27.02.12
19:20
Мили хора, само да отбележа две неща:
Първо - борбЪта продължава, мъката - и тя!:))
Второ - направен тест обременяване с глюкоза, резултат: инсулинът е паднал на половина! Щитовидната е сладурче и тя!
Извод: Да живее инж. Марин Маринов и всички вие, които дадохте по едно рамо!!!(rock)
Молба: Още някой друг палец ми стискайте, да мога да се похваля подобаващо и вече с конкретни резултати, като мине периодът, който съм си белязала.
Благодаря и успехи на всички във всичко, което са нарамили!:))
27.05.12
15:27
Момчета и момичета, качих две снимки преди и след. Който има слабо сърце да не гледа първата:)).
Последните месеци бяха свързани с пътувания, пътувания и пак пътувания, затова и не можех да пиша редовно тук. Както и не можех да ходя във фитнес зали.
Тренирах сама - редувах дни с кардио и дни с упр. със собствена тежест (поне за нещо да служат всичките кила). Когато отсядах в хотел с фитнес - веднага се възплозвах:))
Разбира се - циклично хранене! Продължавам на него. Храня се балансирано. Като заумирам за сладко ям шоколад със стевия. Разбира се има дни - на няколко седмици веднъж, в които си позволявам всичко, от чисто психологична гледна точка.
До тук - цел едно изпълнена - както е видно от снимката - тичам с децата си, играя с тях и не умирам.
Намалих още една доза от лекарствата. Включик малко глюкофаж, защото хомаиндексът все още беше малко повишен. Не ми прилошава от него, вероятно и от подобреното ми общо състояние.
Естествено, не спирам до тук. За истински доброто здраве и визия имам още доста работа, изобщо не се залъгвам, но се радвам, че стигнах до тук и благодаря на всички ви.
Чета по диагонал, срещнах разни абсурдни теми, затова ще си позволя следното: Мили момичета, не правете глупости!!! Не си струва да разбиете тялото, а и живота си по - нататък заради едно море, момче, бал, или каквото и да е. Живейте нормално, нормално и пак нормално. Иначе, ще плащате доста. Успех на всички! Надявам се след известно време да имам още добри резултати!
:)
27.05.12
16:27
Респект! (bow) Продължавай в същия дух!
Браво!Волята и положените усилия винаги се възнаграждават :)
Мнението беше редактирано от Мари А. на 27.05.12 22:01.
19.06.12
19:14
Благодаря ви - стимулът тук е несравним!!! Продължавам, разбира се и да чета, и да действам.:)
Открих, че имам диастаза на коремните мускули - около 2 пръста е. Поизчетох разни неща, но и се натъкнах на много противоречия. Въпросът ми е наистина ли има упражнения, които НЕ трябва да правя в никакъв случай, или няма такова нещо?
31.01.13
13:50
Малко отчет за целия този период, в който не писах.
Първо отбелязах още добри резултати, след последния отчет. Но към края на лятото започнах да изпадам в доста тежки хипогликемични кризи, които леко ме поразклатиха. Няколко месеца осъзнах, че се получава следният омагьосан кръг - прием на метформинови препарати - хипогликемия - прием на въглехидрати, за да овладея положението и пак обратно. Колкото и да твърдят, че не влияят на кр. захар, ето ме - живият пример. Това е втори опит да ги приемам и двата пъти - резултатът е един и същ. Пробвах да заместя метформинът с Хром Пиколинат - отново хипоглекимии.
В следствие на всичко това отпадна силата и енергията ми, спрях всякакви тренировки за около месец и половина, в резултат - веднага се скофти положението с ТСХ - вдигна се с 3 единици! Съответно и няколко кила обратно.
Към днешна дата - положението е овладяно. Смятам, че закотвих постигнатото, което на фона на горната картинка го приемам за победа, а не за поражение. Реших следното:
- никакви лекарства и добавки за инсулиновата резистентност, ще я боря само с храна и спорт.
