Ти умееш ли го тоя спорт? - НЕ! Тогава какво изобщо споря с човек , който не го умее тоя спорт
А ти умееш ли го тоя спорт?Къде риташ?В Ливърпул? НЕ! Ми то в България няма футбол!Тогава що даваш некомпетентни мнения? :D
Мнението беше редактирано от Jikata на 18.05.12 15:27.
18.05.12
15:27
казано от Иван Йорданов на 18.05.12, 15:22:
казано от Gerrard Liverpool на 18.05.12, 13:53:
Значи ще отговоря като се опитам да дефинирам по мой начин думата “талант” .
Талант - това е привилегията да имаш дадено умение/способност развито на много по-високо и по-добро ниво отколкото останалите хора го имат.Таланта не може да се придобие, може само да се подобрява.Да подобриш таланта си означава да разбереш същността на това което правиш както и да развиеш физиката си за да можеш да го направиш.С една дума това означава да се отдадеш на таланта си.
Колкото и мускули и сила да имаш и демараж и експлозивност и всички други качества ако нямаш талант (т.е. да разбираш същността на това което правиш, да има мисъл в действията ти) просто ще си експлозивен и бърз или силен или издръжлив и ще бичиш на терена като повечето играчи.
Супер ограничено мислене :)
Само това мога да напиша и изкажа по мнението ти за талант и изобщо начина ти на мислене - О Г Р А Н И Ч Е Н О.Талант съвсем не означава победа, ПО СКОРО - Труд = Победа.
Таланта е относителен.
Остави другите да говорят и веднага ще си проличи кой е п***така.
Това може да го кажеш на някой, който е написал, че таланта е равен на победа.Сигурно ти като видиш зелено и казваш, че си видял жълто.
18.05.12
15:33
казано от Jikata на 18.05.12, 15:26:
Ти умееш ли го тоя спорт? - НЕ! Тогава какво изобщо споря с човек , който не го умее тоя спорт
А ти умееш ли го тоя спорт?Къде риташ?В Ливърпул?
Ми къде другаде ? Мого ясно, че в Ливърпул играе - я му виж аватара :D
(party)
18.05.12
15:34
казано от James Hinks на 18.05.12, 15:25:
казано от Gerrard Liverpool на 18.05.12, 15:16:
казано от James Hinks на 18.05.12, 15:13:
казано от Gerrard Liverpool на 18.05.12, 15:07:
Някой бългаски футболист със златната обувка или златната топка?
Когато не знаеш нещо е по-добре да мълчиш, че ставаш за смях :D
Петър Жеков и Георги Славков.
Ясно е колко “разбираш” от футбол...фенче...(giggle)Извинявай нещо не те чух.Български отбор спечелил КНК? Български отбор спечелил КЕШ? Я се провери сметките и тогава говори ;)
Ясно е че ти не можеш да играеш футбол, което е най-важното!Така че не виждам как така даваш компетентни мнения като самия ти не го умееш тоя спорт? иначе то от страни е лесно да седиш и да коментирашКъде па ти стана ясно какво умея... :D То по-добре наистина да не ти става ясно де, но само за протокола - футбола го умея до толкова, че ако играя в “А” група да съм най-добрия централен защитник...и най-възрастния ;)
p.s. А колкото до “чуването” - провери кои български футболисти са печелили тая златна обувка...и кога ;)
James сигурен съм, че ще си най-добрия централен защитник!Поради няколко причини: 1-во липсата на каквото и да е било ниво в българския футбол и 2-ро за защитник се изискват точно такива качества каквито имаш ти , както казах одеве ” да бичи на терена ” или да мачка и да спира всичко що се изпречи на пътя му разбирай го както искаш.Именно затова почти 99% от отборите по света разчитат на “здрави момчета” отзад и талантливи и технични напред! А пък аз футбола си го умея дори да не тренирам в някой известен отбор.Имам качествата да играя и в нападение и в защита въпреки, че не съм “добиче” като теб и нямам тази маса и сила.
Мнението беше редактирано от Gerrard Liverpool на 18.05.12 15:36.
Колкото и мускули и сила да имаш и демараж и експлозивност и всички други качества ако нямаш талант (т.е. да разбираш същността на това което правиш, да има мисъл в действията ти) просто ще си експлозивен и бърз или силен или издръжлив и ще бичиш на терена като повечето играчи.
А това какво ? Аз ли го написах ? Или просто ръцете сами се отлепяха от Клавишите на клавиатурата ?
