21.05.12
16:00
И такаааа.. след като успях да използвам ВСИЧКИТЕ 8 посещения у фитнесо, а сланинките започнаха да се разреждат, се обнадеждих, че има шанс и аз да се очовеча.
И тъй като установих, че само с мислене не става, реших да пиша, какво правя и какво ям, та дано организацията потръгне по-лесно.
Та... програмата е следната - 2-3 пъти седмично зумба, 2-3 - тичане, 2-3 - упражненията на една яка мадама в тубата.
Хранене.. месо не ям от 3 години, освен риба, но напоследък усещам, че и тя нещо не ме влече, както и яйцата.
Оцелявам предимно с помощта на растителни и млечни (прясно мляко само в десерти и то рядко) във всякакви форми.
След като успешно преминавам през фаза 1 на ограничаване на вредните навици - не пуша от почти 2 месеца, дойде време на новата цел - да спра сладкото.
Стартираме при 68 килограма, височина 168.
Ииии започваме:)
Днес станах доооста късно понеже почивам, така че закуската беше пренебрегната.
1 час ютюб занимания :)
Ябълка
Супа от брюкселско зеле, моркови и картофи с 2 филии ръжен хляб.
Ябълка
2с.л. микс от тиквено семе, конопено семе, годжи бери, пчелен прашец и кисело мляко
Варен нахут със замразени зеленчуци + 2 пържени яйца.
Грейпфрут.
2с.л. нахут
Ябълка
ПП: Здравейте на всички, посещаващи това приятно местенце. Радвам се, че ви намерих :)
Темата беше редактирана от О К на 22.05.12 01:51.
Модерация: Мнение без връзка с темата!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.05.12 16:42.
21.05.12
17:15
Супер браво,че си взела в ръце ....все така за напрред!
Успех
Мнението беше редактирано от Georgi Ivanov на 21.05.12 17:16.
Като си се надъхала, давай снимки по потник и къси гащи, няма какво да те е срам, да видим за какво става въпрос, защото килограмите не винаги са еквивалент за това как изглеждаш.
Храната ТИ е ааааааааааааааа :D
Тук има вегетарианци, мисля, че може да почерпиш рецепти и информация от тях, която да ти обагати храната :)
Eхееее, то не е казано, че само на това ще карам цял ден. Докато си чакам да уври нахутеца похапвам бъркоч от ядки, сушени плодове, пчелен прашец и кисело мляко ;) Иначе хапвам сирена, млека, кашкавали.. така че, не мисля, че е толкова фатално :)
Все пак за 3 години безмесие съм се научила да ям какво ли не :) Последно се научих да си правя кълнове :)
А я кажете, какво точно е раменният пояс и къде се мери мишницата? Че нещо се оплетох.
А снимкаааа... що пък да не кача. Разрешавам да се смеете, само тихчко :P
Няма място за смях. Имаш добра структура и с повече старание след няколко месеца ще си страшна мацка.
Пожелавам ти успех!
22.05.12
09:55
Винаги може да поискаш помощ от приятел...за да те вкара във форма...Този например добре ще свърши работа ;)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 22.05.12 10:32.
Ахахааааа Животноооо :) Баш ми е драго! И как си ни разпознал само:) Нещо те нема напоследък?
22.05.12
10:32
казано от О К на 22.05.12, 10:24:
Ахахааааа Животноооо :) Баш ми е драго! И как си ни разпознал само:) Нещо те нема напоследък?
Как ше ме няма - ей ма :)
Само съм под прикритие ;)
Че ти като се познаваш с Джеймса, защо изобщо си в бб-тийм, отивай направо при него, аз съм доволна от това, което ми стори :D
Сега сериозно ( то и горното беше сериозно, де). Акцентът да е върху ханш, бедра и гръб. ( имаш късмет, че имаш талия, аз нямам(х), сега поне построих някоя друга плочка там).
