Кое е това качество във футбола?

Прескочи до:

18.05.12
15:26

Ти умееш ли го тоя спорт? - НЕ! Тогава какво изобщо споря с човек , който не го умее тоя спорт

А ти умееш ли го тоя спорт?Къде риташ?В Ливърпул? НЕ! Ми то в България няма футбол!Тогава що даваш некомпетентни мнения? :D

Мнението беше редактирано от Jikata на 18.05.12 15:27.

18.05.12
15:27

казано от Иван Йорданов на 18.05.12, 15:22:

казано от Gerrard Liverpool на 18.05.12, 13:53:

Значи ще отговоря като се опитам да дефинирам по мой начин думата “талант” .

Талант - това е привилегията да имаш дадено умение/способност развито на много по-високо и по-добро ниво отколкото останалите хора го имат.Таланта не може да се придобие, може само да се подобрява.Да подобриш таланта си означава да разбереш същността на това което правиш както и да развиеш физиката си за да можеш да го направиш.С една дума това означава да се отдадеш на таланта си.

Колкото и мускули и сила да имаш и демараж и експлозивност и всички други качества ако нямаш талант (т.е. да разбираш същността на това което правиш, да има мисъл в действията ти) просто ще си експлозивен и бърз или силен или издръжлив и ще бичиш на терена като повечето играчи.

Супер ограничено мислене :)
Само това мога да напиша и изкажа по мнението ти за талант и изобщо начина ти на мислене - О Г Р А Н И Ч Е Н О.

Талант съвсем не означава победа, ПО СКОРО - Труд = Победа.
Таланта е относителен.

Остави другите да говорят и веднага ще си проличи кой е п***така.
Това може да го кажеш на някой, който е написал, че таланта е равен на победа.Сигурно ти като видиш зелено и казваш, че си видял жълто.

18.05.12
15:33

казано от Jikata на 18.05.12, 15:26:

Ти умееш ли го тоя спорт? - НЕ! Тогава какво изобщо споря с човек , който не го умее тоя спорт

А ти умееш ли го тоя спорт?Къде риташ?В Ливърпул?

Ми къде другаде ? Мого ясно, че в Ливърпул играе - я му виж аватара :D
(party)

18.05.12
15:34

Ми аз за тва питам...да не би пък да съм се объркал!? :D :D

18.05.12
15:34

казано от James Hinks на 18.05.12, 15:25:

казано от Gerrard Liverpool на 18.05.12, 15:16:

казано от James Hinks на 18.05.12, 15:13:

казано от Gerrard Liverpool на 18.05.12, 15:07:

Някой бългаски футболист със златната обувка или златната топка?

Когато не знаеш нещо е по-добре да мълчиш, че ставаш за смях :D
Петър Жеков и Георги Славков.
Ясно е колко “разбираш” от футбол...фенче...(giggle)

Извинявай нещо не те чух.Български отбор спечелил КНК? Български отбор спечелил КЕШ? Я се провери сметките и тогава говори ;)
Ясно е че ти не можеш да играеш футбол, което е най-важното!Така че не виждам как така даваш компетентни мнения като самия ти не го умееш тоя спорт? иначе то от страни е лесно да седиш и да коментираш

Къде па ти стана ясно какво умея... :D То по-добре наистина да не ти става ясно де, но само за протокола - футбола го умея до толкова, че ако играя в “А” група да съм най-добрия централен защитник...и най-възрастния ;)
p.s. А колкото до “чуването” - провери кои български футболисти са печелили тая златна обувка...и кога ;)

James сигурен съм, че ще си най-добрия централен защитник!Поради няколко причини: 1-во липсата на каквото и да е било ниво в българския футбол и 2-ро за защитник се изискват точно такива качества каквито имаш ти , както казах одеве ” да бичи на терена ” или да мачка и да спира всичко що се изпречи на пътя му разбирай го както искаш.Именно затова почти 99% от отборите по света разчитат на “здрави момчета” отзад и талантливи и технични напред! А пък аз футбола си го умея дори да не тренирам в някой известен отбор.Имам качествата да играя и в нападение и в защита въпреки, че не съм “добиче” като теб и нямам тази маса и сила.

Мнението беше редактирано от Gerrard Liverpool на 18.05.12 15:36.

18.05.12
15:37

Не знаех, че неталантливите ги пращат отзад :D

18.05.12
15:37

Колкото и мускули и сила да имаш и демараж и експлозивност и всички други качества ако нямаш талант (т.е. да разбираш същността на това което правиш, да има мисъл в действията ти) просто ще си експлозивен и бърз или силен или издръжлив и ще бичиш на терена като повечето играчи.

