06.06.12
12:28
Здравейте! Аз съм момиче на 21години 165см. преди, преди 2 години бях 87 кг, имах емоционално хранене, но започнах да вдигам кръвно, уплаших се и се взех в ръце. За 2 години станах 55 кг. колкото съм и сега. Много внимавам, но понякога, макар и рядко се отдавам на изкушения. Целта ми е 52кг. Бях я постигнала, но зимата пак качих до 55 и не мога да сваля.Занимавам се с Тае Бо 5 пъти седмично по 1 час. Моля Ви за съвет как да сваля последните си килограми. Менюто ми днес е:
7:00 - Ябълка. кафе с мед и мляко
12:00- Салата -краставици домати и авокадо около 200гр., печено пиле с малко гъби около 200 гр.
15:00- Половин ябълка
18:00- Салата Краставици. домати и авокадо
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 06.06.12 12:47.
06.06.12
12:56
Добре, ще ги намаля :)
Май не схвана иронията. Ядеш по-малко от 1000 калории , вдигни малко калориите на около 1500 и повиши количеството протеин , че е доста малко при теб.
06.06.12
12:58
Теодора, с този начин на хранене няма да стане. Предлагам ти в следващите 3 дни да ядеш като разпрана и до пръсване - не буквално, но близо. :)
След това започни да се храниш както трябва и давай храна на тялото си. Можеш да се водиш по съветите в тези статии и теми:
Мини гид за диетите при новаци
Мини гид за тренировките при новаци
Здравословното хранене - какво включва то?
Как да пазаруваме и да готвим планирано
Как да променим хранителните си навици
Как да си съставим хранителен режим за понижаване на тегло
НВД - всичко за него или как да си съставим меню!
Предлагам да намалиш тае бо-то до 2-3 пъти в седмицата и да включиш 1-2 силови тренировки (тренировки с тежести), за да засилиш метаболизма си и седмичният разход на енергия.
Примерна програма, с която да започнеш - Първи стъпки във фитнеса
И една помощна статия - Мини гид за тренировките при новаци
Поздрави!
ПС: Боже, сега видях снимките, които си качила. Теодорче, тялото ти е бомба (поне на външен вид), та съветвам те да промениш целта си от “отслабване” към “поддържане” и подорбяване на състоянието на организма си (т.е. да бъдеш здрава). :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 06.06.12 13:26.
06.06.12
13:06
Благодаря ви! Сега ще прегледам статиите и се захващам за работа :) . Ще споделям резултатите.
С това хранене не искам да те плаша, но рано или късно ще дойдат и здравословните проблеми. В три от четири хранения липсват белтъчини(млякото на закуска едва ли е такова количество, че да ти достави необходимите белтъчини). Това че не сваляш килограми при такова оскъдно хранене е признак само на едно: Тялото ти се опитва да се защити и е забавило до толкова метаболизма си, че не знам как имаш сили за 5 пъти тае бо. Първото нещо, което трябва да направиш е да си изградиш един хранителен режим. Бих ти препоръчал не НВД, а РБД. Тихомир ти препоръча да включиш силови тренировки и да намалиш аеробните, аз съм на 100% съгласен с него. Не се притеснявай дори да качиш 2-3 килограма в близките няколко седмици това със сигурност няма да са мазнини при едно правилно хранене. Метаболизма ти отново ще се забърза, ще се чувстваш по енергична, ще тренираш по-пълноценно и съм сигурен и че ще изглеждаш по добре. Ако пък не ме послушаш ами си кажеш: “Тоя пък кви ми ги говори? Аз искам да отслабвам а той ме кара да ям повече?” ,рано или късно ще станеш 52 килограма, но ти гарантирам, че пак няма да се харесваш как изглеждаш. За това след като дадеш на тялото си време от няколко седмици, а може и по-дълго да си почине от шока може да си направиш един приличен калориен дефицит в диетата с цел намаляване на подкожните мазнини. Аз лично когато целя намаляване на подкожните мазнини не намалявам калориите а даже ги увеличавам. Така забързвам метаболизма и свалянето е още по лесно. Това което променям е че увеличавам енергоразхода. Сядай да четеш горните статии, които ти препоръчаха някои даже са толкова важни, че може и да ги препрочиташ. Здравето е преди всичко и е най-важно, а с него идва и добрата визия. Успех ти пожелавам дано съм ти бил поне малко полезен.
06.06.12
15:07
Благодаря, не съм много навътре в нещата за това реших да потърся съвет от вас и съм много благодарна за отговорите ви! Наистина не се чувствам добре вие ми се свят, задържам вода явно не действам правилно, но сега ще оправя нещата! Все пак здравето е най-важно нали :)
06.06.12
15:56
казано от Тихомир Велев на 06.06.12, 12:58:
Теодора, с този начин на хранене няма да стане. Предлагам ти в следващите 3 дни да ядеш като разпрана и до пръсване - не буквално, но близо. :)
След това започни да се храниш както трябва и давай храна на тялото си. Можеш да се водиш по съветите в тези статии и теми:
Мини гид за диетите при новаци
Мини гид за тренировките при новаци
Здравословното хранене - какво включва то?
