05.06.12
16:48
Здравейте зарових се да чета една тема за Гликемичен лоудинг :
http://www.bb-team.org/articles/3627_glikemichen-louding
Където в един от коментарите на “Иван Фъртунов” се споменава , че :
“Истината е, че така наречените инсулинуви копия (spikes), които много трениращи практикуват са изключително вредни за здравето. Да не говорим, че при консумирането на храни с висок ГИ това, което натрупваме е най-вече мазнини. ОЩЕ нещо - секрецията на инсулин в организма веднагически спира действието на отделения в дадения момент Хормон на растежа. Така че моят съвет към всички трениращи е доколкото могат да избягват храни с висок ГИ и ГЛ”.
Това означава ли , че ако да речем хапвам един двоен сникерс (70грама) непосредствено след тренировка мога да си докарам диабет ? И че когато го правя не отделям хормон на растеца защото увеличавам нивото на инсулин в кръвта ? Доколкото съм информиран бързи въглехидрати след тренировка помагат за усвояването на белтъчините в организма но тук пише много кофти неща затова реших да отворя тази нова тема.
Прочетох и тук това което съм знаел досега за бързите въглехидрати под различни форми:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/29406
Благодаря предварително. Не е зле всеки спортуващ да зане за рисковете от диабет ...
Също така видях и , че белия ориз бил с висок гликемичен индекс :
http://www.edna.bg/zdravoslovno/hrani/dali-beliiat-oriz-krie-risk-ot-diabet-4626061
Това не го знаех ето и една интересна статия по въпроса.
Имам въпрос на който не намерих отговор какво означава : “инсулиногени” използва се на много места но така и не намерих точно значение. Суроватъчния протеин бил инсулиногенен :-)
Темата беше редактирана от Цветан Радуевш на 05.06.12 17:59.
Добре де, защо реши че хормона на растежа е толкова важен, или че като го намалиш в един момент - край?
Той се отделя в пъти повече през нощта, през деня е в мин.количестява така или иначе; и не растеш пряко от него - в Т-нейшън има повече.
Не яж продукти на сладкарската индустрия, вкл сникърс, и може да вкарваш декстроза около тренировка, в осн. период. Сникърса за да се усвоят въглехидратите се разгражда първо в стомаха, после повечето отиват в черния дроб, и чак тогава в кръвта - половин-един час след тренировка като влязат в кръвта за кво зареждане говорим?
05.06.12
20:39
Конкретно въпроса касае опасно ли е. Това с ориза също ме притеснява. Като се има в предвид , че в периоди на покачване на мускулна маса похапвам по една тава на ден (200 - 300 грама в сурово състояние) дали увеличавам риска от диабет. Те така го обянсяват , че според тях дори меда го увеличава защото е с висок гликемичен индекс. А аз доколкото знам по - голямото значение е дали са полизахариди или монозахариди .. в смисъл , че ако са прости захари не вдигат нивата на инсулин. Общо взето за да си оточня нещата отворих темата.
Благодаря за пояснението относно тестостерона по скоро ме интересува дали наистина е вярно ,че докато отделя инсулин тялото не може да произвежда тестостерон и това , че въглехидрата помага за усвояване на храните ?
За диабета е донякъде вярно. Високовъглехидратната диета има много негативи, не се проявяват при всички хора... но да, евентуално би станал инсулиново резистентен. Когато тренираш интензивно с тежести обаче, инсулиновата чувствителност се подобрява, което значително намалява този риск.
Мнението беше редактирано от Voyager на 05.06.12 20:59.
05.06.12
21:22
Благодаря ти :) и аз това прочетох но дори и при високо въглехидратните диети пише да се избягват храни с висок гликемичен индекс.
А някой ще ми даде ли информация относно връзката хормон на растежа - инсулин ?
И въглехидрат - усвояване на белтъчините ?
05.06.12
22:30
Задай си въпроса за какво използва организма въглехидратите и имат ли те почва у теб след трен.
Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 05.06.12 22:46.
