Към хапването:
22:00 - бял ориз на фурна със свинско месо и салата от домат и краставица
казано от Весито Г на 29.05.12, 20:59:
Тренировка:
30мин колело
придърпване на долен скрипец към корем - 4х15 с 15кг и 1х15 с 20кг
придърпване на горен скрипец пред гърди - 4х15 с 15кг
придърпване на горен скрипец зад врат - 1х15 с 15кг и 2х15 с 25кг
бицепсово сгъване с дъмбели - 3х20 с 4кг
скотово сгъване - 4х15 с 4кг
упражнение за страничната част на корема(накланяне встрани) - 3х15 с 10кг
бягане на пътека - 5 мин
Много ти е началното кардио..прави 10-15 мин в началото и в края около 20 примерно.. няма нужда от цели 30 мин в началото. Може и в отделен ден да правиш повече кардио, за да не натоварваш толкова сърцето преди силова тренировка.
Добрем. Днес примерно имам само кардио, така че в другите дни може да го намаля. Днес за закуска:
-едно мляко Активиа
Вчера:
13:00 - шепа печена соя
17:00 - 1 филия с лютеница и към 50г царевица
19:00 - тренировка (1 напитка с 1000мг Л-карнитин)
22:00 - 1 купа леща със салата от домат и краставица с половин филийка хляб
23:30 - 50г фъстъци с шоколад
Тренировка:
кардио - кръгове:
-10 мин. колело
-10 мин. степер
-10 мин. пътека
Общо 3 пъти с 10 мин. почивка между кръговете
3 кръга по 30 минути така ли ? Това прави 90 минутна тренировка .. за толкова голяма тренировка ти е нужно количество храна 5 пъти повече от твоята :) ЯЖ !!!!!! (devil) :D
То зависи и с каква интензивност ги е правила... ако е като някои които го правят с темпо в което могат да четат списание или книга....
казано от NeDD на 31.05.12, 15:47:
То зависи и с каква интензивност ги е правила... ако е като някои които го правят с темпо в което могат да четат списание или книга....
Е да прав си,но с каквато и интензивност да го е правила храната пак е малко ... Тя в нетренировъчни дни ако яде толкова храна сигурно ще поддържа кг,а дори и вероятно да сваля
Сметнете вие интензивността на тренировката ми, на пътеката за 10 минути минах километър и почти половина. Смятам че се движих бързичко навсякъде. А Вики интересно ми е ти по колко точно смяташ, че трябва да ям?
31.05.12
15:59
Километър и половина се ходи за толкова бе. :)
Разгледай дневниците на момичетата,има 10000.При положение че тренираш близо час на ден то трябва да приемаш по около 2000 ккал за да поддържаш кг и като извадиш 300-400 за да сваляш това прави 1600-1700 ккал а твоите са около 1000 не знам даже дали имат 1000.Прави си сметката ;)
Тедо, може да се ходи ако си висок 1.90. Аз съм 1.60. Вики, ако твоя метаболизъм е толкова бърз, че докато хапнеш нещо, след половин час го изхождаш си е твоя работа. Това с калориите е строго индивидуално. Аз най-добре знам как се чувствам и от колко храна се нуждая. Това, че ти можеш да приемаш по 2000 калории на ден и да сваляш, не значи че го може всяка жена. Ти си прави сметката. ;)
31.05.12
16:20
Успех със всичко!
Адаш, хората ти дават съвети, няма нужда от заяждане, но ти нищо не попиваш.....и с тая Активия...не знам колко здравословно ти е храненето, а гледам че целиш да се храниш здравословно, освен спортуването.
Кой се заяжда, адаш? Изказвам мнение. Колкото до здравословното... трудно ми е да се лиша от всичко вкусно, което обичам да си хапвам, особено след като спрях цигарите преди няколко дни.
Да си се замисляла, че метаболизма ти е кофти, заради начина ти на хранене?
казано от Петко К на 31.05.12, 16:44:
Да си се замисляла, че метаболизма ти е кофти, заради начина ти на хранене?
По-конкретно?
Малко калории от некачествена храна = бавен метаболизъм и нарушени хормони.
Защо всеки,който започне да отслабва и постига или не постига желаните резултати се оправдава с бавния си метаболизъм за Бога !? (headbang)
казано от Весито Г на 31.05.12, 15:55:
Сметнете вие интензивността на тренировката ми, на пътеката за 10 минути минах километър и почти половина. Смятам че се движих бързичко навсякъде. А Вики интересно ми е ти по колко точно смяташ, че трябва да ям?