А това какво ? Аз ли го написах ? Или просто ръцете сами се отлепяха от Клавишите на клавиатурата ?

Повтарям се ! Докато мислиш, че таланта прави човека и че без талант ” ще бичиш на терена като повечето играчи ” - Жестоко си в грешка. Ти не търсиш варианти/опции. Ти си знаеш само, Имам талант - мога да играя, Нямам талант - не мога да играя и няма да се занимавам с този спорт, защото ” ще бичиш на терена като повечето играчи “.

18.05.12
15:40

Има едно много голямо и важно мъжко качество, което липсва при 99%  от футболистите, както липсва и при 99% от твоя(и около твоя) набор - нарича се “сърце” ;)
Айде, ходи играй някое мачле и си мечтай за финала на каменица фен купа...

казано от Витан на 18.05.12, 15:37:

Не знаех, че неталантливите ги пращат отзад :D

Ми отзад, къде другаде...:D (giggle) Те тия с талант са отпред (devil)

18.05.12
15:42

Айде талантливите без билет :D

18.05.12
15:42

т.е. да разбираш същността на това което правиш, да има мисъл в действията ти

Аааа,разбрах...значи талант е,когато има мисъл в действията ти... пхаха ,сега с кеф и усмивка ще ида да пийна едно кафе,...разбрах,че пръщя от талант! :D :D

Мнението беше редактирано от Jikata на 18.05.12 15:44.

казано от James Hinks на 18.05.12, 15:40:

Като казахте Каменица да вземем да направим едно форумно отборче А? Може първо вътрешно турнир че да си спретнем  София срещу Пловдив примерно :D. Само предлагам...

18.05.12
15:44

казано от Jikata на 18.05.12, 15:42:

Аааа,разбрах...значи талант е,когато има мисъл в действията ти... пхаха ,сега с кеф и усмивка ще ида да пийна едно кафе,...разбрах че пръщя от талант! :D :D

Ахаххахаххахаххахаха...Жика, цепиш мрака :D:D

18.05.12
15:46

казано от Иван Йорданов на 18.05.12, 15:37:

А това какво ? Аз ли го написах ? Или просто ръцете сами се отлепяха от Клавишите на клавиатурата ?

Повтарям се ! Докато мислиш, че таланта прави човека и че без талант ” ще бичиш на терена като повечето играчи ” - Жестоко си в грешка. Ти не търсиш варианти/опции. Ти си знаеш само, Имам талант - мога да играя, Нямам талант - не мога да играя и няма да се занимавам с този спорт, защото ” ще бичиш на терена като повечето играчи “.

:D цц не знам кой спомена нещо за ограниченост.Някой хора продължават да виждат в два цвята.Хораа купете си цветни телевизори
Това , че имаш талант означава само и единствено, че имаш далеееееч далеч повече път пред себе си и какво да развиваш отколкото другите , останалите футболисти, които не притежават такъв.Те (останалите футболисти) просто ще тичат по терена и въпреки, че ще допринасят ( в някой случаи дори доста помагат и допринасят) за победата на отбора , никога няма да могат да развият такива качества като гениите във футбола , които по обясними причини няма да тръгна да изброявам.

Понякога имам чувството, че на някой хора трябва да им се обяснява като на малки деца.

18.05.12
15:48

Аз понеже обичам да мисля логически,стигам до извода,че ти си гений,така ли?В противен случай си признаваш,че само бичиш и просто тичаш по терена! :D

Мнението беше редактирано от Jikata на 18.05.12 15:50.

18.05.12
15:50

казано от Jikata на 18.05.12, 15:48:

Аз понеже обичам да мисля логически,стигам до извода,че ти си гений,така ли?В противен случай си признаваш,че само бичиш по терена! :D

Хънтъре, ставай от на Жиката компютъра :D:D

18.05.12
15:52

цц не знам кой спомена нещо за ограниченост.Някой хора продължават да виждат в два цвята.Хораа купете си цветни телевизори
Това , че имаш талант означава само и единствено, че имаш далеееееч далеч повече път пред себе си и какво да развиваш отколкото другите , останалите футболисти, които не притежават такъв.Те (останалите футболисти) просто ще тичат по терена и въпреки, че ще допринасят ( в някой случаи дори доста помагат и допринасят) за победата на отбора , никога няма да могат да развият такива качества като гениите във футбола , които по обясними причини няма да тръгна да изброявам.

