28.05.12
11:55
Здравейте,
**** (Модерация: Забранени медикаменти в BB-Team не се обсъждат!)
Ще изброя и видовете тренировка, както и ще обясня по-долу на какво наблягам. Трябва ми съвет кое да променя като серии или евентуално някое друго важно упражнение, което със сигурност изпускам:
Ден 1 - гърди + предно рамо
Ден 2 - бокс/тичане
Ден 3 - бицепс + трицепс + предмишница
Ден 4 - бокс /тичане
Ден 5 - гръб + задно рамо
Ден 6 - тичане /почивка
Ден 7 - тичане / почивка
Крака не правя главно заради бокса и тичането, но мисля да започна клекове с леки килограми, да не ме избие на задник. Също при упражненията за гръб съм изолирал тягата, която също мисля да започна да правя с леки килограми. Колкото са и полезни, толкова са и общашки тези упражнения и шанса да се “счупиш” е доста голям
Ще се опитам и да изброя упражненията, които правя в тези 3 дни:
гърди + предно рамо:
1-во лежанка 4 серии по 8 повторения с 80/90 килограма.
2-ро лежанка 45° с дъмбели 4 серии по 8 повторения с 30 кг на дъмбел.
3-то лежанка 45° с дъмбели 4 серии по 8 повторения - флайс с 20 кг на дъмбел.
4-то пулоувър с дъмбел 35 кг 4 серии по 8 повторения.
5-то раменна преса с дъмбели по 15 кг - 4 серии по 8 повторения.
6-то повдигане на ръцете напред с дъмбели по 10-15 кг. - 4 серии по 8 повторения
7-мо вертолет с 30-35 кг - 4 серии по 8 повторения.
бицепс + трицепс + предмишница
1-во бицепсово сгъване с прав лост 40 кг - 4 серии по 8 повторения.
2-ро бицепсово сгъване с дъмбел 15-17 кг на скрипец.
3-то бицепсово сгъване на лежанка 45° с дъмбели по 12-15 кг - 4 серии по 8 повторения.
4-то изтласкване на щанга от лег с 60 кг - 4 серии по 8 повторения.
5-то (прилича на гребането с дъмбел) разпъване на ръката назад с дъмбел 10-12 кг - 4х8.
6-то разгъване на скрипец 4х8.
7-мо предмишници с лост зад гърба.
гръб + задно рамо
1-во набирания 4х5-10. Явно като малък не съм се набирал и тези 115 кила си ми тежат, но като влезна в цикъл мисля да увелича сериите.
2-ро гръбни преси - 4х15
3-то придърпване на вертикален скрипец зад врат 4х8 с 70 кг.
4-то гребане с дъмбел 4х8 с 35-40 кг.
5-то повдигане на щанга за трапец - 4х8 с 100 кг.
Общо взето е това, като както написах по-горе мисля да добавя тяга и клек с леки килограми.
Благодаря предварително.
Поздрави.
п.с. има доста цензура в началото и малко може да не се разбира, но на долу се хваща смисъла :D
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 28.05.12 16:11.
Ти хубаво бокс искаш да тренираш,ама силовите тренировки къде са?С тази билдърска програма хич не се връзват двете неща...
28.05.12
16:12
Какво значи ‘тичане / почивка’? Това тичане ли е или почивен ден?
Цензура има и ще има, правилата на форума важат неизменно за всички.
28.05.12
16:14
казано от Киро Компота на 28.05.12, 11:55:
Трябва ми съвет кое да променя
Всичко ;)
Желязко ти го е казал много добре :)
казано от Киро Компота на 28.05.12, 11:55:
2-ро бицепсово сгъване с дъмбел 15-17 кг на скрипец...
Това как се прави - хем с дъмбел, хем на скрипец? :D
28.05.12
17:05
Обърках му името, имах предвид скотово... За бокса не ми трябват силови, справям си се и без тях. Под почивка/тичане имам предвид, че някой път или не мога или нямам сили и съответно правя почивка :)
Да, трябва да промениш всичко.
При бойните спортове правилното нанасяне на удар /ръка, крак, лакти, колена и т.н/ е главен фактор. За да стане това, трябва да научиш тялото си да работи като едно цяло.
Чрез горенаписаното имам предвид, че да си добър в това, което правиш /бокс/, трябва да тренираш по нужните методики за целта, а билдърския начин не е най-удачен. Една билдърска програма противоречи на целите на един боксьор, т.е - тренираш мускулните групи отделно...а това не учи тялото ти да работи като един голям мускул.
Силово-кондиционни тренировки трябва да правиш след като смяташ да тренираш боен спорт. С базови, многоставни упражнения и не само. Максимална сила, експловизвна сила, силова издръжливост и ред ред други качества, които би трябвало да развиваш чрез определени методики. Тренировки, които тренират и нервната система по особен начин. С две думи - гръб + задно рамо, гърди+предно рамо, ръце и т.н...така няма да стане.
Мисля, че трябва да поговориш с треньора си по тази тема, а ако тренираш без такъв - има едни други форуми специално за тази цел.
Мнението беше редактирано от Ко Ша Ям на 31.05.12 14:41.
Нещата които ти казаха по-горе + включи някаква разновидност на клек и тяга. Без тях не става. Два-три седмично тренировки с тежести са ти предостатъчни, тренираш сериозно бокс.
31.05.12
17:00
Мерси за изчерпателните отговори. Аз бокс ( в случая е кик бокс) тренирам с цел раздвижване, тъй като от фитнеса съм вдървен много. Правя разлика преди като тренирах и не дигах и сега като блъскам, съм доста по-тромав. Но пък съм по готин хахаха, шегата на страна, но искам да се оформя още малко преди да започна някаква програма за бързина, сила и издръжливост. Пробвах, но не ми допадна - визуално. Бях доста по-отпуснат, но на този етап искам да изградя една по-голяма “основа”. Даже вече тичам повече, от колкото да тренирам бокс. Като постигна това, към което се стремя, мисля да опитам отново да завъртя начина на тренировки и да зачестя бокса.
01.06.12
15:20
казано от Киро Компота на 31.05.12, 17:00:
искам да се оформя още малко преди да започна някаква програма за бързина, сила и издръжливост. Пробвах, но не ми допадна - визуално.
Ще ти е по-трудно.
Явно си пробвал неподходяща схема ;)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 01.06.12 15:20.