Повтарям се ! Докато мислиш, че таланта прави човека и че без талант ” ще бичиш на терена като повечето играчи ” - Жестоко си в грешка. Ти не търсиш варианти/опции. Ти си знаеш само, Имам талант - мога да играя, Нямам талант - не мога да играя и няма да се занимавам с този спорт, защото ” ще бичиш на терена като повечето играчи “.
18.05.12
15:40
Има едно много голямо и важно мъжко качество, което липсва при 99% от футболистите, както липсва и при 99% от твоя(и около твоя) набор - нарича се “сърце” ;)
Айде, ходи играй някое мачле и си мечтай за финала на каменица фен купа...
18.05.12
15:41
казано от Витан на 18.05.12, 15:37:
Не знаех, че неталантливите ги пращат отзад :D
Ми отзад, къде другаде...:D (giggle) Те тия с талант са отпред (devil)
т.е. да разбираш същността на това което правиш, да има мисъл в действията ти
Аааа,разбрах...значи талант е,когато има мисъл в действията ти... пхаха ,сега с кеф и усмивка ще ида да пийна едно кафе,...разбрах,че пръщя от талант! :D :D
Мнението беше редактирано от Jikata на 18.05.12 15:44.
18.05.12
15:42
казано от James Hinks на 18.05.12, 15:40:
Като казахте Каменица да вземем да направим едно форумно отборче А? Може първо вътрешно турнир че да си спретнем София срещу Пловдив примерно :D. Само предлагам...
18.05.12
15:44
казано от Jikata на 18.05.12, 15:42:
Аааа,разбрах...значи талант е,когато има мисъл в действията ти... пхаха ,сега с кеф и усмивка ще ида да пийна едно кафе,...разбрах че пръщя от талант! :D :D
Ахаххахаххахаххахаха...Жика, цепиш мрака :D:D
18.05.12
15:46
казано от Иван Йорданов на 18.05.12, 15:37:
А това какво ? Аз ли го написах ? Или просто ръцете сами се отлепяха от Клавишите на клавиатурата ?
Повтарям се ! Докато мислиш, че таланта прави човека и че без талант ” ще бичиш на терена като повечето играчи ” - Жестоко си в грешка. Ти не търсиш варианти/опции. Ти си знаеш само, Имам талант - мога да играя, Нямам талант - не мога да играя и няма да се занимавам с този спорт, защото ” ще бичиш на терена като повечето играчи “.
:D цц не знам кой спомена нещо за ограниченост.Някой хора продължават да виждат в два цвята.Хораа купете си цветни телевизори
Това , че имаш талант означава само и единствено, че имаш далеееееч далеч повече път пред себе си и какво да развиваш отколкото другите , останалите футболисти, които не притежават такъв.Те (останалите футболисти) просто ще тичат по терена и въпреки, че ще допринасят ( в някой случаи дори доста помагат и допринасят) за победата на отбора , никога няма да могат да развият такива качества като гениите във футбола , които по обясними причини няма да тръгна да изброявам.
Понякога имам чувството, че на някой хора трябва да им се обяснява като на малки деца.
Аз понеже обичам да мисля логически,стигам до извода,че ти си гений,така ли?В противен случай си признаваш,че само бичиш и просто тичаш по терена! :D
Мнението беше редактирано от Jikata на 18.05.12 15:50.
18.05.12
15:50
казано от Jikata на 18.05.12, 15:48:
Аз понеже обичам да мисля логически,стигам до извода,че ти си гений,така ли?В противен случай си признаваш,че само бичиш по терена! :D
Хънтъре, ставай от на Жиката компютъра :D:D
цц не знам кой спомена нещо за ограниченост.Някой хора продължават да виждат в два цвята.Хораа купете си цветни телевизори
Това , че имаш талант означава само и единствено, че имаш далеееееч далеч повече път пред себе си и какво да развиваш отколкото другите , останалите футболисти, които не притежават такъв.Те (останалите футболисти) просто ще тичат по терена и въпреки, че ще допринасят ( в някой случаи дори доста помагат и допринасят) за победата на отбора , никога няма да могат да развият такива качества като гениите във футбола , които по обясними причини няма да тръгна да изброявам.
Щом си мислиш, че неталантлив човек не може да мине талантлив - ЗНАЧИ СИ ОГРАНИЧЕН. Писна ми да пиша едно и също.
