30.04.12
18:08
Може ли да се яде пилешка пържола или шкембе чорба за вечеря, а двете заедно и защо? Ако допуснем, че яда 200гр , пък “100 грама Печена пилешка пържола - 114 Kcal” става 228калории.. не са ли множко за една вечеря, ако целя отслабване?
Темата беше редактирана от Liss L на 30.04.12 18:20.
30.04.12
18:25
казано от Liss L на 30.04.12, 18:08:
Може ли да се яде пилешка пържола или шкембе чорба за вечеря, а двете заедно и защо? Ако допуснем, че яда 200гр , пък “100 грама Печена пилешка пържола - 114 Kcal” става 228калории.. не са ли множко за една вечеря, ако целя отслабване?
Ти ли си приготвяш шкембето? Някои готвачи слагат брашно в шкембето, което вероятно не те кефи ;)
30.04.12
18:31
За да се каже дали нещо е много или малко, трябва да има и някаква отправна точка. Тук тя липсва и на въпроса ти не може да бъде отговорено.
Мисля, че е добра идея да се запознаеш със статията Калориен баланс и калориен оптимум, както и със статиите за хранителни режими.
Според това какъв е твоят калориен баланс, колко калории си приела до вечерята, както и според това какъв хранителен режим се стремиш да пазиш, сама ще можеш да определиш дали нещо е препоръчително да се яде или не е. Ще знаеш и в какви количества можеш да си го позволиш.
Така ще имаш и отправната точка, за която споменах. :)
30.04.12
18:42
Ако трябва да избирам от двете определено ще да е филето. :)
Поздрави !!!
казано от Тихомир Велев на 30.04.12, 18:31:
За да се каже дали нещо е много или малко, трябва да има и някаква отправна точка. Тук тя липсва и на въпроса ти не може да бъде отговорено.
Мисля, че е добра идея да се запознаеш със статията Калориен баланс и калориен оптимум, както и със статиите за хранителни режими.
Според това какъв е твоят калориен баланс, колко калории си приела до вечерята, както и според това какъв хранителен режим се стремиш да пазиш, сама ще можеш да определиш дали нещо е препоръчително да се яде или не е. Ще знаеш и в какви количества можеш да си го позволиш.
Така ще имаш и отправната точка, за която споменах. :)
Да.. наясно съм с това което ми даде като информация.. в калориен дефицит на ден трябва да приемам по 1300 калории, но ми бяха останали 260.. ми.. общо взето може да си позволя около 150-200гр, но някъде бях чела, че обработката на месото в организма става много по- трудно, отколкото другите храни и затова зададох въпроса :))
30.04.12
21:36
Гледай си калориите. Другото не трябва да те интересува.
Това, за което говориш се нарича термичен ефект на храната, но е пълно безумие да се включва в сметките от който и да е.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 30.04.12 21:37.