Бързи въглехидрати след тренировка.

Здравейте зарових се да чета една тема за Гликемичен лоудинг :
http://www.bb-team.org/articles/3627_glikemichen-louding

Където в един от коментарите на “Иван Фъртунов” се споменава , че :
“Истината е, че така наречените инсулинуви копия (spikes), които много трениращи практикуват са изключително вредни за здравето. Да не говорим, че при консумирането на храни с висок ГИ това, което натрупваме е най-вече мазнини. ОЩЕ нещо - секрецията на инсулин в организма веднагически спира действието на отделения в дадения момент Хормон на растежа. Така че моят съвет към всички трениращи е доколкото могат да избягват храни с висок ГИ и ГЛ”.

Това означава ли , че ако да речем хапвам един двоен сникерс (70грама) непосредствено след тренировка мога да си докарам диабет ? И че когато го правя не отделям хормон на растеца защото увеличавам нивото на инсулин в кръвта ? Доколкото съм информиран бързи въглехидрати след тренировка помагат за усвояването на белтъчините в организма но тук пише много кофти неща затова реших да отворя тази нова тема.
Прочетох и тук това което съм знаел досега за бързите въглехидрати под различни форми:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/29406

Благодаря предварително. Не е зле всеки спортуващ да зане за рисковете от диабет ...

Също така видях и , че белия ориз бил с висок гликемичен индекс :
http://www.edna.bg/zdravoslovno/hrani/dali-beliiat-oriz-krie-risk-ot-diabet-4626061
Това не го знаех ето и една интересна статия по въпроса.

Имам въпрос на който не намерих отговор какво означава : “инсулиногени” използва се на много места но така и не намерих точно значение. Суроватъчния протеин бил инсулиногенен :-)

Темата беше редактирана от Цветан Радуевш на 05.06.12 17:59.

05.06.12
20:13

Добре де, защо реши че хормона на растежа е толкова важен, или че като го намалиш в един момент - край?
Той се отделя в пъти повече през нощта, през деня е в мин.количестява така или иначе; и не растеш пряко от него - в Т-нейшън има повече.
Не яж продукти на сладкарската индустрия, вкл сникърс, и може да вкарваш декстроза около тренировка, в осн. период. Сникърса за да се усвоят въглехидратите се разгражда първо в стомаха, после повечето отиват в черния дроб, и чак тогава в кръвта - половин-един час след тренировка като влязат в кръвта за кво зареждане говорим?

Конкретно въпроса касае опасно ли е. Това с ориза също ме притеснява. Като се има в предвид , че в периоди на покачване на мускулна маса похапвам по една тава на ден (200 - 300 грама в сурово състояние) дали увеличавам риска от диабет. Те така го обянсяват , че според тях дори меда го увеличава защото е с висок гликемичен индекс. А аз доколкото знам по - голямото значение е дали са полизахариди или монозахариди .. в смисъл , че ако са прости захари не вдигат нивата на инсулин. Общо взето за да си оточня нещата отворих темата.

Благодаря за пояснението относно тестостерона по скоро ме интересува дали наистина е вярно ,че докато отделя инсулин тялото не може да произвежда тестостерон и това , че въглехидрата помага за усвояване на храните ?

05.06.12
20:58

За диабета е донякъде вярно. Високовъглехидратната диета има много негативи, не се проявяват при всички хора... но да, евентуално би станал инсулиново резистентен. Когато тренираш интензивно с тежести обаче, инсулиновата чувствителност се подобрява, което значително намалява този риск.

Мнението беше редактирано от Voyager на 05.06.12 20:59.

Благодаря ти :) и аз това прочетох но дори и при високо въглехидратните диети пише да се избягват храни с висок гликемичен индекс.

А някой ще ми даде ли информация относно връзката хормон на растежа - инсулин ?
И въглехидрат - усвояване на белтъчините ?

05.06.12
22:24

И тук и в нета и в Т-нейшъна е пълно с инфо.

SO

05.06.12
22:30

Задай си въпроса за какво използва организма въглехидратите и имат ли те почва у теб след трен.

Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 05.06.12 22:46.

Прочете ли ми някой конкретно двата въпроса ? Аз четох достатъчно по темата но не намерих отговори конкретно на :

Връзката хормон на растежа - инсулин ?
И въглехидрат - усвояване на белтъчините ?

SO

06.06.12
08:46

Когато хапваш въглехидрати повишаваш инсулина,а инсулина понижава и спира хормона на разтежа,като огън и вода са.Т.е въглехидрат повече от 400-500 грама на ден вдигат инсулина до  там че почваш да трупаш мазнини стабилно и понижаваш нивото  на хормона на разтежа.Под 400-500 грама се получава дефицит на въглехидрати и започваш да гориш мазнини.Но това вече е друга тема.

06.06.12
09:39

Диабет ще “хванеш” само ако си предразположен към него или пък си много упорит с вредните храни. След тренировка яж чисти въглехидрати с висок ГИ като ориз и картофи и не си затормозявай главата с излишни термини. Ако не качваш много чисто яж по-малко въглехидрати и толкоз.

Благодаря ви момчета :) Не е нужно да гледаме на храните като на цифри знам го но все пак ми беше интересно.
Замених Сникерса с 2 супени лъжици мед. Ще заменя белия с кафяв ориз и ще имам в предвид това за 400 грама въглехидрати на ден.

Аз в момента целя някъде 3 к калории и 160 грама въглехидрат на същото количество белтъчини. 81 кг тежа.

SO

06.06.12
11:34

Нлаи правиш разлика от 400 грама въглехидрат и 400 грама кафяв оориз

Да разбира се. :) има си табличка по която мога дори сам да пресметна колко ми трябват.

Като заговорихме за диабет искам да споделя нещо интересно :
BIOTECH USA L-Carnitine 100.000 / 500ml Liquid - пише , че съдържаш Insuline 105 мг в доза от 10 милилитра. Дори ако съм чел правилно в инфото към продукта го пише. Можеше ли да измислят по - голяма глупост кой нормален здрав човек ще пие инсулин ?
Цитирам : “Течният Л-карнитин 100,000 е обогатен с важни витамини и инсулин....”

Някой  има ли менение по въпроса ... много се изумих от това.

06.06.12
15:24

Последно време се чудя да се смея ли, или....? На какви ли не глупости се нагледах във форума, случайно да правиш разлика между инсулин и инолин? Има вариант и този дето е писал етикета да е сгрешил, ама поне не си ли зададе простичкия въпрос, защо аджиба хората ще си бият инжекции ако можеше да се приема орално и как някой би сложил подобен хормон в подобен продукт? Колкото до диабета, за толкова години ровене по чужди и наши форуми за бодибилдинг, нямам спомен някой, някъде да се е похвалил, че е успял да си докара диабет по посочения от теб начин.

За да разрешим спора ето го и въпросния продукт на който забележете на 2 места пише : “Инсулин”

И все пак си задавам въпроса защо BIOTECH USA Liquid L-Carnitine + Chrome 500 ml има 150 mcg в доза като максималната препоръчителна дневно за Хром е 200 а на кутията отзад пише цитирам ” 2 дози дневно една сутрин и една преди тренировка” за какво говорим дори на етикета пише 375 % RDA ...

Та го пише на 2 места на няколко от “Реномираните сайтове в бг ” ако някой се разрови няма начин да не го намери. Затова и пиша. Не съм запознат кога се бие подкожно и кога венозно за щастие не ми се е налагало досега.

И за да не кажете , че не чета преди да пиша и пиша глупости поствам 2-те теми от които черпя информация точно за хрома:
“35 микрограма за мъже”

http://www.bb-team.org/articles/2613_mikroelementi-himichnite-molekuli-na-zdraveto

“Забележка:
  Не взимайте дози по-големи от 200 мкг./ден, заради риск от интоксикация!
” http://www.bb-team.org/articles/870_hrom1

...

Мнението беше редактирано от Цветан Радуевш на 06.06.12 17:32.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1