Щом си мислиш, че неталантлив човек не може да мине талантлив - ЗНАЧИ СИ ОГРАНИЧЕН. Писна ми да пиша едно и също.

Понякога имам чувството, че на някой хора трябва да им се обяснява като на малки деца.

Винаги гледам да ти пиша възможна най - опростено. :D

Откажи се от всичко с което се занимаваш:
с ученето, защото Айнщайн никога няма да го задминеш
с тренировките по бодибилдинг, защото Ronnie Coleman никога няма да го задминеш
с работата, защото има толкова талантливи хора, че управляват света, а ти къде си тръгнал ?
Без талант :D ? За къде ?
АЗ ще ги отговоря

Отивам да се трудя, там отивам без талант !

Мнението беше редактирано от Acework на 18.05.12 15:56.

18.05.12
15:53

Така ли? добре че каза да знаем ... ами то логически значи ти не умееш да възприемаш това , което четеш.Щом четеш едно пък си мислиш за друго.Сигурно си се съсредоточил върху това как да си изпиеш кафето и ти отнема прекалено много сили :D

18.05.12
15:56

казано от Иван Йорданов на 18.05.12, 15:52:

цц не знам кой спомена нещо за ограниченост.Някой хора продължават да виждат в два цвята.Хораа купете си цветни телевизори

Щом си мислиш, че неталантлив човек не може да мине талантлив - ЗНАЧИ СИ ОГРАНИЧЕН. Писна ми да пиша едно и също.

Винаги гледам да ти пиша възможна най - опростеното. :D

Откажи се от всичко с което се занимаваш:
с ученето, защото Айнщайн никога няма да го задминеш
с тренировките по бодибилдинг, защото Ronnie Coleman никога няма да го задминеш
с работата, защото има толкова талантливи хора, че управляват света, а ти къде си тръгнал ?
Без талант :D ? За къде ?
АЗ ще ги отговоря

Отивам да се трудя, там отивам без таланта !

Щом ти си мислиш, че можеш да задминеш Марадона , Айнщайн , Рони Колман , Юсеин Болт , Джон Атанасов значи страдаш от липса на усещане за реалността!

18.05.12
16:00

Човече, моля те, за пореден път не усещаш на къде отива разговора и какво ти пишат хората - затова и си мислиш, че те не те разбират... по-добре наистина спри да пишеш, както се беше наканил.

18.05.12
16:01

Има едно много голямо и важно мъжко качество, което липсва при 99%  от футболистите, както липсва и при 99% от твоя(и около твоя) набор - нарича се “сърце” ;)

James това , че трябва да има сърце в играта аз го приемам за даденост и напълно логично!Затова и не съм го споменал.Щом ти го споменаваш значи може би не го приемаш като една неизменна част от играта без , която не става.Играеш ли без сърце се получава като в българския футбол ( уточнение бг футбол в наши дни , да не каже после някой нещо).А в моя случай аз мога да играя футбол именно защото играя от сърце.Просто обичам футбола и не ме интересува дали ще съм като Роналдо или Меси или Пеле.

18.05.12
16:01

Бахти загубеният спорт,само пара и празна глава :)

18.05.12
16:04

казано от Витан на 18.05.12, 16:00:

Човече, моля те, за пореден път не усещаш на къде отива разговора и какво ти пишат хората - затова и си мислиш, че те не те разбират... по-добре наистина спри да пишеш, както се беше наканил.

По-интересното в цялото занятие е защо толкова народ му се връзва на акъла?

Мнението беше редактирано от Valdis на 18.05.12 16:04.

18.05.12
16:05

Последен коментар !

Ще се самоубия ! Не мога нямам достатъчно талант, имам 75 % талант, а ми трябваше 76 % за да задмина Болт на 100 м. Какво да правя, какво да правя ?? Няма начин с труд да го мина все пак има цял процент повече талант от мен. Да потренирам - Не, не, не. Няма смисъл, все пак ” Gerrard Liverpool ” ми каза, че е НЕВЪЗМОЖНО да достигнеш нивото на ДРУГ ЧОВЕК както теб, колкото и да тренирам. Невъзможно беше някой да бяга Asafa Powell АМА КАКВО СТАНА ?

Мнението беше редактирано от Acework на 18.05.12 16:06.

18.05.12
16:09

казано от Витан на 18.05.12, 16:00:

Витане ако имаш да пишеш нещо по темата напиши си мнението за да го прочетем и да видим ти какво мислиш.В България всеки обича да се изкарва специалист по всичко.И само казва отстрани “Това е лесно , онова е лесно” , ” то не ти трябва талант за тая работа” ама всъщност са с два леви крака.

