03.06.12
17:28
Здравейте. Искам да попитам има ли някакъв начин да се направи квасена сметана в домашни условия? В интернет единствено за “sour cream” излиза това:
heavy cream, buttermilk, vinegar. Това се смесва и се оставя за 24 часа да престои. А какво всъщност представлява това “heavy cream и buttermilk” ? Оцета е ясен. Също така как може да се определи дали е 20-30% или повече?
Поздрави :)
тоест това е фракцията над киселото мляко, която се получава нали? И от нея после може да се избърка масло ?
Бате, нямам представа освен че в другите страни го има в магазина и е яко вкусно с мляко :)
Ако направиш, ше го изям преди да да си го подквасил, хахаха, мн по вкусно е.
Еми то се прави лесно - като се подкваси киселото мляко, това е най-леката фракция. Като стегне хубаво в хладилника се отделя с лъжица много лесно и под него е млякото.
е как е от киселото мляко ще изкараш неквасена сметана?
И въобще, не ми е ясно са кво тие квасена сметата - неквасената е
1. по-вкусна
2. вкуса и е неутрален и става за мешане във секви шейкове.
3. можеш да регулираш гъстотата и % мазнини, мешайки с мляко. в един момент с 1 ванилия се получава като течен сметанов сладолед.
Мнението беше редактирано от K K на 04.06.12 01:50.
е как- онова дето остава най-отгоре гъстото и плътното , от което се бърка масло, какво е?
Искам сметана както от магазините 20-30% с приятен вкус неутрален.
Хаха, брат, спирам да пиша да не те объркам, че никога не съм бъркал, само от магазина товаря (неквасена).
Очевидно обаче, рецептата изисква да имаш неквасена, от която да си направиш квасена. В бг неквасена няма, значи ще тр да биеш :D (grin) :D
Ако го правиш, сравни вкуса на неквасената и квасената, и виж кое радва повече.