С каква програма да продължа след 5-6 месеца в залата?

13.05.12
20:41

Здравейте,
изкарах около 2 месеца на кръгови програми за да привикна. След това 3-4 месеца вече карам по следната програма:

Понеделник:
Гърди:
Лежанка - 3x8
Полулег с дъмбели - 3х8
Пек-Дек - 3х8
Кофички - 3хотказ
Вторник:
Гръб:
Набирания с широк хват - 4хОтказ
Придърпване на долен скрипец - 3x8
Гребане с дъмбел - 4х8
Разтваряне за задно рамо - 3х10
Повдигане на щанга за трапец - 3х10
Сряда Почивка
Четвъртък:
Ръце:
Тесен хват - 3х8
Разгъване на горен скрипец - 3х8
Френско - 3х8
Бицепсово сгъване с крив лост - 3x8
Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 3x8
Чуково - 3х8
Предмишница - 3х10
Петък:
Крака:
Клекове - 3х10
Лег-Преса за крака - 3х10
Бедрено разгъване - 3х10
Сгъване - 3х10
Прасец - 3х10
Предно и Средно рамо:
Раменна преса с щанга пред врат - 3х8
Разтваряне на дъмбели встрани - 3х8

Видях я тук от форума. Но мисля, че вече трябва да я посменя малко и да продължа напред. От скоро Мускул маринада преди тренировка за повече сила и по-пълноценна тренировка и съответно развитие на мускулатурата. 176 см. съм висок, 76 кг. Моля за съвет с каква програма да продължа. Целта ми е покачване на мускулната маса. Освен тренировката в залата няколко пъти в седмицата тичам, а и скоро ще става за плуване :) Имам чувството, че тази ми е малко недостатъчна вече и мога да добавя още по 1 упражнение или пък серия към тези...

Изпуснал си коремната мускулатура. Посабери ги малко тренировките. Сега излиза, че правиш по една мускулна група на 7 дни. Възстановителната и превъзстановителната фаза на мускулите е до 48мия час. В твоя случай започваш всяка тренировка от предишното ниво, а не е това целта.
Бих ти предложил една много интересна програма. Нарича се 3-1 /  2-1. Идеята е три дни тренировка-един почивка. Два дни тренировка-един почивка.
Започваш с най-силната мускулна група в ден 1
Ден 2 е за по-слабо развитата
Ден 3 е за най-слабата мускулна група.
Ден 4 почиваш.
Ден 5 започваш с “ден 2”
Ден 6 правиш “ден 3”.
Ден 7 почиваш.
Така имаш достатъчно време между тренировките за да възстановиш и дори да повишиш нивото си на гликогена.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1