17.05.12
09:57
Вчера, докато обръщах ми изтръпваше палеца в началото.
Сутринта, като започнах да се разбуждам, щях да умра, ръцете ми от плешките до долу бяха изтръпанали и боляха.
Наистина ми се случва за пръв път, около 1 час седях седнала, докато се оправят, в момента дясната още я усещам по същия начин, най-вече натегната в областта на плешката ( нямам навика да си заспивам на ръцете). И като ги изпъна настрани усещам дърпане с изтръпване палец-китка.
Какво мислите?
казано от Puppy на 17.05.12, 09:57:
Вчера, докато обръщах ми изтръпваше палеца в началото.
Сутринта, като започнах да се разбуждам, щях да умра, ръцете ми от плешките до долу бяха изтръпанали и боляха.
Наистина ми се случва за пръв път, около 1 час седях седнала, докато се оправят, в момента дясната още я усещам по същия начин, най-вече натегната в областта на плешката ( нямам навика да си заспивам на ръцете). И като ги изпъна настрани усещам дърпане с изтръпване палец-китка.
Какво мислите?
Звучи като нещо, свързано с нервите и нервните окончания. Освен да седиш, опита ли нещо друго (раздвижване, мачкане) докато чакаше да изчезне изтръпването?
Да си правила заден клек вчера? Дали е възможно да си притиснала нервен център по гръбнака със щангата?
Не, правих 30 тяги на 70кг ( ЛР хаха) в комплекс с 30-те суинга и набиранията бяха с кип.
После след 3 3-ки на 30кг започнах да обръщам с разножка, после само до подклек с 40кг, които за мен са МНОГО, май около 12 пъти обръщах, като едната серия ми беше от 4 повторения и мисля, че там се случи нещо... макар че още докато хващах 30-те килограма ми изтръпваше големия пръст и трябваше да нагласям.
Иначе сутринта малко като ми се пооправиха ръцете ги подърпах зад врат и още някакви неща.
Мисля си, че може да е от тягата, да съм се изсилила, преди 2 месеца макса ми на 70кг беше 4-ца, сега първата серия изкарах 10..
Мнението беше редактирано от Блажка на 17.05.12 11:07.
казано от Puppy на 17.05.12, 11:06:
Не, правих 30 тяги на 70кг ( ЛР хаха) в комплекс с 30-те суинга и набиранията бяха с кип.
После след 3 3-ки на 30кг започнах да обръщам с разножка, после само до подклек с 40кг, които за мен са МНОГО, май около 12 пъти обръщах, като едната серия ми беше от 4 повторения и мисля, че там се случи нещо... макар че още докато хващах 30-те килограма ми изтръпваше големия пръст и трябваше да нагласям.
Иначе сутринта малко като ми се пооправиха ръцете ги подърпах зад врат и още някакви неща.
Мисля си, че може да е от тягата, да съм се изсилила, преди 2 месеца макса ми на 70кг беше 4-ца, сега първата серия изкарах 10..
Трудно ми е да преценя...
Все пак имай предвид, че бързия напредък си има негативни страни - не всички взаимосвързани елементи прогресират с еднаква скорост и шанса за контузия нараства.
Почини днес, виж как ще си утре сутрин и ако няма подобрение, ще трябва да се консултираш със специалист.
Puppy, не един и двама са започвали да тренират с твоя ентусиазъм. Много мерак, бързо увеличаване на работните тежести, всяка седмица нови максове, 10 тренировки седмично и т.н. После болежки/контузия, и после всичко отначало с повечко акъл и предпазливост :) Както каза Вик, тялото не е само мускули, а пък на стави, сухожилия и т.н. им е нужно повече време да привикнат към растящите натоварвания. Въпрос на време е нещо да избие отнякъде :) Дано да е нещо дребно и няколко дни почивка да са достатъчни :)
В момента не усещам вече изтръпването.
Поразтегнах преди малко в офиса и един колега поразтри плешката.
Уплаших се сутринта. Мисля, че ще звънна на д-р Стаматов въпреки всичко, само да не ми пуска пак ток в мускулите :((((
Благодаря за включването, Вик.
Мнението беше редактирано от Блажка на 17.05.12 11:36.
Е, говорихме по телефона, няма да ми се размине - в 20:00 ще съм при доктора :(
На мен ми се случва това при заден клек - имам проблем с два от прешлените на гърба и притискам нерв, щом сложа щангата отзад. Ръцете ми изтръпват до връхчетата на пръстите чак. Нищо не помага, освен да спреш да правиш упражнението, което ти го причинява. Трябва обаче първо да разбереш кое точно е.
Прав си, да.
И на мен ми се случваШЕ при заден клек да ме мъчи плешкатаи оттам рамото, но сега стискам здраво плешките и няма проблем, най-вероятно е от обръщането, заради това, че понякога забравям плешките, докато се опитвам да следя някоя друга част от движението, докато не го науча толкова добре, че да ми се автоматизира... ще има дертове явно.
Мнението беше редактирано от Блажка на 17.05.12 12:05.
Проблемът не е от плешките, а от от горните прешлени на гръбначния стълб. Просто нервите, които тръгват оттам, минават през плешката и надолу по ръката до пръстите. Задължително си направи поне скенер, защото при дисковата херния симптомите са точно такива. И при мен започна с изтръпване, после 6 месеца парализа на цялата дясна половина, ръката ми изсъхна като клечка, а болките са неописуеми. Консултирай се с невролог или неврохирург за да си спокойна и стискаме палци да е нещо дребно.
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003206.htm
http://www.localhealth.com/article/arm-numbness
“Chronic arm numbness generally indicates some level of damage to the nerves.”
И най-важното: “Because numbness in the arm or numbness in general may be a symptom of a disease, disorder or condition, you should talk with your medical professional about any unusual sensations or arm numbness that lasts more than a few minutes.” Т.е. отивай при специалист. ;)
Отивам :) и доктора иска да ме види. Строг, но справедлив и най-вече много е добър, мамка му!
След процедурата с ток и пукането си излязах, все едно не съм тренирала през живота си.
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/57144/P1040#p-761517
Ох, отивай, че чак аз се притесних. Дано се окаже липса на някой проклет витамин.
Аз пак да ти кажа - не разчитай само на кинезитерапия, а си направи поне скенер, за твое успокоение, дори и да си платиш. Струва 60.00 лв. Открий причините, а не лекувай следствието.