Отново бедра!

07.05.12
10:01

Здравейте, бихте ли могли да ме посъветвате за някакъв хубав хранителен режим и подходящи упражнения за отслабване в бедрата? Изчетох много теми и най-различни мнения вътре и като цяло нищо конкретно не разбрах. По принцип съм слабичка (160/47-9) и нямам нужда от смъкване на килограми, но крачетата ми са си пухкави откак се помня и не ми се промениха по време на растежа. Не искам да отслабвам още, целта ми е просто да смъкна няколко сантиметра в тази област. И там идва трудната част - по колко да тичам, какви точно упражниения да правя, за да не се получи обратния ефект (да отслабна още повече), кога и какво да хапвам? Сладкото съм ограничила до минимум (парченце шоколад най-много на ден, ако някой ме почерпи :D), както и съм спряла хляба и тестените изделия от около седмица насам, а и като цяло не съм фенка на хляба и не ям много хляб. Вегетарианка съм от 2010-та година и отвреме навреме хапвам малко риба и това е. Прочетох за тичането, че е много важно, но колко често да тичам и кога, защото преди месеци тичах всеки ден и отслабвах адски много (стигала съм до 45 кг, което е крайно малко), но краката не ми мърдат. о.о, затова спрях да тичам. Какво е най-добре да се направи в моя случай, за да се стимулира отслабването точно в желаната област? Благодаря ви много за мненията. :)

07.05.12
10:19

Невъзможна цел според мен.При тебе каквото и да е отслабване няма да е полезно,и едва ли ще изглеждаш по-добре след него.
Споменаваш че краката ти са пухкави.Според мен просто трябва да ги тренираш.Дали във фитнеса или в домашни условия ти си преценяваш.
Няма да станат по-слаби но няма да са толкова пухкави.Аз честно казано се съмнявам да имаш нужда от отслабване.
Няма такъв хранителен режим,които да спомага отслабване в точно определена зона,която ти си избереш.
Успех :)

07.05.12
10:49

Знам, това е така. Значи да прибавя и някое силово упражнение към кардио тренировката. Само кардио при мен не дава резултат, просто смъквам излишно. Какви например упражнения да правя. Да речем, кардио 2-3 обиколки тичане, 2-3 ходене и след това нещо силово за крака? Изобщо не съм запозната със силовите упражнения, ако може малко помощ в тази област. Ще кача и снимка да видите за какво става въпрос.

П.С. Нещо не мога да си пусна мнението. Съжалявам, ако има много постове с еднакво съдържание в темата, просто всеки път като го напиша и не ми го поства, може да е от интернета. Виваком 3г все пак.

07.05.12
10:53

Снимка.

Мила

07.05.12
10:53

Упражнения Избираш си мускулна група и виждаш какви упражнения може да правиш и как се изпълняват те. :)

07.05.12
10:58

Ето ти упражненията.
Romanian Deadlift
Squat
Lunges.
Хайде сега бягай в YouTube,да гледаш кое как се прави.

Тази тема май я беше пускала и миналата година :)
Ето малко неща  за размисъл:
1. Много кардио (кросчета) при жените = отслабване в торса и трупане в краката.
2. Много крос/кардио = много кортизол = малко прогестерон (погледни т.3 )
3. Малко прогестерон = засилен естрогенен ефект = подкожни мазнини в бедрата, дупето и трицепсите
4. Вегетарианство = малко мазнини = малко прогестерон (погледни отново т.3)

Решението според мен:
Започваш да ядеш животински храни и мазнини. Тренираш краката малообемно (най-много 10 повторения за тренировката), но интензивно (с тежести близки до макса). Тренираш и горната част на тялото. Хапваш повече зеле, броколи, карфиол, пиеш зелен чай, намаляш кофеиновите напитки. Това ще ти помогне да намалиш естрогена и ефекта му.

07.05.12
11:31

Може да звучи брутално и пресилено, но именно упражненията, за които ти трябва само 1 щанга оформят бедра и задник. ( лично мнение) Какви ли не машини по фитнесите не съм пробвала, но фигурата ми изцяло се промени последните 2-3 месеца благодарение на щангите.

Класически клек с щанга
Преден клек с щанга
Овърхед клек ( тва е трудно, с лост не повече от 10кг, ако решиш да пробваш)
Тръстър
Напади с щанга
Конвенционална тяга
Сумо тяга хай пул
Суингове с пудовки също е доста добро.

Мнението беше редактирано от Блажка на 07.05.12 11:32.

07.05.12
11:36

Наблюдателен си. Благодаря все пак за мнението ти. За тренировките напълно се съгласявам, но останалото просто е неизпълнимо при мен. Но разбрах къде е бил проблема - само кардио и никакви силови.
Смятам да пробвам кардио + адуктор във фитнеса и някои упражнения ще си избера от тези, които ми предлагате. Всеки ден ли да ги изпълнявам обаче, или по 2-3 пъти на седмица. Нали и това е от значение.
едит - ако може някои по-лесни упражнения да препоръчате, че тези направо са за прота, аз съм абсолютно начинаеща ;D

Мнението беше редактирано от uhaha на 07.05.12 12:14.

07.05.12
12:24

Някъде написах ли, че е лесно :D
Ако искаш да имаш реални резултати, не търси лесното..
Това няма как да го постигнеш с кардио и с аддуктор машни ;)

http://cdn.styleforum.net/d/d4/d43255dc_tumblr_lsch8hzMRD1qlcl6vo1_400.jpeg

Затова
http://29.media.tumblr.com/tumblr_lz259vz9TQ1r1jov5o1_500.jpg

07.05.12
13:22

Еми!По-добре забрави кардио тренировката.И наистина не избирай най-лесните упражнения.
Не е казано,че ще правиш нещо непосилно.Клекове,разгъване за предната част на бедрата,римска тяга и сгъване за задната част на бедрата.
Довършваш с прасец и си направил добра тренировка.Като тажестите на работните ти серии(тези които правиш с най-много килограми) трябва да са така подбрани да не успееш да направиш повече повторения от 12-15.За упражненията със свободни тежести първо ги изгледай на клипчета,а ако е възможно помоли някой в залата да ти ги покаже,и да погледне дали правилно си ги заучила.Тренировката за крака не я прави по-често от 2 пъти седмично.Можеш да обърнеш внимание и на горната част на тялото.
Ако не си заклет вегетарянец започни да хапваш и месо или поне зачести яденето на риба.

07.05.12
13:58

Тази отгоре е доста грубичка, не се стремя към нещо такова :D Не смятам да започвам да ям месо в близките няколко години, ако не и по-късно, така че няма смисъл от тези съвети за месото. Значи ще наблегна повече на силови, това е в общи линии. Благодаря. btw прасецът ми е около 30 и няколко см и не искам да се уголемява повече.. не ми харесва просто :) Предполагам че няма как да се уголеми само от упражненията ако не поемам протеини с храната в същото време. Дано да не стане по-голям.

07.05.12
14:27

Нищо няма да стане, не се притеснявай.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1