2.5км за 10 мин ;) е добре, ама не на пътека, а навън, на стадион, да ти се натовари всичко ;)
Сметнете вие интензивността на тренировката ми, на пътеката за 10 минути минах километър и почти половина. Смятам че се движих бързичко навсякъде.
Бавно е .. 1км се минава средно за 4мин-4 мин и малко .. При мен е така, вярвам и при повечето /дори и по-добре ;д / .. Не бързай да се оправдаваш с височина, тегло - висока съм колкото теб и съм повече кг. от теб.
Не се заяждай с хората, които се мъчат да ти помогнат.. Още ми е чудно как не са се отказали ..
Към Вики: Защо реши, че няма резултати? ;)
Към останалите: Бягайте който, колкото и както може. Аз толкова мога и толкова бягам. Доволна съм от бягането си, защото преди от 10 стъпала оставах без въздух. Когато мога по-бързо да мина километър и половина специално ще се похваля на всички лекоатлети в сайта. За пореден път казвам, че с никого не се заяждам. На никого не се моля да чете или да ми помага. Смятам че всеки един от вас ми пише по собствено желание. Аз съм щастлива, че се получават дискусии. Ако има недоволни, горе вдясно е “хикса”.
31.05.12
20:54
казано от Иванова на 31.05.12, 18:50:
Сметнете вие интензивността на тренировката ми, на пътеката за 10 минути минах километър и почти половина. Смятам че се движих бързичко навсякъде.
Бавно е .. 1км се минава средно за 4мин-4 мин и малко .. При мен е така, вярвам и при повечето /дори и по-добре ;д / .. Не бързай да се оправдаваш с височина, тегло - висока съм колкото теб и съм повече кг. от теб.
Не се заяждай с хората, които се мъчат да ти помогнат.. Още ми е чудно как не са се отказали ..
.. рядко пиша тук, та както се казва - без да искам да засегна някого:
- момичето пише, че прави кардио - всички се метнахте да обяснявате, че било бавно... все пак е третото от 20 мин преди това;
- кардиото не е състезание на 1 км;
- 4 мин на километър нормална скорост..:-) мда може.. за Даниела Йорданова... с рекорд на 5500 м от 19:40 мин, което е около 3.40 мин на км, та може би 4 мин на км за нея е нормално../ или пък не, защото втората на 5500 го е взела с темпо за 4 мин на км/
- James някъде даваше benchmark за 5 км за 20 мин..за мъже.. не че нещо ама надали 20 % от този форум можем да го покрием...;
- аз “подтичвам” на пътечката.. в това темпо не мога да изкарам повече от 2 км... и не се считам че съм мега ънфит.. а и бягам към 2-3 км сравнително редовно;
- в темата за run 5 k, само един се е похвалил за темпо под 20 мин; а там има и сериозни атлети; Puppy при 25:45 за 5 км, по скромната ми преценка 2.5 км ще ти се “удадат” за поне 12 и нещо минути/което е супер резултат според мен/; та 2.5 км за 10 мин.. хм - Ilstrong - който е моят бенчмарк за бягане прави 1600 м за 6:38 при енимала, което е към 14.48 км в час; 2.5 км за 10 мин си е 15 км в час... та помисли си пак;
- никого /освен себе си/ не съм виждал да тича с 15 км/час /4 мин на км/ на пътечката във фитнеса, а ходя там почти всеки ден... всъщност, въпреки че пътечката има претенции да е професионална, това е максималната и скорост мисля.. /или беше 16 км/
- моля Ви спрете с тия схеми - аз вдигам 200 на лежанка, правя тяга 300, малко ми остава да клекна с 350 и т.н... не че няма такива хора, но те мисля са под 1% от всички нас - така че keep it real ,a ? - “bb-team.org - фитнес и здравословен начин на живот”, не е олимпийски надежди и форум само за машини ;
