21.07.05
22:42
прочетох във форума повечето теми и се обърках эдравата.
1 за да изкарам плочки задължително ли трябва да пазя диета?
2 паласки мога ли да сваля с велоаргуметьр ,а не с тичане?
сега правя 3х100 вдигания на краката за долна преса и 3х50 разгъване( дето лягаш и си вдигаш трупа и краката и после се разпъваш ) дадената тренировка правя през ден 3 пъти седмично.
странното е ,че е с деградация корема ми стана по-напред ,но по твърд и имам леки заченаци на паласки.
ако може да ми кажете какво да направя за да урелефя корема и да предотвратя появата на паласките.
Благодаря.
21.07.05
22:55
диетата е задължителна.При такива случей за релеф се ползва НВД(Ниско въглехидратна диета).И няма нужда от колко много повторения наи много 30 прави и за коремни преси и за вдигането от вис.
И мазнини се топят също и със бягане,но всичко това трябва да е в крак с диетата иначе нищо не работи. :)
НВД-то
трябва по 1 грам въглехидрати на КГ телсно тегло
протеин по 3 на КГ
мазнини останалото
Отрицателен калориен прием 500 ( т.е колкото калории ти тряят за да поддържаш теглото си минус 500)това трябва да направиш ако искаш да топиш и оформяш
а ка как да си изчислиш калориите виж тук:
bb-team.org/nutrition/000192.php
22.07.05
23:08
амии, както каза ред вулф диетата е задължителна, защото иначе желания резултат ще постигнеш доста доста бавно...
значи по принцип бягането е с предимство понеже гориш много повече а и то си е класика от край време... Велоергонометъра действа да, но там ми се струва повече наблягаш на краченцата и по-малко калории изразходваш отколкото чрез бягане.
И на двата ти въпроса отговора е “Да”.Трябва да спазваш диета,но това не означава глад.Просто намаляваш въглехидратите,но не драстично.А за велоергометъра ,аз дори го предпочитам пред бягането.Това е според мен и няма да споря с никого.Тук можеш да въртиш с по-голяма скорост и така да увеличиш разхода на калории.А при бягането едно такова темпо ще ти струва много повече усилия.Следователно има много по-голяма опасност да гориш и мускули.Последно за броя на коремните преси.Не е казано,че трябва да ги правиш по 30бр.Има момент в който просто тая бройка не ти действа.Аз лично също правя по-големи бройки.Но понякога използвам и тежест.Пробвай и така.Успех с плочките :D
А какво ще ме посъветвате мен - остана ми малко за сваляне около корема. За два месеца с фитнес и НВД свалих 10 кг и не искам да свалям повече. Сега съм 178 см/72 кг. Искам да качвам мускулна маса и да изчистя коремната мазнина.
Благодяря Ви предварително.
fotev10, аз съм на мнение, че всичко е диета. И то ти трябва яка диета. /Инфо: диета не е равно на глад :wink: /
Чети инфото в сайта и тук теми във форума за да си моделираш, както ти трябва. Един вид разбирай, че при едно добро балансирано хранене, каквата и да е Нормална тренировка с тежести да провеждаш, ще имаш ефекта, който ти е заложен чрез диета.
/Това го кразвам за твоя случай, специално. Ако става дума за Кочове 1,80 - 130кг, там нещата трябва да са малко по-затегнати./
[quote author=“pavlinb”]А какво ще ме посъветвате мен - остана ми малко за сваляне около корема. За два месеца с фитнес и НВД свалих 10 кг и не искам да свалям повече. Сега съм 178 см/72 кг. Искам да качвам мускулна маса и да изчистя коремната мазнина.
Благодяря Ви предварително.
НА кратко:
1) балансиран режим, без екстремални въглехидрати и калоричности, нито прекалено ниско нито прекалено високо
2) Яко полу-разделно хранене, като ядеш когато трябва каквото трябва
3) Прави си тренировки за маса, като акцентираш и на упражнения със собствено тегло, на първо време, а после вкарай и допълнителни тежести/примерно на набиранията и кофичките/
4) За да можеш да направиш всичко това, чети и мисли върху инфото в сайта.
Успех