Въпрос за домашните яйца

02.05.12
08:56

Добро утро на всички! Минавам директно към въпроса, а той е:
В нас имам домашни яйца около 5-6 на ден, понякога и повече, което е много хубаво, обаче, как да разбера дали имат САЛМУНЕЛА и другите вредни, пазаритни, заразни бактерии? Понеже искам направо да ги вземам и да ги пия, някой може ли да ме упъти към кого да се обърна, тестове ли се правят, в ХЕИ ли се ходи?

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 02.05.12 08:57.

Трябва ти лаборатория, иначе няма как да разбереш дали дадено яйце е заразено или не.

Това, което искаш да правиш, е крайно безсмислено и нелогично - първо, защото усвояемостта протеина и хранителните вещества на суровите яйца е много малка и второ, защото смяташ да дадеш сумати пари, за да изследваш единични бройки яйца.

Най-добре прави като нормалните хора - вари ги или ги пържи. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 02.05.12 09:01.

ВН

02.05.12
09:04

Миеш ги внимателно с веро и гъба, после ги накисваш за 20 мин в 2 с.л. белина на 2 литра вода. Вадиш, миеш отново и правиш каквото искаш с тях.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1