпение да дойде понеделник.
Размисли: Днес отново имаше един час сън следобед след като нямам вече други тренировки ми остава доста свободно време.
След овесените ядки втория път корема ми се изду страшно много не знам от какво се получи това, но усещах ужасна тежест имах чувството, че няма да мога да мръдна добре, че знам как да се справя с този проблем и той бързо си замина.
Мнението беше редактирано от Ellie на 27.04.12 23:42.
Просто няма как да не се похваля!!! Най-хубавата новина от доста дълго време насам! КАЧИЛА СЪМ 2 кг. вече съм 47. Преди да се кача на кантара се молих като луда да не съм свалила, а като видях +2 на секундата се разплаках от радост и крещях и подскачах, бях като откачена.. толкова съм щастлива! От дълго време чакам този момент, но въпреки това имам още да качвам. И още нещо днес цял ден ме боли корема долу, подута съм и се надявам искрено да е заради наближаващ цикъл.. иска ми се да вярвам, че е възможно толкова бързо да се върне. Дано да стане по-скоро за да падне този товар от мен! :)
28.04.12
07:35 6 с.л. овесени ядки, 300мл. прясно мляко, банан
09:00 40гр бадеми
10:45 3 яйца, сирене, пуешко филе
14:20 ориз със зеленчуци, пилешко месо, една филия
17:50 20гр бадеми
20:20 една свинска пържола, сирене, една филия, чаша п. мляко
Храна: Днес много ми харесва храната, добре се чувствам и ми е супер вкусно.
Тренировка: няма
Размисли: Ами аз вече се похвалих за качените два кг., но пак ще кажа, че съм много, много щастлива! И най-накрая видях малката ми маймунка /кучето/ много ми липсваше ама сега си го гушкааам <3 е разбира се успя да ме ядоса бързо, все ми се качва отгоре. :Д
Браво за нападите! 16 кг 2 дъмбела ли са, или лост някакъв?
Правиш лежанка - фенка съм ти! Мисля, че добре ще ти се получат нещата, давай все така :)
Aз чак сега се включвам по темата с въглехидратите, но искам да те посъветвам да си ги хапваш. Аз рязко си ги намалих и сега бера вкиснати плодове и се чудя как да си стимулирам цикъла. Зърнените култури с фитоестрогените си са много важни, не ги изключвай :) И поздравления за тренировките и каченото тегло!
29.04.12
11:14
казано от HarleyQuinn на 29.04.12, 11:08:
Aз чак сега се включвам по темата с въглехидратите, но искам да те посъветвам да си ги хапваш. Аз рязко си ги намалих и сега бера вкиснати плодове и се чудя как да си стимулирам цикъла. Зърнените култури с фитоестрогените си са много важни, не ги изключвай :) И поздравления за тренировките и каченото тегло!
Harley, някак си не мога да се съглася с теб. По-скоро липсата на мазнините, предизвикват проблем с цикъла. Въглехидратите не са лоша храна, но смятам, че точно зърнените не са най-подходящия източник. Относно фитоестрогените в зърнените храни, повярвай ми, прекалено малко се съдържат в тях, доста зърно трябва да се изяде за адекватна доза. ;)
Съгласявам се за мазнините. Но нали въглехидратите са отговорни за тяхното наличие все пак :)
Аз някак си свикнах без овес, без хляб и без картофи и в дните, в които не съм писала, неволно си карах на белтъци и мазнини. Наблюдавам, че няколко такива дни пораждат желание за сладко, и пак без да искам правя един ден, в който чукам около 2500 калории, ако не и повече, което аз тълкувам като аларма, че гликогенът ми се е изчерпал и се иска пълно зареждане. Тогава ям каквото ми душа иска без угризения.
Както и да е, засега това не ме плаши, но майка ми например се притеснява от липсата на цикъл.
Отплеснах се с лични неща, извинявам се за което. Това, което исках да кажа е, че овесът и кафявият ориз (мои фаворити) в приемливи количества са по-добър въглехидратен избор от този висококалориен машъп, който правя аз. Но всеки си има схема, аз така го чувствам добре.
Мнението беше редактирано от cocobutt на 29.04.12 11:34.
29.04.12
11:35
казано от HarleyQuinn на 29.04.12, 11:29:
Но нали въглехидратите са отговорни за тяхното наличие все пак :)
Това не го разбрах, за кое са отговорни въглехидратите ?
А относно ВМ-НВД изисква се период на адаптация, както при всяко нова промяна в хранителния режим. На някои не им понася ВМ-НВД -то и не могат да се справят с липсата на въглехидрати (по-скоро е от психиката, защото започва да липсва нещо, с което сме свикнали )
Искаше ми се да постна един линк, но няма как. Ето цитат от въпросната статия:
Ако говорим за натрупване на мазнини въобще, при жените по време на въглехидратно зареждане много по-бавно се отлага гликоген в мускулите и черния дроб. Затова на тях им е необходимо задействане на този процес 4 дни преди състезание, докато при мъжете са достатъчни 2-3 дни. Освен това жените трябва да употребяват и повече въглехидрати - 8 грама на килограм телесно тегло.
Предполагам има се предвид 8 само в дните на зареждане, иначе много ми се вижда...
Мнението беше редактирано от cocobutt на 29.04.12 11:44.