Та - клекове, напади, плиета със собствена тежест и с Тежест :), суингове, изометрични клекове
- хай пулове, гребане, набирания, лицеви, раменни преси
- бягане ( комбинации от бягане + тренировки с тежести)
И мисля картинката ще стане доста приятна. Нямам против танците и упражненията на мацки в тубата, просто не смятам, че могат да променят кой знае колко цялостния изглед на тялото ти. Ще отслабнеш, но структурата, която имаш в момента ще се запази в този си вид. Мое мнение, разбира се.
22.05.12
10:53
казано от Puppy на 22.05.12, 10:45:
Че ти като се познаваш с Джеймса, защо изобщо си в бб-тийм
Тук подкрепям на 100про. За добро или лошо, поради популярността на форума, страничните шумове са в пъти повече от нужната тоналност. Ако стоиш тук, вероятността да се съсредоточаваш в незначителните подробности и да неглижираш фундаментите се увеличава - за справка голям процент от дневниците.
22.05.12
11:01
казано от Puppy на 22.05.12, 10:45:
Че ти като се познаваш с Джеймса, защо изобщо си в бб-тийм, отивай направо при него, аз съм доволна от това, което ми стори :D
Щото е софиянка - да идва директно при вас на Раковски ;)
Тамън ще видите и хубаво куче...а ако докара и Ванката ще видите какво е да си як на 50 и кусур години (muscle)
Добре дошла е, в Студентски сме обаче :)
Благодарско на всички за посрещането и насърчаването. Вече започвам да се чувствам гузна, за това, че евентуално би ми минало през главата да се откажа някъде по пътя.. а аз мразя да се чувствам гузно, така че - никакво отказване.
Относно съветите за физическото натоварване, искрено оценявам, но.. предпочитам да го карам по-кротко този път. Имам десетки опити със “сериозно” захващане с фитнес. Честно да си призная всичките провалени.. не ме влекат тези тежести.
Сами по себе си всъщност ми харесват, надъхвам се, но наскоро установих, че нещото което ме отказва е самотността на това занимание. За да се захване човек сериозно, трябва да е напълно завладян от мисълта за обеми, форми и прочие. Мен тези мисли отдавна са ми се изпарили от главата. Целта ми е просто да се чувствам добре, а това се постига с всяка една физическа дейност, стига човек да открие, какво точно го влече.
Разбрах, че нещото което ме мотивира, е да виждам, как останалите 20 човека около мен правят това, което аз си мисля че не мога. И това ме кара да продължа. Колкото и да ви се струват несериозни заниманията със зумба и разни каки из нета... аз днес имам мини вътрешно земетресение - от раменете до горната част на прасците съм като в гипсово корито. След вчерашното едночасово интернет занятие се тътря из офиса като мекотело, и сядам на стола като бременна... сещате ли се, как търсят да се подпрат преди да седнат :D И все пак, намерих сили за една зумбичка след работа :)
Да видим все пак какви съм ги свършила днес :)
10 - банан, кафе с мляко
12 - парченце баница
черен чай
15 - ябълка
16 - снощната манджа с 2 филийки ръжен лебец
20 - зумба
22 - супа с 2 филийки хляб и мариновано рибено филе
грейпфрут иии може би малко мед.. на върха на лъжичката (не е шоколад, не се брои :P)
Малко ми е обърнато количествено храненето... обаче това тепърва предстои да се бори.
23.05.12
08:33
казано от О К на 22.05.12, 23:53:
но наскоро установих, че нещото което ме отказва е самотността на това занимание. За да се захване човек сериозно, трябва да е напълно завладян от мисълта за обеми, форми и прочие. Мен тези мисли отдавна са ми се изпарили от главата.
казано от О К на 22.05.12, 23:53:
Разбрах, че нещото което ме мотивира, е да виждам, как останалите 20 човека около мен правят това, което аз си мисля че не мога.