Понякога имам чувството, че на някой хора трябва да им се обяснява като на малки деца.
Винаги гледам да ти пиша възможна най - опростено. :D
Откажи се от всичко с което се занимаваш:
с ученето, защото Айнщайн никога няма да го задминеш
с тренировките по бодибилдинг, защото Ronnie Coleman никога няма да го задминеш
с работата, защото има толкова талантливи хора, че управляват света, а ти къде си тръгнал ?
Без талант :D ? За къде ?
АЗ ще ги отговоря
Отивам да се трудя, там отивам без талант !
Мнението беше редактирано от Acework на 18.05.12 15:56.
18.05.12
15:53
Така ли? добре че каза да знаем ... ами то логически значи ти не умееш да възприемаш това , което четеш.Щом четеш едно пък си мислиш за друго.Сигурно си се съсредоточил върху това как да си изпиеш кафето и ти отнема прекалено много сили :D
18.05.12
15:56
казано от Иван Йорданов на 18.05.12, 15:52:
цц не знам кой спомена нещо за ограниченост.Някой хора продължават да виждат в два цвята.Хораа купете си цветни телевизори
Това , че имаш талант означава само и единствено, че имаш далеееееч далеч повече път пред себе си и какво да развиваш отколкото другите , останалите футболисти, които не притежават такъв.Те (останалите футболисти) просто ще тичат по терена и въпреки, че ще допринасят ( в някой случаи дори доста помагат и допринасят) за победата на отбора , никога няма да могат да развият такива качества като гениите във футбола , които по обясними причини няма да тръгна да изброявам.Щом си мислиш, че неталантлив човек не може да мине талантлив - ЗНАЧИ СИ ОГРАНИЧЕН. Писна ми да пиша едно и също.
Винаги гледам да ти пиша възможна най - опростеното. :D
Откажи се от всичко с което се занимаваш:
с ученето, защото Айнщайн никога няма да го задминеш
с тренировките по бодибилдинг, защото Ronnie Coleman никога няма да го задминеш
с работата, защото има толкова талантливи хора, че управляват света, а ти къде си тръгнал ?
Без талант :D ? За къде ?
АЗ ще ги отговоряОтивам да се трудя, там отивам без таланта !
Щом ти си мислиш, че можеш да задминеш Марадона , Айнщайн , Рони Колман , Юсеин Болт , Джон Атанасов значи страдаш от липса на усещане за реалността!
Човече, моля те, за пореден път не усещаш на къде отива разговора и какво ти пишат хората - затова и си мислиш, че те не те разбират... по-добре наистина спри да пишеш, както се беше наканил.
18.05.12
16:01
Има едно много голямо и важно мъжко качество, което липсва при 99% от футболистите, както липсва и при 99% от твоя(и около твоя) набор - нарича се “сърце” ;)
James това , че трябва да има сърце в играта аз го приемам за даденост и напълно логично!Затова и не съм го споменал.Щом ти го споменаваш значи може би не го приемаш като една неизменна част от играта без , която не става.Играеш ли без сърце се получава като в българския футбол ( уточнение бг футбол в наши дни , да не каже после някой нещо).А в моя случай аз мога да играя футбол именно защото играя от сърце.Просто обичам футбола и не ме интересува дали ще съм като Роналдо или Меси или Пеле.
18.05.12
16:01
Бахти загубеният спорт,само пара и празна глава :)
казано от Витан на 18.05.12, 16:00:
Човече, моля те, за пореден път не усещаш на къде отива разговора и какво ти пишат хората - затова и си мислиш, че те не те разбират... по-добре наистина спри да пишеш, както се беше наканил.
По-интересното в цялото занятие е защо толкова народ му се връзва на акъла?
Мнението беше редактирано от Valdis на 18.05.12 16:04.
Последен коментар !
Ще се самоубия ! Не мога нямам достатъчно талант, имам 75 % талант, а ми трябваше 76 % за да задмина Болт на 100 м. Какво да правя, какво да правя ?? Няма начин с труд да го мина все пак има цял процент повече талант от мен. Да потренирам - Не, не, не. Няма смисъл, все пак ” Gerrard Liverpool ” ми каза, че е НЕВЪЗМОЖНО да достигнеш нивото на ДРУГ ЧОВЕК както теб, колкото и да тренирам. Невъзможно беше някой да бяга Asafa Powell АМА КАКВО СТАНА ?
Мнението беше редактирано от Acework на 18.05.12 16:06.
