27.03.11
08:33
30 muscle ups
19.02.2010 време:13:22
26.03.2010 време:10:10(днес)
27.03.11
11:32
30 мъсъл ъпс=90 кофички и 90 набирания. :)
Доста интересно ми се струва, имали значение с какъв хвад се правят набиранията и аз ще го пробвам това :)
28.03.11
20:45
Да, с подхват трябва да ги правиш. ;)
Не мисля че има ограничение. Много рядко има и ако има, то ще бъде опоменато в условията, така че си ги прави, както искаш
19.02.2011 време:13:22
26.03.2011 време:10:10
14.04.2011 време:08:12(днес)
Първите 5 повторения наведнъж,после на единици с минимални почивки.Без 3-4 повторения всички бяха с добра техника с две ръце.
Целта е под 5 мин
11.05.20111 време:06:32
Времето добре,ама техниката пълна скръб 6 7 силови бяха с две ръце,другите както дойде
17.05.11
22:03
30 мъсъл ъпс за време : 4:20 :) По-здрави :)
17.05.11
23:00
Е, добре бе... цял ден се люлея на лоста и малко ми остава да зарева. Скъсах няколко мазола и не мога да направя нито едно :@ Аз само да се вдигна над лоста, ще видите после... :D :D :D
17.05.11
23:09
Абе незнам дали има значение ама аз съм и доста лекичак ...
22.06.2011 време:05:43
По бързо с 50 сек от предния път,първите 8 наведнъж,после по 1 и там ми беше грешката трябваше по 2ки да ги правя и щях да сваля времето още.
Не съм достатъчно готов, но рекох да се пробвам...така или иначе в един момент, трябва да ги направя за под 4.30…
7:28мин.
9 в серия, после тройки, двойки...много ми се разваляше false grip-а, и китките го отнасяха БАЯ...
Хубава екстензия, хубав мах...просто китките ми не правят това, което би трябвало...
22.04.12
14:23
Ще се пробва
Правени на 23.04.2012г. за време 11 мин. и 38 сек.
С уточнението, че ги правих на лост. Много неуверен и това ми коства доста време... Първо 6 повторения, последвани от доста единични бройки и после на 3-ки и 4-ки...
Мнението беше редактирано от Ilstrong на 23.04.12 20:15.
26.04.12
13:35
24.04.2012г.
- 30 силови възлизания на лост. Не знам в колко серии съм ги направил. Първата беше 5 бр., после по 3,2,1. Последните 3,4 бройки бяха много измъчени.
Време - 10:28 мин.
01.05.12
13:57
30 силови правени днес сутринта 1-ви Май за време 8:40
Много добре ги усещах , нямах почти никакви затруднения.В началото 5 наведнъж и после по 3-ки до края и единичка за финал.
Раздишване около 30-40 секунди на рунд , само един път се забавих повече, защото имаше друго момче на лоста.
казано от Alexander Al на 01.05.12, 15:06:
как се прави на лост това упражнение?!
а името “силово възлизане” кърти :)
Виж ми дневника...там имам май клип...
01.05.12
23:23
Славко това време 4.30, което даваш за халки или за лост?
01.05.12
23:44
E браво аз на халки едно не мога. Абе няма ли да се мяркаш към Пловдив ?...
01.05.12
23:48
Slavko а тогава на лост за колко ги правиш?
Даже не ми се мисли за какво отрицателно време ги правиш ... таа сподели да се шашнем :)
Охх нямам търпение да видя клипа.Ама кажи време де да знам накъде да се стремя :) 3 мин?? ... еххх мн съм любопитен
Мнението беше редактирано от Gerrard Liverpool на 01.05.12 23:53.
Мен на халки, като че ли по-лесни ми идват, ама така или иначе правя единици и на двата уреда :D
Абе, като цяло да ти кажа, че ако ще искаш да мачкаш сериозно...30 възлизания на лост...не трябва много да ги мислиш...
На халки е друго, там не става само да си чобанин и да си як, защото ако не знаеш механиката не движението, ще си висиш на халките като прани гащи и накрая ще си разчекнеш китките или раменете...
Ами там е работата, че аз на лоста мога да се набера до под гърдите, ама не фащам цаката кога/как да се прегъна над него, докато при халките по-естествено ми идва движението и мога по-рано да ги мушна под мишниците... Явно има голямо значение на кое първо си се научил... бали га :D
И в двете движения голяма роля играе позицията на китките. Особено на халките...
Якото набиране на лост ще помогне на възлизанията на лост, но не е сигурно че ще има пренос на халките...