Е, точно поради тези неща, горещо ти препоръчвам да отидеш на Тренировки на открито
- ще се срещнеш с една весела, задружна и яка група, с която най-малкото няма да усещаш скука и монотонност в тренировките. А самите тренировки ще са ти 100 пъти по-полезни от ходенето в зала ;)
Ще да я видим тая работа, мерси за съвета! Някой път ще взема да намина с кифлата, само да видя за какво иде реч, щото ми се чини, че грам от това дето се прави там няма да ми е по силите (dull)
А днес започваме със следното:
9:30 се вдигнах някъде..
Пропуснах да кажа, че пия алое от около седмица насам. Та..
Глътка алое след ставане, моткане..
Около 10:00 - банан с кисело мляко.. мислех да забъркам мюсли, ама се оказа, че било свършило :(
Кафенце с мляко на разходка с кифлата (кифлата не от тия, дето се ядат :P)
И започнахме прикачената програмка за тичане... Да ви кажа под секрет, тя се излага повече от мен, на последните 3 повторения - повече я теглих, отколкото да тичаме.. добре, че се сетих да изкарам бисквитките (giggle), но мисля, че вече ставаме 2 броя нуждаещи се от стягане..
Прибиране, къпане на кифла.. за непросветените, къпането на кифли е доста трудоемко занимание...
25 минути ютюб работи, повече не можах... (blush)
13:00 - Супа, застроена с кисело мляко, сирене и варено яйце + 2 ръжени филийки.
И отлитаме на работа :) Хубав ден и до довечера :)
Да видим, какво се случва нататък..
15:00 - Банан
16:00 - Рибена чорба с нещо като огретен с картофи, патладжани, сирене и домати и кисело мляко... не ме кефи тая рибена история.. ще я спирам май наистина..
20:30 - Останалото от огретена с едно картофено кифтье и кисело мляко.. а и едно варено яйце..
00:00 - Малко кисело мляко
Взех си разни компоненти за мюсли, какво точно - утре :)
Мнението беше редактирано от О К на 24.05.12 00:26.
Ко стана днес... :)
Нищо ново и интересно, пак се изложихме.
8:30 - ставане, алое 30мл. чаша вода
9:00 - кафе с мляко,
до 10 разходка в парка с игрови елементи. Пробвах да тичам, ама не ми се получи. Гуд фор кифла, и без това не предпочита... Вчера цял ден ме боля сводът на десния крак, а днес сутринта още не звучеше добре, така че реших да се пазя за зумбата вечерта.
чаша вода
10:00 - онзи мюсли микс.. и днес не остана време да опиша какво съм наръгала вътре, ама е мнооого вкусен (wasntme) + 100 гр. извара + 1ч.л. мед (изядох около 2/3, че трябваше да излитам на работа)
300 мл вода
13:00 - ябълка и останалото мюсли.
Черен чай - 400 мл
15:30 - огретен от тиквички, яйце, сирене и малко ориз + таратор.
300 мл вода
18:30 - кафе от машината.. демек със сухо мляко.. нот куул, ама ми се спеше зверски, а друго няма на работа..
300 мл вода
20:15 - 21:15 - зумба, кракът беше супер.. доста се поизпотихме, след това банан.
Около литър по време и след тренировката.
Ииии оттук се омазаха нещата..
22 - 1 бира,
23:30 - малко супа, филийка ръжен хляб, домат, корнишони, моцарела, риба тон консерва.. Нещо като ми се замае главата и ми пада пердето за яденето.. Май преядох, в момента е почти един часа, и нещо на преяло ми намирисва.
И за капак, ме излъгаха да изям около 1/3 бисквита, от ония - тип куки... Много ме доядя, от началото на седмицата не съм близвала друго освен около 2ч.л. мед сумарно. Цяла седмица из офиса се размятат тонове бонбони... кой имен ден, кой се дипломирал, кой се прибрал от чужбина.. аз стоически удържах фронта.. Ама.. тва да ми е за обеца.. бира след тренировка повече.. Ц! Че нещо много лесно се лъжа...
Стига за днес, че взех да се разсънвам..