Как да пазаруваме и да готвим планирано
Как да променим хранителните си навици
Как да си съставим хранителен режим за понижаване на тегло
НВД - всичко за него или как да си съставим меню!Предлагам да намалиш тае бо-то до 2-3 пъти в седмицата и да включиш 1-2 силови тренировки (тренировки с тежести), за да засилиш метаболизма си и седмичният разход на енергия.
Примерна програма, с която да започнеш - Първи стъпки във фитнесаИ една помощна статия - Мини гид за тренировките при новаци
Поздрави!
ПС: Боже, сега видях снимките, които си качила. Теодорче, тялото ти е бомба (поне на външен вид), та съветвам те да промениш целта си от “отслабване” към “поддържане” и подорбяване на състоянието на организма си (т.е. да бъдеш здрава). :)
Значи смяташ смяташ, че нямам нужда от повече отслабване ... Благодаря ти зарадва ме, напоследък много ми се карат,че ми е станало фикс идея, и че ще стане грозно и май са прави... спирам да гладувам вече ... Благодаря ти !
06.06.12
16:03
По принцип, всеки си има вкус и мнение за това какво е красиво, та моето е, че ако продължиш още надолу ще стане грозно т.е. сега си красива. :)
Понякога е трудно сами да преценим точно как изглеждаме, тъй като върху оценката ни влияят и доста други фактори и мисли, а понякога и ниската ни самооценка и това, че не получаваме нужната подкрепа от близките и околните като цяло.
Често е проблем, че мъжете, за да бъдат истински мъже, забравят да казват на жените колко са красиви, съответно жените си мислят, че не изглеждат добре и започват да се самонараняват, искайки да приличат на смятаните в световен мащаб за красиви манекенки по списанията и телевизионните екрани.
Та...моето мнение е, че външният ти вид е чудесен. Също така смятам, че ако намалиш малко тае-бото и включиш 1-2 силови тренировки, ще се чувстваш и изглеждаш още по-добре.
За храната има писано ужасно много в линковете, които съм ти дал, а и в целия BB-Team като цяло има. Отделяй по малко време на ден да прочиташ по 1-2 статии и в най-скоро време нещата ще се подобрят значително. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 06.06.12 16:03.
06.06.12
16:04
казано от Teodora Kirova на 06.06.12, 15:56:
Значи смяташ смяташ, че нямам нужда от повече отслабване ...
Ако още едно мъжко мнение има значение - по снимките ти и аз не виждам нужда от още сваляне.
Ако започнеш да включваш силови тренировки ще постигнеш още по-добри резултати. Внимание - това може ще се случи при 2-3 kg отгоре на кантара, но при категорично ще е свързано с още по-добра визия, която ще ти покаже огледалото. С други думи - силовите тренировки ще оформят мускулатурата ти, като в същото време ще променят съотношението между нея и телесните мазнини. Затова - едно добро хранене, в комбинация с качествени тренировки и достатъчно почивка - това е пътят.
И за да изпреваря въпроса ти - не, няма да постигнеш визията на културист.
06.06.12
16:15
казано от Teodora Kirova на 06.06.12, 12:28:
Здравейте! Аз съм момиче на 21години 165см. преди, преди 2 години бях 87 кг, имах емоционално хранене, но започнах да вдигам кръвно, уплаших се и се взех в ръце. За 2 години станах 55 кг. колкото съм и сега. Много внимавам, но понякога, макар и рядко се отдавам на изкушения. Целта ми е 52кг.
Изначалната ти позиция е кофти. Според мен, де. Можеш да направиш така, че на 60 кила да си по-здрава, по-атлетична, по-красива т.н. спрямо 55, да кажем. Същото важи за конкретното желание 55 -> 52 кг. Същото важи и за моментното ти тегло 55кг - и на същото (общо тегло) можеш да имаш гореизброените позитиви, при определените подходи, които не ми се занимава да пиша в момента.
“Търся помощ в последните, най-трудни стъпки!”
Ок, постигаш 52кг и после какво - цял живот ще трепериш при всеки грам в повече ли? И пак вкиснато съзнание.
Трябва първо да си промениш мисленето. Т-Р-Я-Б-В-А
Оспех, както пишат неграмотните във форума.
Мнението беше редактирано от Иван на 06.06.12 16:17.
