27.04.12
22:21
Здравейте, аз съм Маги.
Правя си дневник, мисля че не е против правилата. :)
Историята ми с играта ядене-неядене е по-скоро кратка. На 18 съм, 161 см и 48 кг. Килограмите не са много, но и сантиметрите също. Винаги ме е дразнило, че имам около ханша мазно и по бедрата и кофти дупе. И през 5-6 месеца правя опити да “отслабна”, не се получава и някой ме убеждава, че “така съм си добре” и това от примерно 3 години. Как съм опитвала е отделен въпрос :)
Та сега съм тук с нов опит, тоя път по здравословиня начин. Не съм фен на гладуването, всичик знаем защоо. Целта ми е да се изчистя от мазнини и да се стегна малко, но не прекалено, щото е грозно за мен. Избрах си НВД, засега от 4-5 дни я спазвам като постепенно намалявам въглехидратите, преди хапвах доста и мисля, че плавно е по-добре.
Относно тренировките ми: от скоро тичам по 20 мин сутрин (2 тичам, 2 ходя и така), преди това карах велоергометър вкъщи по 1 час на ден, през ден примерно. обаче май се оказа, че е много, пък и ядях доста малко. Тренирам и шотокан карате. И правя тренировките на зузана. Всичко разбъркно из седмицата, за което когато има време, тъй като съм и 12ти клас и куп неща са ми на главата. :)
Надявам се този дневник да ме мотивира допълнително да постигна това, което искам, защото наистина не се чувствам комфортно в кожата си, а така всичко се обезсмисля. :)
Та ето го и днешният ден. Трябва да приемам 1800 kcal - 100 prot. - 72 carbs. - 117 fats махнала съм 20%, за да е ОКБ.
9:40 - 200 мл прясно мляко, 30 гр овес, горчиво какао
10 - тичане
12:00 - малко треска, шейк от 100 гр извара, 150 мл прясно мляко, какао, 1 жълтък
14:00 - портокал и 30 гр фъстъци
15:30 - чаша мляко
16:00 - 1/2 омлет от спанак, 2 яйца, 1 с.л. овес, кашкавал и топ. сирене
18:00 - малък банан, другата част от омлета и айрян
21:00 - 200 гр ягоди, които бяха много кофти избор, а и вече си бях изяла въгрехидратите, но яйца и сирене зверски ми писна
общо: 1240 kcal; 73 б; 87 в; 60 м;
сега съм адски гладна и трябва да си набавя още 50 гр мазнини малко протеин ии 600 калории...
В заключение, трябва да си говя вкусни неща, защото огладнявам през 2 часа, колкото и да изям (това винаги е било така) и вече ми се гади от омелти и извари.
Не знам дали се предполага, че някой ще ми прочете темата, но ако го направи му казвам мерси и ако има някакъв съвет, ще се радвам да го чуя :)
Здравей Маги,
Изчакай да ти минат баловете,приемните изпити и всичко да се успокой,все пак са няколко месеца и чак след това се захвани сериозно с тренировките и режима.Сега,ако и с това се “натовариш” ще ти бъде доста трудно (: Поне това е моето мнение..Няма лошо да се храниш здравословно,да си направиш дневник,но до колкото да следиш нещата да не излизат от граници,вече за отслабване и диети .. незнам по-добре изчакай да отмине този период,ще ти е по-лесно(ще си по-дисциплинирана,мотивирана,ще можеш да следваш определена цел и отклоненията ще са по-малко,което означава и по-бързо постигане на желания резултат).
Мнението беше редактирано от Цвети на 27.04.12 22:57.
27.04.12
23:36
казано от Цвети на 27.04.12, 22:57:
Здравей Маги,
Изчакай да ти минат баловете,приемните изпити и всичко да се успокой,все пак са няколко месеца и чак след това се захвани сериозно с тренировките и режима.Сега,ако и с това се “натовариш” ще ти бъде доста трудно (: Поне това е моето мнение..Няма лошо да се храниш здравословно,да си направиш дневник,но до колкото да следиш нещата да не излизат от граници,вече за отслабване и диети .. незнам по-добре изчакай да отмине този период,ще ти е по-лесно(ще си по-дисциплинирана,мотивирана,ще можеш да следваш определена цел и отклоненията ще са по-малко,което означава и по-бързо постигане на желания резултат).