Аууу забравих да си пиша течностите. Принципно пия супер малко вода, забравям, та съм решила да си я смятам и нея.. днес доста прилично количество се събра, писането явно помага..
Аде стига толкова, че стана късно..
Мнението беше редактирано от О К на 25.05.12 01:06.
9:30 - алое.
11:00 - мюсли с 1/2 ч.л. мед.
Чаша вода.
Реших да позамеря малко положението.
За протокола:
Мишница дясна - ребрата под гърдите
Предмишница дясна - шкембетооо :)
Бедрата: ляво - горе, дясно - долу
1 кило се е изгубило някъде по пътя..
14:00 - банан
300 мл
14:30 - 350 мл био кефир, около 50-60 гр био бисквитки с гречка, цвекло и моркови.
16:30 - черен чай - 400 мл
18:00 - 150 мл кефир и малко бисквитки.. доядох ги до края на вечерта.
19:00 - салата - айсберг, домат, корнишони, житни кълнове, извара + пълнозърнесто хлебче
21:30 - не са солидарни в тоя офис.. друга колежка се била оженила та отплеснах една шоколадова пуричка.
23:00 - чаша вода.
24:00 - задушени картофи с яйца и лук
Иииии... дотук с биото.. изпращахме един колега, та малко се объркаха нещата...
Прибрах се в 6.. някъде в тъмното имаше бира, ром, водка, ром, водка (н на брой тура), бира и някъде 2 шоколадови бонбона.. ииии половин ябълка в леглото..
Заключих, че вече съм твърде стара за тия неща... или недостатъчно тренирана...
Мнението беше редактирано от О К на 26.05.12 13:30.
Събуждане в 12:30 - добре че си навих алармата.
... Половин ябълка, банан, вода, алое.
13:30 - био ябълково нещо си там, пюре, компот.. знам ли какво е...
Ииии закъснявам за работа...
14:00 - черен чай 400, вода 200, 2мини кроасана с масло,
14:30 - 2 бонбона мерси.. +300 мл
17:30 - мини кроасан, таратор, зеленчуково гнездо
20:30 - 300 мл
21:30 - спаначена супа , 240 гр задушени картофи, парченце баница, кафе от машината... бонбон :P
Около 1 - остатъка от сутрешното ябълково нещо...
Физическа активност.. снощи наваксах с танци и за двата дена.. пък и бях заета активно да изтрезнявам..
Утре ще наваксвам с останалото :)
Мнението беше редактирано от О К на 27.05.12 02:26.
9:30 - ставане, алое, вода
10:00 - мюсли, ананас и отиваме на разходка :)
10:40 - 12:40 - разходка с включено тичане по програмата за 1ва седмица.
14:00 - бъркани яйца с картофи + 1 пържено, половин домат, 1 корнишон, малко “Бри”, 2 филийки ръжен хляб + парче шоколад + ананас... хм.. Мда.. права бях.. продължих с Бри-то... Ябълка...
18:30 - Сирене, домат, коринишон, 2 филийки..
21:30 - Консерва риба тон, 2 филийки.. чаша бира.. комбинацията е ужасна.. приключих (надявам се) с малко кукииииииссс :)
Мнението беше редактирано от О К на 27.05.12 22:21.
9:30 - ставане, алое, вода, банан
10:30 - кафе с мляко, разходка до 12 с включено тичане накрая по седмица едно.. открих как да накарам добитъка да тича.. с топка било много по-лесно.. следващия път ще пробваме седмица 2…
14:00 - паста с грах, сметани, кашкавали.. и не знам какво друго беше набъркала колежката + 2 бонбона.. Голям офис, приех съдбата си да не мога да откажа баш всеки грам от сладкото.. поне не съм пипала машината за сладки, с което се гордея (rock)
17:30 - брюкселско зеле с гречка и моркови - задушени... 1 бонбон...
21:30 - салата айсберг, половин домат, консерва риба тон.
