След тренировъчно хранене

25.05.12
20:44

Тренирам по програма за “оформяне”, Тренировката не е много дълга, но е интензивна и правя 2-3 пъти кардио в седмицата, като то е в края на тренировката.

Въпросът ми е какво да ям след тренировка ( 20-30 минути след нея ) ?

25.05.12
21:28

1 - Ориз с месо.
2 - Картофи с месо.
3 - Омлет от яйца и сирене с пълнозърнест хляб.
4 - Омлет от яйца и картофи/ориз.
5 - Боб с месо.
6 - Грах с месо.
7 - Пилешко месо със салата.
8 - Риба с някаква салата.
9 - Свинско със зеле.
10 - Мусака.

Мнението беше редактирано от parad1se3 на 25.05.12 21:29.

казано от Ивайло Боев на 25.05.12, 21:28:

1 - Ориз с месо.
2 - Картофи с месо.
3 - Омлет от яйца и сирене с пълнозърнест хляб.
4 - Омлет от яйца и картофи/ориз.
5 - Боб с месо.
6 - Грах с месо.
7 - Пилешко месо със салата.
8 - Риба с някаква салата.
9 - Свинско със зеле.
10 - Мусака.

Освен ако мусаката няма стабилно количество кайма, при това кайма смляна пред очите ти.Иначе след тренировка гледай да има висока на белтък храна и в зависимост от целите ти може да добавиш въглехидрати или мазнини.

25.05.12
22:44

Да и аз като консумирам кайма използвам от месо смляно пред очите ми :)

Щом програмата ти е за оформяне,не мисля че най-логичния вариант е да ядеш 20-30 мин. след тренировка (ако не си гладен веднага).След тренировка се приема бърз въглехидрат (банан,мед) и след 60-90 мин. спокойно можеш да си хапнеш вече.На доста места четох,че да ядеш веднага след тренировка не е препоръчително,защото не знаеш изморен ли си,гладен ли си,а и да се напъваш на сила като не си гладен,а трябва да ядеш не е много хубаво за сърцето,особено след тренировка.
Това е моето мнение.

Мнението беше редактирано от Камен Никифоров на 26.05.12 15:35.

26.05.12
15:40

казано от Bojidar Yagodin на 26.05.12, 15:35:

Щом програмата ти е за оформяне,не мисля че най-логичния вариант е да ядеш 20-30 мин. след тренировка (ако не си гладен веднага).След тренировка се приема бърз въглехидрат (банан,мед) и след 60-90 мин. спокойно можеш да си хапнеш вече.На доста места четох,че да ядеш веднага след тренировка не е препоръчително,защото не знаеш изморен ли си,гладен ли си,а и да се напъваш на сила като не си гладен,а трябва да ядеш не е много хубаво за сърцето,особено след тренировка.
Това е моето мнение.

Би ли обяснил връзката между тези 2 неща!?

Казва,че програмата му е за оформяне.Защо му е тогава да яде почти веднага след тренировка.Знам,че ако е за маса се яде веднага и затова според мен.

казано от Jikata на 26.05.12, 15:40:

казано от Bojidar Yagodin на 26.05.12, 15:35:

Това е моето мнение.

Би ли обяснил връзката между тези 2 неща!?

А ми ли ми обяснил,защо не ?

26.05.12
15:49

Аз искам да ти чуя аргументите защо да яде прост(бърз) въглехидрат!?... да виждаш някъде да съм казал,че не трябва да го прави?

Мнението беше редактирано от Jikata на 26.05.12 15:50.

казано от Jikata на 26.05.12, 15:49:

Аз искам да ти чуя аргументите защо да яде прост(бърз) въглехидрат!?... да виждаш някъде да съм казал,че не трябва да го прави?

Защото така пише навсякъде.

26.05.12
15:57

казано от Bojidar Yagodin на 26.05.12, 15:55:

Точно това очаквах да прочета! :D

Мнението беше редактирано от Jikata на 26.05.12 15:58.

казано от Jikata на 26.05.12, 15:57:

казано от Bojidar Yagodin на 26.05.12, 15:55:

Точно това очаквах да прочета! :D

Ю донт сей !

Това пък за оформяне да не се яде след трен е глупост.

27.05.12
19:44

По принцип тренировката за оформяне се различава от тренировката за маса по това, че е по - интензивна и разхода на калории след тренировката е по - голям и по продължителен от този в сравнение след тренировката за маса. Чисто логически за да спре разхода на калории след тренировка (непосредствено) се приема бърз въглехидрат, мазнини и белтъчини, но когато си за маса, а когато си за оформяне трябва да е нещо ” средно ” като разграждане, но не и бърз въглехидрат.
Чел съм, че белтъците (относително е ) се разграждат по - бавно от въглехидратите, от тук следва, че след тренировката трябва да наблягам вече повече на белтъци отколкото на въглехидрати.

След тренировка ако имате възможности се яде задължително. Обаче зависи какво :).
На мен ми трябва нещо готово от супермаркета или пък да е купено предишният ден и да си го нося с мен, но не и ястията, който е описал Ивайло Боев.
Тях ще ги приемам 40-60 минути след тренировка. Давайте идеи вие какво ядете непосредствено след тренировка за оформяне ?

П.С. АКО СЪМ ПИСАЛ МНОГО ГЛУПОСТИ ПО - ГОРЕ, поправете ме :D. Все пак съм ” учащ се “

27.05.12
19:46

Нищо не ям, прибирам се в къщи, пазарувам си, готвя си и тогава ям. Няма да ти се смалят мускулите, ако не ядеш веднага след последната серия.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1