Програма за рамо

06.06.12
12:27

Въпроса ми е свързан с програма за рамена .От 6 месеца тренирам по един начин , но сега смятам да променя малко тренировката си. До сега съм тренирал по следния начин:
1 Военна преса 4 Х 15 ,12 ,10,8
2 Вдигане на дъмбели или плоча напред от стоеж 3Х 15,12,10
3 Вдигане на дъмбели встрани от стоеж  3Х 15,12 1О
4 Задно рамо на флайс машина 4 Х 15 ,12 10 ,МАХ

Сега искам да променя програмата си на този вариант:
1 Военна преса седеж 4 Х 15,12,10,8
2 Преса с дъмбели седеж 4Х 12,10 ,8 6
3 Дъмбели напред от стоеж 3Х 12,10,8
4 Дъмбели встрани от стоеж 3Х 12,10 8
5 Задно рамо 4Х12,10,8 МАХ

Как ви се струва ? Дали идват много упражненията ? Да добавя ли нещо ? Да променя ли нещо:размяна на упражненията,промяна на повторенията,промяна на упражненията? Предложения за програма... и т.н.

Има и трети вариянт който видях наскоро из мрежата.

Повдигане на щанга отпред  4 Х  8
Повдигане на щанга зад врат  4 Х8
Повдигане на дъмбел от стоеж за предно рамо      4 Х10 – 12
Повдигане на дъмбел от стоеж за странично рамо  4 Х10 – 12
Повдигане на дъмбел от стоеж за задно рамо      4Х15

При моята програма сериите са 18 ,а тук са 20 ,за сметка на повторенията.Чувал съм различни мнения за това как да се тренира рамо за маса.Едни казват правиш с максимална тежест до 8 10 повторения ,а други,цитирам: “Рамото не иска килограми а иска повторения,затова прави поне 15” Вие ще кажете какво мислите и за това .

Мнението на хората които пишат в този сайт е доста важно за мен и именно за това се консултирам тук за доста неща !

Мерси предварително !

Темата беше редактирана от NiKolay на 06.06.12 12:44.

Замислял ли си се, че тренирането не е като монотеизма в религията?
Какво имам впредвид: монотеизъм е признаването само на един бог. Често този бог ти праща бедствия, мълнии, смърт,..., ако ти повярваш и в друг.
Та тренирането не е монотеистично. Спокойно може да правиш в една тренировка и малко повторения, и много повторения. А не да се ограничаваш само в един интервал от повторения и тая схема да ти е за всички упражнения. Дори и хардкор бодибилдерите, които не признават друг спорт, имат в началото базово многоставно в пирамида, т.е. стигат до ниски повторения, след което имат други в повече повторения, в които донапомпват дадения мускул.
А ти си сам се ограничаваш и не можеш да видиш светлинката в края на тунела.
В Света на Диска на Пратчет фотоапаратите представляват кутия с дупка, в която има един имп-художник, който рисува каквото вижда. Понеже имповете били ощетени откъм въображение и нищо не може да си измислят, то нарисуваното е точно каквото е видяно, т.е. - получава се снимка.
В нашия свят в телата ни не живеят импове-математици.
Какво имам впредвид: в тялото ти няма имп, който да види колко серии си направил и спрямо това да дръпне ръчката “РАСТЕЖ” или “ЗАГУБА НА ММ”. Както и няма импове, които като видят, че караш колело (кардио) и да дръпнат ръчката “СВАЛЯНЕ НА СЛАНИНА”. Нещата са ного по-сложни. Мога така да ти напиша някоя от горните програми, че да претренираш само с първото упражнение. А мога така да ти напиша програмата за рамо, че всичките упражнения, дето си изписал, да не са ти достатъчни да оттренираш рамото.
Остави математиката, ограниченията и слушай тялото си - безценен съвет!

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 06.06.12 12:54.

06.06.12
14:59

Оranje,искам силно да ти благодаря за това което си написал.С всеки един ден прекаран в залата ,четейки “фитнес” литература или разговаряйки пряко с хора занимаващи се с този спорт аз трупам информация,която да ми послужи по пътя по който вървя.Мисля,че грешката която правя отново и отново е да се подлъгвам по хорските програми,по упражненията които на тях им действат добре,дори ако щеш и по тайминга на почивка ,а не се опитвам да разбера,да преценя собственото си тяло с неговите възможности недостатъци и предимства .Това до голяма степен се дължи на факта,че през целия ми стаж не съм имал привилегията да тренирам под наблюдение на инструктор който да ми каже,да ме посъветва на място за каквото и да било,защото едно е да си говорим тук,а друго е някой да стои до теб в залата и да те напътства.Цял живот съм копирал програми и упражнения които явно не са били за мен,но отново казвам,че просто нямаше кой да ме съветва по-най добрият начин.Сега когато прочетох коментара ти си спомних за първите си месеци на тренировка,през които спокойно може да се каже,че не знаех какво правя и за какво съм отишъл.Това,че нямам контакт с инструктор  бе едно от нещата които ме накара да се включа в BB-Team форумите,защото усещах,че имам нужда от навигация. Разбирам,че няма как който и да е ,да изгради програма каквато и да е ,за човек който не познава,не е срещал и не знае поведението му в спортната среда.Отворих темата,защото рамото е нещо важно за мен и по-мое мнение не го натоварвам максимално.
Благодаря !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1