Около 00:00 1 бира на разходка с кифла. И около 1 и нещо малко Бри.. успях да се сдържа за друго.. Кеффф :)
Мнението беше редактирано от О К на 29.05.12 09:58.
Около 9.. ставане, чаша вода, алое, кафе с мляко, изхождане на добитъка (да не се бърка с разхождане - успах се :() Нещо не ми се закусва.. ще ям парче баница в офиса в 12.. ко се доредя..
Не се доредих, но всъщност в 10:30 хапнах един банан.
Тука има дупка, понеже листчето с изяденото на работа остана на работа.. а не помня какво точно е било :)
Допълваме:
11:00 - 300мл
13:00 - зеленчукова супа, спаначено суфле, 2 бонбона
400 мл черен чай, 300 вода
17:00 - банан
20:15 - 21:15 - зумба, само че нещо ме заболя левия крак някъде между прасеца и ходилото.. не знам дали е схванат мускул, или нещо разтегнато, ама не можех да скачам, та не беше особено натоварено... :(
21:30 - банан
23:30 - гречка с брюкселско зеле и яйце.. и Бри, кукииии (grin)
Мнението беше редактирано от О К на 30.05.12 22:33.
29.05.12
12:17
Здравей и от мен! Прочетох всичките ти коментари и моят скромен опит ми показа, че грешиш в храненето. Това е лично мое мнение и ако е грешно предполагам ще ме поправят веднага. Първо - направила си най-важната крачка-започнала си да си водиш записки и да следиш това,с което се храниш. Второ- прекалено много сладко и “боклуци” консумираш. Защо не си купиш черен шоколад и когато ти се прияде адски много си взимаш по парченце. Не разбрах освен разходките с кучето и зумбата друго правиш ли? Важни са тренировките, с правилно хранене не става само, двете неща са много свързани. За водата.....пий много вода, пий насила дори....изпивай 250 мл непосредствено преди всяко хранене и така стомаха ти ще почувства ситост много по-рано от предвидената порция (ако така мога да се изразя) :). Яж повече белтъци-яйца, млечни храни, месо, така няма да изпитваш постоянно глад (както беше при мен). И още нещо - спри да ядеш при 80 % ситост. Надявам се да са ти помогнали съветите ми, аз също все още се уча и на ден чета по час-два теми от този и други сайтове...опитвам се да се храня що годе добре, да тренирам редовно,да забравя изрази като “мързи ме” или “днес не се чувствам добре и мога да хапна малко шоколад”. Не забравяй да си упорита и да с замисляш какво ядеш и как ти се отразява. След време ще видиш резултатите и сама ще искаш да се храниш здравословно, да тренираш и да гледаш стегнатите ти мускули как се помпат (безценно :)). Успех наистина ти пожелавам, не се отказвай! :):):)
Здравей и на теб и мерси за съветите :)
Относно тренировките, описани са в постовете 3те неща които правя засега. С тежести както вече казах засега не ми се занимава. Писах и защо.
В момента правя каквото ми е възможно и приятно. Относно порциите.. не са големи като количество.. дори вчера една колежка го отбеляза, та не е само мое мнение. Относно месото... също съм писала :) И не изпитвам постоянно глад.. Просто ям на 3-4 часа и съм ОК. С шоколада имаме напредък - ядем само бонбони от нечии събития, вече няма по 2-3 артикула от машината, било то кроасани или шоколадови десерти, така че мисля, че съм на прав път :) Черен шоколад имам също, само че, обикновено за деня има по около 2-3 рожденника, оженени, завършили, годишници, завърнали се от чужбина... та до него рядко стигам :) А какво наричаш точно боклуци, че ми стана интересно?
Мнението беше редактирано от О К на 30.05.12 09:38.
Около 9 ставане, алое.. май и вода...
9:30 - мюсли с банан + черен чай
10:45 - 12:15 - разходка с кифлата, кефе с мляко
14:00 - парче пица, айрян, 3 бонбона
17:45 - огретен(картофи, тиквички, яйца, сирене), бонбон
Тука вече усетих, че всъщност сладкото ми действа зле.. и го тъпча от лакомия... така че съвсем логично дойде моментът наистина да го спра :)
21:00 - 2 ръжени питки с лютеница и извара.