18.05.12
16:14

Иване благодарение на теб вече почвам да си мисля , че съм много над средното интелектуално ниво , а попринцип съм скромен човек и нямам претенции да съм гений или вундеркинд.Смятай докъде си го докарал .. или искаш да кажеш , че Болт може да бяга толкова бързо просто щото тренира , също както тренират и другите?Да ама другите май нямат такива резултати нали? чудно защо ли ....

18.05.12
16:15

ЗАЩОТО НЕ ТРЕНИРАТ ПОВЕЧЕ ОТ НЕГО :@

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.05.12 16:17.

18.05.12
16:17

Аз го казах - талант се бие с много работа, това е.Чувал съм го от треньори и съм го гледал/чел в нет-а/тв-то:

Накрая остават не тези, които са били най-талантливи, а тези които са работили най-много над себе си.

Помня, че примерът беше с някакви спринтьори/скачачи или нещо от сорта... Просто няма невъзможни неща.

18.05.12
16:17

Gerrard Liverpool, чудя се защо толкова възхваляваш таланта? Личи си, че си упорито момче. В момента спориш с над 5 човека, което е показно, че освен не се отказваш имаш и своя гледна точка и си я отстояваш. Виждам, че обичаш футбола и мисля, че се досещам, защо толкова слагаш на заден план хората, които не са особено надарени. Може би си претърпял неуспех с футбола и това, че виждаш как някои се шляят по дискотеките и си правят к’вото им е кеф, без да се зорат за да си подобряват резултатите от към футболна перспектива. И накрая се оказва, че те се представят по-добре от теб, ти който се раздаваш на по-голям процент, както на тренировки и на мачове, така и  извън тренировъчно. Или греша?

Като Кказахте аменица да вземем да направим едно форумно отборче А? Може първо вътрешно турнир че да си спретнем  София срещу Пловдив примерно :D. Само предлагам...

Абе дайте да по ритаме малко ще видите че и на терена ще има пак караници. По весело ще е... Може някакво шамарче нещо. Пък и ще видим кой кой е.... :) . Е Юли е футболяга. Джеймс е защитник. Жиката го виждам като стопер. Герард си капитан. :)  Абе на Витан ми е трудно да му намеря поста с тия крака смятам нещо ударчета :). Трябва да взема да пусна една тема форумен турнир по футбол. (devil)

18.05.12
16:19

Човече, уникален централен или бек съм. Просто нападателите хвърчат като кегли - изпитано е ;)

18.05.12
16:22

казано от Витан на 18.05.12, 16:17:

Аз го казах - талант се бие с много работа, това е.Чувал съм го от треньори и съм го гледал/чел в нет-а/тв-то:

Накрая остават не тези, които са били най-талантливи, а тези които са работили най-много над себе си.

Помня, че примерът беше с някакви спринтьори/скачачи или нещо от сорта... Просто няма невъзможни неща.

Добре де Витане ... имам чувството , че просто четеш постовете ми и всъщност си мислиш за нещо друго.Нещо далечно.
Явно пак трябва да обяснявам по-подробно.Нищо пак ще се опитам.
Таланта ти дава предимство пред останалите.Както и възможност да се развиеш повече от другите.Да съм казал някъде, че щом имаш талант значи си автоматично победител сам по себе си и всички хора те обичат и те награждават просто ей така , щото си имал талант?
Това просто звучи абсурдно дори само да си го помислиш , пък камо ли да водиш спор на тази тема

18.05.12
16:24

Смятай докъде си го докарал .. или искаш да кажеш , че Болт може да бяга толкова бързо просто щото тренира , също както тренират и другите?Да ама другите май нямат такива резултати нали? чудно защо ли ....

Тука пишеш, че без огромен талант не можеш да надбягаш Болт.

И само казва отстрани “Това е лесно , онова е лесно” , ” то не ти трябва талант за тая работа” ама всъщност са с два леви крака.

Тука същата работа. ДА НЕ СЕ ВРЪЩАМ НАЗАД ИЗ ПОСТОВЕТЕ. Сам си противоречиш...
За теб с какъвто талант си роден такъв само можеш да станеш. Ако си роден без талант, но искаш да станеш по - бърз от атлет на олимпийско ниво - не можеш, тъй като нямаш таланта на такъв атлет - Грешно мислене

Мнението беше редактирано от Acework на 18.05.12 16:27.

