02.05.12
08:33
Здравейте, на 15 съм, 171 висок, 66 кила, знам че трябва да кача още малко кила, но имам супер гаден ген и качвам 70% мазно. Намерих калкулатор за тегло и трябва да съм 67 кила без мазно. Искам да сваля в корема и гърдите ..
Програмата за гърди мисля да ми е така :
( гърди, трицепс )
гърди :
1. 3 серий по 12 на лежанка с различни килограми
2. 3 серий на наклонена лежанка с дъмбели по 12 повторения за горна част
3. кофички - колкото мога
4. флайс с дъмбели 3 по 8 с повече кила или 3 по 12 ?
5. примерно 100 лицеви с почивки 5х20
Някой казват, че е добре всичките ми упражнения да са за горни гърди, когато правя релеф на гърдите, вие как мислите, програмата добра ли ми е ?
Също така ще взема фет бърнар + глутамин + бцаа
Тичам на стадиона през ден, правя 5-6 обиколки, после лицеви и коремни и после пак така, колкото мога :)
Имам много мазно по корема и гърдите, искам да съм добре за лятото :Х .. Проблема ми е, че тренирам близо 1 година в залата, а в гърдите има много малка разлика, както и в ръцете, сигурно това е от гена. Въобще нямам горни и вътрешни гърди, само долнте гърди са ми добре развити .. добра ли е програмата за релефа, какво мислите ?
Темата беше редактирана от DEADLIFT на 02.05.12 16:33.
02.05.12
20:59
Приятелю,1-во си оправи храненето,тренировката не е от голямо значение,най-важното редуцирай въглехидратите и вкарай малко повече протеин :)
Храната ми е добре .. кисело мляко, зелен чай или кафе, зелена салата, домати, краставици, чушки, маслини, пилешко филе, яйца ..
Вие какво мислите ? Че трябва да направя релеф на гърдите или да натрупам маса на вътрешната част на гърдите ?
Също така и корема трябва да сваля .. вижте снимки :
1. http://prikachi.com/images/251/4713251o.jpg
2. http://prikachi.com/images/249/4713249i.jpg
3. http://prikachi.com/images/247/4713247P.jpg
Намислих си една програма :
1. Полулег - 3х12
2. Флайс от полулег - 3х12
3. Лег - 3х12
4. Кофички - 3 серий до отказ
5. Лицеви опори - 100 лицеви ( ръцете тип “каро” )
Но с колко повторения да правя ? 8 или с 12-14, за да правя релеф, защото съм си поръчал фет бърнар, че гледам да изкарам преса ..
Като начало потренирай още някоя година, щото за да изкараш преса, първо трябва да я имаш.
Аха .. еми аз искам горе долу да махна сланините в корема .. и да нямам хубава преса, поне малко :) .. видяхте ми гърдите, нямам никаква маса на вътрешната и горната част в гърдите .. значи в фитнеса да си тренирам за маса, по 8 - 10 повторения а отделно да тичам през ден на стадиона и да правя коремни ? Трябва ли в фитнеса да тичам на пътека или няма смисъл, защото ми трябва маса в гърдите ? Също така си взех фет бърнар + бцаа + глутамин :)
казано от Fitnes Mania на 03.05.12, 19:54:
Аха .. еми аз искам горе долу да махна сланините в корема .. и да нямам хубава преса, поне малко :) .. видяхте ми гърдите, нямам никаква маса на вътрешната и горната част в гърдите .. значи в фитнеса да си тренирам за маса, по 8 - 10 повторения а отделно да тичам през ден на стадиона и да правя коремни ? Трябва ли в фитнеса да тичам на пътека или няма смисъл, защото ми трябва маса в гърдите ? Също така си взех фет бърнар + бцаа + глутамин :)
Ако имаш възможност да тичаш някъде навън по-добре,отколкото на пътеката във фитнеса.
