Прасец?

07.07.05
12:00

На кои упражнения да наблегна и възможно колко най-често да правя за да ускоря максимално растежа на прасците?

07.07.05
12:22

повдигане на щанга на раменете5/15-20
от лег преса-10/15-20
повдигане от сед с щанга на бедрата-10/15-20
повдигане на партнюр на кръста -10/20-25

2пъти в седмицата е достатъчно според мене

07.07.05
14:55

При мен пък колкото повече го тренирам толкова повече расте. Затова пробвай 4-5 пъти в седмицата, няма да го претренираш. Упражненията са стандартните, които ги има на сайта. Като си във вас и няма какво да правиш също го тренирай като се повдигаш на пръсти и се стараеш контракцията да е пълна. Повторенията според мен не трябва да са по-малко от 15-20.

07.07.05
16:41

имах период дето бях наблегнал на прасците и бях стигнал до щанга на раменете 115кг само че те отказваха да растат и това е...само ме смазваха тея 115кг...

мисля да почна да правя през ден прасец...

1 упражение достатъчно ли е ?
защото в мойта зала нямам голям избор..

12.07.05
01:18

[quote author=“vanisher”]имах период дето бях наблегнал на прасците и бях стигнал до щанга на раменете 115кг само че те отказваха да растат и това е...само ме смазваха тея 115кг...

мисля да почна да правя през ден прасец...

1 упражение достатъчно ли е ?
защото в мойта зала нямам голям избор..

И аз има “кофти” прасци, не че сега са кой знае какво, но определено имат повече релеф и маса.

Методиката ми беше яко вдигане на пръсти и СТЪПВАНЕ ПРЕЗ ПРЪСТИ напред и назад. Незнам как ти звучи и дали ще го опитваш, но... ако желаеш. Съчетано с СТРЕЧИНГ. Продължително време.

Ефекта беше просто яко развиване на мускула, много по добра... един вид чувствителност, взривност и т.н.

До сега бях опитвал доста неща. Разни машини по зали, бягане и т.н. , но нищо не ми даде сериозен резултат.

Най-важното е упоритост.

Успех.

п.п. И да не забравяме, че ГЕНА играе яко.
:)

12.07.05
10:59

Ванишър Бате, всичко е ген при прасеца!
Но все пак - максимум 3 упражнения, с по 15 тежки повторения и разтягане в паузите!
Два пъти седмично ги тренирай ударно!
Тичай след товая на пръсти по Герена и смяам че ще има лек ефект! Ноп прасци като на Майк Матарацо се правят доста трудно и с доста ..... хех, Синтол ....
Но 45-46 санта са достижими лесно и ти пожелавам успеех ;)

13.07.05
21:09

за моите прасци нямам думи много са малки просто сам доста висок и изглежда че крака ми е супер маршав и все пак някои ще предложили и други упражнения за прасците

Аз правя като Христомир - 3 серии седнал на калф машина, после 4 серии прав пак на калф машина. Може и дроп серии да вкараш на двете.

WO

13.07.05
21:57

[quote author=“manson”]Аз правя като Христомир - 3 серии седнал на калф машина, после 4 серии седнал на калф машина. Може и дроб серии да вкараш на двете.

manson, и после още 2 серии на калф машина, ама седнал
:lol:  :lol:

Хахахах. Грешка, сори! 3 седнал, после 4 прав имах предвид  :oops:

П.П. Аз мах и дроБ серии съм написал, ама както и да е. Днеска ми е замаяно нещо  :P

SH

14.07.05
00:07

на мен ми порасна със бя санта няма да казвам че няма да повярвате :-) но опражненията бяха точно 2 повдигане с щанга на раменете и магарешко повдигане май се казваше ...

14.07.05
15:34

Може и да се смеете, ама катерене на стълби, през стъпало.
Аз това го правя вместо кардио, щото мразя да тичам и като прекаля “прасетата” имат мускулна треска.

Аз катеря поне 25-30 етажа на ден.

ААА забравих, скачане на въже.

Тичане МН ВИСОКО НА ПРЪСТИ + някакви тежести на глезените. При мене дейстжа безотказно ( е, то това още от 7те години баскетбол са ми здрави прасците тъйче не ми се е налагало да акцентирам върху тях  :P )

27.07.05
12:50

значи да правя сутрин тичане на пръсти с тежести на краката?
не може ли а си сложа просто едни тежести и цял ден да се разхождам с тях

SH

27.07.05
13:27

по принцип прасеца си расте като другите мускули но трудно се тренира защото ахилеса поема почти цялото натоварване на прасците ! за това преди всяко упражнение и по време на всяко упражнение си стягайте прасците и гледайте да усещате максимално натоварване :-)

Ами може да пробваш и цял ден с тежести, но е малко опасно за глезените понеже ще са под перманентен стрес. Пробвай само да тичаш с тях. И нека да е с малки тежести в началото, не се увличай - първоначално изглежда лесно, но ефекта се усеща кум 20-30 мин :)
Бих ти препоръчал по кило, кило и полвина МАХ на крак.

PR

30.07.05
01:16

Прасците при мен - са слаби също - към 43-4см на фона на 69-71 бедро
...бяха и по-зле - 40см !
натиснах ги със 4 серий по 15-19 повторения бавно спускане и изправяне на пръсти от прага на банята ми - 5-7 см
стъпвам на пръсти на края му , изправям нагоре бавно - после пускам бавно надоло .... ама бавно - 15 до 19 пъти в 4 серии !

първите дни не можеx дори и легнал да стоя от треска - за ходене и дума не може да става :)

2-3 пъти в седмицата макс ,за 2 месеца ми даде 2-3 санта там :)
е бях качил и доста килца де ...

правил съм и глупости 270-300 кила за прасец - освен ,че те мачка и се клатиш - ефект нямаше !

със собствено тегло и чисто изпълнение - това работи при мен !

30.07.05
01:33

на калф машината прав качих на 130кг 8 повторения и пак така...леко май вече се вижда че има и мускул не е само кокал...ма ще видим.
а не смея да почна да тичам да не се стопя целия :)

PR

30.07.05
01:39

vanisher - пробвай това дето ти казах не гледай да е тежко ,а да има непрекъснато напрежение,пълен ход на движението и да се концентрираш в изпълнението и мускула, ако няма ефект ще те черпя :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1