23:30 - алое
00:00 - чаша бира
От физическа активност днес почивам, ако не броим разходката, че тоя крак нещо ме смущава.
Мнението беше редактирано от О К на 31.05.12 00:35.
Ставане около 9 (мамка му, трябва да се науча да ставам по-рано, като съм от 11 на работа не остава време за разходка :() вода, алое.
9:30 - кафе с мляко, и “изхождане” на телето. Кракът нещо породължава да звучи леко минорно.. дано до довечера да се отпусне.
Не ми се яде нещо.. Ще я видим тая работа.
12:00 - парче баница, ябълка
13:00 - черен чай - 400 мл
14:30 - 3 печени чушки с доматен сос и 2 ръжени земелчета
15:00 - зелен чай - 400 мл
18:45 - баница с лютеница, черен шоколад 2 парчета
20:15 - час зумба, вода
21:30 - алое, вода
23:00 - супа картофи, моркови, тиквичка, сирене 2 филийки ръьжен хляб + малко сушени боровинки и сурово кашу
Мнението беше редактирано от О К на 31.05.12 23:51.
Ура! Станах в 8! Алое
8:30 - мюсли с извара
9:00 - 30 мин разходка, кафе с мляко
И мисля официално да открия мото-сезона... стига е спала в гаража синята гадина...
14:15 - запеканка с картофи, тиквички, сирене, кашкавал.
16:45 - банан, кафе с мляко(сухо)
18:00 - баница.. ако някой се чуди защо толкова често.. щото такова има в офиса за прегладнелите обеднели офис плъхове :) Иии един желиран бонбон :P
20:45 - рататуй
22:30 - алое
11:30 - вчерашната супа с 2 ръжени, малко ядки със сушени плодове
Вода за деня около литър.. +-.. чай по 400 мл.. 1 ли беше, 2 ли?..
Този месец успях да навъртя само 7 зумби, другия ще наваксам ;)
Гадя вече е на пътя! Облаци, махайте се! (sun)
Мнението беше редактирано от О К на 02.06.12 00:52.
Събуждане към 9… ставане към 10… и нещо.. към 11 баничка с кафеееее, кибик и хранене на гълъби и врабци..
12 мото обиколка на София по повод празника.
14:30 - фалафел + бяло фрапе
Иииии хайде на феста :)
Ох... много се обърка тоя уикенд..
Спане до обяд, разходки до след обяд, цаци, бири, картофки, царевици, бири, дъжд, бири, още дъжд, + 2 записани групи в графа “спане по концерти”.. Кой знае какво изтървам още, ама ич не ми се и напряга да се сещам :)
От днес наново...
Ставане към 11… (giggle) алое, вода
Около 12 кафе с мляко и баничка със спанак и сирене в движение из парка, разходка до 13.
15:00 - малко леща и 2 картофени кифтьета с кисело мляко, 2 бонбона
19:00 - ябълка, кафе с мляко (машинно)
21:15 - Таратор, рататуй, ръжено хлебче
00:30 - 2 пържени яйца, кашкавал, 2 ръжени филийки, доматен сос
Мнението беше редактирано от О К на 05.06.12 00:46.
04.06.12
23:08
на теб какви са ти целите,че с това хранене......до никъде няма да стигнеш
Мнението беше редактирано от Ани Василева на 04.06.12 23:23.
Ами.. при положение, че съм споменала сланинките в първите редове, както и килограми, височина и снимка по-нататък, мисля, че е ясно.. Ако ще ме караш да ям по-малко, че да отслабна, нема да стане ;)
казано от О К на 05.06.12, 00:25:
Ами.. при положение, че съм споменала сланинките в първите редове, както и килограми, височина и снимка по-нататък, мисля, че е ясно.. Ако ще ме караш да ям по-малко, че да отслабна, нема да стане ;)
По-скоро говори за качеството, а не за количеството. То е под всякаква критика, ако целта ти е отслабване.