Глупости са това , от опит казвам, че най-хубавото си тяло имам от най-зверския период на учене, като в началото отслабнах даже (горе долу сега- 2ри семестър и Чак сега от време на време си позволявам някоя по-свободна вечер,от септември уча между 8-10 и 12 часа на ден + отделно лекции ). В 12 клас надебелях само може би 1-2 кила накрая и то не от учене ами от кеф, понеже около бала малко му отпуснах края за месец. Дисциплината в тренировки и храна може само да помогне на ученето. А и това е най-голямото предизвикателство за волята, постоянството и умението да си поставяш правилно приоритетите без да има дисбаланси.
Аз ако се наям а някоя баница или шоколад или преям със здравословна храна или не си направя тренировката, се чувствам негодна за учене ( даже като съм гладна ми е най-добре, но нека да не подстрекавам анорексични тенденции, не това е целта ми хаха ) . Всичко е въпрос на избор и “възпитание”.
П.с. И за да е още по-убеждаващо :Д :Д - в библиотеката хората, които са на най-зверския стрес ( държавен ) и просто им личи, че са на границата на лудостта :Д, са с най-готините тела и повечето ги виждам всяка сутрин с един фитнес сак или пък ги срещам във фитнеса. Но пък това е и разликата - дали приемаш цялата история като начин на живот или като една отсечка от 50 до 45 и обратно, 1-2 пъти годишно :Д
По-здрави :)
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 27.04.12 23:53.
Ученето не ми пречи, много е наистина, но вечерта като си легна с една равносметка от изядената храна и прекарания ден на стола, се чувствам точно се едно се пропилявам по най-зверския начин :Д не ми пречи да намирам време за тренировки и чуденки какво да ям. ако не там, това време ще иде пред компютъра примерно, дето сто про не е по-добрият вариант.
Даже ако трябва да съм честна, ме кефи доста да тренирам. После ми е някво чисто пред мен самата, че колкото и да съм яла през деня, заминало е.
Проблемът ми сега е само, че досега бях свикнала да ям доста по-малко и тия 1800 калории ми се струват космически. и от въглехидратите не съм се отделяла за дълго, даже никога преди :Д
Ама навици се изграждат и мисля, че мога да се справя.
ПС. мерси за отговорите, много оценявам :)
Всеки е различен.Докато бях заета с кандидатстуденстските изпити не ми е било до режими,диети-не ми стига,че съм изнервена покрай тях(изпитите) и бъдещето ми е неясно,ами и допълнително да се стресирам (: Цялото това пътуване,всичките дати и срокове,които гониш,не ти позволяват много,много да се храниш като хората(и ти самата казваш,че си му отпуснала края-все пак са доста празненства,посещения,покани и т.н).
Ама да направя едно уточнение-аз говоря специално за тези изпити(и този период около завършването),иначе в университета е друго - не че и там е лесно,но не може да се използва като извинение за мързела и нетренирането (:
Мнението беше редактирано от Цвети на 28.04.12 07:11.
Днес малко прекалих с протеините в стремежа си да не надвиша въглехидрати. А с мазнините изобщо не мога да се справя, ям 2 пъти по-малко и пак ми е много :/
та ето какво ядох днес и не съм тренирала:
11:00 1 бъркано яйце с лук, 120 гр извара, 200 гр ягоди, малко мед
15:00 160 гр пица с блат от кайма
50 гр фъстъци общо за деня
17:00 100 гр пица с блат от кайма
18:30 100 гр ягоди, 60 гр банан, 200 мл мляко, 15 гр кокосово мляко, стевия
22:00 100 гр пица, 1 топ.сирене, 1 домат, 30 гр гъби с масло
и 2 литра вода.
общо: 1545 kcal 117 б 71 в 76м
от: 1850kcal 100б 72в 117м
Мнението беше редактирано от maggie на 29.04.12 00:21.
За да докараш бройката на мазнините можеш вместо 50 гр фъстъци да хапнеш 100 гр орехи - имат 65 гр мазнини , но така ще се увеличат и протеините ако това не те притеснява.Друг вариант е към някоя салата да слагаш повече зехтин, мляко с висока масленост,маслини,риба,авокадо ;)
Мнението беше редактирано от Вики на 29.04.12 15:03.
