03.05.12
16:09
Никъде не успях да намеря информация за това ще попитам тук, надявам се някой да знае. Въпроса ми е от колко въглехидрати се нуждае организма ми е дневно за да не замириша на ацетон. Има ли схема за изчисляване колко въглехидрати на 1 кг/телесна маса може да се приемат минимум дневно без да замириша на лавандула? Къде е границата където трябва да спра, тоест част от кетоните да се използват за енергия.
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 03.05.12 16:12.
03.05.12
16:21
Води се, че ти трябват над 100гр. въглехидрати дневно, но както при всичко останало и това е индивидуално.
А и това, че си в кетоза не означава непременно, че ще смърдиш на ацетон. Има хора (като мен), които не миришат. При мен единствено забелязвам леко влошаване на миризмата на дъха, но нищо сериозно или фрапиращо.
03.05.12
16:40
Колеги дайте малко инфо какво имате предвид -замирисване? и какво е общото с въглехидратите аз приемам вече повече от 10 дена не повече от 90гр на дени не съм видял странични ефекти
03.05.12
16:41
ЕДИТ:
По-скоро тази статия: Библия на кетозата
Мнението беше редактирано от Павел Недков на 03.05.12 16:43.
03.05.12
16:59
Миризмата на ацетон е временна, ако я има въобще. Когато тялото почне да употребява кетоните по-ефективно, миризмата изчезва.
03.05.12
17:01
До колкото четох за НВД до 0.8 грама е съвсем възможно, може и да ги смъкна до 70-80 гр. постепенно :)
03.05.12
17:05
Мерси много !!!
20.05.12
19:29
Извинявайте знам че не е за тук но искам да разбера дали ще надебелея ако консумирам до 100 гр (и по-малко щото това е много захар за мен и едва ли ще ги стигна) 13г 1.60 съм висока и тежа 40 кг..
Избягвай всичко зърнено и тестяно и ще се радваш на по-добро здраве и по-красиво тяло. Никой не може да ти каже дали 100г въглен на ден ще те направят по-дебела. Впрочем, замисли се дали теглото ти не е прекалено ниско в момента.
20.05.12
19:47
пфф.. аз тестяно не понасям да ям .. и зърнено много много не обичам ... само пълнозърнесто ако е и то с повечко фибри .. а иначе си позволявам от очарователно вкусните боклуци на хранителната индустрия .. нз... и при мен бързите повече ме засищат след това изобщо не ми се яде нищо ... не знам обаче дали и това е нормално ;дд
20.05.12
19:54
Мен ме е страх от това ако примерно единия ден ядеш малко въгл .. да кажем 35-40 гр. на следващия ако хапнеш 60-70 дали тялото няма да земе да складира... да по нататъчни “гладни времена” или незнам ..
Забрави за пълнозърнестите храни и всякакви фибри освен тези от зеленчуците и умерено от плодовете.
Пълнеенето е хормонален проблем, а не проблем на енергоразхода. И тъй като консумацията на въглехидрати предизвиква хормонален отговор, благоприятстващ пълнеенето, е редно те да се контролират. Колко точно е добре да се ограничат е доста специфично за различните хора. Аз лично се храня нисковъглехидратно, но мога да си позволя доста въглен без да се омазнявам, докато други пълнеят само като си ‘’помислят’’ за въглехидрат.
Осигури си стабилен прием на животински мазнини, качествен протеин и елиминирай храните, които ти казах и няма да имаш проблеми с пълнеенето... ако си клинично здрава : )
20.05.12
20:22
Това, че си на 13 години и се интересуваш от здравословно хранене, е похвално. Браво! Нищо няма да ти стане от 70 гр. въглехидрати. Стреми се да ограничаваш тестените храни, газираното и ще се чувстваш добре в тялото си.
20.05.12
21:21
Мерси :)
20.05.12
21:44
А нормално ли е да имаш тъмни кръгове под очите отпадналост безсилие ... щото аз съм така ... и изобщо да не можеш да се концентрираш ... можее.. ама трудно ... и ниско кръвно ( не съм сигурна че апарата работеше правилно) показва ми 90/60 .. или обратното забравих вече.. :D