- 1.5 км за 10 мин всъщност е 9 км в час и не Тедо, това не е нормална скорост на ходене... нормалната е към 5-6.. т.е. към 15-16 мин за 1.5 км; за някого това е доста добро темпо..- дали е така или не е, може според мен да каже най-добре пулса - та в този ред на мисли, не бързай да иронизираш;
- интервалното кардио се прави при високо темпо 85-95 % МСЧ - да така е, но то е интервално, а не 10 минутно;
- от това което са ми казвали 10 мин при 55-70 % МСЧ , са за предпочитане пред 10 мин 75-90 % МСЧ при цел сваляне на мазнини; или поне така съм разбрал/чел ... не знам дали е вярно - в момента експериментирам върху себе си ,в този контекст не съм виждал билдър да бяга на пътечка, но пък съм виждал доста да ходят;
- Славко и Boby_ бяха захванали леко странично някакъв спор в дневника на Puppy относно екстремните кардио тренировки и вредата им върху сърцето, Boby беше цитирал и източници,които изглеждаха надеждни; лошото е че като чели се спречкаха, без реално да се заформи дискусия по-въпроса; изводите може би щяха да са интересни;
- Вики, доста хора /включително и Весито, включително и аз/ са писали, че са водили нездравословен начин на живот, който може би е довел до бавен метаболизъм и влошена инсулинова чувствителност - та в резултат - може би имат бавен метаболизъм и констатацията не бива да предизвиква у нас facepalm пристъпи;
.. и накрая към Веси - в случай че нямаш за цел да бягаш 5 км за време примерно, то ако те измъчва много бягането, можеш да го замениш с ходене - намали скоростта на пътечката на примерно 5-6 км в час, но увеличи наклона за да компенсираш намаленото натоварване - така хем ще вдигнеш пулса като при бягане, хем ще щадиш колене и глезени; колкоро до съветите относно храненето най-вече - според мен имат резон, предложението да видиш другите дамски дневници е добро;
дълго стана - извинявам се; отново не искам да обидя никого, освен може би себе си че изписах толкова глупости!
Поздрави
казано от Весито Г на 31.05.12, 20:30:
Към Вики: Защо реши, че няма резултати? ;)
.
Прочети отново това,което съм написала... Пише постигат или не постигат резултати.Не съм казала че не си постигнала ;)
Петър Кетeнев, 4 мин/км си е абсолютно нормална скорост ;) .. Аз също до скоро водих нездравословен начин на живот, ще ти спестя информацията колко много кг. съм ..
http://prikachi.com/images/584/4838584a.jpg
http://www.prikachi.com/images/624/4838624X.jpg
За днес:
13:00 - купа леща с десетина маслини и 1домат, филийка хляб
15:00 - шепа печена соя
15:30 - десертче с млечен крем и мед
18:00 - тренировка
20:00 - протеин с мляко
22:00 - купа леща с филия хляб
Тренировка:
трицепсово разгъване на горен скрипец - 3х10 с 15кг
упражнение за трицепс с дъмбел зад главата - 3х10 с 7,5кг
сгъване от лег с EZ лост за трицепс - 4х10 с 10кг
350 коремни преси
80 повдигания на краката от вис
накланяния встрани за страничната част на корема - 3х15 с 10кг
упражнение на машина(повдигане на краката с тежест) - 3х20 с 15кг
повдигане на пръсти за прасец на машина
01.06.12
09:48
казано от Иванова на 31.05.12, 23:08:
Петър Кетeнев, 4 мин/км си е абсолютно нормална скорост ;) .. Аз също до скоро водих нездравословен начин на живот, ще ти спестя информацията колко много кг. съм ..
http://prikachi.com/images/584/4838584a.jpg
http://www.prikachi.com/images/624/4838624X.jpg
Ето за това избягвам да пиша по форуми.. човек влиза в някакви безумно глупави спорове с радиото...както и да е -
извинявам се аз офтопик-а:
Госпожо Иванова, не виждам как факта, че Вие бягате със скорост 4 мин на км, доказва тезата, че 4 мин/км е нормална скорост?