Atom - нападите ги правя с два дъмбела от 8 кг. (blush)
Лежанката може би е едно от любимите упражнения само дето нещо не ми върви техниката, но с времето се надявам да я пооправя.. :D И ако успея следващия път да вдигна кг. ще съм пушка. :D
HarleyQuinn - и аз съм забелязала това при мен. Когато в менюто ми отсъстват въглехидрати вечерта около мен виждам всякакви сладкиши. :D Но сега когато ям доста определено го няма този проблем и се чувствам по-добре. И със сигурност нямам намерение да ги изключвам от менюто само ме притесняваше факта, че наблягам доста на тях и на ден се събират много, но вече може би и това не ми прави впечатление.
А някакви съвети ако имате за цикъла моля ви споделяйте... освен мазнините нещо друго което помага?
Заключението е, че не трябва да се намалят въглехидратите рязко, както направих аз. Както и да е, хванах му цаката, а именно - да действам, както ми се иска в конкретния момент. И всичко си е на мястото, не само в спортен план. Не съм човек, който може да робува на режим дълго време, но се възхищавам на такива, които имат волята. И все пак всички сме постигнали нещо и трябва да се гордеем и подкрепяме.
Бай дъ уей, не знаех, че и при теб са възникнали смущения. Откога така?
Аз пък за жалост мога да издържа дълго на даден режим даже като знам, че имам да ям нещо в определен ден и час ме стимулира да продължа. :D
Смущения относно сладкото ли? Да имах ги до миналия месец някъде .. когато умишлено гледах да избягвам въглехидратите и наблягах на другата храна, а и тя тогава не беше от най-сполучливата ;д. Вечер винаги ми изникваха в съзнанието всякакви вкусотии, случвало ми се е да бъркам думи като говоря и чета /заменям ги с нещо сладко/:D .. винаги си мислех на сутринта да ям това което ми се е яло и сутринта като стана забравям.. :D Но сега вече няма такива неща и всичко е наред ... само дано наистина не ми идват в много тези въглехидрати.
29.04.12
07:00 5 с.л. овесени ядки, 250 мл. мляко, банан
14:10 картофи със зелен боб и пилешко, филия
15:30 50гр орехи
16:35 1 яйце, сирене, 1/2 домат
19:30 картофи със зелен боб и пилешко, филия, сирене
21:30 3 яйца, сирене
Храна: Днес имаше голяма дупка между първото и второто хранене, но нямах никаква възможност за ядене тоест имах, но трябваше да ям кренвирши, а “това” определено не ми се иска дори да го докосвам.
Тренировка: Отново няма, но за сметка на това цял ден чистим къщата на село и сме изхвърлили с тонове боклук, постоянно изкачване на стълби, мъкнене на чували, щайги абе ужас. Един съвет! Не си давайте апартамента/къщата на “турци” ще ви оставят циганията си и ще духнат. :D
Размисли: Много, много хубаво време.. топло, слънчево, свежо.. точно като за плаж.
Утре ще участвам в един конкурс с баница и днес я направих, е няма да казвам как ухае! По-хубаво от домашно приготвена баница с много сирене и домашно точени кори няма на този свят /след пържолите;)/ хаха. Айде, че стана твърде дълго. Стискайте палци утре на конкурса, че за първи път ще участвам в такава дейност до сега все с рисунки съм се изявявала. :D
Мнението беше редактирано от Ellie на 29.04.12 21:04.
30.04.12
07:00 5 с.л. овесени ядки, 250 мл мляко, банан
09:20 3 яйца, сирене
12:40 скумрия, две хапки хляб
16:20 32гр. бадеми
18:10 64гр. овесени ядки, 300 мл. мляко
банан
22:15 160гр свинско, зелен лук
1. Придърпване на хоризонтален скрипец 3х10; 1@15кг,2;3@20кг
2.Повдигане на щанга от лег - 3х10; , 2@14кг,3@14кг
3.Придърпване на вертикален скрипец - 3х15; 1@15кг, 2;3@20кг, няколко опита с 30кг.
5.Избутване на лег преса - 3х10; 1@50кг, 2;3@60кг
6.Повдигане на краката със свити колене от стенд 3х11
7.Трицепсово разгъване с щанга- 2х10; 1@лост, 2@3кг
8. Бицепсово сгъване в щанга- 2х10; 2@3кг
9. Клек- 2x20; , 1@5кг, 2;3@лост
10.Напади - 3x20@ 1;2@12кг, 3@16кг
Тренировка-Страхотна беше!
Размисли- Докато правих нападите ме болеше десният крак не знам защо, но имах чувството, че нещо се къса вътре.. :? за това и свалих малко килограмите.
Забелязвам, че отивам с нетърпение на фитнес.. все тръпна в очакване буквално.. пък докато ходех на тае бо го нямаше това чувство въпреки, че ми харесваше.
От сега чувствам мускулната треска :Д.
Днес си представих баницата да видим утре резултатите. Беше много забавно, една жена ми вика “Браво, ще те взема за снаха” :д.
Добре си изкарах, вървене напред назад ... изгорях жестоко. Лицето ми е червено, едното рамо ми е изгоряло на презрамка - хаха :Д
Утре ако не ме мързи ще кача снимка на баницата.
Баницата изглежда страхотно! А щом и корите си точила сама мога само да кажа едно голямо БРАВО ! Със сигурност е много вкусна :)
01.05.12
17:24
Малеее, понякога се питам как човек да се откаже от такива вкусотии? Браво, най-вече за това, че сма си я правила!
Много Ви благодаря! За корите малко ми помогнаха, защото ми беше за първи път.
Не знам дали е била вкусна, но аромата който се носеше просто беше неописуем.. Самото чувство, че си направил нещо такова е страхотно.
Нямам никакви новини от конкурса може би не съм от класиралите се ;д, но това не е от значение.. важното е, че участвах и че толкова хора ме подкрепиха. :)