Упражнения с 1 дъмбел.

15.07.05
19:16

Здравейте!
Току що си купих 1 дъмбел.Искам да ми кажете някакви упражнения сам с един дъмбем за гърди.
Мерси !

15.07.05
19:19

Аз се сещам за едно.Значи лягаш по гръб и вдигаш ръцете да са перпендикулярно на земята и разтваряш на страни с изпъната ръка...Друго с 1 дъмбел не се сещам

15.07.05
19:24

[quote author=“ScOwL”]Аз се сещам за едно.Значи лягаш по гръб и вдигаш ръцете да са перпендикулярно на земята и разтваряш на страни с изпъната ръка...Друго с 1 дъмбел не се сещам

Мерси много . А нещо за рамо с 1 дъмбел някой сеща ли се ?

15.07.05
19:26

Заставаш прав и с едната ръка се държиш някъде а друга я вдигаш нагоре,с опъната ръка

15.07.05
19:30

[quote author=“ScOwL”]Заставаш прав и с едната ръка се държиш някъде а друга я вдигаш нагоре,с опъната ръка

Мерси много.

15.07.05
19:43

зависи колко е голям дъмбела с един дъмбел за гърди се сещам само за пулоувъра иначе рамената може да си ги правиш  преспокоино
предно-редуваш повдигания отпред ръка по ръка
средно-ратваряния в страни като с едната ръка даржиш дъмбела а с другата се държиш за нещо
задно-аналогично на средното но се навеждаш напред а може  и като се легне на една страна на дивана примерно и повдигаш странично вертикално (малко сложно го обясних ма дано си разбрал) 8)

15.07.05
20:55

[quote author=“6efa”]зависи колко е голям дъмбела с един дъмбел за гърди се сещам само за пулоувъра иначе рамената може да си ги правиш  преспокоино
предно-редуваш повдигания отпред ръка по ръка
средно-ратваряния в страни като с едната ръка даржиш дъмбела а с другата се държиш за нещо
задно-аналогично на средното но се навеждаш напред а може  и като се легне на една страна на дивана примерно и повдигаш странично вертикално (малко сложно го обясних ма дано си разбрал) 8)

Така. Мерси много на всички за умните коментари.
Следващия ми въпрос е какви упражнения трябва да правя че да си изправя гърба понеже е малко изгърбен.Разбира се става въпрос за упражнения с 1 дъмбел :)

15.07.05
23:33

С това не съм много запознат,ама май трябва да правиш лечебна гимнастика.В болниците го прилагат при натъртвания или навехвания.Разпитай за нещо такова.Между другото ако си ученик е добре да ходиш на училище с раница(не като мен с 1 тетрадка)за да ти държи гърба изправен

15.07.05
23:41

[quote author=“ScOwL”]С това не съм много запознат,ама май трябва да правиш лечебна гимнастика.В болниците го прилагат при натъртвания или навехвания.Разпитай за нещо такова.Между другото ако си ученик е добре да ходиш на училище с раница(не като мен с 1 тетрадка)за да ти държи гърба изправен

Е то е хубаво ама кво да сложа в тая раница освен камни друго май няма кво ;).

KA

16.07.05
16:06

С 2 дъмбела можеш да правиш почти всичко, а с 1 почти нищо!!!! Вземи си още 1 задължително.....

16.07.05
16:16

Колко кила можеш да събереш на тоя дъмбел?Можеш да правиш с  чукчета за гръб.

16.07.05
17:02

[quote author=“kakvo_stana…”]С 2 дъмбела можеш да правиш почти всичко, а с 1 почти нищо!!!! Вземи си още 1 задължително.....

Каквото може с два, това може и с един! Просто ще редува ръцете.
Ето един набор от упражнения, само с дъмбел, без никакви други уреди.
1. Гребане с дъмбел
2. Раменна преса (има няколко възможни варианта)
3. Средно рамо (прав или седнал)
4. задно рамо (от наклон)
5. Предно рамо (рамото е перфекто за трениране с дъмбели)
6. Пуловер с дъмбел - с прави и със свити ръце
7. Сгъване с дъмбел - с извъртане на китките и без извъртане (хамър)
8. Като горното, но седнал
9. Разгъване зад врата с една или две ръце
10 .Френско от лег с една ръка
11. Ритник с дъмбел
12. Прасец на 1 крак с дъмбел в ръката
13. Клек на 1 крак с дъмбел в ръката

Има и още, но тези са по - известните. Разбира се, описаните, упражнения са прекалено много за 1 тренировка.
Специално за гърди, с дъмбел, без други уреди няма голям избор. Пуловера засяга донякъде гърдите. Лицевите опори, кофички и набирания са неща, които могат да се правят в домашни условия, а първите две са идеални за гърди. С дъмбела може да се регулира натоварването, като станат леки за изпълнение.

16.07.05
19:00

А, Петко К много добре го написа. Само да има сменяеми тежести и всичко е ок.

А за изправянето на гърба. Според мен много добре действат димнастическите упражнения. Включително и трениране на лостове и успоредки, ако Барселона има възможност да се пробва. Зе мен са перфектни просто.

Айде много поздрави.

п.п. Клек на 1 крак с дълбел в ръката... не знам точно за какъв клек става дума, но ако е пълен клека, евентуална контузия, спорд мен е супер вероятна.

16.07.05
20:56

Имах предвид нещо такова, само че вместо щанга се държи дъмбела в ръка. по - трудният вариант е свободният крак да е изпънат напред.
http://www.bodybuilding.com/fun/2002/onelegbbsquat2s.jpg

Друг вариант за клек е този:

http://www.bodybuilding.com/fun/2002/dbpliesquat2s.jpg

KA

17.07.05
13:37

Еда само изтласкване с дъмбел за гърди от лег и полулег не виждам как ще стане ама....

17.07.05
18:13

[quote author=”Петко К”]Имах предвид нещо такова, само че вместо щанга се държи дъмбела в ръка. по - трудният вариант е свободният крак да е изпънат напред.
http://www.bodybuilding.com/fun/2002/onelegbbsquat2s.jpg

Друг вариант за клек е този:

http://www.bodybuilding.com/fun/2002/dbpliesquat2s.jpg

Аха, ами специално при втория, който повече ми харесва, не мисля, че ще е много ефективно, защото дълмела ще е прекалено лекичък ми се струва. Но ако не е чак толкова лек, може да се изпълнява някакъв полуклек за тренировка...

Трябва да се пробва и да се прецени.

17.07.05
18:39

Първият вариант е по - ефективен, дори без тежести и доста тежък.

17.07.05
18:51

[quote author=”Петко К”]Първият вариант е по - ефективен, дори без тежести и доста тежък.

Възможно е, но аз не бих го правил заради риска от травма./но това се отнася за мен/ Иначе човека може спокойно да си работи, ако е уверен в това което прави.

Поздрави

17.07.05
21:30

И преди съм го казвал - рискът не е в упражненията, а в начина им на изпълнение. Е, вярно е, че някои упражнения са потенциално по - опасни от други, но затова пък са и по - ефективни.
А специално за това упражнение аз не виждам къде е риска от травма. Изисква баланс и сила, за да можеш да клекнеш на 1 крак, вярно е.
Може да се държиш с 1 ръка по време на изпълнението за нещо, за да не загубиш равновесие. Това е за варианта, когато свободният крак е изпънат напред. Показаният на снимката вариант е много по - лесен и няма нужда от това, понеже свободният крак е опрян и служи за баланс.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1