Доказва само, че Вие бягате много добре - браво, поздравления с !/ не не е сарказъм, искрено се радвам /
Сега може би аз трябва да Ви дам линк как Inis при 63 кг дърпа 190 кг тяга и да кажа, че е нормално жена да дърпа 180-190 кг и който не може да ги дърпа, да не дава “акъл” по форуми ? Съжалявам, но това че можеш нещо, не означава, че е нормално за всички. Ще се пробвам да защитя моята теза с оскъдните факти, които давате за себе си :
- дори и при Вашия пример се вижда, че при 50 % от случаите Вие или бягате с темпо много над 4 км/мин или бягате само 1 км; както казах кардио-то не е състезание на 1 км /от 2 примера в единия бягате 1 км, в другия 2, като само 1 ния километър е под 4мин/км - т.е. имате страхотно темпо, но то не е нормално, дайте си статистиката за 30 мин бягане -10 мин колело, 10 мин кростренажор,10 мин пътечка от поста на Веси/
- използвайки оскъдната информация от картинката, успявам да заключа, че това е форума на Nike+ Running; защо не цитирате някои факти оттам ? - ето например в този форум има “предизвикателства” и едно от тях е “Най-бързите 5к за 2012”, в това предизвикателство от 404 човека , 58 слизат под темпото 4 мин/км /20 мин за 5 км/.. - Вашият прочит на този факт - 4 мин/км е нормална скорост; моят прочит:
- във форум за бегачи
- организиран от един от най-големите прозиводители на спортна екипировка
- фаворизиращи бягането като спорт /участниците в този форум или са закупили екипировка Nike +, или електроника- гривни ала бала, или софтуер, или и 3-те/
- с участници от цял свят
- записали се в предизвикателство за най-бързо преодоляване на 5 км
- само 10% успяват да слязат до или под Вашето нормално темпо от 4 мин/км /да не говорим, че по картинките от профилите успях да проброя само 6 жени от тези 58 състезателя/
...
Съжалявам, но това е доста далече от моите представи за нормално.
В този ред на мисли - поздравления за добрите Ви бягания, но пробвали ли сте колко набирания и лицеви опори можете да направите в серия или за време?
Може би сте изпаднали в една крайност, пренебрегвайки останалите дисциплини?
Поздрави и успех!
Аз километър го минавам за десетина минути. За ходене става въпрос де :)
казано от Весито Г на 31.05.12, 23:10:
Тренировка:
трицепсово разгъване на горен скрипец - 3х10 с 15кг
упражнение за трицепс с дъмбел зад главата - 3х10 с 7,5кг
сгъване от лег с EZ лост за трицепс - 4х10 с 10кг
350 коремни преси
80 повдигания на краката от вис
накланяния встрани за страничната част на корема - 3х15 с 10кг
упражнение на машина(повдигане на краката с тежест) - 3х20 с 15кг
повдигане на пръсти за прасец на машина
Защо си отделила цяла тренировка само за трицепса? Готвиш се за състезание по културизъм или какво?
350 коремни преси са загуба на време и увеличават риска от травми в кръста.
Както и да тренираш обаче, тия десертчета, дето ядеш всеки ден, както и липсата на качествена храна, ще те спъват.
Петко, ти другите 5 упражнения след трицепса не ги ли видя? За трицепса тренирам повечко, защото ръцете са ми проблемни. Колкото до сладкото - от днес го спирам за известно време. Коремните преси ги разпределих в цялата тренировка, а не наведнъж и проблема с кръста нямам. Храната ми е до толкова качествена до колкото мога да си позволя. :)
Видях ги.
Както и да е, и аз спирам да пиша повече в тоя дневник.
Мнението беше редактирано от Петко К на 01.06.12 12:40.
Казвам това, което мисля. Не мога да разбера защо ми се обиждате. Като сте толкова убедени в нещо, което казвате, поне се обосновете, за да мога и аз да ви повярвам. Минавате от тука, хвърляте по някой коментар без даже да четете нагоре и много велики вече. Един не дойде и не каза нещо умно, което да обясни и каже защо е така. Ама нищо, нали сте инженери, счетоводители, икономисти и пр. и сте от 6 месеца тук, аз баламата как си позволих въобще да се регистрирам. ;)
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
То на теб човек колко пъти да ти обяснява хаха... те хората ако ще и преди 100години да са се регистрирали ти пак не вярваш.
Ние да се обиждаме? :D
Това, че ТИ приемаш всеки коментар за обида си е твой проблем. Това, че те мързи да четеш в сайта (всичко, дето ти го казваме си е обяснено подробно) и си на контра на всеки, който ти даде съвет, също е твой проблем. Това на какво и кого вярваш не е наш проблем.
Мога много неща да ти обясна, но предпочитам да си ползвам времето за нещо полезно и за което ще си струват усилията.
Оправяй се сама.
Към Петър Кетенев: Понеже и аз съм г-ца Иванови си викам, да се искажа по въпроса. :D
Нито съм лекоатлетка, нито претендирам да бягам много, иска ми се да съм по-бърза и работя по въпроса.
В никакъв случай, обаче не смятам, че 4 минути на километър е постижимо време само за лекоатлети, те сигурно и по-бързо бягат завалиите.