- ще приемам само илачите за щитовидната, плюс що - годе безвредни добавки като спирулина, селен и L тирозин
- поставям нови 3 цели.
Новото е, че благодарение на сър James Hinks, който не само не ме остави да погина млада и зелена, не само ме консултираше здраво и упорито, но и благосклонно остави едно агне живо и здраво (ех, да беше Б.Б - (да се чете като Бриджит Бардо) по - млада...:) ), но и ме запозна с едно такова сладурче - http://maximatrade.com/user_area/products/310554_.jpg (party)
И така, новите цели:
1. Да съм по - здрава (във всеки смисъл:P);
2. Да овладея инсулиновите щуротии без лекарства;
3. Да вляза в дрехи два номера по - малки от настоящите. Кила не ме интересуват! (Олекна ми страхотно от това прозрение, явно наистина с възрастта се помъдрява. :))) Ще ги гледам само като част от някаква статистика периодично, но не са цел!) Все пак и малко суета трябва да има в цялата тази работа.
Новото е - комплекси само със сладурчето - засега 12 кила, по - нататък ще видим и със собствени кила. Без кардио.
Храненето вече не е циклично - беше абсурд с хипогликемиите. Три стабилни хранения дневно - един плод на ден, месо, ядки, млечни. Открих и яйцата - ехееее:))). Също много благодаря на момичетата за чудесиите, които описвате в дневниците си и преди ми звучаха, като цитати от Фентъзи хорър примерно, но постепенно ги откривам, включвам, оценявам. Говоря за неща като годжи бери, какаови зърна, чия и пр. :)
Това е, засега. Моля, ако някой също е убеден, че мога да нормализирам инсулиновата история без лекарства, да даде едно рамо увереност. Ако не ще действам като индианец в Сибир.8-)
Успех на всички във всичко!:)
31.01.13
14:14
казано от borbena jena на 31.01.13, 13:50:
Това е, засега. Моля, ако някой също е убеден, че мога да нормализирам инсулиновата история без лекарства, да даде едно рамо увереност. Ако не ще действам като индианец в Сибир.8-)
РБД с лек превес на мазнините, с качествени и по възможност непреработени храни, без консерванти, без оцветители, без подобрители и редовно движение.
Но не е нещо ново май, нали ?
31.01.13
14:31
Не е. Но се обзверих в един момент, че ще стане без лекарствата и се поддадох. Явно съм бързала пак за нещо си...
Затова сега смирено си гушкам сладурчето и давам бавно напред.:)
30.01.14
01:36
Редно е да драсна и тук, след като вече се отворих толкова, че да пиша и по другите дневници. :))
От една година не съм променяла дозировката на л-тироксина. Това за мен е огромен напредък. Единият лоб на жлезата беше тръгнал главоломно да се стопява и непрекъснато трябваше да увеличавам милиграмите. Процесът поне засега е спрян. Други лекарства и добавки освен селен не пия. Хипоглекемии не правя, значи инсулиновата е ок. Не съм правила обременяване.
Дрехите - номер и половина по - малки.
Храна - РБД. Еднотипна през цялото това време.
Закуска: кисело мляко + кокосово масло + годжи бери (тези две са заради действието им върху щитовидната - не знам кога и къде да ги включа и затова ги хвърлям в закуската:))) + ленено семе или нещо подобно.
Обяд - бананови палачинки, или запечено сирене с орехи и глезотии от типа.
Вечеря - яйца или месо +зеленчуци.
Глезотии - плод; черен шоколад - 85 %, овесени и плодови барове. Не ям хляб и тестени неща. Нямам зареждащи или разтоварващи дни. Имала съм залитания, но те са били със сладолед или нормален шоколад.
Спорт вкъщи - пудовки + крос тренажор за свежест понякога + много ходене пеша.
Едната прогноза на един от лекарите беше, че ще си остана цял живот 120 кила и постоянно ще качвам. А другата му - че ще затъпявам. След като опровергах първото, записах второ висше, за да оборя и второто. :) Борбата продължава! :)