Какви впечатления имате от различните растителни мазнини ?

DO

07.05.12
14:52

Освен класиката - слънчогледово олио и зехтин какви други растителни мазнини използвате?

Всъщност по специално ме интересуват шафраненото и ореховото олио биват ли за салати и заслужават ли си цената ?
А и някоя марка да препоръчате..

07.05.12
14:58

Аз си бях взел преди време ленено и сусамено олио, ама са ми много гадни на вкус и не бих повторил. Карам си само на зехтин.

Мнението беше редактирано от NeDD на 07.05.12 14:58.

07.05.12
15:12

Бях пробвал орехово олио. Не намерих гаден вкус. Ставаше както за салати, така и за таратор. Знанията ми се изчерпват до тук обаче.

07.05.12
15:16

Ползвам единствено зехтин. Бих ползвал кокосово и палмово масло. Всички останали имат зверски много полиненаситени.

DO

07.05.12
15:16

Лененото леко нагарчаше доколкото си спомням.Сега се сещам,че олиото от тиквени семки също е интересно като идея.

Мнението беше редактирано от donsir на 07.05.12 15:42.

07.05.12
15:18

казано от Denny Crane на 07.05.12, 15:16:

Сега се сещам,че олиото от тиквени семки също е интересно като идея.

И като цена е интересно, както и кокосовото...
Ореховото е рядкост...

07.05.12
15:18

Дени, много пари за не кой знае каква полза са...по-добре студенопресован зехтин, по-скъп, но по-качествен.
Всички екзотики са с необичаен вкус, само бадемовото и ореховото биват горе-долу...Ако толкова държиш - пробвай олио от гроздови семки.
За намиране са лесни - влизаш в “Лекси” и само пари за харчене да имаш...

Мнението беше редактирано от James Hinks на 07.05.12 15:19.

07.05.12
15:32

Кокосово масло да не залепя тигана.Салати и таратор без никаква мазнини са ми по-вкусни.Месата и те много ясно без,така или иначе ако са мазни,пускат :)

DO

07.05.12
15:39

казано от James Hinks на 07.05.12, 15:18:

Дени, много пари за не кой знае каква полза са...по-добре студенопресован зехтин, по-скъп, но по-качествен.
Всички екзотики са с необичаен вкус, само бадемовото и ореховото биват горе-долу...Ако толкова държиш - пробвай олио от гроздови семки.
За намиране са лесни - влизаш в “Лекси” и само пари за харчене да имаш...

То че идват прекалено скъпи - така си е,но долу горе около цените на скъпите зехтини се въртят цените им така като съм ги гледал,та в този ред на мисли смятам да взема ей така за проба.
Иначе лично аз най-често си ползвам слънчогледовото олио.

DO

07.05.12
15:57

казано от Voyager на 07.05.12, 15:16:

Ползвам единствено зехтин. Бих ползвал кокосово и палмово масло. Всички останали имат зверски много полиненаситени.

Като казваш това за полиненаситените се сещам,че ветеринарните рибени масла за котки и кучета могат да доведат до тежък дефицит на витмаин Е ,но при тяхното меню хранителния пример на витамина почти липсва.

07.05.12
17:01

Аз ползвам олио от гроздови семки, някаква италианска марка беше и съм страшно доволен като вкусови качества. Зехтин не мога да понасям.

Много ми харесват:
ленено масло
олио от гроздови семки
оризово олио

ползвам ги за всякакви салати:):):)

07.05.12
23:57

dafuq? Оризово олио :D

Хубаво де , аз съм фен на бонбоните има ли бонбонено олио (rofl) (rofl) :D :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1