02.05.12
00:30
4 те почивни дни мъчих силовите на халки ама на не стана. Та гледах един клип на Йордан Йовчев та там той обяснява, че може с подпрени крака на нещо и пак силови колкото повече направиш така толкова повече и силови ще направиш. Е да де ам на мен с подпрени крака даже ми е по трудно от обикновените там мога леко да се залюшкам а като са ми подпрени краката не. Иначе на лост спокойно над 5 правя, скоро ще пробвам 30 за колко време ще ги направя. А за хавата го знам фолсе грип, и се опитвам с него не не ме държат китките. Най-слабото звено са ми...
Еми..трудно се свиква с фолс грипа...абе като “ключа” при щангистите...
Но и в двата случая НЯМАШ избор, просто така трябва да се държи...
Идеята на фолс грипа, е че след възлизането китката вече е в положение за тласкане(кофичка инак казано). Сега Роб Орландо не държи на фолс грип, но той десетина години е бил стронгмен и има адските сухожилия и предмишници като цяло.
И като тръгнеш да наемаш нагоре(да се набираш), лактите трябва да са възможно най-събрани, а не да да ги отваряш(не се прави, знам, че така ти се получава)...:))))
Майна, засега се набирай с тежест в неутрален хват, тегли яко нагоре. Прави кофички с тежест и като дойда ще окачим някъде халките и ще пробваме цялото движение...
Ако се сетя, ще разтърся в crossfit.com, там имаше много добри и лесни прогресии...
И силовото възлизане е от А-тата в гимнастиката, не трябва да е толкова трудно за средно натренирани хора...
02.05.12
11:02
Според мен проблемът е че хората гледат на силовото като на набиране+кофичка (аз можех да правя набирания с 40кг и 15кофи на халки и нито 1 силово на лост/халки). А за мен е повече като обръщане- яко скорост. Трябва тялото да върви хоризонтално, не вертикално и много бързо да се обърнат ръцете и да има сгъване с таза и като дърпаш фалс грипа близо до тялото, без да разбереш как си горе :) .
Аз първото си свестно на халки направих след като гледах клип на Фронинг с обяснения. Спилър малко преди игрите пусна клип от курса за напреднали кросфитъри, а и гимнастиквод-а е много полезен.
Ако нямаш сила да възлезеш до ниво да си опреш гърдите в халките и да мощно да се тласнеш напред, няма как да се опитваш да възлизаш...И то не да се набереш така един път, ами и като си опреш гърдите в халките, така да можеш да задържиш 15-ина секунди.
Да се набираш мощно ан скорост и да правиш кофички на халки си е добра основа, без някой да ти е показвал как става...
Клиповете са ОК, и аз от тях съм се учил....с един гимнастик съм направил една тренировка и така...
Технична е работата, и наистина стават отвратително контузии, защото гравитацията не прощава, това не е лост да го пуснеш...
Само искам да вметна, че има разлика дали силовото (халки) се прави статично или с мах. Горните обяснения са по-скоро за първия вариант, който изисква доста сила, но е добре да се почне с него. Варианта с мах изисква много по-малко сила, но е доста по техничен и false-grip не е необходим.
02.05.12
16:34
аз с мах го правя и ако не правя посочените неща не мога нито 1
Пак ще се намеся, защото явно има нужда...
False gripa на стриктен мъсъл е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН, защото иначе ти смазва китките бавното преминаване между дърпаща и бутаща позиция на китката...а дано така е по-ясно...ако не-не знам, ще снимам и ще говорим.
При маха, може и да се губи малко фолс-а, защото преминаването се компенсира от скоростта генерирана от “замахването” с тялото(пиша тялото, защото маха не е само крака, а корем, гръб и т.н.).
Друг е въпроса, ако е в някакъв комплекс, какви са му бройките, какви са другите движения(и при тях ли ще ти трябват китки, предмишници)...Имаше един WOD : тежки тръстъри с мъсъл ъпи...еми там изпускаш хвата и разчиташ на китките си на халките...после не можеш да тласнеш и лоста...
Всъщност кой е правил един стриктен мъсъл ъп и кой над 5 в серия с “мах”...:)))
Аз съм се мъчил като грешен дявол, падал съм, изкълчвал съм китки, почти съм вадил рамо...и то само защото е нямало кой да ме гледа и коригира...
Без претенции за перфектно изпълнение, че беше след 20мин WOD
Мнението беше редактирано от emil r на 03.05.12 13:33.
Бах го, само снимка мога да видя...
Каква е тази зала бе брат!!! В смисъл, къде е:)
Да, да, ще пробвам. Не, че има нещо на видеото, ами аз на работа имам някакви тъп забрани и нямаме флаш(не мога да зяпам клипове)....:)