Супер, ще пробвам с авокадото, пък може и орехи, макар че много не ги обичам само така да ги ям. Мерси :}
Ето менюто днес:
сутринта 20 мин кардио (велоергометър) на гладно + l-carnitine
омлет от 2 яйца, кис. краставички, кашкавал и топ. сирене
100 гр пица с кайма, ягоди, малко банан, кокосово мляко, прясно мляко и тва в шейкър каната после с малко стевия, много вкусно :}
тернировка
100 гр извара, ягоди, малко банан, мляко, кокосово мляко, пак същата история
30 гр фъстъци общо между яденетата, щото през 2 часа ям, а огладнявам още почесто
1 пъстърва печена с масло
50 гр кашкавал, 100 гр извара, 150 мл мляко
общо: 1864kcal 148б 78в 96м
до преди пъстървата всичко вървеше по план и накрая последните 2 яденета не ги бях записала и суупер много съм превишила протеините... някво 1/2 повече, дано не се отровя тая нощ :Д ма поне не са въглехидрати
и добре че е тренировъчен ден, щото и калориите са ми до максимума.
а тернировката беше на зузана последната, за 35 мин я направих и включваше:
клякане с гира и после вдигане на високо 5х10
single leg weighted squat 5х10
skull crushers 5х10
v.up 5x10
180 lat jump burpee 5x10
правих ги с еднаа гира 4.8 кг, тя ги прави с 2 по 6, ма тва абсурд да го направя :Д
П.С. почвам да се приспособявам към тоя хранителен режим и да ям някви по приятни неща. първите дин бях ан варени яйца и чиста извара и вечерта ми се ревеше от гадост какво ще вечерям. А трябва да направя и зареждащ ден, защото от 7-8 дни съм на тоя режим, ма ме е страх, че ще си припомня чудния вкус на захарта и после няма връщане :Д
Днес си направих първия зареждащ ден, понеже от повече от седмица спазвам режима. Бях режила да не ям захар и тн да се разпускам, а овес и плодове просто. и без това ми е вкусно. Но развалих нещата с едно излизане вечерта и коктейл от плодови сокове, ма поне нямаше алкохол.
ето как мина деня
йога, тъй като нямаше време за тичане
8:00 - 35 гр овес, какао и мялко
13:00 - 60 гр хляб, песто, риба тон и остатък от горния овес
16:00 - 30 гр хляб и песто, 150 гр ягоди, 1 банан, прясно мляко, кокосово мляко
17:30 - 30 гр овес с мялко и какао
00:00 - коктейл с плодови сокове, дет не мога да му преброя вълехидрати и тн
01:30 - 2 бъркани яйца с малко кашкавал
1424 kcal 64Б 168В 65М
тренировката беше 30 минути тичане в парка с по-малки почивки.
Мнението беше редактирано от maggie на 01.05.12 02:29.
Сутринта тичах 50 минути, от които 25 са чисто тичане (2 тичам, 2 ходя). Тичам от 4 дни някъде, а вече усещам разлика. При първото тичане на края на 2рата минута се уморявах. не супер много, ама не и малко. Днес на 2 минути просто дишах малко по-дълбоко, в мускулите също нямах умора. А и издържах 50 минути, предните пъти на 20тата издъхвах. Доста е мотивиращо да разбереш, че нещо има ефект все пак :Д
яденето днес е малко, апетитът и съня също, заради което и няма да тренирам.
9:00 - 2 бъркани яйца
тичане
10:00 - 100 гр извара и домат
12:00 - 30 гр овес, мляко и какао
17:00 - 50 гр хляб, песто и таратор, 150 гр картофи соте
18:30 - 30 гр овес, мляко и какао
20:30 - 35 гр пушено топено сирене, домат
23:00 - пасиран карфиол със заквасена сметана и зехтин
общо: 1475kcal 84Б 73В 95М
Днес много малко храна.
за добро или лошо
закуска - 30 гр овес, мляко и какао
обяд - 150 гр картофи соте и пушено сирене
друг обяд - карфиолено пюре (карфиол и заквасена сметана има)
още обяд - 30 гр овес с мляко
и още един обяд - картофи соте
вечеря - малко пасирани тиквички с извара, пушено филе май свинско някво много мизерно количество
общо към 800 кcal / 50Б / 75В / 40М
Мнението беше редактирано от maggie на 02.05.12 21:05.
Пия и л-карнитин още от началото на диетата, но май не съм го споменавала тук в дневника. Четох статия за него и какво количество да се приема, пише 5-6 грама дневно като да се вземе под внимание съдържанието на конкретния. На моя обаче пише да се приемат 2 капсули (1000мг) 20-30 мин преди тренировка или лягане, на празен стомах.