18.05.12
16:28

казано от Nownownow на 18.05.12, 16:17:

Gerrard Liverpool, чудя се защо толкова възхваляваш таланта? Личи си, че си упорито момче. В момента спориш с над 5 човека, което е показно, че освен не се отказваш имаш и своя гледна точка и си я отстояваш. Виждам, че обичаш футбола и мисля, че се досещам, защо толкова слагаш на заден план хората, които не са особено надарени. Може би си претърпял неуспех с футбола и това, че виждаш как някои се шляят по дискотеките и си правят к’вото им е кеф, без да се зорат за да си подобряват резултатите от към футболна перспектива. И накрая се оказва, че те се представят по-добре от теб, ти който се раздаваш на по-голям процент, както на тренировки и на мачове, така и  извън тренировъчно. Или греша?

Грешиш.Аз не се занимавам “професионално” с футбол.Аз просто обичам този спорт, защото за мен е уникален.За други може и да не е.Всеки човек харесва различни неща.И не съм имал никога амбиции да ставам футболист.Сигурно би било хубаво да си футболист в голям отбор, но аз не съм се запътил натам.Иначе интересно ми е как някои хора тотално отричат таланта.И всичко ставало само с тренировки , талант не ти трябва.То нали ако беше така всички дето тренират 24/7 щяха да са голмайстори.Демек може да вземем най-голямото дърво с пет леви крака при условие, че е десничар и с хипер много тренировки да го направим най-добрия на света.По-добър от Меси , Марадона и всички останали

18.05.12
16:31

Аз не виждам как без тренировки ще “откриеш” таланта си.

18.05.12
16:34

казано от Иван Йорданов на 18.05.12, 16:24:

Смятай докъде си го докарал .. или искаш да кажеш , че Болт може да бяга толкова бързо просто щото тренира , също както тренират и другите?Да ама другите май нямат такива резултати нали? чудно защо ли ....

Тука пишеш, че без огромен талант не можеш да надбягаш Болт.

И само казва отстрани “Това е лесно , онова е лесно” , ” то не ти трябва талант за тая работа” ама всъщност са с два леви крака.

Тука същата работа. ДА НЕ СЕ ВРЪЩАМ НАЗАД ИЗ ПОСТОВЕТЕ. Сам си противоречиш...
За теб с какъвто талант си роден такъв само можеш да станеш. Ако си роден без талант, но искаш да станеш по - бърз от атлет на олимпийско ниво - не можеш, тъй като нямаш таланта на такъв атлет - Грешно мислене

Всичко се постига с талант и много здрави тренировки.Като нямаш талант няма как да победиш някой който тренира колкото теб и има цял един талант пред теб.В случая с Болт това са мнооооого гени!И това ли ще отречеш ? или бате Бойко ще го надбяга само да седне да тренира по 24 часа на денонощие ?

18.05.12
16:38

От къде знаеш Бойко колко “талант” има при положение че не е спринтьор ?

18.05.12
16:42

Трябва ли да знам “колко талант” има Бойко? И трябва ли да е Бойко?Не може ли да е някой друг? Или трябва задължително да е той?

П.С. Всъщност “таланта” най-добре се разбира когато се състезават двама аматьори , които не тренират дадения спорт.Единия просто е по-добър от другия , следователно има повече способности от другия и при трениране ще има по-добри резултати.И може и да е някой голям талант ... това не се знае и се разбира само с резултати, които постигнеш след годините на тренировки.
Предполагам и така избират децата в известните школи.Някои са по-талантливи от другите , други не толкова и така.

Мнението беше редактирано от Gerrard Liverpool на 18.05.12 16:46.

18.05.12
16:57

Ти даваш за пример Бойки не аз. И кажи ми когато един човек тренира волейбол а друг някакъв силов спорт после като ги пуснат да се бият и оня волейболиста падне в десетата секунда, означава ли че не е по-талантлив ? Просто може да развиеш качества необходими за даден спорт, с друг спорт и без да ти е цел.

18.05.12
18:30

Според мен абсолютно всеки притежава талант,даже няколко.Вече от там натам всеки преценява дали ще се развива в едно или друго.Много спортисти след края на кариерата си работят друго нали ?Таланта не е всичко.Трябва сърце,упоритост,себераздаване,характер(който липсва на Роналдо) и много,много работа,за да си на върха.Не случайно има 1 лаф.ИМА ФУТБОЛИСТИ И ФУТБОЛИСТЧЕТА ;)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1