18.05.12
16:09
казано от Витан на 18.05.12, 16:00:
Витане ако имаш да пишеш нещо по темата напиши си мнението за да го прочетем и да видим ти какво мислиш.В България всеки обича да се изкарва специалист по всичко.И само казва отстрани “Това е лесно , онова е лесно” , ” то не ти трябва талант за тая работа” ама всъщност са с два леви крака.
18.05.12
16:14
Иване благодарение на теб вече почвам да си мисля , че съм много над средното интелектуално ниво , а попринцип съм скромен човек и нямам претенции да съм гений или вундеркинд.Смятай докъде си го докарал .. или искаш да кажеш , че Болт може да бяга толкова бързо просто щото тренира , също както тренират и другите?Да ама другите май нямат такива резултати нали? чудно защо ли ....
ЗАЩОТО НЕ ТРЕНИРАТ ПОВЕЧЕ ОТ НЕГО :@
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.05.12 16:17.
Аз го казах - талант се бие с много работа, това е.Чувал съм го от треньори и съм го гледал/чел в нет-а/тв-то:
Накрая остават не тези, които са били най-талантливи, а тези които са работили най-много над себе си.
Помня, че примерът беше с някакви спринтьори/скачачи или нещо от сорта... Просто няма невъзможни неща.
Gerrard Liverpool, чудя се защо толкова възхваляваш таланта? Личи си, че си упорито момче. В момента спориш с над 5 човека, което е показно, че освен не се отказваш имаш и своя гледна точка и си я отстояваш. Виждам, че обичаш футбола и мисля, че се досещам, защо толкова слагаш на заден план хората, които не са особено надарени. Може би си претърпял неуспех с футбола и това, че виждаш как някои се шляят по дискотеките и си правят к’вото им е кеф, без да се зорат за да си подобряват резултатите от към футболна перспектива. И накрая се оказва, че те се представят по-добре от теб, ти който се раздаваш на по-голям процент, както на тренировки и на мачове, така и извън тренировъчно. Или греша?
18.05.12
16:17
Като Кказахте аменица да вземем да направим едно форумно отборче А? Може първо вътрешно турнир че да си спретнем София срещу Пловдив примерно :D. Само предлагам...
Абе дайте да по ритаме малко ще видите че и на терена ще има пак караници. По весело ще е... Може някакво шамарче нещо. Пък и ще видим кой кой е.... :) . Е Юли е футболяга. Джеймс е защитник. Жиката го виждам като стопер. Герард си капитан. :) Абе на Витан ми е трудно да му намеря поста с тия крака смятам нещо ударчета :). Трябва да взема да пусна една тема форумен турнир по футбол. (devil)
Човече, уникален централен или бек съм. Просто нападателите хвърчат като кегли - изпитано е ;)
18.05.12
16:22
казано от Витан на 18.05.12, 16:17:
Аз го казах - талант се бие с много работа, това е.Чувал съм го от треньори и съм го гледал/чел в нет-а/тв-то:
Накрая остават не тези, които са били най-талантливи, а тези които са работили най-много над себе си.
Помня, че примерът беше с някакви спринтьори/скачачи или нещо от сорта... Просто няма невъзможни неща.
Добре де Витане ... имам чувството , че просто четеш постовете ми и всъщност си мислиш за нещо друго.Нещо далечно.
Явно пак трябва да обяснявам по-подробно.Нищо пак ще се опитам.
Таланта ти дава предимство пред останалите.Както и възможност да се развиеш повече от другите.Да съм казал някъде, че щом имаш талант значи си автоматично победител сам по себе си и всички хора те обичат и те награждават просто ей така , щото си имал талант?
Това просто звучи абсурдно дори само да си го помислиш , пък камо ли да водиш спор на тази тема
Смятай докъде си го докарал .. или искаш да кажеш , че Болт може да бяга толкова бързо просто щото тренира , също както тренират и другите?Да ама другите май нямат такива резултати нали? чудно защо ли ....
Тука пишеш, че без огромен талант не можеш да надбягаш Болт.
И само казва отстрани “Това е лесно , онова е лесно” , ” то не ти трябва талант за тая работа” ама всъщност са с два леви крака.
Тука същата работа. ДА НЕ СЕ ВРЪЩАМ НАЗАД ИЗ ПОСТОВЕТЕ. Сам си противоречиш...