Времето също противоречи на това в статията, където пише 3-4 часа май. Та някой би ли могъл да ми каже кое да взема под внимание? :)
Добре, днес се надявам да ми е бил последният ден без тренировка.
Малко прекалих с въглехидратите пак по много грозен начин.
07:00 - l-carnitine, 1 яйце, 50 гр сирене, 15 гр овес, домат, пушено сирене
12:00 - 50 гр бадеми
14:00 - 100 мл соево мляко, 150 гр картофи, 10 гр песто
15:00 - 30 гр овес, 200 мл мляко
17:00 - 30 гр лешници
22:30 - 200 гр пица с кайма
1463 kcal / 97Б / 82В / 93М
04.05.12
01:08
100 гр пица с кайма, ягоди, малко банан
много интересна пица. Ще се пробва!
п.п. относно:
Пия и л-карнитин още от началото на диетата, но май не съм го споменавала тук в дневника. Четох статия за него и какво количество да се приема, пише 5-6 грама дневно като да се вземе под внимание съдържанието на конкретния. На моя обаче пише да се приемат 2 капсули (1000мг) 20-30 мин преди тренировка или лягане, на празен стомах.
прецакала си се, трябваше да си вземеш на прах(по-евтин е). Карнитина се пие поне по 3-4грама дневно..аз бих предложил 2грама преди тренировка и 2 грама преди лягане.
Храната ти е малко.1700 калории минимум ( не виждам защо ти е необходим дефицит.)
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 04.05.12 01:26.
То тоя л-карнитин го намерих вкъщи, не съм го купувала аз. На опаковката пише, че 1 капсула е 600 мг, пък отдолу пише, че 2 са 1000 мг, изобщо не го разбирам. Казват и че е по-концентриран от другите варианти. Ма да кажем, че трябва да пия 2 преди тренировка и преди лягане? Ако се окажат много нали не е опасно?
А храната ми без дефицит и при коеф. 1.3 излиза 2050 калории...което все пак не е ли много? Затова махнах, ама пак не мога да ги докарам до 1700. Мазнини трябва да ям много, а ми е гадно мазното. Малко ме е страх от това количетсво храна, честно казано. А и като чета другите дневници всички ядат супер малко сякаш и се чувствам не на място :д
04.05.12
17:17
Нищо няма да ти стане от повече карнитин...
п.п. честно казано се чудя как досега никой не ти се е скарал за малкото храна :D
просто яж малко повече, хапни 2 парчета пица вместо 1…
Ако разгледаш сериозните дневници ще видиш клякане с щанги, тяги, спринтове и силна храна, а не гладуване и велоергометри.
казано от Infernaloverkill на 04.05.12, 17:17:
Нищо няма да ти стане от повече карнитин...
п.п. честно казано се чудя как досега никой не ти се е скарал за малкото храна :D
Защото чак сега виждам хахаха
Първо, Маги, опитай се да отстраниш от менюто си всякакъв вид храна с неясен произход ( топено сирене и кашкавал)
Факт е, че ядеш малко... за да може да ти се оформи тялото както желаеш си трябва повече храна, иначе ще слабееш, но мазното в тези области, където си посочила ще си стои.
Ами значи ще увелича храната още. А може ли да ям повече от 100 гр протеин, защото иначе остават 150 гр мазнини, които наистина не знам откъде ще събера?
Иии в тренировъчни дни трябва ли да ям повече от останалите?
казано от magi shagi на 04.05.12, 21:28:
Ами значи ще увелича храната още. А може ли да ям повече от 100 гр протеин, защото иначе остават 150 гр мазнини, които наистина не знам откъде ще събера?
Иии в тренировъчни дни трябва ли да ям повече от останалите?
Чакай сега, защо трябва да е задължително?
Така де, аз не действам по схеми, сега видях твоята, амиии честно казано хич не ги разбирам тези схеми, затова и ти казах, менюто ти е ок, ако ядеш извара и яйца, вместо тоя кашкавал и топене сирене, ще можеш ( съдейки по твоята схема) да поемеш по-голямо количество храна, защото те са по-ниско калорични и богати на протеини продукти.
Мнението беше редактирано от Блажка на 04.05.12 22:13.
Ами, тоя режим го намерих тук в сайта и ми се стори най-удачен. Ще заменя иначе с извара и яйца, въпреки че доста ми поомръзнаха, ще се търпи.
