22.05.12
21:21
Като цяло аз виждам така нещата:
Понеделник:Почивка
Вторник:Бицепс Трицепс
Сряда:Почивка
Четвъртък:Гръб Гърди
Петък:Почивка
Събота:Крака Рамо
Неделя почивка
Но напоследък се зачудих ,че май май бицепса и трицепса не почиват достатъчно и мога да ги сменя със Крак и рамо ?
Вторник:Бицепс Трицепс
Четвъртък:Крака Рамо
Събота:Гръб Гърди
Неделя почивка
ПО-добре ли ще е ?
И другия ми въпрос е хубаво ли ще е ако тренирам ръце 2 пъти в семица или те така и така се тренират при гръб и гърди?
Темата беше редактирана от Excess на 22.05.12 21:24.
Според мен ръцете (бицепс и трицепс) ги тренирай в края на седмицата. Нямаш нужда от 2 пъти на седмица да тренираш бицепс. Малка мускулна група е, напряга се при гърба и на 100% ще претренираш!
Бе най - добре гръб + бицепс / гърди + трицепс.
И без това като направиш гърба, бицепса ти е наполовина готов.Същото и за гърдите..
Аз за това се осъмних и искам да им дам по голяма почивка а ръцете искам да тренирам бицепс трицепс заедно защото имам повече приток на кръв и самата ръка е по-готова за следващото упражнение и си ги чувствам доста по -напомпъни+ т’ва ще имат достатъчно почивка за нарастване на мускула защото гърбът и гърдите (които ще са в събота) имат минимум 72часа тоест дори леко да напрегна ръцете при тях , самите ръце ще отпочинат добре за тяхната си тренировка.Сложил съм го така защото класиката (класическия сплит май се води) ми омръзна.
Ако някой има други предложения нека сподели :)
23.05.12
21:05
Според мен само сложи рамото при ръцете и си ОК - така ще изравниш бицепса и трицепса като общо натоварване в седмицата.
Тоест последно:
Вторник:Рамо Трицепс Бицепс
Четвъртък:Крака
Неделя почивка
Мнението беше редактирано от Excess на 23.05.12 21:34.
25.05.12
23:06
Тоест последно:
Вторник:Рамо Трицепс Бицепс
Четвъртък:Крака
Неделя почивка
За мен така е ОК - има по 2-3 дни почивка между тренировките за горна част и 7 за долна