За теб с какъвто талант си роден такъв само можеш да станеш. Ако си роден без талант, но искаш да станеш по - бърз от атлет на олимпийско ниво - не можеш, тъй като нямаш таланта на такъв атлет - Грешно мислене
Мнението беше редактирано от Acework на 18.05.12 16:27.
18.05.12
16:28
казано от Nownownow на 18.05.12, 16:17:
Gerrard Liverpool, чудя се защо толкова възхваляваш таланта? Личи си, че си упорито момче. В момента спориш с над 5 човека, което е показно, че освен не се отказваш имаш и своя гледна точка и си я отстояваш. Виждам, че обичаш футбола и мисля, че се досещам, защо толкова слагаш на заден план хората, които не са особено надарени. Може би си претърпял неуспех с футбола и това, че виждаш как някои се шляят по дискотеките и си правят к’вото им е кеф, без да се зорат за да си подобряват резултатите от към футболна перспектива. И накрая се оказва, че те се представят по-добре от теб, ти който се раздаваш на по-голям процент, както на тренировки и на мачове, така и извън тренировъчно. Или греша?
Грешиш.Аз не се занимавам “професионално” с футбол.Аз просто обичам този спорт, защото за мен е уникален.За други може и да не е.Всеки човек харесва различни неща.И не съм имал никога амбиции да ставам футболист.Сигурно би било хубаво да си футболист в голям отбор, но аз не съм се запътил натам.Иначе интересно ми е как някои хора тотално отричат таланта.И всичко ставало само с тренировки , талант не ти трябва.То нали ако беше така всички дето тренират 24/7 щяха да са голмайстори.Демек може да вземем най-голямото дърво с пет леви крака при условие, че е десничар и с хипер много тренировки да го направим най-добрия на света.По-добър от Меси , Марадона и всички останали
18.05.12
16:34
казано от Иван Йорданов на 18.05.12, 16:24:
Смятай докъде си го докарал .. или искаш да кажеш , че Болт може да бяга толкова бързо просто щото тренира , също както тренират и другите?Да ама другите май нямат такива резултати нали? чудно защо ли ....
Тука пишеш, че без огромен талант не можеш да надбягаш Болт.
И само казва отстрани “Това е лесно , онова е лесно” , ” то не ти трябва талант за тая работа” ама всъщност са с два леви крака.
Тука същата работа. ДА НЕ СЕ ВРЪЩАМ НАЗАД ИЗ ПОСТОВЕТЕ. Сам си противоречиш...
За теб с какъвто талант си роден такъв само можеш да станеш. Ако си роден без талант, но искаш да станеш по - бърз от атлет на олимпийско ниво - не можеш, тъй като нямаш таланта на такъв атлет - Грешно мислене
Всичко се постига с талант и много здрави тренировки.Като нямаш талант няма как да победиш някой който тренира колкото теб и има цял един талант пред теб.В случая с Болт това са мнооооого гени!И това ли ще отречеш ? или бате Бойко ще го надбяга само да седне да тренира по 24 часа на денонощие ?
18.05.12
16:42
Трябва ли да знам “колко талант” има Бойко? И трябва ли да е Бойко?Не може ли да е някой друг? Или трябва задължително да е той?
П.С. Всъщност “таланта” най-добре се разбира когато се състезават двама аматьори , които не тренират дадения спорт.Единия просто е по-добър от другия , следователно има повече способности от другия и при трениране ще има по-добри резултати.И може и да е някой голям талант ... това не се знае и се разбира само с резултати, които постигнеш след годините на тренировки.
Предполагам и така избират децата в известните школи.Някои са по-талантливи от другите , други не толкова и така.
Мнението беше редактирано от Gerrard Liverpool на 18.05.12 16:46.
Ти даваш за пример Бойки не аз. И кажи ми когато един човек тренира волейбол а друг някакъв силов спорт после като ги пуснат да се бият и оня волейболиста падне в десетата секунда, означава ли че не е по-талантлив ? Просто може да развиеш качества необходими за даден спорт, с друг спорт и без да ти е цел.
Според мен абсолютно всеки притежава талант,даже няколко.Вече от там натам всеки преценява дали ще се развива в едно или друго.Много спортисти след края на кариерата си работят друго нали ?Таланта не е всичко.Трябва сърце,упоритост,себераздаване,характер(който липсва на Роналдо) и много,много работа,за да си на върха.Не случайно има 1 лаф.ИМА ФУТБОЛИСТИ И ФУТБОЛИСТЧЕТА ;)