А ето как мина и днешния ден, направих го с много въглехидрати, след 3 дни с малко.
07:00 - 100 гр пица (с блат от кайма)
08:00 - 30 гр овес, 200 мл мялко
11:00 - банан 150 гр
13:00 - 150 гр пица
14:00 - 200 мл мляко, 40 гр овес
16:00 - 30 гр овес, 200 мл мялко
20:00 - 30 гр овес, 150 мл мляко
2 капсули л-карнитин и 20 минути в парка, 3 минути тичане, 2 ходене, вече съм още по-издържлива :)
и след тичането като се прибрах бях на мъничко от припадане, не знам защо. въртеше ми се свят много и почит не виждах от черно, та единственото, което ми хрумна беше да изям 1 шоколадов бонбон. много дълго си го държах в устата сдъвкан, чудейки се дали да го глътна или просто да изчакам да припадна, извадих опаковката и за 2 секунди сметнах колко въглехидрата има и го глътнах :Д
22:00 - 100 гр свинска пържола, картофи със зехтин 150 гр
и след малко ще разбъркам извара с ленено семе и може няколко лешника
общо се събира 1658 kcal / 114Б / 157В / 60.7М
П.С. благодаря ви за съветите :)
Нормално е да ти става лошо, да припадаш, да ти причернява .. ако си тренирала на гладно.. или пък от недостатъчно храна :) Виж моя дневник в началото, аз също бях така.. имаше един ден в който като бягах краката ми трепереха едвам седях.
До колкото разбирам си на въглехидратна ротация?
Не се вманиачавай толкова, че чак да смяташ колко калории, въглехидрати и там другите глупости има в един бонбон. :)
Мнението беше редактирано от Ellie на 05.05.12 07:36.
О, не на гладно. Ядох овесени ядки с мляко 10 минути преди да изляза да тичам, може нещо с кръвната захар да е станало. Четох тук в една статия, че тичане на гладно гори много мазнини, ама по-скоро не смея.
Иначе съм на нисковъглехидратна диета, въпеки че не успявам да удържа до 72 въглехидрата и стигат 80 примерно. Ама се надявам да не пречи. :)
Мнението беше редактирано от maggie на 05.05.12 10:36.
Еее, не мога да се сдържа, честно.
Има вероятност да не се е адаптирала...
Аз тренирам на минимум 5 часа глад, сега по новата схема пия кефир сутрин, 4 сушени сливи, по някое време 10-12 бадем, мааакс 2 яйца да изям, това за цял ден и в 19:30 съм в залата, правя и тежки клекове и кондиции и в 20:30 си ям извара, яйца, някво месо ако има, пия си протеин, ядчици, това - онова и даже НЕ мога да си представя как бих тренирала, ако бях яла повече от това.
Защо е толкова лошо да се яде преди тренировка? Аз огладнявам през 1 час, каквото и да изям... не знам как бих изкарала на цял ден глад и накрая някво тежко натоварване, най-много да ми стане лошо май.
Иначе по принцип гледам да има 1 час разлика между ядене и треинране, ама снощи се стъмваше и избързах.
Зависи какви са ти тренировките, специално аз съм стигнала до извода, че при моя начин на трениране яденето преди тренировка само може да ми попречи на постиженията и издръжливостта при кондиция.
Защото ако си ял, целият ти организъм се съсредоточава не върху физическата ти активност, а върхи това, да смели храната. Ябълка, банан е ок 1 час преди тренировка, дори половин, но друг вид храна според мен само си спъва начинанието.
Когато тренираш на гладно кръвта ти тече по вените с пълна сила. Никого, разбира се, не агитирам да тренира така, всичко е до вътрешно усещане и до организъм, да не мислиш, че аз не съм гладна - ООО, особено в началото бях постоянно гладна, сега го приемам като даденост и ежедневие.
Ясно, еми ще пробвам да увелича времето преди тренировка. В момента правя ето тези с 4.8 кг общо. Нямам нищо, с което да тренирам вкъщи, освен собствено тегло и тая гира 4.8 кг, та затова и не е чак толкова натовараващо, макар че тва от видеото примерно ми е трудничко, но го издържам. Преди тежест не бях пипала и силата в ръцете ми е изключително малко... мога да направя 3 лицеви опори макс, ама доскоро и 1 не можех...