Аха, на стадиона си тичам през ден .. :) Искам да попитам след като тичам да правя ли лицеви опори, или ще пренатовара гърдите ? И коремните преси кога да ги правя, през седмицата в фитнес залата или след като тичам ?
05.05.12
13:16
казано от Fitnes Mania на 02.05.12, 08:33:
искам да съм добре за лятото :Х ..
Това изречение винаги ме е дразнело и в същото време ме е напушвало смях! Как искаш след като имаш стаж 1 година да “изглеждаш добре за лятото”?! Аз тренирам от 5 години вече и все още не си позволявам лукса да се подготвям както го правят състезателите, т.е. като си вкарват в програмите и предсъстезателен период, в който да се изчистят от излишните мазнини и килограми.
Като ти гледам снимките на теб ти трябват поне 3-4 години тежко блъскане в залите само и единствено за маса, че чак тогава да си мислиш за фетбърнъри, тичане и леки серии с повече повторения. Ти нямаш развит мускул, който да се открие след като се изчистиш. Ако целта ти е да ставаш кожа и кости, хилка с 6 плочки на корема ти е достатъчно да правиш само 1 - бягай и то по много. Поне по 5 км. всеки ден. Може и фетбърнара да вкараш, но резултата хич няма да е добър (поне за мен).
Не искам да ставам кожа и кости, просто искам да изчистя и да блъскам чисто за маса :). Както казах имам гаден ген, качвам пвоече мазно, отколкото мускулна маса, а се храня правилно .. един приятел за 5 месеца дигна 15 кила а не си дава зор, аз съм взимал повече добавки от него, а той е взимал само 1 гейнър дето аз му го продадох .. ръката ми е мръднала за 1 година с 3-4 санта само, гърдите ми не мърдат .. прасеца и той, тренирам го всяка седмица и не мърда :@
06.05.12
16:55
Значи такова нещо като да изчистиш и да блъскаш чисто за маса НЯМА! Има го само в един случай и той е с химия! Предполагам не искаш това, нали?
Първо се трупа мускулна маса заедно с мазнинките и задържаната вода, неизбежно е! Освен, ако нямаш уникален ген, който много малко хора го имат. На твоя ген нищо му няма. За 1 година да качиш 3-4 см. в ръката е супер! Не разбирам какво се оплакваш. Що се отнася до гърдите трябва да знаеш, че хората не сме едни и същи и всеки си има силна мускулна група. При мен силната ми група са точно гърдите за сметка на ръцете. Почти съм сигурен, че при тренировката ти за гърди допускаш много грешки, които виждам всеки ден по залите, но ми е омръзнало да помагам на всеки, най-вече защото никой не пита ами се хвърля, ляга и започва да вдига. Извикай фитнес-инструктора, който е в залата и го помоли да ти обясни как точно да изпълняваш упражненията. Що се отнася до прасеца трябва да знаеш, че тази мускул, както предмишницата и корема са най-трудните мускулни групи за тренировка и разстеж! При тях си иска съвсем друго натоварване, съвсем различна тренировка и подход. Тоя твоя приятел не е напарвил нищо нечувано. Аз като започвах за 4 месеца вдигнах 18 кила (от 59 на 77) , но всичко спря до там. Следвашите 4 години съм качил 5 кг. общо. Не можеш да катериш повече отколкото си “програмиран” (можеш де, но пак опират нещата до химия). Употребата на добавки само по себе си нищо не значи. Може да изпиеш всичките добавки на света и пак резултата да е нулев. Много голяма част са маркетингова измама, а друга част просто помагат, но ако се храниш и тренираш правилно и спиш и почиваш както трябва. Иска се търпение и постояннство. 1 година е просто начален период и ако от сега се оплакваш по-хубаво спри и не се занимавай. Фитнеса трябва да ти носи удоволствие и тонус преди всичко. Черни мисли и мрънкания ги забрави. С нищо няма да ти помогнат, напротив биха ти навредили!