27.05.12
22:11
Така... нека и аз си пусна една тема за преживяната ДЕ-мотивация от миналата година насам.
Започнах да се “зарибявам” както се казва с упражнения още миналата година декември месец.Отнеха ми 3 месеца за да мога да вляза в някаква нормална форма и да мога да правя по 10-15 набирания с тесен подхват, 6-8 с широк надхват, 25 лицеви, 15 кофички ...
Де-мотивацията ми идва от там че за това време нямам почти никакво физическо развитие освен че чувствам малко повече сила.Ако се обърна към някой за да ми помогне да си спретна свястна програма с която да тренирам, всеки или ламти за пари или ми говори за хапове, метани и глупости.Останалите - чети в нета... Е да, чета в нета ама като не съм се занимавал преди и като прочета “упражнения за гръб” или “за трапец” - стоя и гледам като теле което не разбира нищо.
На кратко се “сдобих” с програма с МНОГО зор :
Ден 1 Понеделник
Набирания :
С широк надхват 4 х 6-8
С тесен надхват 4 х 6-8
С тесен подхват 4 х 6-8
Успоредни набирания 4 х 6-8
Ден 2 Сряда
Лицеви 4 х 25
Лицеви с повдигнати крака 4 х 25
Кофички 4 х 6-8 (бавни)
Ден 3 Петък
Набирания с тесен подхват 10 х 6-8
Diamond push-ups 4 х 25
Лицеви за трицепс (с прибрани до тялото ръце) - 4 х 25
Коремни - 8 х 25
И от тук почва демотивацията : Нито си имам на идея точно коя мускулна група тренирам в съответният ден, нито дали ще има някакъв ефект от тази тренировка.Едвам измолих един познат да ми помогне, ама му надух главата и вече ме е срам и взе да ми писва.Работата ми е такава че нямам никакво време за фитнес, а имам желанието да се занимавам за това мога да отделя 1-2 часа на ден да тренирам в нас.След време мога да се сдобия с уреди или да се хвана да ходя на лостовете, но просто няма какво да ме надъха...
27.05.12
22:34
До колкото разбрах имаш лост у вас така ли е (Такъв,който се закача на врата)?
Предлагам ти следната програма:
Понеделник - Гърди/Трицепс:
Лицеви опори с тежести (т.е слагаш си раница и вътре я пълниш с учебници или разни предмети) 3х10
Лицеви опори с тежести,с крака на стол/легло/канапе (по същия начин действаш с тежестите) 3х10
(Ако ходиш на лостове,добави и кофички 3х12)
Лицеви опори с тесен хват (С лакти прибрани до тялото,ако можеш повече от 10 пробвай с тежести) 3х10
Кофички на стол/маса/канапе 3х Максимум
Вторник - Гръб/Бицепс:
Набиране с широк надхват 4х6-8
Набиране с надхват 3х8-10
Набиране с надхват зад врат 3х4-6
Набиране с подхват (нормален не тесен) 3х10
Сряда - Почивка
Четвъртък - Крака/Рамо:
Клек с тежести (по същия начин - с раница) 6х10
Набирания с раменен хват 4х6-10
Лицеви опори 3х20
Хендстенд лицеви опори 3х4-6
Петък - Корем/Прасец:
За корем ти си избираш упражненията предлагам ти следните:
Коремни преси с тежести 4х12
Повдигане на краката от вис на лост 8х6
+Повдигане на пръсти с тежести(с раница) 4х10
Събота и Неделя - Почивка
Погледни си обаче и хранителният режим,защото може всичко да идва от него.Успех от мен!!!
Мнението беше редактирано от Анонимен съм, Проблем? на 27.05.12 22:36.
А имаш ли някакви дъмбели, за да тренираш рамо например. Добра идея е да правиш напади и клекове за краката в отделен ден.
27.05.12
22:41
Винаги съм предпочитал тренировките 1 2 х 1 2 х х пред 1 х 2 х 3 х х.
За хранителният режим гледам да избягвам пържени и мазни храни, газирано и т.н., но до сега повечето тренировки ми бяха по-скоро за да се сдобия с някаква сила за тренировките защото бях в отчайващо състояние...
За сега ще опитам с тренировката която ми даде, само с хенстенд лицевите ще имам проблем и ще трябва да ги заменя с нещо, докато започна с хендстенд по 1-2 минути и после практика за хендстенд лицеви.
Дъмбел и крив лост може би от следващият месец ще успея да си набавя, но не съм на 100% сигурен.
За сега имам лост в нас и мога да си правя кофички на столовете
Благодаря за бързият отговор ^^
Мнението беше редактирано от anon ymouz на 27.05.12 22:42.
27.05.12
22:48
Трикът не е само да избягваш,а и да приемаш... Отдели малко време и прочети малко статии от графата “Хранене 1О1”,защото Храненето ти е 70% от Успеха,само 30% са тренировките...
Докато се научиш да правиш хендстенд опорите вдигни набиранията на 6 серии в четвъртък :) Успех!!!
Мнението беше редактирано от Анонимен съм, Проблем? на 27.05.12 22:49.
Според мен е най-добре да си вземеш един прав лост и малко дискове(зависи колко сила имаш колко кг да си вземеш).С този лост и с лоста за набирания можеш да си спретнеш една доста добра домашна програма.Единствените мускули,за които евентуално няма да има разнообразие от упражнения ,ще са гърдите,но с малко желание може да се измисли и за тях нещо.
27.05.12
23:11
казано от Анонимен съм, Проблем? на 27.05.12, 22:48:
Трикът не е само да избягваш,а и да приемаш... Отдели малко време и прочети малко статии от графата “Хранене 1О1”,защото Храненето ти е 70% от Успеха,само 30% са тренировките...
Докато се научиш да правиш хендстенд опорите вдигни набиранията на 6 серии в четвъртък :) Успех!!!
На кратко храненето при мен - Сутрин 2 яйца + филийка хляб и кисело мляко с мед.Ако съм на работа - пропускам яйцата тъй като няма от къде да си взема и удрям по-голяма доза мед.По-късно през деня - сирене, на обяд хапвам я картофче, я ориз и т.н.
Следобед когато съм на работа ( от 15:30 до 00:00) ми е най-тегаво тъй като храненето ми се разбърква и си взимам 0.500 кг извара и си правя “шейк” с пакетче “Степ” в блендер - става идеално, на 100 грама имам по 13-14 гр протеин.
Вечер - месце.Пилешко, телешко, свинско пак с картофче, оризче или някоя друга бобена култура.
Преди тренировка хапвам яйца или риба, може да ударя и 1 кафе да се събудя, а след нея тичам до една скара-бира до нас и грабвам 1 пилешка пържола (250 гр.) + картофена салата и айрянче - това по закон всеки път :)
За уреди не бързам, ще гледам да наблягам на повече серии с по-малко повторения, пък след време и уредите ще дойдат :)