07.05.12
22:42
Докарах си доста гадни болки в гърлото и кашлица, за което мисля че е главно от фитнеса и претренирване и отделно лека настинка от 3 дена съм така и имам съвсем малко подобрение може би ще отиде седмица, докато се оправя напълно преди тренирах всеки ден като редувах един ден гърди, трицепс, рамо и един ден бицепс, гръб и крака. Тренирам у нас с 2 дъмбела по 15 Кг и лост за набиране
Ето каква ми беше програмата :
Ден 1
Лицеви Опори 3 х 20-30 за загрявка
Кофички за трицепс, краката на стол 5 х 20
За гърди с дъмбелите 5 х 15
Полуовър 4 х 15
Набиране надхват 4 х 8
Раменни преси 3 х 12
Коремни преси няколко серии 1-2 пъти в седмицата
Ден 2
Гребане с дъмбел 3 х 12
Бицепсово с по една ръка 4 х 8 (преди правех 10 х 10 )
Набиране подхват 4 х 8
Вдигане на дъмбели встрани за рамо 3 х 20
Предмишница 3-4 серии
Прасец 3-4 серии по 30-40
Накрая една серия 20 повторения
Храненето ми е добро месо, яйца, мляко, вземам креатин амино 1900 на юнивърсал и витамини.
172 съм 64 килограма 2 години тренировки като съм нямал паузи по-големи от 2 седимици. Зимата тренирах в залата главно тяга, клек, лег за маса, сега реших по-леки тренировни, всеки ден, но явно претренирвам има и други от скоро почнах да си вземам всеки ден душ след тренировка, дали е вредно така всеки ден или е добре ? Сега докато съм болем и вземам какви ли не хапове да се оправя, продължавам приема на креатина и без това имам седмица и няколко дена и трябва да правя почивка, дали не бъркам някъде ?
07.05.12
22:59
Има големи спорове дали трябва да се пият добавките, докато тече някаква банална настинка/ грипоподобни състояния.
Истината е, че никой не може да ти даде еднозначен отговор, защото много зависи от това колко си болен и как се чувстваш и т.н.
От претрениране наистина се изтощава организмът, ама то това става най-често при хора, които учат, бачкат, деца гледат, не спят достатъчно и на всичкото отгоре ходят да блъскат с щангите.
Понеже си още на никъде с тия 64кг най-добре си дай малко почивка. Не пий креатини и пр. докато се възстановяваш. Даже ако плюскаш докато лежиш по цял ден няма да ти се отрази зле, ами напротив- ще сложиш малко резерв срещу инфекции.
Сега иди си купи мед, лимони, фрешове от портокал, топли чайчета и плюскай домашни манджи
Мнението беше редактирано от introducer на 07.05.12 23:00.
Недей да се къпеш всеки ден, много е вредно. Веднъж седмично и по празници само, иначе ще се разболееш. Недей и да проветряваш, стой на затворено, защото пак може да се разболееш. Такава е била практиката през Средновековието. Може да видиш колко здрави са били и са живеели чак до 40 години.
Почини си добре и ще се възстановиш. Сега има и пролетна умора и доста хора се оплакват от подобни симптоми.
08.05.12
09:38
Може и от това да е принципно се къпя през ден, но косата ми се омазнява доста бързо и затова вместо да си играя 15 минути да я мия, тъй като мивката ми е малка, реших след тренировка да си вземам по един 5 минутен душ колкото да махна потта и да си измия косата. Също така е странно, че като тренирам и се тъпча главно с месо, яйца, мляко почват да ми излизат пъпки по лицето и малко по тялото, което много ме дразни преди пак си бях взел пренудителна почивка от около седмица и няколко дена без да правя нищо и изчезнаха, като почнах да тренирам отново пак се появиха ...
1. къпи се ПОНЕ веднъж на ден (а след тренировка задължително). (така де- не си сам на тази земя)
2. пише се претрениране, а не претренирване.
3. нищо ти няма - всички настиват от време на време.
Ангеле, надявам се си разбрал сарказма в първата част на поста ми. Личната хигиена е особено важен компонент от човешкото здраве, самочувствие и уважение към хората в трамвая/тролея/автобуса :D