Ако искам да постигна резултатът 5км за 21-22 минути, значи трябва да бягам 1км за около 4:30минути.
Да не говорим, че в спорта, който практикувам, жените атлети са отбелязали времена 18:30-19:00. Има и такива като мен с по 25:00, но надали са кой знае колко доволни от себе си.
Всички тези жени на долната снимка са или гимнастички, ръгбитски, волейболистки и т.н.
Специално тази снимка е от 2010 година Кросфит Игрите, комплекса мисля беше 1.600м бягане + 40 набирания + 40 суинга и пак 1600м и т.н. както и да е, не е важно, ТА на този комплекс една англичанка издуха всички тези мацки. Правиха и интервю и я питаха какъв спорт е тренирала, защо бяга толкова бързо и тя каза, че е започнала да бяга заради Кросфита, с който се занимава от година и половина, преди това тренировките и са били различни.
01.06.12
13:04
Само не мога да разбера кой ти е препоръчал дневника ... :D Ужас (puke)
Оф нямам думи вече .... И аз така реагирах отначало.. мразех всички които се опитваха да ми помогнат и съжалявах че съм се регистрирала дори исках да си трия дневника ... но сега нещата се промениха след като промених хранителния и тренировъчния си режим и въобще цялата си психика .. Сега ОБОЖАВАМ ТОЗИ САЙТ И ХОРАТА ТУК !
И да допълня : Мисля,че не трябва да търсиш вината у другите хора,че не ти дават “точните” за теб съвети и не ти казват това,което искаш да чуеш а то може би е “ДААА СТРАХОТЕН РЕЖИМ.Браво” , а ПЪРВО потърси вината у себе си.. замисли се.1000 човека ти казват едни и същи неща, а ти никой не слушаш.. не мисля че причината е в другите ;)
Мнението беше редактирано от Вики на 01.06.12 13:16.
Проблема е, че някой пише изобщо в тези дневници.
Вместо тези хора да се хванат да попрочетат тва-онова те чакат някой да изкоментира, че и се засягат след това.
Как па не видях един дневник на новодошъл особено начинаещ, който да си задава въпроси и да се опитва и сам да си ги отговаря... значи нещо вътре се върти и има желание за промяна.
Те дори и въпроси не си задават някои, дай ей така нещо да попълвам... ЛЕКСИКОН си купи по-добре, ако знаете какво е...
01.06.12
13:31
казано от Весито Г на 01.06.12, 12:51:
Минавате от тука, хвърляте по някой коментар без даже да четете нагоре и много велики вече. Един не дойде и не каза нещо умно, което да обясни и каже защо е така. Ама нищо, нали сте инженери, счетоводители, икономисти и пр. и сте от 6 месеца тук, аз баламата как си позволих въобще да се регистрирам. ;)
За какво да пишем? Защото ти приемаш съвети ли?
Получи съвети от хора, чийто тренировъчен опит е сравним с твоята възраст! Ама не, какво ли разбират те, нали?
Получи и съвети от хора, които се връщат от там, за където ТИ уверено си се запътила! Те ти говорят глупости, естествено, ти знаеш по-добре как стават нещата... нали?
Поне 5-6 човека тук са отделили от времето си, за да четат подробно дневника ти, да помислят над желанията ти и да ти дадат насоки. В замяна получават оценка, че не са казали нищо умно и че се правят на велики, защото регистрирани преди теб в BB-Team.
Възпитанието ми и уважението ми към форума не позволяват да напиша буквално това, което трябва да бъде финал на мнението ми.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.06.12 13:40.
Хахах. И ето всичко групово пак скачат на бой. Не намеквам, че някой е тъп или подобно, а просто казвам, че ми подхвърляте някакви неща и дори не се обосновавате. Все едно да ви кажа, че Земята е плоска. И какво? Вярвате ли? Казвате ми “некачествена храна”. Еми аз не съм медиум. Кажи какво е качествена храна. Кольо, за къде уверено съм се запътила не разбрах? Вики, никого не мразя и не съм тук за одобрение. Тук съм за дискусии, разговори, обсъждания и пр. А вие като ви кажа “Това не мисля, че е така” и се цупите и спирате да пишете в дневника и ми казвате да се оправям сама. Не знам от слабохарактерност или от мързел ама явно изобщо не ви се говори с мен. Вие си знаете. Хора, които нямат проблем с това да имам различно мнение о тяхното и да обсъдим фактите, за да стигнем до извод чие е вярното са добре дошли. :))