Отслабване - искам да сваля от 66кг до 56-57кг

02.05.12
20:25

Здравейте ! Аз съм момче на 13 години, висок съм 1.70-72 и тежа 66кг. Искам да ги намаля до 56-57 максимум и след това да качвам маса чрез спорт (лостове,домашен фитнес,джогинг,футбол,волейбол и т.н.). Искам да отслабна съвсем малко в ръцете, после в гърдите, искам да махна гадните паласки и в краката, щото като обуя едни дънки ме е срам да се наведа.. пък и живея в Бургас и сега искам да ходя на плаж, а с тея килограми най-много да ми се подиграват цяло лято. Искам най-късно до 24/5 или 15/6 да отслабна. Имам мускулна маса и имам здрави ръце, но след Коледа надебелях и уж си казвах, че ще отслабвам, отслабвам пък нищо не правя. Да сваля най-много до 64.9 (рядко се случва) и на следващия ден пак съм 66. Моля би помогнете ! И ако ще ми напишете колко било вредно за деца да спазват диети ..

Темата беше редактирана от vol7age на 02.05.12 20:58.

Аз на твое място щях да тренирам така, че след време да е вярно казаното от теб “Имам мускулна маса и имам здрави ръце”. Щото от снимките не оставам с такова впечатление.
Т.е. хващам една програма за трениране за начинаещи и тренирам по нея, като се стремя да ям предимно хубави храни, вместо да гладувам като манекенка.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 02.05.12 20:29.

02.05.12
20:34

Не личи щото не съм си снимал ръцете и краката (по надолу). И забравих да кажа, че не мога да ходя на фитнес.

Мнението беше редактирано от vol7age на 02.05.12 20:36.

представям си колко още по-кльощав ще станеш...

GI

02.05.12
23:19

:D :D :D абе ти грам мм нямаш, какви ги говориш почни да тренираш храни се правилно и всичко ще си дойде по местата,но мигновени резултати няма.С тренировка и режим ще се получи всичко само търпение трябва

03.05.12
13:42

пич на 13 си живей си живота да не ти дреме .. диети на тази възраст не ти тряят ;)

Мнението беше редактирано от Daniel Petkanow на 03.05.12 13:43.

03.05.12
13:59

Не съм кльощав !! Дебел съм и 66кг са много за 1.70 .. прочетете правилно - сега започва лятото и искам да ходя на плаж, а с такова тяло за никъде не съм. Вие си мислите, че съм клечка .. не е вярно, ДЕБЕЛ съм, макар и малко, но съм и искам да стана по-слаб и с времето да си развивам тялото. Все пак не искам да съм солета ..

Мнението беше редактирано от vol7age на 03.05.12 14:01.

казано от Камен Петров на 03.05.12, 13:59:

Не съм кльощав !! Дебел съм и 66кг са много за 1.70 .. прочетете правилно - сега започва лятото и искам да ходя на плаж, а с такова тяло за никъде не съм. Вие си мислите, че съм клечка .. не е вярно, ДЕБЕЛ съм, макар и малко, но съм и искам да стана по-слаб и с времето да си развивам тялото. Все пак не искам да съм солета ..

:Д:Д:Д::Д яко ме разсмиваш...дебел бил ;;д;д;д по-точно си няква клечка с комплекси.Ако искаш да имаш хубаво тяло започвай веднага и до другото лято може и да стане.За това лято няма да е ...стига с тия номера тип летен бодибилдинг.

казано от Камен Петров на 03.05.12, 13:59:

Не съм кльощав !! Дебел съм и 66кг са много за 1.70 ..

Да, ако искаш да ставаш манекенка..
Можеш да си 1.70 и да тежиш 90 килограма и пак да не са много. Има значение от какво са килограмите. Ти имаш нужда да качиш, не да сваляш. Всички тук ти го казват, може би не е лошо да се вслушаш.
Но за да качиш мускули и да изглеждаш добре са ти нужни добре балансиран хранителен режим и тренировки.
Сайтът разполага с множество възможности, от теб се изисква да прочетеш и да си избереш това, което ти се струва подходящо и да бъдеш постоянен. Ако това ти се струва толкова трудно винаги можеш да се обърнеш към професионален треньор.
Ето ти линкове: Хранителни режими и Фитнес програми.

03.05.12
16:17

Момчета, на 13г. 66кг са много, имайки предвид, че средностатистическия подрастващ няма кой знае каква развита мускулатура. Навярно момчето наистина има мазнинки.
Лошото е, че в тази възраст изобщо не е препоръчително да се спазва режим с отрицателен калориен баланс, да не говорим за НВД, ВМ-НВД и други.