06.06.12
16:22
казано от Тихомир Велев на 06.06.12, 16:03:
По принцип, всеки си има вкус и мнение за това какво е красиво, та моето е, че ако продължиш още надолу ще стане грозно т.е. сега си красива. :)
Понякога е трудно сами да преценим точно как изглеждаме, тъй като върху оценката ни влияят и доста други фактори и мисли, а понякога и ниската ни самооценка и това, че не получаваме нужната подкрепа от близките и околните като цяло.
Често е проблем, че мъжете, за да бъдат истински мъже, забравят да казват на жените колко са красиви, съответно жените си мислят, че не изглеждат добре и започват да се самонараняват, искайки да приличат на смятаните в световен мащаб за красиви манекенки по списанията и телевизионните екрани.
Та...моето мнение е, че външният ти вид е чудесен. Също така смятам, че ако намалиш малко тае-бото и включиш 1-2 силови тренировки, ще се чувстваш и изглеждаш още по-добре.
За храната има писано ужасно много в линковете, които съм ти дал, а и в целия BB-Team като цяло има. Отделяй по малко време на ден да прочиташ по 1-2 статии и в най-скоро време нещата ще се подобрят значително. :)
Благодаря ти много! :) Ще намаля тае бото , всъщност от един месец се занимавам само с него... преди това правих три дни силови тренировки и два дни аеробни, но реших да пробвам тае бо, много ми хареса и зарязах другото, но сега ще включа силови :) Статиите ги прочетох има много полезна информация, взимам си бележки и ще действам :)
06.06.12
16:29
казано от Иван Киряков на 06.06.12, 16:15:
казано от Teodora Kirova на 06.06.12, 12:28:
Здравейте! Аз съм момиче на 21години 165см. преди, преди 2 години бях 87 кг, имах емоционално хранене, но започнах да вдигам кръвно, уплаших се и се взех в ръце. За 2 години станах 55 кг. колкото съм и сега. Много внимавам, но понякога, макар и рядко се отдавам на изкушения. Целта ми е 52кг.
Изначалната ти позиция е кофти. Според мен, де. Можеш да направиш така, че на 60 кила да си по-здрава, по-атлетична, по-красива т.н. спрямо 55, да кажем. Същото важи за конкретното желание 55 -> 52 кг. Същото важи и за моментното ти тегло 55кг - и на същото (общо тегло) можеш да имаш гореизброените позитиви, при определените подходи, които не ми се занимава да пиша в момента.
“Търся помощ в последните, най-трудни стъпки!”
Ок, постигаш 52кг и после какво - цял живот ще трепериш при всеки грам в повече ли? И пак вкиснато съзнание.
Трябва първо да си промениш мисленето. Т-Р-Я-Б-В-АОспех, както пишат неграмотните във форума.
Знам, наясно съм, че трябва да си променя мисленето и да не мисля само за това, трудно е, но работя по въпроса :)
07.06.12
11:06
Привет! Днес ми се наложи да стана много рано, а се събудих много гладна и следвам съвета да си хапвам добре в следващите няколко дни ... и ето го днешното ми меню:
6:00- затворена пица
10:00- Ябълка + кофичка кисело мляко 1,5%масленост
13:00- Телешка пържола 200гр. +Огромна салата
15:00- Фитнес тренировка+ кардио колплекс
10 мин. велогометър
повдигане на щанга от полуклег -3 серии -10 повторения
пек-дек- 3 серии-10 повторения
разтваряне с дъмбели - 3 серии-10 повторения
сгъване с дъмбели 3 серии -10 повторения
коремни преси - 3 серии 40 повторения
концентрично сгъване - 3 серии 15 повторения
раменни преси с дъмбели - 3 серии 15 повторения
хиперекстензии - 3 серии 30 повторения
30 минути на пътеката
17:00 - протеинов шеик
18:00 - филе от акула 200 гр + голяма салата
Това е :) Слънчев ден ви желая !!!
09.06.12
18:02
Здравейте! Вчера пропуснах, но днес давам отчет:
7:00 Ябълка, кафе с мляко и малко мед
9:00 Две варени яйца 50 грама сирене и един домат
13:00 2 кюфтета голяма салата (не издържах и си хапнах 5-6 парчета пържени картофки)
15:00 Диня 200 гр.
18:00 свинска пържола 200 гр. и голяма салата
Днес не съм тренирала, но направих една голяма разходка в планината :).
Лека вечер ви пожелавам! :)
11.06.12
21:16
Здравейте, менюто ми днес е:
7:00 -Малка ябълка и кафе без захар
12:00 - варено яйце, салата домати и краставици ,50гр обезсолено сирене и 100гр. пушен свински бут
15:00 - 1 час тае бо
16:30- Яйце варено ,100 гр грах( само сварен), свински пушен бут, 1 домат и 50гр сирене 100гр. авокадо
9:30 100 гр миш-маш и половин краставица.
Кантара все още не мърда надоло, но поне не се качва и нагоре :) Лека вечер!