И другото тичам, ама там цял ден неядене не знам колко ще е добре. Или поне лично за мен, като знам как треперя после и ми причернява, ще взема да припадан някъде по алеите. :Д
За днес
сутринта малко йога за издържливост, 15 минути, точно докато ми огряваше слънцето стаята, много приятно :}
11:00 - 100 гр пица
12:00 - 200 мл мляко и 30 гр овес
14:00 - 100 гр пица от кайма, 20 гр песто, домат и 1/2 краставица
15:30 - 200 мл мляко и 30 гр овес
18:30 - 150 гр пица от кайма пак, 20 гр песто заради мазнините го ям
20:00 - 100 гр ягоди
22:00 - 120 гр кюфтета, които в последствие разбрах, че са пържени в олио и ги попих с 1 салфетка, ма то имаше супер малко мазнина явно
и още 1/2 краставица
много еднообразно сега като се загледах :Д тия дни ще се огледам за някакви по-приятни рецепти
водата засега е 1 л, ма съм в процес на пиене още
Като цяло май се ориентирам къв равномернобалансирано хранене. Веднъж вече ми го препоръчаха тук във форума. Много се двоумя, за НВД всички пишат, че има ефект още 1та седмица, но при мен все още няма. От 2 седмици го спазвам и тренирам, изключвайки дните на МЦ, в които просто няма как. резултат няма нито на кг, нито на сантиметри, нито в огледалото. :д Аз като цяло не си спомням някога да съм гладувала/пазила какъвто и да е режим/тернирала и тн и да съм имала промяна в тялото. Ясно, че се иска постоянство де, не спирам дотук в никакъв случай. Но се замислям дали РБД не е по- подходящо, понеже нямам чак толкова много за чистене. повече тренировки ми трябват сякаш, но ми е проблем вкъщи. Ще трябва да си купувам някакви допълнителни неща, за да мога да си ги правя нормални и не само със собствено тегло. че тея мускулчета чакат да изплуват :Д
Тренировката беше тази с 9.2 кг всичко. Само лицевите ги
правих без нищо, щото и без друго ми е супер трудно. 3 рунда направих май или 4, не помня. с 1 по-малко от нейните.
+ л-карнитин
П.С. и след тренировката <100 гр кюфтета и 100 гр извара с домат и босилек
Мнението беше редактирано от maggie на 06.05.12 00:06.
Сутринта правих табата на гладно и след това пих 2 капсули л-карнитин. преди това още спях и забравих -.-
20 сек упражнение, 10 почивка
на всяко по 4 мин, общо 16
упражненията бяха
leg balance burn
bunny hop
leg raise
broad jump death burpee
храната:
малко след табата в 11 ядох 1 кюфте, бързах и нямаше време за нищо друго
15:00 - 200 мл мляко, 40 гр овес
17:00 - 130 гр пица, 200 гр портокал
18:30 - 250 гр ягодииииии
20:00 - 150 гр пица, 20 гр песто
20:30 - 60 гр морков
22:00 - 60 гр морков
общо: 1178kcal 92Б / 98В / 50М
Като тая купчина въглехидрати идва предимно от плодовете и морковите, надявам се да има значение и да е в моя полза :Д почвам малко по малко да ги увеличавам. Трябва и да вечерям протеин, ма изобщо нямам апетит, въпреки че съм доста гладна.
Иии днес си установих една голяма грешка в сметките. Оказа се, че КБ ми е 1800, ако реша да махна малко, за да е отрицателно, ще ми трябват 1600kcal. Надявам се това да е била причината за липсващия ми прогрес. :)
П.С. +2 пържени в зехтин яйца и сирене с подправки
П.С.2 с тея мойте безумни огладнявания постоянно... неизветсно колко сурови лешници и мляко от кутията за преди лягане :| много ме дразни, че в млякото има повече въглехидрати от протеини и винаги се бъркам
Мнението беше редактирано от maggie на 07.05.12 01:51.
казано от Puppy на 07.05.12, 09:47:
Зехтинът не се пържи :)
ПОДКЕПЯМ :) ИЗПОЛЗВАЙ ЧИСТО КРАВЕ МАСЛО НАЙ-ДОБРЕ ЗА ГОТВЕНЕ :)
Модерация: Моля, не пишете само с главни букви. Не е уместно, това е равносилно на викане в интернет-пространството.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.05.12 22:50.
Добре, взимам си бележка:)
Днес ям доста малко предимно защото бях навън, но и не ми се яде особено.
06:30 - Сутринта започна с йога пак и закуска 45 гр овес, мляко и горчиво какао.