С добро го казвам. :)
Мнението беше редактирано от Miyu на 05.06.12 00:38.
казано от О К на 05.06.12, 00:44:
Дай идея без месо :)
Надникни в дневника на Маргаритка. :)
Бих ти препоръчала да се отучиш да ядеш бързи закуски като банички. Надали е толкова страшно да си носиш домашна храна в офиса + сурови ядки. :)
05.06.12
01:02
казано от Marina на 05.06.12, 00:50:
казано от О К на 05.06.12, 00:44:
Дай идея без месо :)
Надникни в дневника на Маргаритка. :)
Бих ти препоръчала да се отучиш да ядеш бързи закуски като банички. Надали е толкова страшно да си носиш домашна храна в офиса + сурови ядки. :)
Напълно подкрепям Марина, щом осъзнаваш,че имаш мазнинки няма как с това хранене да пожънеш успехи. Никой не те кара да спреш да ядеш...просто намали количеството и едно по едно премахни нещата. Така сама ще се научиш кое е правилно и кое не.Например постави си цел от утре ще закусвам кис.мл с мюсли/пълнозърнест хляб/яйца/пълнени чушки с извара..като свикнеш с това си постави нова цел-задължително протеин с всяко хранене,много зеленчуци,месо,после между храненията сурови ядки (но не много).Така сама ще се избавиш от вредните навици. Повярвай ми никой тук не ти мисли злото,а напротив само можеш да си направиш добри изводи :) Ако не го правиш защо тогава водиш дневник? Да четем всички как всеки ден ядеш банички,пърж.картофи,цаца,бира? С най-добро сърце ти го пиша.Нито искам да съм груба,нито нищо,но ако осъзнаваш,че имаш проблем се бори с него, а не бъди контра с хората,които искат да ти помогнат :)
Ем.. баничките... са колкото да не пропускам закуска ;) Става въпрос за дните, когато не успея да стана навреме и съчетавам разходката с яденето, пък и те не са от онези мазните, а по-скоро от хрупкавите с повечко плънка :) Така че, според мен е по-добре на баничка, отколкото на глад. Или моментите, когато месечните финанси са издухани и се оцелява на фрии баница в офиса :P Иначе бъркам мюсли ;) Домашна храна се носи когато остане време за готвене, което е краааайно рядко.. И когато има какво да се сготви :) Ядки самостоятелно не ме кефи да ям, а да се насилвам мразя... Честно да ти кажа... много са ми досадни тия правила, яж това, не яж онова.. Чела съм ги, спазвала съм ги.. никъв резултат.. ако не броим убийствената досада. От едно известно време съм забелязала, че е добро това, което те кара да се чувстваш добре. В момента главно целя да преборя някои вредни навици, което знам, че ще ми се отплати в дългосрочен план. Гонене на цели от типа.. 10 кила за 2 седмици или плочки, са ми чужди. В този ред на мисли да, баничките са едно от нещата, които трябва да оправя.. но както вече споменах някъде.. първо трябва да се науча да ставам по-рано :) Всичко е навързано. Започнах да си водя този дневник, за да мога да забелязвам какво правя, което да ми помогне да променям нещата, които не правя правилно. А на Маргаритка дневника и го следя ;)
П.П.: Сега виждам комента на mesmerize.. С най-големи уважения, и като казвам това не целя да се заяждам, но от човек, който очевидно не вижда главни точки в постовете, съвети не мисля да приемам. Визирам месото. А и писания от типа “интервенция” изобщо не ми въздействат. Никой не е длъжен да ми чете дневника... Както казах, създала съм го, за да се наблюдавам. Достатъчно съм изчела на теория. Много добре знам какво трябва и какво не. Дали го правя и кога ще започна е въпрос на много неща. Оставете ме да поработя над себе си малко. Когато почувствам нужда от допълнително инфо или съвет, ще бъда повече от щастлива да го поискам. Благодаря :)
Мнението беше редактирано от О К на 05.06.12 02:05.
