02.05.12
08:56
Добро утро на всички! Минавам директно към въпроса, а той е:
В нас имам домашни яйца около 5-6 на ден, понякога и повече, което е много хубаво, обаче, как да разбера дали имат САЛМУНЕЛА и другите вредни, пазаритни, заразни бактерии? Понеже искам направо да ги вземам и да ги пия, някой може ли да ме упъти към кого да се обърна, тестове ли се правят, в ХЕИ ли се ходи?
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 02.05.12 08:57.
02.05.12
09:00
#1
Трябва ти лаборатория, иначе няма как да разбереш дали дадено яйце е заразено или не.
Това, което искаш да правиш, е крайно безсмислено и нелогично - първо, защото усвояемостта протеина и хранителните вещества на суровите яйца е много малка и второ, защото смяташ да дадеш сумати пари, за да изследваш единични бройки яйца.
Най-добре прави като нормалните хора - вари ги или ги пържи. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 02.05.12 09:01.
02.05.12
09:04
#2
Миеш ги внимателно с веро и гъба, после ги накисваш за 20 мин в 2 с.л. белина на 2 литра вода. Вадиш, миеш отново и правиш каквото искаш с тях.