Камене, започни да пиеш вода по около 2-3 литра (ако вече не го правиш). Спри газираното и соковете, карай само на вода и чай. Махни боклуците, които обикновено ядете в междучасието, но не гладувай. Знам как се подиграват в училище когато някой яде плодове, но след като имаш цел - ще го преодолееш това. Наложи си да ядеш правилно, надявам се родителите ти да приемат идеята радушно (или да ти дават пари за продукти).
Ето горе-долу отправна точка:
Закуска - 2 филии пълнозърнест+кашкавал/шунка и 1 морков  или 100 гр овес с 1 кофичка кисело мляко и 1 яйце
Втора закуска - извара + плод / ябълка или нещо друго / или кофичка кисело мляко с някакъв плод или 2 банана
Обяд - месо / печено, варено или задушено + ориз или картофи  + салата,  пълнозърнест хляб 1-2 филийки
Следобедна закуска - извара (или плодове) + ядки / бадеми, орехи, лешници - да са сурови, а не печени
Вечеря - месо / телешко, пилешко или риба + салата, пълнозърнест хляб 1-2 филийки

Като не можеш да ходиш на фитнес - тичай. В парка, по улицата, на стадион... Прави упражнения в къщи - тук има разписани доста упражнения с дъмбели (ако нямаш гири - 2 бутилки минерална вода по 1,5литра ще ти свършат работа в началото), ходи на лостовете в училище. Прави упражнения със собствено тегло - простите клекове и напади вършат жестока работа, планковете, страничните опори, лицевите опори....все упражнения, за които не е необходима зала, а желание и постоянство.

За 24.май си изтървал влака, за 15.юни може да смъкнеш 4-5 килограма, ако се захванеш отсега. Хайде, ставай от комп-а и направи първите си лицеви опори СЕГА! :)

03.05.12
19:55

казано от Smile на 03.05.12, 16:17:

Момчета, на 13г. 66кг са много, имайки предвид, че средностатистическия подрастващ няма кой знае каква развита мускулатура. Навярно момчето наистина има мазнинки.
Лошото е, че в тази възраст изобщо не е препоръчително да се спазва режим с отрицателен калориен баланс, да не говорим за НВД, ВМ-НВД и други.

Камене, започни да пиеш вода по около 2-3 литра (ако вече не го правиш). Спри газираното и соковете, карай само на вода и чай. Махни боклуците, които обикновено ядете в междучасието, но не гладувай. Знам как се подиграват в училище когато някой яде плодове, но след като имаш цел - ще го преодолееш това. Наложи си да ядеш правилно, надявам се родителите ти да приемат идеята радушно (или да ти дават пари за продукти).
Закуска - 2 филии пълнозърнест+кашкавал/шунка и 1 морков  или 100 гр овес с 1 кофичка кисело мляко и 1 яйце
Втора закуска - извара + плод / ябълка или нещо друго / или кофичка кисело мляко с някакъв плод или 2 банана
Обяд - месо / печено, варено или задушено + ориз или картофи  + салата,  пълнозърнест хляб 1-2 филийки
Следобедна закуска - извара (или плодове) + ядки / бадеми, орехи, лешници - да са сурови, а не печени
Вечеря - месо / телешко, пилешко или риба + салата, пълнозърнест хляб 1-2 филийки

Като не можеш да ходиш на фитнес - тичай. В парка, по улицата, на стадион... Прави упражнения в къщи - тук има разписани доста упражнения с дъмбели (ако нямаш гири - 2 бутилки минерална вода по 1,5литра ще ти свършат работа в началото), ходи на лостовете в училище. Прави упражнения със собствено тегло - простите клекове и напади вършат жестока работа, планковете, страничните опори, лицевите опори....все упражнения, за които не е необходима зала, а желание и постоянство.

За 24.май си изтървал влака, за 15.юни може да смъкнеш 4-5 килограма, ако се захванеш отсега. Хайде, ставай от комп-а и направи първите си лицеви опори СЕГА! :)

Най-накрая нещо, което да ми помогне .. благодаря ти много. Иначе с лицевите .. правя ги отдавна, 3 пъти на ден, по 3х15 серии с 1 минута почивка или повече. Всеки ден излизам и постоянно играя футбол,баскетбол или бягам в една горичка близо до блока.

08.05.12
13:48

казано от Smile на 03.05.12, 16:17:

Можеш ли да ми кажеш малко по-различна закуска, защото толкова време май не е много правилно да повтарям една и съща.

08.05.12
19:59

Закуски има всякакви. Освен филийките и овеса може и яйца, плодове, меса, сирена(млечни продукти). Комбинирай ги както искаш и можеш, все е добре.

08.05.12
22:22

1. Сандвич с извара и пушена сьомга - 2-3 с. л. извара обезмаслена се разбива с 1 л. кисело мляко, 1 ч. л. зехтин и подправки по избор – копър, черен пипер. Намазват се 2 препечени филийки  и отгоре се гарнира с пушена сьомга и зеленчуци по избор – резени домат, краставица, пиперка, морков, айсберг салата.
2. Сандвичи с пастет от извара и лютеница + сурова пиперка или краставица
3. Сандвич с кашкавал “Маджаров light” – 2 филийки се запичат с кашкавала, без да се мажат допълнително с масло.  Под кашкавала може да се сложи и резен шунка.
4. Сандвич с пастет от маслини и извара - 2 филийки хляб, пастет от 100 гр. извара и 2 с. л. обезкостени маслини, 1-2 с. л. мляко, малко авокадо или зехтин, копър: всичко се пасира
5. Топъл сандвич с яйце, сирене, извара  - 1 яйце, по около 50 гр. сирене нискомаслено и извара – сместа се намазва на 2-3 филийки хляб, без добавяне на масло върху хляба и се запича
6…..

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1