05.06.12
01:24
казано от О К на 05.06.12, 01:07:
Ем.. баничките... са колкото да не пропускам закуска ;) Става въпрос за дните, когато не успея да стана навреме и съчетавам разходката с яденето, пък и те не са от онези мазните, а по-скоро от хрупкавите с повечко плънка :) Така че, според мен е по-добре на баничка, отколкото на глад. Или моментите, когато месечните финанси са издухани и се оцелява на фрии баница в офиса :P Иначе бъркам мюсли ;) Домашна храна се носи когато остане време за готвене, което е краааайно рядко.. И когато има какво да се сготви :) Ядки самостоятелно не ме кефи да ям, а да се насилвам мразя... Честно да ти кажа... много са ми досадни тия правила, яж това, не яж онова.. Чела съм ги, спазвала съм ги.. никъв резултат.. ако не броим убийствената досада. От едно известно време съм забелязала, че е добро това, което те кара да се чувстваш добре. В момента главно целя да преборя някои вредни навици, което знам, че ще ми се отплати в дългосрочен план. Гонене на цели от типа.. 10 кила за 2 седмици или плочки са ми чужди. В този ред на мисли да, баничките са едно от нещата, които трябва да оправя.. но както вече споменах някъде.. първо трябва да се науча да ставам по-рано :) Всичко е навързано. Започнах да си водя този дневник, за да мога да забелязвам какво правя, което да ми помогне да променям нещата, които не правя правилно. А на Маргаритка дневника и го следя ;)
П.П.: Сега виждам комента на mesmerize.. С най-големи ужажения, и като казвам това не целя да се заяждам, но от човек, който очевидно не вижда главни точки в постовете, съвети не мисля да приемам. Визирам месото. А и писания от типа “интервенция” изобщо не ми въздействат. Никой не е длъжен да ми чете дневника... Както казах, създала съм го, за да се наблюдавам. Достатъчно съм изчела на теория. Много добре знам какво трябва и какво не. Дали го правя и кога ще започна е въпрос на много неща. Оставете ме да поработя над себе си малко. Когато почувствам нужда от допълнително инфо или съвет, ще бъда повече от щастлива да го поискам. Благодаря :)
Хубаво, просто исках да помогна с нещо. Повече няма да ти се бъркам,повярвай.Живей си живота както ти си знаеш. :)
9 ставане, алое
И после не помня точно кога, точно какво, че нямах време да записвам. Но пък дадоха париии :)
Преди това пак имаше баница.. :P, някъде около 12, щото тогава я раздават. Направих си мюсли сутринта, ама нямаше време за ядене преди работа, после го забравих... и май вече не важи.
После по някое време, може би около 18? имаше супа, тиквички на фурна с разни майонези май.. и не знам кво друго и ръжено хлебче
Вода днес почти не пих.. може би да ми се събират 500-700 мл. за деня. Е за тва се записвам... да се подсещам.
И пак имаше поводи, та пак се ядоха сладки.
Но ето първата полза от дневника.. Забелязах, че по времето по което не бях яла.. нямаше пъпки. Напоследък си хапвам.. и воала..
Време е за експеримент за потвърждение..
20 до 21 зумба
23 - брюкселско зеле с картофиии и моркови ... и чаша бира :)
Мнението беше редактирано от О К на 05.06.12 23:07.
Аз пък предпочитам глад, пред баничка.
Всъщност и аз ставам късно, даже от както си седя в нас, ставам наистина много късно....
Понякога първото ми хранене започва в към 16 часът. - http://www.bb-team.org/articles/3992_periodichno-gladuvane-intermittent-fasting
А избора на кофти храна е свързано със здравето, когато човек е здрав и се движи, с времето и визията идва като следствие.
Поздрави! :)
Мнението беше редактирано от Miyu на 05.06.12 12:36.