28.07.05
23:06
така почнах тренировка не шо от сорта на хеви дюти - за всяко упраженние освен 1 вото загряваща серия и една с реална тежест до отказ . така забелязвам че редуцирах времето на треировката на около 40 мин за ръце .( като изключим изчакването и мотаенето на лаф ) .
мисля за всяка мускукна група да тренирам така 1 серия до отказ + 1 загряваща за упр и по 3 упр . Целта е напомпване на момента , което да подпомага и по голям растеж . Мисля да експеремнтирам . какво ще кажете :) .
Ми много ясно че можеш бодибилдинга е това опита от грешките аз лично какви ли не програми съм пробвал за да стигна дотук като се почне от 3 та до 11 серии на упражнение (леле къв съм бил)
Много я разтягаш тая тренировка, цели 40 минути. Трябва по - малко да говориш в залата и повече да тренираш ;) Така описаната тренировка според мен е нормално да се свърши за 20 - 25 мин. А за базовите упражнения ти препоръчвам поне 2 загряващи серии с нарастваща тежест.
Но иначе методиката е добра. Интензивното трениране до отказ предполага по - малък общ обем (т.е., по малко серии), така че 1 - 2 работни серии на упражнение са достатъчни, ако са правилно изпълнени.
29.07.05
09:18
мерси именно това имах предвид :) ще видим какво ще излезе :)
Живко, да ти кажа тая система хеви-дюти на Майк Ментцер е само за напреднали. При мен тя определено имаше ефект и откьм маса, и откьм сила (сигурно знаеш, че Дориан тренираше именно по нея). Горните мнения са много точни - нищо не е сигурно преди да опиташ, а загрявката ти, да е много много добра. Работните серии са по 1-2, като последната е от 5-6 единици, с почивка колкото да свалиш нужните кг, за да можеш да направиш следващата единица. Така всичките раб. серии за големите мускулни групи са 5-6, а за малките - 3-4. Не забравяй, че има голям риск от контузии - затова :загрявка+правилно изпьлнение+трен. партньор. Пробвай всеки пьт да слагаш някой кг отгоре, а и нали знаеш, че маса се прави на маса!!!
29.07.05
15:47
за маса на маса абсолютно :) все пак ще пробвам загрявам добре ,но откакто съ мпочнал да тренирам имам проблем с елвия лакът и не минава не ме боли но пука не самият лакът а малко отсртани то и като е отпуснат мога да напипам една кост и като я преместя се чува същото препукване.