06.06.12
08:27
Прочете ли ми някой конкретно двата въпроса ? Аз четох достатъчно по темата но не намерих отговори конкретно на :
Връзката хормон на растежа - инсулин ?
И въглехидрат - усвояване на белтъчините ?
06.06.12
08:46
Когато хапваш въглехидрати повишаваш инсулина,а инсулина понижава и спира хормона на разтежа,като огън и вода са.Т.е въглехидрат повече от 400-500 грама на ден вдигат инсулина до там че почваш да трупаш мазнини стабилно и понижаваш нивото на хормона на разтежа.Под 400-500 грама се получава дефицит на въглехидрати и започваш да гориш мазнини.Но това вече е друга тема.
Диабет ще “хванеш” само ако си предразположен към него или пък си много упорит с вредните храни. След тренировка яж чисти въглехидрати с висок ГИ като ориз и картофи и не си затормозявай главата с излишни термини. Ако не качваш много чисто яж по-малко въглехидрати и толкоз.
06.06.12
11:29
Благодаря ви момчета :) Не е нужно да гледаме на храните като на цифри знам го но все пак ми беше интересно.
Замених Сникерса с 2 супени лъжици мед. Ще заменя белия с кафяв ориз и ще имам в предвид това за 400 грама въглехидрати на ден.
Аз в момента целя някъде 3 к калории и 160 грама въглехидрат на същото количество белтъчини. 81 кг тежа.
06.06.12
11:34
Нлаи правиш разлика от 400 грама въглехидрат и 400 грама кафяв оориз
06.06.12
14:26
Да разбира се. :) има си табличка по която мога дори сам да пресметна колко ми трябват.
Като заговорихме за диабет искам да споделя нещо интересно :
BIOTECH USA L-Carnitine 100.000 / 500ml Liquid - пише , че съдържаш Insuline 105 мг в доза от 10 милилитра. Дори ако съм чел правилно в инфото към продукта го пише. Можеше ли да измислят по - голяма глупост кой нормален здрав човек ще пие инсулин ?
Цитирам : “Течният Л-карнитин 100,000 е обогатен с важни витамини и инсулин....”
Някой има ли менение по въпроса ... много се изумих от това.
Последно време се чудя да се смея ли, или....? На какви ли не глупости се нагледах във форума, случайно да правиш разлика между инсулин и инолин? Има вариант и този дето е писал етикета да е сгрешил, ама поне не си ли зададе простичкия въпрос, защо аджиба хората ще си бият инжекции ако можеше да се приема орално и как някой би сложил подобен хормон в подобен продукт? Колкото до диабета, за толкова години ровене по чужди и наши форуми за бодибилдинг, нямам спомен някой, някъде да се е похвалил, че е успял да си докара диабет по посочения от теб начин.
06.06.12
17:29
За да разрешим спора ето го и въпросния продукт на който забележете на 2 места пише : “Инсулин”
И все пак си задавам въпроса защо BIOTECH USA Liquid L-Carnitine + Chrome 500 ml има 150 mcg в доза като максималната препоръчителна дневно за Хром е 200 а на кутията отзад пише цитирам ” 2 дози дневно една сутрин и една преди тренировка” за какво говорим дори на етикета пише 375 % RDA ...
Та го пише на 2 места на няколко от “Реномираните сайтове в бг ” ако някой се разрови няма начин да не го намери. Затова и пиша. Не съм запознат кога се бие подкожно и кога венозно за щастие не ми се е налагало досега.
И за да не кажете , че не чета преди да пиша и пиша глупости поствам 2-те теми от които черпя информация точно за хрома:
“35 микрограма за мъже”
http://www.bb-team.org/articles/2613_mikroelementi-himichnite-molekuli-na-zdraveto
“Забележка:
Не взимайте дози по-големи от 200 мкг./ден, заради риск от интоксикация!
”
http://www.bb-team.org/articles/870_hrom1
...
Мнението беше редактирано от Цветан Радуевш на 06.06.12 17:32.