Продължи с последното ми училищно изпитване по физкултура - коремни преси и волейбол, не беше кой знае какво, но се поизморих.
После към 400 гр банани и 50 гр бадеми до обяд.
13:00 - 30 гр овес с мляко и какао
17:00 - 1 чаша таратор
и в 19:00 - 50 минути виняса йога
Ща добавям после :)
Мнението беше редактирано от maggie на 07.05.12 19:53.
Гледам разчиташ на пицата за протеини.. не се лъжи каймата е соя и нищо друго. Добави месце и риба.
30гр овес до къде ти стига? Започни да хапваш повечко, няма да сбъркаш. :)
Какво какао използваш ако е нескуик и други рекламирани “какаота” ги забрави пълни са със захар и нямаш никаква полза от тях... предполагам искаш здравословно хранене, ако е така използвай с висок процент. :)
Каймата наще си я правят от чисто месо, затова разчитам доста, ма тя пицата свърши и ми омръзна така или иначе. :Д
Овеса има много въглехидрати и деликатно ги отбягвам, не знам и аз защо.
А какао ползвам на д-р йоткер, доста е горчиво и няма захар в него, макар че едва ли е и най-добрия избор. Чакам да свърши и да потърся откъде да си взема някакво по-истинско. :)
Е това е друго.. :D Щом каймата е домашна си хапвай, но увеличи малко храната, че тук не виждам повече от 1000кл
Лично аз също се притеснявах от въглехидратите, но промених мисленето си, все пак зависи и от целите ти. Няма нужда да се ограничаваш толкова.. овесени ядки си хапвай сутрин или преди тренировка, а на обяд вместо тях яж ориз или картофи + месо.
Така е, така е, малко е храната наистина, просто не мога да си намеря нещо досатъчно вкусно => не ми се яде и не ям. А и днес като не съм броила калории съвсем са малко.
Иначе картофите не са ли с висок ГИ ии следователно неподходящи за ядене, щото ще огладеня след малко пак?
Мнението беше редактирано от maggie на 07.05.12 23:07.
Тренировката 24 мин, 5 упражнения по 10 пъти всяко, 4 серии.
squat jump burpees
напади с 8 кг
crab touches 10 с всеки крак, общо 20
v ups - малко го модифицирах, като са ми краката във въздуха ги разварях настрани, после ги събирах и тогава пусках
sumo deadlift high pull с 8 кг
Сама си ги подбирах, че ми е скучно да гледам видео постоянно и да изоставам или избързвам.
След малко вечеря печено пиле и сирене котидж :}
Днеска много кофти откъм ядене и ме гони голяма вина.
Сутринта закусих овес във вода с 50 гр банан и някви ягоди 2-3-4 и канела.
После 1 банан.
На обяд 150 гр картофи от някво заведеие, бяха с олио правени :/ не ме наядох изобщо и не можах да реша какво друго да ям и най не джънка беше туистър от кфс... без картофи и коли поне.
И после още 1 банан и това от 6 сутринта доо сега. Ама бях навън.
П.С. вечеря 100 гр пиле и 100 гр котидж
1 чаша мляко с горчиво какао
Мнението беше редактирано от maggie на 08.05.12 22:30.
Допълвам за вчера, че беше толкова натоврено, изобщо нямах време за тук.
към 7:00 - 30 гр мюсли с мляко
13:00 - протеинов шейк :} купих си на синтракс матрикс с бисквитки и сметана, адски е вкусно :Д
18:00 - домати, краставици, печен лук и печено сирене и много малко пилешко филе, че ми стана тежко от салатата
22:00 - протеинов шейк
Много накъсано, цял ден наляво-надясно и за тренировка нямаше време. Днес сигурно също няма да има, ноо изпитите наближават :)
закуска половината от 60 гр овес, 250 мл мляко, какао
и после другата половина
обяд - 150 гр картофи соте, 50 гр котидж
протеинов шейк
100 гр пиле, 2 желтъка пържени и малко белтък
100 гр пиле, 3 желтъка, белтъците много ме отблъскат нещо :Д
и протеинов шейк сега, ама половин мерителна лъжица
движение - сутринта походих доста и за друго времето не стигна. сега си лягам, че утре ме чака изпращанее в училище :}
11.05.12
01:06
Между другото си ми много позната от снимката и името, аха- да се сетя от къде те познавам ама нещо ми убягва :Д Ако си от София, къде учиш?