07.05.12
14:52
Освен класиката - слънчогледово олио и зехтин какви други растителни мазнини използвате?
Всъщност по специално ме интересуват шафраненото и ореховото олио биват ли за салати и заслужават ли си цената ?
А и някоя марка да препоръчате..
Аз си бях взел преди време ленено и сусамено олио, ама са ми много гадни на вкус и не бих повторил. Карам си само на зехтин.
Мнението беше редактирано от NeDD на 07.05.12 14:58.
Бях пробвал орехово олио. Не намерих гаден вкус. Ставаше както за салати, така и за таратор. Знанията ми се изчерпват до тук обаче.
Ползвам единствено зехтин. Бих ползвал кокосово и палмово масло. Всички останали имат зверски много полиненаситени.
07.05.12
15:16
#4
Лененото леко нагарчаше доколкото си спомням.Сега се сещам,че олиото от тиквени семки също е интересно като идея.
Мнението беше редактирано от donsir на 07.05.12 15:42.
казано от Denny Crane на 07.05.12, 15:16:
Сега се сещам,че олиото от тиквени семки също е интересно като идея.
И като цена е интересно, както и кокосовото...
Ореховото е рядкост...
07.05.12
15:18
#6
Дени, много пари за не кой знае каква полза са...по-добре студенопресован зехтин, по-скъп, но по-качествен.
Всички екзотики са с необичаен вкус, само бадемовото и ореховото биват горе-долу...Ако толкова държиш - пробвай олио от гроздови семки.
За намиране са лесни - влизаш в “Лекси” и само пари за харчене да имаш...
Мнението беше редактирано от James Hinks на 07.05.12 15:19.
07.05.12
15:32
#7
Кокосово масло да не залепя тигана.Салати и таратор без никаква мазнини са ми по-вкусни.Месата и те много ясно без,така или иначе ако са мазни,пускат :)
07.05.12
15:39
#8
казано от James Hinks на 07.05.12, 15:18:
Дени, много пари за не кой знае каква полза са...по-добре студенопресован зехтин, по-скъп, но по-качествен.
Всички екзотики са с необичаен вкус, само бадемовото и ореховото биват горе-долу...Ако толкова държиш - пробвай олио от гроздови семки.
За намиране са лесни - влизаш в “Лекси” и само пари за харчене да имаш...
То че идват прекалено скъпи - така си е,но долу горе около цените на скъпите зехтини се въртят цените им така като съм ги гледал,та в този ред на мисли смятам да взема ей така за проба.
Иначе лично аз най-често си ползвам слънчогледовото олио.
07.05.12
15:57
#9
казано от Voyager на 07.05.12, 15:16:
Ползвам единствено зехтин. Бих ползвал кокосово и палмово масло. Всички останали имат зверски много полиненаситени.
Като казваш това за полиненаситените се сещам,че ветеринарните рибени масла за котки и кучета могат да доведат до тежък дефицит на витмаин Е ,но при тяхното меню хранителния пример на витамина почти липсва.
Аз ползвам олио от гроздови семки, някаква италианска марка беше и съм страшно доволен като вкусови качества. Зехтин не мога да понасям.
07.05.12
19:06
#11
Много ми харесват:
ленено масло
олио от гроздови семки
оризово олио
ползвам ги за всякакви салати:):):)
07.05.12
23:57
#12
dafuq? Оризово олио :D
Хубаво де , аз съм фен на бонбоните има ли бонбонено олио (rofl) (rofl) :D :D