Нужда от малко помощ за изготвяне на цялостен режим

24.02.12
02:50

Здравейте ! Предполагам, че всички са крайно отегчени от едни и същи въпроси, но както знаете всеки организъм си е различен и изисква специфични подходи. На 22 съм, в края на лятото започнах работа на компютър, съответно движението ми се сведе до минимум, отделно, че спрях окончателно месото и цигарите... Бе не съм от най-спортните типажи, ама за 173-4 см. винаги съм поддържала средно 53-4 кг. И така за няколко месеца чукнах 61-2 кг., образува ми се малко целулит, въобще грозна картина. В момента не спазвам никакъв хранителен режим, но джънк фуд по принцип не ям. Упражнения правя веднъж-два пъти седмично у дома, някакви комбинирани. Сега се чудя как максимално бързо, здравословно и качествено да си възвърна предишната форма.
Какво кардио да предприема, фитнес, на пътеката и колелото ли ще е най-добре или да почна някакво супер интензивно тае-бо например, от което ми се реве само при мисълта, защото цигарите не можах да спра и всяко бързооборотно движение направо ме съсипва... При съставянето на хранителен режим също много се тормозя, защото не ям месо и я карам предимно на обработени зеленчуци, варива и паста.. При тези обстоятелства Л-карнитин ще ми даде ли повече енергия при тренировки?
Ами това е в най-общи линии, много ще съм благодарна на всякакви допълнителни съвети и идеи.
Мерси предварително !

24.02.12
04:52

казано от пипи и на 24.02.12, 02:50:

, отделно, че спрях окончателно месото и цигарите...
защото цигарите не можах да спра и всяко бързооборотно движение направо ме съсипва...

Последно пушиш или не (wasntme)

24.02.12
11:19

Пуша, за съжаление окончателно успях да отрежа само месото.

24.02.12
20:46

а сега ги размени - откажи цигарите и яж месо ;)

12.03.12
23:04

Месото задължително ли е  за постигане на добра форма. /зависи от целите предполагам е отговора/. Аз лично залагам на яйца и риба :)

Не зная кое е ефективно, но важното е да ти доставя удоволствие -правиш ли го насила не се получава.Аз лично започвам (по-скоро загрявам) с кардио - 15 мин и завършвам с кардио - предпочитам пътека и кростренажор. Започвам с кардио, осн група, евентуално корем и пак кардио...

Относно храната - яйца, риба, сурови ядки, малко млечни продукти, малко плодове, много зеленчуци, но необработени термично. Може да използваш л-карнитин или фет бърнер за повече енергия и изгаряне на мазнини и задължителната доза протеин след тренировка и ограничаване на въглехидратите вечер. Това са моите принципи :)

19.03.12
13:13

Здравей! Имам същия казус като твоя :). Спрях месото преди 2 месеца. Работа на бюро от 6 месеца и ми се трупат сланинки в коремната област. Имам си и пристрастеност към сладкото, но не ям всеки ден и го замествам и със продукти със стевия или мед.
Днес се регистрирах, за помощ като теб, но видях, че май няма голяма активност.
Успех от мен, ако получа добри насоки ще споделя :)

19.03.12
14:14

казано от пипи и на 24.02.12, 02:50:

Здравейте ! Предполагам, че всички са крайно отегчени от едни и същи въпроси, но както знаете всеки организъм си е различен и изисква специфични подходи.

Ами баш де! Кой освен теб ще прецени какъв да е подхода. Горе в менюто има фитнес-програми, правиш селекция по основните въпроси и си избираш най-подходящата. Ето ти един пример
Пък се престраши и си вземи няколко часа при фитнес-инструктор. Като ти обясни техниката, а и ако е в час с комплексите, три часа с него са ти достатъчни за да се оправяш нататък сама. Аз не случих на първия, който избрах в залата, но това не значи, че не потърсих втори. 

За тае-бо то: кой ти каза, че трябва да скачаш и риташ максимално. Почни с ниска амплитуда на движенията, не подскачай, а марширувай... постепенно ще свикнеш с натоварването и ще започнеш да издържаш повече. Аз като почнах да плувам и една дължина ме ожех да изкарам, ела да ме видиш 5 месеца след това.

А колко вода пиеш?

05.04.12
20:33

Здрасти на всички. Виждам, че темата се е раздвижила, за което благодаря. Риба си хапвам и гледам да го правя по-често. Значи менюто ми се състои приблизително от една и съща закуска (просто защото ми е вкусна) - няколко резенчета кашкавал и сирене, половин доматче, 1 варено яйце, в последно време зелена салата, овкусена с балсамико и зехтин. И препечен хляб и чай с мед. За обед нещо готвено и най-голямата греда, вечер - квото сваря. Другото особено е, че почнах по неволя пак сервитьорската работа, което ми е някакъв бонус, защото 8 часа се движа, вместо да седя на меко в някакъв задушен офис, а и нямам време да пуша.
Сега мисля, че ако включа сутрин тичане, стълби, клекове и някакви упражнения за талия и корем, и се надявам на някакъв здравословен и постоянен ефект. И да намаля яденето вечер, най-вече ... :/
Кардио програмата, която предложи Смайл също ми се стори интересна, сега ще и обърна по-подробно внимание. Пия около 2, понякога до 3 литра чиста вода, като не броим чайове, кафета, фрешове и прочее.
Още веднъж, благодаря за мненията, доста ми помогнаха!:) Ще споделям какво се случва.

10.05.12
01:26

Модерация: Писането на български език в този форум е задължително!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.05.12 06:23.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1