25.05.12
20:44
Тренирам по програма за “оформяне”, Тренировката не е много дълга, но е интензивна и правя 2-3 пъти кардио в седмицата, като то е в края на тренировката.
Въпросът ми е какво да ям след тренировка ( 20-30 минути след нея ) ?
1 - Ориз с месо.
2 - Картофи с месо.
3 - Омлет от яйца и сирене с пълнозърнест хляб.
4 - Омлет от яйца и картофи/ориз.
5 - Боб с месо.
6 - Грах с месо.
7 - Пилешко месо със салата.
8 - Риба с някаква салата.
9 - Свинско със зеле.
10 - Мусака.
Мнението беше редактирано от parad1se3 на 25.05.12 21:29.
25.05.12
22:27
казано от Ивайло Боев на 25.05.12, 21:28:
1 - Ориз с месо.
2 - Картофи с месо.
3 - Омлет от яйца и сирене с пълнозърнест хляб.
4 - Омлет от яйца и картофи/ориз.
5 - Боб с месо.
6 - Грах с месо.
7 - Пилешко месо със салата.
8 - Риба с някаква салата.
9 - Свинско със зеле.
10 - Мусака.
Освен ако мусаката няма стабилно количество кайма, при това кайма смляна пред очите ти.Иначе след тренировка гледай да има висока на белтък храна и в зависимост от целите ти може да добавиш въглехидрати или мазнини.
26.05.12
15:35
Щом програмата ти е за оформяне,не мисля че най-логичния вариант е да ядеш 20-30 мин. след тренировка (ако не си гладен веднага).След тренировка се приема бърз въглехидрат (банан,мед) и след 60-90 мин. спокойно можеш да си хапнеш вече.На доста места четох,че да ядеш веднага след тренировка не е препоръчително,защото не знаеш изморен ли си,гладен ли си,а и да се напъваш на сила като не си гладен,а трябва да ядеш не е много хубаво за сърцето,особено след тренировка.
Това е моето мнение.
Мнението беше редактирано от Камен Никифоров на 26.05.12 15:35.
казано от Bojidar Yagodin на 26.05.12, 15:35:
Щом програмата ти е за оформяне,не мисля че най-логичния вариант е да ядеш 20-30 мин. след тренировка (ако не си гладен веднага).След тренировка се приема бърз въглехидрат (банан,мед) и след 60-90 мин. спокойно можеш да си хапнеш вече.На доста места четох,че да ядеш веднага след тренировка не е препоръчително,защото не знаеш изморен ли си,гладен ли си,а и да се напъваш на сила като не си гладен,а трябва да ядеш не е много хубаво за сърцето,особено след тренировка.
Това е моето мнение.
Би ли обяснил връзката между тези 2 неща!?
26.05.12
15:43
Казва,че програмата му е за оформяне.Защо му е тогава да яде почти веднага след тренировка.Знам,че ако е за маса се яде веднага и затова според мен.
26.05.12
15:44
казано от Jikata на 26.05.12, 15:40:
казано от Bojidar Yagodin на 26.05.12, 15:35:
Това е моето мнение.Би ли обяснил връзката между тези 2 неща!?
А ми ли ми обяснил,защо не ?
Аз искам да ти чуя аргументите защо да яде прост(бърз) въглехидрат!?... да виждаш някъде да съм казал,че не трябва да го прави?
Мнението беше редактирано от Jikata на 26.05.12 15:50.
26.05.12
15:55
казано от Jikata на 26.05.12, 15:49:
Аз искам да ти чуя аргументите защо да яде прост(бърз) въглехидрат!?... да виждаш някъде да съм казал,че не трябва да го прави?
Защото така пише навсякъде.
казано от Bojidar Yagodin на 26.05.12, 15:55:
Точно това очаквах да прочета! :D
Мнението беше редактирано от Jikata на 26.05.12 15:58.
26.05.12
16:11
казано от Jikata на 26.05.12, 15:57:
казано от Bojidar Yagodin на 26.05.12, 15:55:
Точно това очаквах да прочета! :D
Ю донт сей !
26.05.12
22:57
Това пък за оформяне да не се яде след трен е глупост.
По принцип тренировката за оформяне се различава от тренировката за маса по това, че е по - интензивна и разхода на калории след тренировката е по - голям и по продължителен от този в сравнение след тренировката за маса. Чисто логически за да спре разхода на калории след тренировка (непосредствено) се приема бърз въглехидрат, мазнини и белтъчини, но когато си за маса, а когато си за оформяне трябва да е нещо ” средно ” като разграждане, но не и бърз въглехидрат.
Чел съм, че белтъците (относително е ) се разграждат по - бавно от въглехидратите, от тук следва, че след тренировката трябва да наблягам вече повече на белтъци отколкото на въглехидрати.
След тренировка ако имате възможности се яде задължително. Обаче зависи какво :).
На мен ми трябва нещо готово от супермаркета или пък да е купено предишният ден и да си го нося с мен, но не и ястията, който е описал Ивайло Боев.
Тях ще ги приемам 40-60 минути след тренировка. Давайте идеи вие какво ядете непосредствено след тренировка за оформяне ?
П.С. АКО СЪМ ПИСАЛ МНОГО ГЛУПОСТИ ПО - ГОРЕ, поправете ме :D. Все пак съм ” учащ се “