25.05.12
22:01
Здравейте, можете ли да ми кажете за какво е тази програма:
1.клякане с щанга на раменете - серии: 3; повторения: 8-8-6.
2. изтласкване на щанга от лег - серии: 3; повторения: 8-8-6.
3.изтласкване на щанга от наклон - серии: 3; повторения: 8-8-6.
4. набиране на лост пред гърди - серии: 3; повторения: 6-10.
5.гребане с щанга - серии: 3; повторения: 8-8-6.
6.раменни преси с щанга - серии: 3; повторения: 8-8-6.
7.сгъване с щанга от стоеж - серии: 3; повторения: 8-8-6.
френско разгъване с щанга от лег - серии: 3; повторения: 8-8.8-6.
9.мъртва тяга - серии: 3; повторения: 5-8.
10.изправяне на пръсти от стоеж - серии: 3; повторения: 10-12.
25.05.12
22:04
В зависимост от храненете (90% зависи от него), почивките между сериите, тренировъчните дни, тежестта спрямо макса за сериите, темпото на изпълнение и т.н. може да е за релеф или за маса. Но, да се повторя, 90% от ефекта на програмата идва от храненето.
Иначе, като цяло, си е една чудесна програма за начинаещ или връщащ се след прекъсване в залата. Но с уговорката, че може да се набира достатъчно пъти.
30 серии в една тренировка? По мое мнение програмата ще доведе единствено до претрениране,особено практикувана от начинаещ.
25.05.12
23:06
Не бъди толкова сигурен :) Кое те кара да мислиш,че някой с малко стаж,който тренира по четири дневен сплит с по 20 серии не претренира ?
Мнението беше редактирано от Denis22 на 25.05.12 23:07.
Защо мислиш,че мисля ,че не се претренира с 4 дневен сплит с по 20 серии?Претренира се и още как.
Според мен за начинаещи повече от 4-5 упражнения в по 3 серии максимум 3 пъти седмично е напълно лишено от мисъл.
26.05.12
00:17
Съгласен съм с твърдението ти,че повече от 5 упражнения за начинаещ са излишни.Мисълта ми беше за претренирането,като цялостно състояние на организма,за което се изисква бая време,пък рано или късно този начинаещ,вече ще е средно-напреднал и ще е променил тренировката си :)
30 серии са под 1 час тренировка, а и начинаещите не могат да вдигат много тежко, така че повечко обем няма да ги убие, пък и не трябва да се тренира до отказ така или иначе.
Освен това, 3 от тия 10 упр. са ръце и прасци, което си е разпускане ;)
Все пак, относно горната програма, аз бих махнал едното упражнение за гърди, а тягата бих я редувал през тренировка с клека.
Мнението беше редактирано от Петко К на 26.05.12 00:25.
Достатъчно е за човек ,който тепърва тръгва на фитнес (който най-вероятно няма и нужната техника за изпълнение на упражненията) да направи в една тренировка клек и тяга и после за капак и гребане с щанга ,за да си докара контузия и да не се върне в залата с месеци след това.
26.05.12
18:40
Глупости, ти да не си направен от пластмаса. Много подценявате човешкото тяло. Природата си знае работата.
Въобще, напоследък, като се заговориме с приятели (и в този форум същото чета) отсекъде слушам за претренирване, контузии, похабване на ставите, как не бивало да се прави с много кила, клекът и тягата били много вредни и пр.
Тези дни походих малко на фитнес, да разнообразя лостовете в дъждовното време. Гледам повечето тренират едно мудно, заспало, некви измислени упражненийца, натоварващи минимален процент от тялото. Имаше едно момче до мене, не свали тренировъчния колан през цялото време, докато аз се пънех и мъчех на некви тяги и войнишки преси и ми извираше пот от челото, без въобще да съм се и замислял за колан.
26.05.12
19:43
А знаете ли по колко пъти в седмицата ще е най-добре да се прави?
26.05.12
20:42
3
27.05.12
11:45
А може ли тези дни в които не я правя,да правя друга,която е за сила.
27.05.12
14:38
ок благодаря на всички ,които ми помогнахте